Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Τέλος Στην Υποστήριξη Των Windows 10 - Τι Πρέπει Να Γνωρίζω
FEATURED Τέλος Στην Υποστήριξη Των Windows 10 Τι Πρέπει Να Γνωρίζω

Τέλος Στην Υποστήριξη Των Windows 10 – Τι Πρέπει Να Γνωρίζω

Τα Windows 10 είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft και τα προτιμούν ακόμη εκατομμύρια χρήστες. Όμως, έφτασαν πλέον στο τέλος της πορείας τους, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την υποστήριξη τους. Αυτό σημαίνει ότι δε θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις με νέες δυνατότητες και η τρέχουσα έκδοση 22H2 θα είναι η τελευταία.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι σημαίνει το τέλος της υποστήριξης των Windows 10

Το τέλος της υποστήριξης των Windows 10 από τη Microsoft είναι ένα σημαντικό γεγονός για τους χρήστες του λειτουργικού. Έτσι, όσοι τα χρησιμοποιούν, πρέπει να γνωρίζουν τις επιπτώσεις ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο Windows IT Pro, όπου έκανε πλέον ξεκάθαρο ότι τα Windows 10 22H2 είναι η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει οριστικά την υποστήριξή τους και δεν θα υπάρξει έκδοση 23H2.

Η Microsoft θεωρεί ότι δεν είναι οικονομικά αποδοτικό να συνεχίσει να υποστηρίζει ένα λειτουργικό σύστημα που δεν έχει κατασκευαστεί για σύγχρονο υλικό. Ουσιαστικά, το εγκαταλείπει καθώς προτιμά να επικεντρωθεί στην προώθηση της νέας έκδοσης, τα Windows 11.

Σε κάθε περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα της Microsoft για τα Windows 10 παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025. Οι εκδόσεις Windows 10 22H2 που θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται με ενημερώσεις ασφαλείας έως αυτή την καταληκτική ημερομηνία, είναι οι ακόλουθες:

  • Home
  • Pro
  • Pro Education
  • Pro for Workstations
  • Education
  • Enterprise
  • Enterprise multi-session

Ως εκ τούτου, πρέπει να ενημερώσουμε τα Windows 10 με την έκδοση 22H2 για να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις ενημερώσεις ασφαλείας. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, το σύστημά μας θα είναι πλέον σοβαρά εκτεθειμένο.

Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση σε Windows 11

Μετά από την καταληκτική ημερομηνία, η Microsoft δεν θα υποστηρίζει πλέον σε κανένα τομέα το λειτουργικό σύστημα. Έτσι, ακόμα και αν έχουμε λόγους που θέλουμε να παραμείνουμε στα Windows 10, κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να κάνουμε την αναβάθμιση όπως όλοι οι άλλοι.

Featured Επίσημη Λήψη Windows 11 22H2 & Αναβάθμιση ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Συμβατό & Μη PC
Επίσημη Λήψη Windows 11 22H2 & Αναβάθμιση ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Συμβατό & Μη PC

Η νέα έκδοση των Windows διατίθεται επίσημα και η λήψη Windows 11 22H2 γίνεται απευθείας από τη Microsoft. Η εταιρεία κυκλοφορεί σταδιακά τη νέα έκδοση…

Ο λόγος είναι ότι καθώς δε θα έχουμε πλέον πρόσβαση σε νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που προσφέρουν οι επόμενες εκδόσεις των Windows, αυτό μπορεί να περιορίζει τη λειτουργικότητα και τη δυνατότητα αξιοποίησης του υπολογιστή.

Έτσι λοιπόν, τώρα που η Microsoft εγκαταλείπει τα Windows 10 και δε θα υπάρχουν πρόσθετες ενημερώσεις λειτουργιών, έχουμε το κίνητρο να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες των Windows 11 σε όλους τους υπολογιστές. Μάλιστα, με εύκολο και σχεδόν αυτόματο τρόπο.

FEATURED Windows 11 2H22 Ερωτήσεις & Απαντήσεις Που Πρέπει Να Γνωρίζουμε
Windows 11 22H2: Ερωτήσεις & Απαντήσεις Που Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Τα Windows 11 22H2 έχουν εξάψει την περιέργεια μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του λειτουργικού. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα, πολλά εκ των…

Φυσικά, όπως έχουμε περιγράψει σε πολλούς οδηγούς, μπορούμε πλέον να έχουμε τα Windows 11 ακόμη και σε αδύναμους υπολογιστές με πολύ χαμηλή μνήμη και μικρό αποθηκευτικό χώρο.

featured Νέα Ελαφριά Windows 11 22H2 Για Αδύναμα PC Επίσημο Windows ISO - Αυτόματη Μέθοδος
Windows 11 ISO: Νέα Ελαφριά Windows Για Αδύναμα PC Με Το Επίσημο ISO Της Microsoft

Ποιος θα φανταζόταν ότι μπορούμε να εκτελούμε άνετα τα επίσημα Windows 11 22H2 σε PC πολύ χαμηλών δυνατοτήτων. Παρότι υπάρχουν οι light εκδόσεις που αναλύσαμε…

Επιπλέον, υπάρχει και εύκολος τρόπος για να τα ενεργοποιήσουμε δωρεάν και νόμιμα.

featured Κλειδί Windows Ενεργοποίηση Windows 11 Δωρεάν Χωρίς Αγορά Κλειδιού Προϊόντος
Κλειδί Windows: Ενεργοποίηση Windows 11 Δωρεάν Χωρίς Αγορά Κλειδιού Προϊόντος

Μπορούμε να αποκτήσουμε τα Windows 11 δωρεάν εάν διαθέτουμε υπολογιστή με Windows 10. Όμως, η αγορά ενός γνήσιου κλειδιού είναι απαραίτητη αν πρόκειται για νέο…

Τα Windows 10 είναι ένα παλιό λειτουργικό σύστημα

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps