Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πόσο Ακριβό Είναι Το Internet Στην Ελλάδα; Σύγκριση Με Όλες Τις Ευρωπαϊκές Χώρες
featured Πόσο Ακριβό Είναι Το Internet Στην Ελλάδα; a2

Πόσο Ακριβό Είναι Το Internet Στην Ελλάδα; Σύγκριση Με Όλες Τις Ευρωπαϊκές Χώρες

Σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων χρηστών έχουν την αίσθηση πως το Internet στη χώρα μας είναι υπερβολικά ακριβό. Τόσο για τις ταχύτητες που προσφέρει, όσο και σε σύγκριση με τα ελληνικά εισοδήματα. Καλώς ή κακώς, όμως, το τι πιστεύουμε δεν συνάδει πάντοτε με την πραγματικότητα. Μία αίσθηση πάντα μπορεί να είναι λανθασμένη, όμως, οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Κέρδισε 30% στο πακέτο 1Gbps της Inalan

Το άρθρο μας είναι μία χορηγία της Inalan. Αν δεν το γνωρίζουμε ήδη, πρόκειται για ένα πάροχο Internet που προσφέρει ταχύτατες συνδέσεις σε τιμές που είναι σημαντικά φθηνότερες από των μεγάλων παρόχων.

Πιο συγκεκριμένα, στην Inalan οι ταχύτητες ξεκινούν από 100Mbps, με τη σύνδεση των 100Mbps να κοστίζει 28 ευρώ το μήνα, ενώ η σύνδεση των 1000Mbps μόνο 48 ευρώ το μήνα, τιμές τελικές με ΦΠΑ.

Επιπλέον, διαθέτουν πακέτα με δωρεάν χρόνο ομιλίας προς κινητά και εξωτερικό, καθώς και πολλές προσφορές που μειώνουν και άλλο την τελική τιμή.

Όμως, το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για σύγχρονες συνδέσεις. Προσφέρουν δηλαδή συμμετρικές ταχύτητες. Τι σημαίνει αυτό; Ακριβώς την ίδια ταχύτητα σε download και upload, λόγω του ότι οι συνδέσεις είναι με 100% οπτική ίνα.

Αυτό δεν το προσφέρει κανένας μεγάλος πάροχος, πλην πανάκριβων εταιρικών συνδέσεων.

Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε αν η Inalan υποστηρίζει την περιοχή μας πατώντας εδώ, ή αν πρόκειται να την υποστηρίζει στο επόμενο διάστημα, και να επιλέξουμε το πακέτο που μας ταιριάζει.

Εκπτωτικός κωδικός

Το promo code είναι 232430-PCSTEPS. Μας παρέχει -30% έκπτωση στο basic πακέτο 1Gbps, δηλαδή στα €33,6 τιμή τελική με ΦΠΑ, ενώ θα είναι δωρεάν και τα τέλη εγκατάστασης.

Πώς συγκρίνεται το κόστος του Internet σε σχέση με τα εισοδήματα

Κατά την έρευνά μας για αυτό το άρθρο αλλά και το βίντεο μας στο YouTube, χρειάστηκε να συνδυάσουμε πληροφορίες από τρεις πηγές.

Αρχικά, από την ιστοσελίδα cable.co.uk βρήκαμε μία λίστα με το κόστος του ίντερνετ σε 219 χώρες. Τη λίστα αυτή την ανανεώνουν κάθε χρόνο. Η τελευταία ανανέωση έγινε τον Φεβρουάριο του 23.

Η λίστα αυτή περιέχει ανεκτίμητες πληροφορίες για την κάθε χώρα. Τον αριθμό των διαφορετικών συνδέσεων Internet που εξέτασαν. Τη φθηνότερη σύνδεση, την ακριβότερη, και το μέσο κόστος πακέτου σύνδεσης. Το μέσο κόστος ανά megabit το μήνα.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ουσιαστικά ότι αυτή η λίστα είναι όλο το άρθρο, αλλά όσο χρήσιμα και αν είναι αυτά που περιλαμβάνει, λείπουν δύο ζωτικής σημασίας πληροφορίες.

Το σημαντικότερο δεν είναι το κόστος μιας σύνδεσης Internet κατ’ απόλυτη τιμή. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το ποια είναι η σχέση της με τα εισοδήματα στην εκάστοτε χώρα.

Μία σύνδεση των 30 ευρώ το μήνα έχει άλλη βαρύτητα αν το μηνιαίο εισόδημά μας είναι 1500 ευρώ, και άλλη αν είναι 750 ευρώ το μήνα. Στην πρώτη περίπτωση, το Internet κοστίζει το 2% του εισοδήματός μας. Στη δεύτερη περίπτωση, το 4%, είναι κυριολεκτικά διπλάσια ακριβότερο.

Η δεύτερη πηγή μας, λοιπόν, ήταν το site της Eurostat. Εκεί καταγράφει τον διάμεσο καθαρό εισόδημα για συνολικά 36 χώρες της Ευρώπης και την Τουρκία.

Θα θέλαμε να συγκρίνουμε το κόστος του Internet σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως δυστυχώς ήταν αδύνατον να βρούμε την πληροφορία για τον διάμεσο καθαρό εισόδημα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και μάλιστα από κάποια πηγή με το επίπεδο αξιοπιστίας της Eurostat.

Βρήκαμε κάποια στοιχεία για μικτό εισόδημα, δηλαδή που να μην έχουν αφαιρεθεί οι φόροι και κρατήσεις. Όμως αν δείχναμε ανάμεικτα στοιχεία, σε κάποιες χώρες με καθαρό εισόδημα και σε άλλες με μικτό, τα συμπεράσματα θα ήταν άχρηστα.

Τέλος, το τρίτο κομμάτι της πληροφορίας ήταν ποια είναι κατά μέσο όρο η ταχύτητα του Internet που θα συναντήσουμε στην κάθε χώρα. Γιατί αν μια χώρα έχει πάμφθηνες συνδέσεις Internet σε σύγκριση με το εισόδημα, αλλά χαμηλή ταχύτητα, είναι δώρον άδωρον.

Για καλή μας τύχη, το cable.co.uk έχει μία λίστα με τη μέση ταχύτητα download για όλες τις χώρες της λίστας μας.

Το φθηνότερο και καλύτερο σταθερό Internet στην Ευρωζώνη

Τον καλύτερο συνδυασμό κόστους, ταχύτητας, και εισοδημάτων, τον βρήκαμε στο κρατίδιο του Λουξεμβούργου. Έχει μόλις 650 χιλιάδες κατοίκους, αλλά κοντράρεται με την Ελβετία για τα υψηλότερα εισοδήματα.

Η μέση ταχύτητα σταθερού ίντερνετ όσον αφορά το download είναι 131,95 Mbps, και θα μας κοστίσει κατά μέσο όρο €43,29 το μήνα. Εκ πρώτης όψεως, σίγουρα φαίνεται ακριβό.

Όμως το διάμεσο μηνιαίο καθαρό εισόδημα είναι €3,776. Το φθηνότερο πακέτο ίντερνετ, στα €34,11, είναι το 0,9% του μηνιαίου εισοδήματος.

Το μέσο πακέτο Internet, στα €53,25, είναι το 1,41% του εισοδήματος. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τις 37 χώρες, και για πολύ καλή ταχύτητα.

Αξιοσημείωτα καλά αποτελέσματα συναντήσαμε σε μια χώρα που βρίσκεται στο αντίθετο οικονομικό άκρο από το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία.

Η Ρουμανία είναι μία πολύ φτωχή χώρα. Όπως είδαμε σε σχετικό βίντεο, και τα εισοδήματά της αλλά και η αγοραστική δύναμη των κατοίκων είναι σημαντικά χαμηλότερα από της Ελλάδας. Το διάμεσο καθαρό εισόδημα στη Ρουμανία αντιστοιχεί μόλις σε €459 το μήνα.

Όμως το Internet τους όχι μόνο είναι πάμφθηνο, είναι και ταχύτατο. Η μέση ταχύτητα όσον αφορά το download είναι 100.66Mbps, και το μέσο μηνιαίο κόστος του Internet για αυτή την ταχύτητα είναι €1,01. Σχεδόν 43 φορές κάτω από του Λουξεμβούργου.

Δεν θα βρούμε πουθενά τέτοιο συνδυασμό υψηλής ταχύτητας και χαμηλής τιμής. Και όχι μόνο στις χώρες που εξετάσαμε, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το φθηνότερο δυνατό πακέτο κοστίζει 1,2 ευρώ το μήνα στο τοπικό νόμισμα, το 0,27% του μηνιαίου εισοδήματος. Το μέσο κόστος σύνδεσης, που αντιστοιχεί σε 7 ευρώ το μήνα, είναι το 1,55% του εισοδήματος.

Έναν καλό συνδυασμό εισοδήματος, κόστους, και ταχύτητας του Internet θα βρούμε στην Μάλτα. Η μέση ταχύτητα του Internet είναι 107.70 Mbps, που θα μας κοστίσουν 5,60 ευρώ το μήνα.

Το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι €1.513. Το φθηνότερο πακέτο Internet, στα €13,50, θα μας κοστίσει το 0,89% του εισοδήματος. Η μέση σύνδεση στα €25,75 κοστίζει το 1,7% του εισοδήματος.

Η Γαλλία έχει σχετικά ακριβό Internet, αλλά με υψηλή ταχύτητα και καλό επίπεδο εισοδημάτων. Η μέση ταχύτητα είναι 152,45Mbps, και θα κοστίσουν 71,08 ευρώ το μήνα.

Το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι στα €1,921. Το φθηνότερο πακέτο Internet κοστίζει €15,99, το 0,83% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο κοστίζει €33,50, το 1,74% του εισοδήματος.

Το ακριβότερο σταθερό Internet

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε τις χώρες που προσφέρουν μεν σχετικά γρήγορο Internet, αλλά σε υπερβολικά υψηλή τιμή για την ταχύτητα ή και τα εισοδήματα.

Πρωταθλήτρια στην ταχύτητα αλλά και το ακριβό κόστος είναι η Ισλανδία. Η μέση ταχύτητά του είναι 229,35Mbps, η υψηλότερη από όλες τις χώρες που εξετάζουμε.

Όμως με την τρέχουσα ισοτιμία της Κορώνας Ισλανδίας, αυτή η ταχύτητα θα κοστίσει 203,40 ευρώ το μήνα. Σχεδόν ένα ευρώ το Mbps.

Το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι υψηλότερο από τις περισσότερες χώρες στη λίστα μας, στα €2.767. Όμως το φθηνότερο πακέτο Internet κοστίζει €56,93, το 2,06% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο κοστίζει €75,83, που είναι το 2,74% του εισοδήματος.

Χειρότερα είναι τα πράγματα στην Πορτογαλία, κυρίως λόγω των σημαντικά χαμηλότερων εισοδημάτων. Η μέση ταχύτητα Internet είναι 106.53Mbps, που θα κοστίσουν €9,53 μηνιαίως.

Όμως το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι στα €918. Το φθηνότερο πακέτο Internet είναι στα €20.00, το 2,18% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο είναι στα €29,75, δηλαδή το 3,24% του εισοδήματος.

Απροσδόκητα κακό Internet κυρίως λόγω της πολύ ακριβής σύνδεσης, θα βρούμε στην Ελβετία. Η μέση ταχύτητα του είναι 63,20Mbps, που θα μας κοστίσουν €124,17 το μήνα. Είναι με διαφορά το ακριβότερο κόστος ανά Mbps στις χώρες που εξετάσαμε.

Βέβαια, τα εισοδήματα με την τρέχουσα ισοτιμία Ελβετικού φράγκου είναι τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, με το διάμεσο καθαρό εισόδημα στα 4.152 ευρώ.

Το φθηνότερο πακέτο αντιστοιχεί σε €30,16, το 0,73% του εισοδήματος, που είναι αρκετά χαμηλότερα από τις περισσότερες χώρες. Αντίστοιχα, το μέσο πακέτο Internet είναι στα €62,30, το 1,50% του εισοδήματος.

Όμως να ζεις σε τόσο πλούσια χώρα, και να έχεις μέτρια ταχύτητα, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Χίλιες φορές καλύτερα στο Λουξεμβούργο.

Το χειρότερο Internet από κάθε άποψη

Το Internet σε αυτές τις χώρες είναι το αντίστοιχο με έναν άνθρωπο που είναι και άσχημος και χαζός και άτυχος ταυτόχρονα. Απλά δεν έχει τίποτα να το σώζει.

Και όμως, το λιγότερο χειρότερο Internet θα το βρούμε στη Βόρεια Μακεδονία. Για την ακρίβεια, δεν έχουμε να κάνουμε με αργό Internet καθώς προσφέρει σχετικά υψηλή μέση ταχύτητα στα 97,88Mbps που κοστίζει 5,76 ευρώ το μήνα. Το μηνιαίο καθαρό εισόδημα αντιστοιχεί σε €245.

Το φθηνότερο πακέτο Internet, στα €7.84, είναι το 3,2% αυτού του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο κοστίζει €17.44, το 7,13% του εισοδήματος.

Χειρότερα από κάθε άποψη είναι τα πράγματα στην Αλβανία. Η μέση ταχύτητα του Internet είναι μόλις 25,36 Mbps, που την κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις από τις 37 χώρες που εξετάζουμε. Και κοστίζει 17,51 ευρώ το μήνα.

Το διάμεσο μηνιαίο καθαρό εισόδημα αντιστοιχεί σε €246 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία. Το φθηνότερο πακέτο αυτού του αργού Internet, στα €9,50, είναι το 3,87% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο Internet, στα €18,29, είναι το 7,44% του εισοδήματος.

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό θα ήταν με διαφορά το χειρότερο Internet από τις 37 χώρες που εξετάσαμε. Όμως, την αντίστροφη πρωτιά διεκδικεί το Internet της Τουρκίας.

Παρότι η Τουρκία δεν ανήκει ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στην Ευρώπη, ωστόσο, μας παρέχει στοιχεία η Eurostat και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ισχύει και εκεί.

Η μέση ταχύτητα είναι 24.84 Mbps, ελαφρώς χειρότερη από της Αλβανίας, αλλά δεν τη λες και καλή. Το μέσο κόστος για αυτή την ταχύτητα είναι αρκετά λογικό, στα 2,33 ευρώ.

Όμως το διάμεσο μηνιαίο καθαρό εισόδημα στην Τουρκία αντιστοιχεί μόλις σε 63 ευρώ το μήνα. Το φθηνότερο πακέτο Internet που είναι διαθέσιμο στη χώρα κοστίζει €5,75, το 9,15% του εισοδήματος.

Είναι σαν στην Ελλάδα να πληρώναμε 73 ευρώ για το φθηνότερο πακέτο σταθερού Internet στην αγορά.

Το μέσο πακέτο Internet είναι ακόμα χειρότερο. Κοστίζει το αντίστοιχο των €8.47, και είναι το 13,48% του εισοδήματος. Είναι σαν ένας Έλληνας να πλήρωνε σχεδόν 107 ευρώ το μήνα για Internet. Και με μέση ταχύτητα 16Mbps.

Το Internet σε χώρες που μένουμε

Το 90.1% του κοινού μας ζει στην Ελλάδα, που είναι λογικό. Για τους ξένους τα Ελληνικά είναι εξίσου δύσκολα και ακατανόητα με τα κινέζικα.

Όμως, άνθρωποι που καταλαβαίνουν ελληνικά υπάρχουν παντού στον κόσμο. Είτε σε χώρες όπως η Κύπρος, είτε σαν φοιτητές και οικονομικοί μετανάστες, είτε που γεννήθηκαν στο εξωτερικό από ελληνόφωνους γονείς.

Ως εκ τούτου, πριν μιλήσουμε για την Ελλάδα, θα δούμε πληροφορίες για τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό των θεατών μας.

Το 2.3% των θεατών μας ζει στην Κύπρο. Η μέση ταχύτητα είναι 42,93 Mbps με μηνιαίο κόστος €48,88, που είναι αρκετά ακριβά. Το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι €1.488.

Το φθηνότερο πακέτο κοστίζει €19,07, το 1.28% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο Internet κοστίζει €40,73, το 2,74% του εισοδήματος.

Το 2% του κοινού μας και το 80% του PCsteps κατά βάρος ζει στη Γερμανία. Η μέση ταχύτητα Internet είναι 81.73Mbps και κοστίζει €63,75 το μήνα.

Το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι €2,083. Το φθηνότερο πακέτο κοστίζει €19,07, το 0.51% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο κοστίζει €32,49, το 1.56% του εισοδήματος.

Το 1.3% του κοινού μας ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μέση ταχύτητα είναι 93.63Mbps και κοστίζει στο αντίστοιχο των €42,17 το μήνα. Το διάμεσο καθαρό εισόδημα αντιστοιχεί σε €1,836.

Το φθηνότερο πακέτο κοστίζει €21,36, το 1,16% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο Internet κοστίζει €32,96, το 1.80% του εισοδήματος.

Το 0,5% του κοινού μας ζει στην Ολλανδία. Η μέση ταχύτητα Internet είναι 113,98Mbps και κοστίζει €17,69. Το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι €2,461. Το φθηνότερο πακέτο κοστίζει €26, το 1.06% του εισοδήματος. Το μέσο πακέτο κοστίζει €45,48, το 1,85% του εισοδήματος.

Θυμίζουμε πως όλες οι ταχύτητες που αναφέρουμε αφορούν αποκλειστικά το download και όχι το upload της κάθε σύνδεσης. Δεν έχουμε στοιχεία για το ποιες από αυτές τις συνδέσεις είναι ενδεχομένως συμμετρικές, που σημαίνει πως θα έχουν το ίδιο download και upload.

Το Internet στην Ελλάδα

Καλά όλα αυτά. Πώς συγκρίνεται όμως το κόστος του σταθερού Internet στην Ελλάδα;

Αρχικά, σαν μετρήσεις, το Internet της Ελλάδας είναι σίγουρα απογοητευτικό. Από τις 37 χώρες που εξετάσαμε, η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση όσον αφορά τη μέση ταχύτητα, ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Τσεχία. Είναι στα 53,85Mbps με μηνιαίο κόστος €11,97.

Για το κόστος του ίντερνετ ανά Mbps, η Ελλάδα βρίσκεται λίγο κάτω από τη μέση της κατάταξης, στη θέση 20, ανάμεσα στην Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο. Το μέσο κόστος Internet είναι €0,304 το μήνα ανά Mbps.

Από εκεί και πέρα, το διάμεσο καθαρό εισόδημα είναι 793 ευρώ το μήνα. Το φθηνότερο πακέτο Internet που βρήκε η έρευνα στις 19 Ιανουαρίου του 2023 που έκανε τη δειγματοληψία για την Ελλάδα, ανάμεσα σε 21 πακέτα σύνδεσης, ήταν στα 19,08 ευρώ.

Δυστυχώς η έρευνα δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το ποιος πάροχος πρόσφερε αυτό το πακέτο σε αυτή την τιμή. Λογικά θα ήταν κάποια προσφορά που έτρεχε εκείνη την εποχή, γιατί σίγουρα δεν ακούγεται σαν τυπική τιμή.

Κατ’ απόλυτη τιμή, το κόστος αυτού του πακέτου είναι στη θέση 26, ανάμεσα στην Κύπρο και την Ιταλία.

Αυτό το φθηνότερο πακέτο κοστίζει το 2,41% του διάμεσου εισοδήματος των €793. Σαν ποσοστό του εισοδήματος, το φθηνότερο πακέτο κατατάσσει την Ελλάδα στη θέση 32 από τις 37, ανάμεσα στην Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο.

Τονίζουμε πως αυτό το διάμεσο εισόδημα αφορά τα επίσημα δηλωμένα εισοδήματα, και όχι τα μαύρα. Καθώς όμως το κόστος του Internet είναι εκ των πραγμάτων ένα μικρό ποσοστό των μηνιαίων μας δαπανών, σε αυτό το άρθρο δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Η έρευνα αναφέρει πως το μέσο κόστος Internet στην Ελλάδα, από τα 21 πακέτα που εξέτασαν στα τέλη Ιανουαρίου, είναι €32,90. Κατ’ απόλυτη τιμή, το κόστος αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στη θέση 22, ανάμεσα στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό το κόστος είναι το 4,15% του εισοδήματος. Σαν ποσοστό του εισοδήματος, το μέσο κόστος σύνδεσης στο Internet κατατάσσει την Ελλάδα στη θέση 31, ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Σερβία.

Βέβαια, αν βρισκόμαστε σε περιοχή όπου έχει δίκτυο η Inalan, τίποτα από αυτά δεν μας αφορά, ούτε όσον αφορά την ταχύτητα, ούτε το κόστος.

Η 200άρα σύνδεση με 28 ευρώ το μήνα, τιμή τελική με ΦΠΑ, αντιστοιχούν σε κόστος 0,14 ευρώ ανά Mbps. Με άλλα λόγια έχουμε Internet με ταχύτητα Ισλανδίας, σε τιμές Τουρκίας.

Στη 1000άρα σύνδεση με -30% με τον κωδικό που δώσαμε στην αρχή, τελική τιμή με ΦΠΑ στα 33,6 ευρώ το μήνα το κόστος πέφτει κάτω από τα 3 λεπτά του ευρώ ανά Mbps. Αυτό είναι καλύτερη απόδοση προς τιμή από τη Μάλτα, για σχεδόν δεκαπλάσια ταχύτητα.

Και τονίζουμε πως μιλάμε για συμμετρικές συνδέσεις, με το upload να ισοδυναμεί με το download. Έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο βίντεο για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Internet.

Αυτή είναι λοιπόν στατιστικά η κατάσταση όσον αφορά το κόστος του ελληνικού Internet. Σίγουρα έχουμε κοντινές σε εμάς χώρες στις οποίες είναι δραματικά καλύτερο και φθηνότερο.

Ειδικά στη Ρουμανία, η ταχύτητα το κόστος σε σύγκριση με το εισόδημα είναι άπιαστα σε διεθνές επίπεδο. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλές χώρες με σημαντικά καλύτερα εισοδήματα, φθηνότερο και ταχύτερο Internet από την Ελλάδα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες λίγες χώρες, όπου τα πράγματα είναι πολύ, πολύ χειρότερα. Όπως οι περιπτώσεις της Τουρκίας και της Αλβανίας, καθώς και το Internet της Ελβετίας, είναι ιδιαίτερα αργό για το κόστος του.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps