Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια, όλα τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα αγγλικών στα σχολεία ή και σε φροντιστήρια. Αν όμως είμαστε ενήλικες και θέλουμε να μάθουμε αγγλικά ή να “φρεσκάρουμε” τα αγγλικά μας, τα φροντιστήρια απαιτούν χρόνο και χρήματα που ίσως να μην έχουμε. Δείτε πώς να κάνετε δωρεάν μαθήματα αγγλικών μέσω Internet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν σας ενδιαφέρει η εκμάθηση Γαλλικών, δείτε τον οδηγό μας:
Μαθήματα Γαλλικών μέσω Internet, από Έλληνες για Έλληνες

Duolingo: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για Έλληνες

Στο Internet υπάρχουν αρκετές διαφορετικές ιστοσελίδες για μαθήματα ξένων γλωσσών, δωρεάν και επί πληρωμή. Το πρόβλημα όμως είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αφορά αγγλόφωνους επισκέπτες. Αν υπάρχουν μαθήματα αγγλικών, συχνά απευθύνονται σε γνώστες άλλων γλωσσών, όπως Γάλλους, Γερμανούς, Ισπανούς κλπ.

Το Duolingo είναι μια ιστοσελίδα που περιέχει ένα πλήρη κύκλο με μαθήματα αγγλικών για Έλληνες. Και ενώ άλλες ιστοσελίδες έχουν ένα μόνο κομμάτι δωρεάν, και αρκετές πληρωμένες παροχές, το Duolingo είναι 100% δωρεάν, ανεξάρτητα από το επίπεδό μας και το πόσο συχνά θα το χρησιμοποιήσουμε.

Η εισαγωγή στα μαθήματα αγγλικών με το Duolingo

Για να κάνουμε μαθήματα αγγλικών ως Έλληνες αρκεί να επισκεφθούμε τη σελίδα https://el.duolingo.com. Ένα από τα θετικά του site είναι πως δεν χρειάζεται να φτιάξουμε λογαριασμό για να το δοκιμάσουμε, αρκεί να κάνουμε κλικ στο “Ξεκίνα”.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 01

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, περισσότεροι από 376 χιλιάδες μαθητές έχουν επιλέξει τα δωρεάν μαθήματα αγγλικών στο Duolingo. Κάνουμε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να ξεκινήσουμε.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 02

Η επιλογή “I speak english, show me courses I can take” θα μας δείξει όλα τα μαθήματα ξένων γλωσσών του Duolingo, που απευθύνονται σε χρήστες που γνωρίζουν ήδη αγγλικά.

Σαν νέοι επισκέπτες, το Duolingo θα μας κάνει μια σύντομη περιήγηση για το πώς λειτουργούν τα μαθήματα αγγλικών.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 03

Μέρος των μαθημάτων είναι έτοιμες προτάσεις, που βλέπουμε τη μετάφρασή τους μετακινώντας το δείχτη του ποντικιού πάνω τους.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 04

Αρκετές ασκήσεις θα μας ζητήσουν να μεταφράσουμε μια πρόταση από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντιστρόφως.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 05

Στο τέλος της περιήγησης, βάζουμε έναν ημερήσιο στόχο, που μπορεί να είναι από 5 έως 20 λεπτά την ημέρα. Ανεξαρτήτως του χρόνου που θα επιλέξουμε, η καθημερινή ενασχόληση θα βοηθήσει σημαντικά στα μαθήματα αγγλικών, ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 06

Ξεκινώντας τα δωρεάν μαθήματα Αγγλικών ως εντελώς αρχάριοι

Μετά την περιήγηση, έχουμε την επιλογή να ξεκινήσουμε από τα εντελώς στοιχειώδη, σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε καθόλου Αγγλικά.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 07

Αν γνωρίζουμε ήδη Αγγλικά, μπορούμε να κάνουμε ένα σύντομο κατατακτήριο τεστ για να διαπιστώσει το Duolingo το επίπεδό μας.

Ξεκινώντας με τα στοιχειώδη, θα πρέπει να πάρουμε τα μαθήματα με τη σειρά, τα μαθήματα 2 και 3 είναι κλειδωμένα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 08

Τα αρχικά μαθήματα αγγλικών λειτουργούν οπτικοακουστικά, με την εικόνα να καθοδηγεί το χρήστη στην κατάλληλη λέξη. Η επιλογή της κάθε εικόνας συνοδεύεται με την προφορά της από το πρόγραμμα.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 10

Υπάρχουν και κομμάτια μετάφρασης, αλλά σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να δούμε τη μετάφραση περνώντας το δείχτη του ποντικού πάνω από τις λέξεις. Αυτή η δυνατότητα προφανώς δεν είναι διαθέσιμη σε πιο προχωρημένα μαθήματα.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 11

Σταδιακά τα μαθήματα συνδυάζουν τις προηγούμενες γνώσεις σε πιο σύνθετες δραστηριότητες.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 12

Ολοκληρώνοντας το μάθημα, κερδίζουμε ορισμένους πόντους, που δίνουν στην όλη διαδικασία της εκμάθησης μια αίσθηση παιχνιδιού.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 13

Μετά το πρώτο ολοκληρωμένο μάθημα, το Duolingo θα μας ζητήσει να δημιουργήσουμε λογαριασμό για να σώζουμε την πρόοδό μας.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 14

Μπορούμε είτε να εισάγουμε τα στοιχεία μας χειροκίνητα, ή να κάνουμε εγγραφή με τους λογαριασμούς μας στο Facebook ή το Google (που περιλαμβάνει το Gmail). Πάντως το Duolingo δεν πρόκειται να δημοσιεύσει τίποτα χωρίς τη θέλησή μας.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 15

Σε περίπτωση που τα μαθήματα μιας ενότητας μας φαίνονται πολύ εύκολα, μπορούμε να κάνουμε μια δοκιμή παράκαμψης, ένα σύντομο τεστ που αν το ολοκληρώσουμε επιτυχώς θα έχουμε αποδείξει πως γνωρίζουμε το περιεχόμενο των μαθημάτων.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 16

Σε αυτό το τεστ προφανώς δεν υπάρχουν βοήθειες για τη μετάφραση, καθώς δοκιμάζονται οι γνώσεις που ήδη έχουμε από προηγούμενα μαθήματα αγγλικών.

Έχουμε περιθώριο να κάνουμε μέχρι και τρία λάθη, που συμβολίζονται με τις καρδιές πάνω δεξιά, και στο τέταρτο αποτυγχάνουμε το τεστ.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 16a

Συγκεντρώνοντας lingots

Ολοκληρώνοντας μια ενότητα, είτε κανονικά ή με τη δοκιμή παράκαμψης, εκτός από τα XP κερδίζουμε και lingots, που είναι κάποια ψηφιακά πετράδια τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο λινγκο-μάγαζο.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 17

Σε αυτό το “κατάστημα” θα βρούμε διάφορες δυνατότητες, όπως το να παγώσουμε το “σερί” μας για μία ημέρα που δεν θα έχουμε χρόνο να μπούμε στο Duolingo, να ποντάρουμε lingots με στόχο να κάνουμε σερί επτά ημερών, να εξασκηθούμε με χρονόμετρο κ.α.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 18

Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών για βελτίωση της γλώσσας

Αν γνωρίζουμε ήδη κάποια Αγγλικά και θέλουμε να τα βελτιώσουμε ή να τα φρεσκάρουμε, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε από τα εντελώς βασικά, μπορούμε να συμπληρώσουμε το κατατακτήριο τεστ.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 19

Ανάλογα με τις απαντήσεις μας το τεστ γίνεται ευκολότερο ή δυσκολότερο. Θα βρούμε πιο προηγμένες δοκιμασίες, όπως να ακούσουμε μια φράση και να τη γράψουμε – το εικονίδιο με τη χελώνα θα την επαναλάβει πιο αργά, λέξη προς λέξη.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 20

Αν ολοκληρώσουμε το κατατακτήριο τεστ χωρίς κανένα λάθος, πρακτικά προσπερνάμε 47 ενότητες μαθημάτων…

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 21

…και με βάση το Duolingo έχουμε 70% ευχέρεια στα Αγγλικά.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 22

Πάντως, ακόμα και μετά το κατατακτήριο test υπάρχουν επιπλέον μαθήματα αγγλικών που μπορούμε να παρακολουθήσουμε, σε οκτώ πιο εξειδικευμένες ενότητες.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 23

Για παράδειγμα, στην κατηγορία επιχειρηματικά θα συναντήσουμε σχετική ορολογία.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 24

Πάντως, ενώ το Duolingo είναι γενικά προσεγμένο, δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε λάθη, τα οποία μπορούμε να αναφέρουμε, όπως στο παρακάτω παράδειγμα που η “σωστή” απάντηση περιέχει μια τελεία μέσα στην πρόταση.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 25

Επί τη ευκαιρία, μπορούμε να μάθουμε και καλύτερα ελληνικά, όπως το τι είναι η “Δυνητική οριστική υπερσυντέλικου”, που ειλικρινά δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 26

Τώρα ξέρουμε, και η γνώση είναι δύναμη.

Ολοκληρώνοντας όλες τις ενότητες μαθημάτων, το Duolingo θα μας αποδώσει ένα βραβείο, το οποίο μπορούμε αν θέλουμε να κοινοποιήσουμε στους φίλους μας.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 27

Πάντως, οι τελευταίες οχτώ ενότητες μαθημάτων ανεβάζουν το ποσοστό για την καλή χρήση της γλώσσας μόνο κατά 1%.

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo 28

Μπορούν τα δωρεάν μαθήματα Αγγλικών στο Internet να αντικαταστήσουν το φροντιστήριο?

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τα δωρεάν μαθήματα Αγγλικών μέσω του Duolingo δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα εργαλείο για γονείς που θέλουν να αποφύγουν να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο.

Ένας δάσκαλος και η αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές παρέχουν σημαντικά περισσότερες δυνατότητες για την εκμάθηση της γλώσσας απ' όσες μπορεί να παρέχει το Duolingo ή οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Το Duolingo μπορεί να γίνει ένα καλό εργαλείο συμπληρωματικά με το φροντιστήριο. Μπορεί επίσης να χρησιμέψει σε ενήλικες που δεν έχουν το χρόνο και τα χρήματα να παρακολουθήσουν μαθήματα, και θέλουν να μάθουν αγγλικά με το δικό τους ρυθμό.

Εσάς πώς σας φάνηκαν τα δωρεάν μαθήματα Αγγλικών με το Duolingo?

Δοκιμάσατε τα δωρεάν μαθήματα αγγλικών και μείνατε ικανοποιημένοι? Γνωρίζετε ήδη Αγγλικά και χρησιμοποιείτε το Duolingo για να μάθετε κάποια επιπλέον ξένη γλώσσα? Έχετε να προτείνετε κάποια τρίτη ιστοσελίδα με δωρεάν μαθήματα Αγγλικών? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps