Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Ενεργοποίηση Compact View & Πιο Γρήγορη Διαχείριση Αρχείων Στα Windows 11
featured Ενεργοποίηση Compact View Και Πιο Γρήγορη Διαχείριση Αρχείων Στα Windows 11 α10

Ενεργοποίηση Compact View & Πιο Γρήγορη Διαχείριση Αρχείων Στα Windows 11

Τα Windows 11 έχουν φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά στην Εξερεύνηση αρχείων και ένα από αυτά είναι η Συμπαγής προβολή. Είναι ιδανική αν θέλουμε όλους τους φακέλους και τα αρχεία μας πιο συμμαζεμένα, ή μας άρεσε και ο File Explorer των Windows 10. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς ενεργοποιούμε γρήγορα το Compact View και τα πλαίσια ελέγχου στοιχείων στο λειτουργικό της Microsoft.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η βολική συμπαγής προβολή

Στα Windows 11, η Εξερεύνηση αρχείων έχει τη νέα προεπιλεγμένη διάταξη για την προβολή περιεχομένου που δεσμεύει επιπλέον χώρο μεταξύ των στοιχείων, για να διευκολύνει τη χρήση ειδικά σε συσκευές με δυνατότητα αφής.

Ωστόσο, στο PC κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα βολικό και τα Windows 11 διαθέτουν μια επιλογή επιστροφής στην κλασική συμπαγή προβολή. Για πολλούς, αυτή η διάταξη είναι πιο φιλική, ιδίως αν έχουμε πολλά στοιχεία καρφιτσωμένα, ή μας αρέσει να συνδυάσουμε και την παραδοσιακή εμπειρία των Windows 10.

Έτσι, δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11, και να κάνουμε κλικ στο μενού Προβολή και μετά στο Συμπαγής προβολή.

Μόλις ολοκληρώσουμε αυτά τα δύο εύκολα τα βήματα, η Εξερεύνηση αρχείων θα μεταβεί στην κλασική διάταξη, όπου όλοι οι φάκελοι και τα αρχεία θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, ιδίως στην Γρήγορη πρόσβαση.

Με τον ίδιο τρόπο, εάν θέλουμε να επιστρέψουμε στην προεπιλεγμένη προβολή του λειτουργικού, απλά αποεπιλέγουμε τη Συμπαγή προβολή.

Ενεργοποίηση πλαισίων ελέγχου

Τα πλαίσια ελέγχου στοιχείων των Windows, μας επιτρέπουν να επιλέγουμε γρήγορα πολλά αρχεία και φακέλους στην Εξερεύνηση αρχείων, αξιοποιώντας πιο εύκολα από ό,τι ίσως νομίζαμε το νέο μενού με τα εικονίδια στο πάνω τμήμα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να κάνουμε ταχύτατα όλες τις γνωστές ενέργειες της αποκοπής, αντιγραφής, κ.λ.π, τοποθετώντας απλά τον κέρσορα. Η επιλογή δεξί κλικ του ποντικιού είναι επίσης διαθέσιμη, αλλά είναι πολύ πιο βολικό και κυρίως πιο γρήγορο να χρησιμοποιούμε αυτή τη νέα μέθοδο.

Αρκεί μόνο να το συνηθίσουμε, καθώς είναι αναμενόμενο στην αρχή να χρησιμοποιούμε πάλι το δεξί κλικ.

Από προεπιλογή, αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη στα Windows 11, αλλά μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε γρήγορα.

Αυτό το κάνουμε πάλι από το μενού της Προβολής, πατώντας διαδοχικά Προβολή > Εμφάνιση > Πλαίσια ελέγχου στοιχείων.

Αυτό ήταν όλο. Ανάλογα την έκδοση των Windows 11 που έχουμε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή για να δούμε τα σχετικά κουτάκια δίπλα από κάθε αρχείο και φάκελο.

Είναι χρήσιμη η συμπαγής προβολή της Εξερεύνησης αρχείων;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps