Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Bluetooth Πληκτρολόγιο/Touchpad iHarbort IHBK-14

Παρουσίαση: Bluetooth Πληκτρολόγιο/Touchpad iHarbort IHBK-14

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι ένα έξοχο interface για οποιαδήποτε εργασία στον υπολογιστή. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να έχουμε υπολογιστές που να διαβάζουν το μυαλό μας, ή την κίνηση των ματιών. Δείτε την παρουσίαση του iHarbort IHBK-14, που συνδυάζει πληκτρολόγιο και touchpad, με εμβέλεια Bluetooth 10 μέτρων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η iHarbort

H iHarbort αυτοχαρακτηρίζεται σαν ένας “διεθνής κατασκευαστής και διανομέας ηλεκτρονικών gadget και αξεσουάρ“.

Πρόκειται για μια αρκετά μικρή εταιρεία, με έδρα το Hong Kong, η οποία διαθέτει σχετικά περιορισμένη γκάμα προϊόντων.

Στο site τους θα βρούμε Power Banks, προστατευτικές θήκες για κινητά, USB charger stations και USB-C Dongles, μέχρι και μία λάμπα γραφείου.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14-01

Παραδόξως, το πληκτρολόγιο IHBK-14 της δοκιμής μας δεν αναφέρεται σε κάποια από τις ενότητες του επίσημου site.

Αν υπολογίσουμε όμως πως και τα εικονίδια των social media δεν λειτουργούν – τουλάχιστον τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές – φαίνεται πως το site της εταιρείας χρειάζεται ανανέωση.

Η ανάγκη για ένα Bluetooth πληκτρολόγιο

Το IHBK-14 είναι ένα πληκτρολόγιο ειδικής χρήσης. Δεν στοχεύει να είναι το βασικό μας πληκτρολόγιο στον υπολογιστή. Το βασικό του κοινό είναι:

  • Χρήστες που θέλουν ένα μαζεμένο bluetooth πληκτρολόγιο για το tablet ή το smartphone τους.
  • Χρήστες που έχουν ένα HTPC ή TV-BOX και θέλουν πλήρη έλεγχο από τον καναπέ τους.

Ειδικά για αυτή τη δεύτερη χρήση, οι μαζεμένες διαστάσεις, το ενσωματωμένο touchpad, και η εμβέλεια έως και 10 μέτρων, καθιστούν το μοντέλο της iHarbort ιδανική επιλογή.

Αν ενδιαφέρεστε για TV Box, δείτε την παρουσίασή μας:

Ένα πλήρες ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι ή θα πρέπει να το έχουμε στα πόδια μας, ή στον καναπέ, ή να κάνουμε πατέντα για να το στηρίξουμε. Σίγουρα δεν βολεύει.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14-02

Unboxing και χαρακτηριστικά

Λόγω του μικρού μεγέθους του πληκτρολογίου, η συσκευασία του είναι επίσης εξαιρετικά μικρή, με διαστάσεις 36×13,2 και πάχος 2 εκατοστών.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14img_20161024_203900_1

Στην πίσω όψη βλέπουμε πως το iHarbort IHBK-14 είναι συμβατό με όλων των ειδών τα tablet και τηλέφωνα, Android, Windows, και iOS.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14img_20161024_203925_1

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε υπολογιστή. Πρακτικά, οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να δεχτεί πληκτρολόγιο και υποστηρίζει Bluetooth, είναι συμβατή.

Στο εσωτερικό θα βρούμε το πληκτρολόγιο, και ένα αρκετά μικρό βιβλίο οδηγιών, με απλές οδηγίες με φωτογραφίες για σύνδεση σε κάθε είδους tablet και smartphone.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14img_20161024_204047

Η κάτω πλευρά του πληκτρολογίου έχει μεταλλική βάση που αφήνει πολύ καλή αίσθηση ποιότητας.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14img_20161024_204514

Δεν θα βρούμε “ποδαράκια” που ανοιγοκλείνουν, μόνο μικρά ελαστικά κομμάτια κοντά στις γωνίες και κεντρικά στο πληκτρολόγιο, ώστε να μην γλιστράει αν τοποθετηθεί σε λεία επιφάνεια.

Στο μαύρο πλαστικό τμήμα, ανοίγοντας το σχετικό καπάκι, τοποθετούνται οι μπαταρίες. Το πληκτρολόγιο παίρνει δύο AA, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Έχει επίσης θέση που φαίνεται σχεδιασμένη για USB bluetooth.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14-a

Όπως όμως και οι μπαταρίες, δεν περιλαμβάνεται κάποια τέτοια συσκευή στη συσκευασία.

Αυτό σημαίνει πως θα η θέση αυτή απευθύνεται για ένα δικό μας USB bluetooth, το οποίο πρέπει να προμηθευτούμε ξεχωριστά, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πληκτρολόγιο με υπολογιστή που δεν έχει ενσωματωμένο bluetooth.

Το πληκτρολόγιο

Τα πλήκτρα έχουν διακόπτες τύπου scissor-switch, όπως αυτούς που συναντάμε στα laptop. Η αίσθησή τους είναι πολύ καλή, σίγουρα καλύτερη από τα πλήκτρα που θα βρούμε σε φθηνά laptop.

Με τo πλήκτρο Fn μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε το Bluetooth (Fn+C) και το Touchpad (Fn+Alt GR).

Επίσης με το Fn, τα βελάκια λειτουργούν σαν PgUp, PgDn, Home, End, ενώ θα βρούμε και αρκετά shortcut στα F1-F12, από την αναζήτηση και το email μέχρι τη ρύθμιση του ήχου και τα χειριστήρια αναπαραγωγής.

bluetooth-keyboard

Το touchpad

To touchpad έχει διαγώνιο τριών ιντσών, και υποστηρίζει multi-touch. Έτσι, παρότι δεν έχει κάποιου τύπου wheel, μπορούμε να κατεβάσουμε τη σελίδα αγγίζοντας το touchpad με δύο δάχτυλα και σέρνοντάς τα προς τα κάτω.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε zoom-in και zoom-out φέρνοντας δύο δάχτυλα κοντά μεταξύ τους ή απομακρύνοντάς τα, όπως και στην οθόνη ενός smartphone/tablet.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14-05

Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα και την εφαρμογή, το πιθανότερο είναι πως θα λειτουργούν και άλλα gestures μέσω του touchpad.

Δοκιμή και συμπέρασμα

Γενικά η συσκευή ξεχωρίζει για τις μικρές διαστάσεις της. Το βασικό τμήμα του πληκτρολογίου έχει ύψος κάτι λιγότερο από μισό εκατοστό. Μαζί με το πλαστικό τμήμα, το ύψος παραμένει κάτω από το ενάμισι εκατοστό.

Έχει επίσης συνολικά καλή αίσθηση. Δεν φαίνεται φθηνή σαν κατασκευή, ούτε αφήνει την εντύπωση πως θα μας μείνει στο χέρι.

Το πληκτρολόγιο έρχεται με τη βρετανική διάταξη, που έχει όλα τα γράμματα όπως γνωρίζουμε, με κάποιες μικρές διαφορές στο που βρίσκονται τα σύμβολα “, @, και την ύπαρξη του £. Όμως, οι σχεδιαστές δείχνουν με κόκκινο την αμερικανική διάταξη.

img_20161024_204047

Τα πλήκτρα είναι αρκετά αθόρυβα. Παρά τις μαζεμένες διαστάσεις του πληκτρολογίου, δεν θα τα μπλέξουμε μεταξύ τους ακόμη και αν έχουμε σχετικά μεγάλα δάχτυλα.

Σαν εμβέλεια, δοκιμάσαμε το πληκτρολόγιο στα 3,5 μέτρα, που είναι μια λογική απόσταση καναπέ-τηλεόρασης. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο χειρισμό υπολογιστή και TV Box.

Σίγουρα το μοντέλο της iHarbort δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα πλήρες πληκτρολόγιο, πόσο μάλλον ένα μηχανικό πληκτρολόγιο. Όμως σαν συνοδεία σε tablet ή για HTPC είναι εξαιρετική επιλογή.

Που μπορώ να βρω το iHarbort IHBK-14

Καθώς η iHarbort δεν είναι μεγάλη εταιρεία, δεν έχει παρουσία μέχρι στιγμής στην Ελληνική αγορά.

Μπορούμε όμως να βρούμε το iHarbort IHBK-14 στο Amazon.de, το οποίο Amazon έχει και έκδοση στα Αγγλικά για όσους δεν γνωρίζουμε Γερμανικά…

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bluetooth-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-touchpad-iharbort-ihbk-14-12

…αλλά και στα Amazon.frAmazon.it, και Amazon.es.

Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να κάνουμε αγορά από το εξωτερικό, ένα αντίστοιχο πληκτρολόγιο που θα βρούμε στην Ελληνική αγορά είναι το Logitech K400.

Εσείς ενδιαφέρεστε για πληκτρολόγιο αυτού του τύπου?

Αν ενδιαφέρεστε για ένα πληκτρολόγιο για χρήση με tablet ή με HTPC/TV-Box, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps