Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » 10 Χρήσιμες Εφαρμογές Και Online Εργαλεία Με Έξυπνες Λειτουργίες Για Το Desktop PC / Laptop
Featured Χρήσιμες Εφαρμογές Και Online Εργαλεία Με Έξυπνες Λειτουργίες Για το Desktop PCLaptop Α5

10 Χρήσιμες Εφαρμογές Και Online Εργαλεία Με Έξυπνες Λειτουργίες Για Το Desktop PC / Laptop

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στο Internet υπάρχουν αναρίθμητες χρήσιμες εφαρμογές και ιστοσελίδες και είναι φυσικό να μας διαφεύγουν κάποιες που προσφέρουν νέες δυνατότητες και λειτουργίες στον υπολογιστή μας. Πολλές από αυτές είναι απλές και φιλικές στη χρήση, και κάνουν την καθημερινότητα μας στο Internet πιο εύκολη και πιο έξυπνη από ποτέ. Δείτε 10 μικρά και πολύ χρήσιμα δωρεάν προγράμματα και online εργαλεία που αλλάζουν θεαματικά τον τρόπο που αξιοποιούμε το PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

10 χρήσιμες εφαρμογές και online εργαλεία

Στον οδηγό επιλέξαμε από προσωπική εμπειρία 10 πολύ χρήσιμες εφαρμογές και online εργαλεία που απαιτούν ελάχιστα έως καθόλου δικαιώματα και προέρχονται από αξιόπιστους εκδότες.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι όλα είναι απόλυτα ασφαλή και δεν επιβαρύνουν το σύστημα μας, καθώς τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Adobe Creative Cloud Express / Remove.bg

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη του δωρεάν Creative Cloud Express της Adobe, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με τις εικόνες, τα βίντεο μας, και όχι μόνο. Όλα απευθείας από τον browser, χωρίς να μας περιορίζει το λειτουργικό μας σύστημα ή να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή.

Για παράδειγμα, μπορούμε με ένα κλικ να αφαιρέσουμε το φόντο οποιασδήποτε εικόνας θέλουμε, και να της προσθέσουμε ένα από τα αμέτρητα που διαθέτει το online εργαλείο. Και να ήταν μόνο αυτό, καθώς μπορούμε να κάνουμε και πολλά άλλα.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 1μκακ

Επισκεφτείτε το Adobe Creative Cloud Express (Δωρεάν με μερικούς χρονικούς περιορισμούς σε λειτουργίες PDF)

Εναλλακτικά, αν μας ενδιαφέρει αποκλειστικά μόνο η αφαίρεση του φόντου από οποιαδήποτε φωτογραφία και η προσθήκη του δικού μας background με ένα κλικ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εξαιρετικό remove.bg.

χρήσιμες εφαρμογές 5αα

Πρόκειται για άλλο ένα έξυπνο δωρεάν online εργαλείο, που ειδικεύεται στην αυτόματη προσθαφαίρεση του φόντου κάθε εικόνας.

Επισκεφτείτε το remove.bg (Δωρεάν για προσωπική χρήση και όχι επαγγελματική)

CrossPilot

Όπως ίσως γνωρίζουμε στο Chrome Web Store δεν επιτρέπονται πλέον οι επεκτάσεις που παραβιάζουν την πολιτική της Google, όπως αυτές που μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε με ένα κλικ τα βίντεο του YouTube. Αυτό ισχύει και για διάφορα άλλα δωρεάν προγράμματα.

Αυτό έρχεται να μας το λύσει το CrossPilot. Στην ουσία, δεν είναι από τις χρήσιμες εφαρμογές που απαιτούν κλασική εγκατάσταση, αλλά για ένα add-on του Chrome.

Το πρόσθετο μας βοηθά να προσθέσουμε στον δημοφιλή browser της Google κάποια επέκταση του Opera που παρακάμπτει την απαγόρευση της Google, ή δεν υπάρχει στο Chrome Web Store.

Για παράδειγμα, το Easy YouTube Video Downloader του Opera Add-ons, που προσθέτει στον Chrome ένα πράσινο κουμπί λήψης του YouTube βίντεο, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Μόλις προσθέσουμε το CrossPilot, απλά όταν βρισκόμαστε στο κατάστημα του Opera μέσα από τον Chrome, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μια φορά με δεξί κλικ την επανάληψη φόρτωσης στη σελίδα της επέκτασης, ώστε να δούμε την μπλε ένδειξη “Install with CrossPilot”.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 1μκ

Κατόπιν, το Opera add-on που δεν διατίθεται στον Chrome, θα εγκατασταθεί από το κατάστημα του Opera απευθείας στον browser της Google. Μπορούμε να προσθέτουμε και να αξιοποιούμε ένα add-on κάθε φορά.

Λήψη του CrossPilot για Chrome (Δωρεάν)

Folder Painter

Όλοι θέλουμε ο υπολογιστής μας να είναι καλά οργανωμένος, και κυρίως να έχουμε ευκολότερη και πιο γρήγορη πρόσβαση στα αρχεία και τους φακέλους μας όταν τα χρειαζόμαστε.

Καθώς τα Windows δεν έχουν επιλογές για να προσαρμόσουμε εύκολα τα χρώματα φακέλων, το FolderPainter είναι ένα δωρεάν μικρό λογισμικό που μας επιτρέπει με ένα δεξί κλικ, να δώσουμε ό,τι χρώμα και σχήμα θέλουμε στους σημαντικούς φακέλους μας.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 2μa

Κατεβάστε το Folder Painter (Δωρεάν)

Snapdrop

Το Snapdrop δεν ανήκει στις χρήσιμες εφαρμογές, αλλά στα καινοτόμα online εργαλεία. Είναι ένας κλώνος του AirDrop της Apple που μας προσφέρει ασύρματη μεταφορά μεταξύ όλων των λειτουργικών και συσκευών χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε ταυτόχρονα τον browser (δεν χρειάζεται να είναι ο ίδιος) που χρησιμοποιούμε στο PC και στο Android κινητό ή iPhone/iPad, και να πάμε στη σελίδα του εργαλείου.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 1μκακν

Αμέσως μετά, θα δούμε ότι θα μας εμφανιστεί το κινητό/tablet στον browser του PC, και ταυτόχρονα το PC ή το tablet στον browser του κινητού. Κατόπιν, απλά πατάμε πάνω στο εικονίδιο και επιλέγουμε το αρχείο που θέλουμε να στείλουμε στην άλλη συσκευή.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 1μκακνα

Επισκεφτείτε το Snapdrop (Δωρεάν)

7+ Taskbar Tweaker

Πρόκειται για μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές καθώς θεωρείται ως ο μάγος των tweaks στα Windows. Το 7+ Taskbar Tweaker προσφέρει εύκολα και εντυπωσιακά κόλπα, και έρχεται πλήρως εξελληνισμένο.

Μερικά από τα καλύτερα είναι αυτό που κάνει άμεσα δραστική σύμπτυξη των εικονιδίων στη γραμμή εργασιών μας, διπλασιάζοντας σχεδόν τον ωφέλιμο χώρο, ο έλεγχος του ήχου ή η εναλλαγή παραθύρων απευθείας με τη ροδέλα του ποντικιού, και πολλά άλλα.

Κατεβάστε το 7+ Taskbar Tweaker (Δωρεάν)

White-pages / telGuarder

Αν δεχόμαστε ενοχλητικές κλήσεις ή θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς πρεσβεύουν οι άγνωστοι που μας καλούν, το ελληνικό White-pages θα τους αποκαλύψει.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 1μκακνlaaαα

Το χρήσιμο εργαλείο εμφανίζει όλες τις πρόσφατες αξιολογήσεις των αριθμών τηλεφώνου, μαζί με σχόλια χρηστών. Αρκεί να εισάγουμε στο σχετικό πεδίο τον αριθμό που θέλουμε.

Επισκεφτείτε το White-pages

Παρομοίως, το telGuarder μας δίνει και αυτό ακόμη περισσότερες αξιολογήσεις αριθμών τηλεφώνου, και μπορούμε να μάθουμε από που προέρχονται αυτές οι κλήσεις.

Επισκεφτείτε το telGuarder

Everything

Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές στο PC. Το Everything είναι το καλύτερο εργαλείο αναζήτησης, το οποίο τρέχει μονίμως στη γραμμή εργασιών και παρακολουθεί όλες τις αλλαγές στο σύστημα αρχείων.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 2μα

Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ταχύτητα της αναζήτησης, που διαρκεί δέκατα του δευτερολέπτου. Για έναν μεγαλύτερο όγκο αρχείων, όπως για παράδειγμα 1.600.000 αρχεία, θα απαιτηθεί περίπου ένα δευτερόλεπτο για την αναζήτηση.

Κατεβάστε το Everything (Δωρεάν)

PowerToys

Το PowerToys είναι το καλύτερο λογισμικό για τα Windows και μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που δεν πρέπει να απουσιάζει από το λειτουργικό. Πρόκειται για μια επίσημη συλλογή βοηθητικών προγραμμάτων με την οποία μπορούμε να κάνουμε θαύματα στο Windows PC.

Η μικρή εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από τη Microsoft και φέρνει πολλές από τις δυνατότητες που θα θέλαμε να ενσωματώνονται στο σύστημα. Μπορούμε να δούμε βήμα προς βήμα πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε βίντεο στο κανάλι μας.

Κατεβάστε το PowerToys (Δωρεάν)

Scrcpy

Το πολύ μικρό αλλά θαυματουργό Scrcpy ανοικτού κώδικα, φέρνει ακόμη πιο κοντά το Android στον υπολογιστή με Windows 10/11.

Μας επιτρέπει την ασύρματη και αμφίδρομη αλληλεπίδραση με το κινητό και το TV Box, μέσω πληκτρολόγιου και ποντικιού, το copy-paste, αλλά και την αναπαραγωγή ήχου στα ηχεία του υπολογιστή.

Είναι ιδανικό για να παίζουμε τα παιχνίδια του smartphone στο PC, αλλά και να διαχειριζόμαστε την Android TV από τον υπολογιστή μας.

Μπορούμε να δούμε βήμα προς βήμα πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε προηγούμενο οδηγό μας.

Κατεβάστε το Scrcpy (Δωρεάν)

DisplayFusion

Το εντυπωσιακό DisplayFusion είναι ένα μικρό λογισμικό που απευθύνεται σε όσους εργάζονται πολύ στον υπολογιστή και σε διαφορετικές οθόνες, και θέλουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.

Πρόκειται για μια εξελληνισμένη συλλογή εργαλείων που εκτελούνται στο παρασκήνιο των Windows, κάνοντας τις οθόνες μας – και όχι μόνο – πιο φιλικές.

Σε αντίθεση με τις άλλες χρήσιμες εφαρμογές του οδηγού, το DisplayFusion απαιτεί να αφιερώσουμε χρόνο και υπάρχει μια σχετική καμπύλη εκμάθησης, αλλά το εξελληνισμένο μενού διευκολύνει τα πράγματα.

Εφόσον εργαζόμαστε πολύ στο PC, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τις ρυθμίσεις στη διαχείριση παραθύρων, και σιγά σιγά είναι βέβαιο ότι θα μας ανοίξει η όρεξη να μάθουμε όλες τις εντυπωσιακές λειτουργίες του χρήσιμου λογισμικού.

Κατεβάστε το DisplayFusion (Δωρεάν)

Είναι χρήσιμες αυτές οι εφαρμογές?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps