Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Οι Καλύτεροι Media Player για Μουσική στο iPhone

Οι Καλύτεροι Media Player για Μουσική στο iPhone

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η μουσική είναι πιο κοντά στην καρδιά και την ψυχή της Apple, από ότι τα βίντεο και οι ταινίες. Ο music player του iOS είναι από τους καλύτερους σε αυτόν τον χώρο. Υπάρχουν όμως κάποιοι players που τον προκαλούν. Δείτε τους λίγους και καλούς media player για μουσική στο iPhone.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν είναι καλός ο iOS player, γιατί χρειάζομαι άλλον?

O iOS music player, σε αντίθεση με την ανεπάρκεια στα βίντεο που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό, τα πάει πολύ καλά με την μουσική. Θέλει ωστόσο τον μεγάλο του αδελφό, το iTunes, που δεν σηκώνει και κουβέντα.

Μουσική στο iPhone 6a

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακούσουμε μουσική στο iPhone, χωρίς να χρειάζεται το αγώνισμα της ελεύθερης πάλης με το iTunes, που αν μάλιστα κατεβάσαμε το κομμάτι και από άγνωστη πηγή, μας έβγαλε νοκ άουτ.

Οι τρίτοι music players προσφέρουν μια εκσυγχρονισμένη προσέγγιση στην επιλογή και αναπαραγωγή της μουσικής, σε σύγκριση με τον player της Apple. Εστιάζοντας σε χαρακτηριστικά που κάνουν το χόμπι μας απλούστερο.

Ο καθένας χωριστά, καλύπτει τις ανάγκες μας με τον δικό του τρόπο. Κάποιοι music player θα πουν τέλος στα καλώδια που θέλει ο player του iOS, προσφέροντας σύγχρονες μεθόδους μεταφοράς και αναπαραγωγής της μουσικής μας.

Μουσική στο iPhone 1

Μερικοί player θα βρουν τα ομορφότερα artwork, φέρνοντας χρώματα και ωραίο περιβάλλον.

Κάποιοι εμφανίζουν αυτόματα τους στίχους του κομματιού κατά την αναπαραγωγή, και άλλοι προσφέρουν ισοσταθμιστή (Equalizer), για να νοιώθουμε πιο έντονα τα μπάσα.

Μουσική στο iPhone 6

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η σειρά με την οποία παρουσιάζουμε τους music players στον οδηγό, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των ταινιών, είναι τυχαία, και όχι βάσει αξιολόγησης και δυνατοτήτων.

Όλοι τους είναι αξιόλογοι, καλύπτοντας ωστόσο διαφορετικές ανάγκες.

PlayerXtreme

Ο PlayerXtreme είναι ένας multimedia player που παίζει όλα τα είδη μέσων. Η μουσική είναι ένα από τα πολλά που αναπαράγει.

Μουσική στο iPhone 8

Διατίθεται σε δωρεάν έκδοση και πληρωμένη. Το app θα μας προτείνει να ξεκλειδώσουμε την pro έκδοση και να την πάρουμε άνευ χρημάτων. Αρκεί μόνο πούμε ένα καλό λόγο για τον player, στις κριτικές των χρηστών στο Apple store.

Μουσική στο iPhone 10

Μεταφέροντας ασύρματα την μουσική στο iPhone

Για να μεταφέρουμε τα μουσικά αρχεία που έχουμε στο PC, πρέπει να πληκτρολογήσουμε την διεύθυνση δικτύου που μας δίνει ο PlayerXtreme, στον browser που χρησιμοποιούμε…

Μουσική στο iPhone 11

…και αμέσως μετά σύρουμε τα αρχεία μέσα στην καρτέλα του music player στο PC. Μπορούμε να επιλέξουμε μονομιάς όσα θέλουμε, ακόμη και όλο το περιεχόμενο του φακέλου.

Μουσική στο iPhone 7

Θα δούμε σε λίγο ότι όλη η μουσική στο iPhone και iPad, θα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Θα εμφανισθούν όλα τα κομμάτια μαζί με τα εξώφυλλα τους και πολλές πληροφορίες για τις μουσικές συλλογές μας.

Από εδώ και μετά, μπορούμε να δημιουργήσουμε όσες playlist θέλουμε και κάνουμε την αναπαραγωγή της μουσικής παιχνίδι.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο PlayerXtreme αναπαράγει το δύσκολο αλλά εξαιρετικό FLAC φορμά ήχου (Audio coding format), που σε αντίθεση με το Mp3, κάνει συμπίεση της μουσικής χωρίς να μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα.

Μουσική στο iPhone 12

Μουσική στο iPhone από το δίκτυο

Ο PlayerXtreme αναγνωρίζει όλο το οικιακό μας δίκτυο. Μας δίνει πρόσβαση στον χρήσιμο Plex media server, που παρουσιάσαμε αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό. Πιστεύουμε ότι αυτός ο δωρεάν server δεν πρέπει να λείπει από κανένα PC.

Ο Plex δίνει την δυνατότητα σε πολλούς τρίτους media player να μας παρέχουν από το δίκτυο όλη την μουσική στο iPhone, και όχι μόνο, χωρίς τα αρχεία να δεσμεύουν χώρο μέσα την συσκευή.

Μουσική στο iPhone 13

Ο PlayerXtreme επιτρέπει επίσης να ακούσουμε την μουσική στο iPhone μέσα από το ηχητικό σύστημα του οικιακού μας σινεμά. Απαραίτητη προϋπόθεση η Apple TV ή αλλιώς ο ειδικός 8-Pin Lightning αντάπτορας με καλώδιο HDMI.

Μουσική στο iPhone 14

Musixmatch

Το Musixmatch διατίθεται δωρεάν στο Apple app store και είναι ευρέως γνωστό για τις πρωτότυπες δυνατότητες του.

Έχει διαφορετική φιλοσοφία και δομή, και δεν είναι ο συμβατικός music player που θα αναπαράγει μουσική στο iPhone, μόνο από τα αρχεία που βρίσκονται στον σκληρό δίσκο ή στο οικιακό μας δίκτυο.

Μουσική στο iPhone 15

Σύνδεση σε Spotify και Apple music

Είναι ο player που θα ασχοληθεί και με την μουσική μας στο Spotify ή στο Apple music. Εκτός από αυτά, κάνει ανίχνευση άγνωστων κομματιών και ταυτόχρονα βρίσκει και όλους τους στίχους αυτόματα. Πρόσφατα απέκτησε και μετάφραση στίχων από Αγγλικά σε άλλες γλώσσες.

Αρχικά χρειάζεται να συνδεθούμε μέσω Facebook ή Google και μετά να συνδέσουμε τον player με το Spotify και Apple music.

Μουσική στο iPhone 16

Μετά από τις συνδέσεις, εντοπίζει όλη την μουσική μας που βρίσκεται ήδη μέσα στο iPhone και iPad. Στο κάτω τμήμα, μας δίνει την δυνατότητα για δημιουργία playlist.

Μουσική στο iPhone 20

Σε άλλη καρτέλα εντοπίζει όλες τις συλλογές μας στο Spotify, όπως ακριβώς τις έχουμε ονομάσει και ταξινομήσει. Το ίδιο γίνεται και με την Apple music.

Μουσική στο iPhone 21

Όλοι οι στίχοι μέσα στο iPhone

Πατώντας πάνω σε οποιοδήποτε κομμάτι, ξεκινά η αναπαραγωγή και η ταυτόχρονη αυτόματη εμφάνιση των στίχων, η οποία κυλά με την ροή του τραγουδιού και με απόλυτο συγχρονισμό. Στην μετάφραση των στίχων βρήκαμε άλλες γλώσσες εκτός από ελληνικά.

Το Musixmatch διαθέτει ασύρματη αναπαραγωγή είτε με το Chromecast της Google, είτε με το airplay.

Μουσική στο iPhone 22

Η μια από τις καρτέλες του περιλαμβάνει τα δημοφιλή τραγούδια της τρέχουσας περιόδου.

Πατώντας πάνω δεξιά, ξεκινά η λειτουργία αναγνώρισης γνωστών ή άγνωστων κομματιών. Μόλις βρει το κομμάτι το αναπαράγει αυτόματα, μαζί με τους στίχους.

Μουσική στο iPhone 24

Ecoute Tube

Το Ecoute Tube διατίθεται δωρεάν στο Apple app store και έχει περίπου την ίδια δομή με το Musixmatch, με την διαφορά ότι δεν ανιχνεύει στίχους. Ούτε αναπαράγει μουσική στο iPhone από το οικιακό μας δίκτυο.

Για την ακρίβεια μας βρίσκει οποίο κομμάτι θέλουμε και μας το αναπαράγει μαζί με το βίντεο του αν είναι διαθέσιμο. Απαραίτητη προϋπόθεση πάντα, η σύνδεση στο ίντερνετ.

Μουσική στο iPhone 25

Το Ecoute είναι απλό και διασκεδαστικό στην χρήση του, όπως ακριβώς θα πρέπει να είναι ένας music player. Ανάλογα την διάθεση μας, επιλέγουμε την αντίστοιχη κατηγορία για να βρούμε τα κομμάτια.

Μουσική στο iPhone 26

Μουσική με βίντεο

Μπορούμε να επιλέξουμε αντί των ‘Moods”, τα είδη μουσικής ή να τα αναζητήσουμε μέσα από τις πάμπολλες κατηγορίες του Spotify…

Μουσική στο iPhone 27

…χωρίς εγγραφή στο Ecoute ή Premium συνδρομή στο Spotify. Θα δούμε μετά ότι όλη η μουσική στο iPhone θα συνοδεύεται από βίντεο.

Μουσική στο iPhone 28

Έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε σε άλλη καρτέλα, τα νέα κομμάτια της εβδομάδας που κυκλοφόρησαν…

Μουσική στο iPhone 32

…ή τα ακόμη νεότερα. Σε αυτήν την καρτέλα θα εμφανίζονται συνέχεια καινούργια μουσικά βίντεο.

Μουσική στο iPhone 34

Ειδάλλως, μπορούμε να ψάξουμε ότι άλλο έχουμε επιθυμήσει να ακούσουμε. Όλες τις αναζητήσεις μας σε όλες τις καρτέλες, μπορούμε να τις αποθηκεύουμε σε playlist με ότι όνομα θέλουμε, για να τις έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες για αναπαραγωγή.

Μουσική στο iPhone 35

Ο Player είναι λιτός με το ωραίο μοβ χρώμα που υπάρχει σε όλες τις καρτέλες, και μπορούμε να κάνουμε ασύρματη αναπαραγωγή στην TV με το airplay ή καλώδια.

Μουσική στο iPhone 36

Listen

O Listen είναι αναμφίβολα από τους πιο ωραίους music player στο iOS. Είναι ιδανικός για μουσική στο iPhone, και όταν οδηγούμε. Υποστηρίζει πολλές χειρονομίες και δεν χρειάζεται, ενώ κρατάμε το τιμόνι, να ψάχνουμε για τα πλήκτρα των λειτουργιών.

Διατίθεται δωρεάν στο Apple store και μόνο αν θέλουμε να έχουμε και το ράδιο του, τότε θα μας κοστίσει 2,99 δολάρια.

Μουσική στο iPhone 34

Χρώματά και χειρονομίες

Αμέσως μόλις ανοίξουμε τον music player, αναγνωρίζει όλη την αποθηκευμένη μουσική στο iPhone και την απεικονίζει με ιδιαίτερο και ωραίο τρόπο.

Ο listen θα ξεκινήσει με κάποια μικρά μαθήματα, για να εξοικειωθούμε με τις χειρονομίες οι οποίες είναι εντυπωσιακές.

Μουσική στο iPhone 48

Οι μεγάλοι κύκλοι είναι εύκολα προσβάσιμοι και με ένα πάτημα…

Μουσική στο iPhone 35

…παίζει το κομμάτι και η οθόνη θα αλλάζει συνέχεια χρώματα…

Μουσική στο iPhone 50

…ανάλογα με το artwork του εκάστοτε κομματιού. Με το ένα δάκτυλο μπορούμε να πίσω ή μπροστά το τραγούδι, ή να αλλάξουμε κομμάτι. Με ένα πάτημα οπουδήποτε στην οθόνη του iPhone/iPad, κάνουμε παύση ή έναρξη αντίστοιχα.

Μουσική στο iPhone 37

Αν σύρουμε το δάκτυλο οπουδήποτε στην οθόνη του iPhone, προς τα πάνω, αυξάνεται ο ήχος και το αντίστροφο. Σύροντας το κύκλο που απεικονίζει το τραγούδι, μπορούμε να το μοιραστούμε ή να το ακούσουμε ξανά.

Μουσική στο iPhone 38

Με σύρσιμο του κύκλου στην καρδιά το βάζουμε στα αγαπημένα. Αν σύρουμε προς τα κάτω τον κύκλο, μας εμφανίζει όλα τα album.

Μουσική στο iPhone 39

Ο Listen δίνει μια μεγάλη λίστα online ραδιοφώνου, με ωραία χρώματα, αλλά όπως αναφέραμε στην αρχή του οδηγού, πρέπει να την πληρώσουμε.

Μουσική στο iPhone 40

EQu

Το EQu προσφέρει αξιόλογο ισοσταθμιστή που είναι πολύ αποτελεσματικός με την μουσική στο iPhone. Αποδίδει τα μέγιστα ιδίως στο αμάξι, αν έχουμε συνδέσει την συσκευή στο ηχητικό σύστημα του αυτοκίνητου μας.

Ο music player βελτιώνει τον ήχο ιδιαίτερα στις χαμηλές συχνότητες (μπάσα) και αν έχουμε αξιόπιστο sub-woofer, δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης μας προσφέρει ωραίο φως, ιδίως τα βράδια, και αξιοπρόσεκτη αισθητική μέσα στην καμπίνα του αυτοκίνητου.

Το app κοστίζει 2,99 δολάρια στο κατάστημα της Apple.

Μουσική στο iPhone 41

Το equalizer

Η ρύθμιση του equalizer γίνεται με τα δάκτυλα μας προ όποια κατεύθυνση θέλουμε, και ανάλογα τον τύπο του μουσικού κομματιού. Προφανώς δεν θα αυξήσουμε τα μπάσα σε jazz ή σε κλασσική μουσική.

3Μουσική στο iPhone 43

Σε κάθε ρύθμιση μας, θα απεικονίζεται με ωραίο τρόπο στο EQu, ο κυματισμός του ισοσταθμιστή. Μπορούμε να σώσουμε αυτές τις ρυθμίσεις (preset), για να μην τις κάνουμε κάθε λίγο και λιγάκι στα ίδια κομμάτια ή είδος μουσικής…

Μουσική στο iPhone 47

…ή μπορούμε να τις ορίσουμε από τις προκαθορισμένες λειτουργίες του EQu, που ωστόσο δεν θα μας δώσουν τα ίδια αποτελέσματα, όπως αυτά των χειροκίνητων ρυθμίσεων μας.

Μουσική στο iPhone 46

Το EQu μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε τα χρώματα και την μορφή του, ανάλογα με τις επιθυμίες μας. Μπορούμε να του ορίσουμε να ξεκινά αμέσως η αναπαραγωγή της μουσικής, μόλις ανοίγουμε τον player.

Μουσική στο iPhone 44

Αν δεν θέλουμε συνέχεια το equalizer, μπορούμε με σύρσιμο πάνω στην οθόνη να το αλλάξουμε και να βλέπουμε το artwork του κομματιού.

Μουσική στο iPhone 42

FLAC Player+

O Flac player+ είναι δωρεάν, έχει minimal εμφάνιση και δεν είναι ιδιαίτερα όμορφος. Σχεδιάστηκε όμως για τα δύσκολα, όπως ακριβώς είναι τα Flac μουσικά αρχεία, τα οποία αναπαράγει χωρίς προβλήματα.

Μουσική στο iPhone 51

Μεταφέροντας ασύρματα την μουσική στο iPhone

Ανοίγοντας τον player, θα μας ζητήσει να του μεταφέρουμε τα πρώτα τραγούδια μας είτε μέσω iTunes, είτε δια μέσου του browser. Έχουμε την δυνατότητα μεταφοράς και από το σύννεφο της Apple, αν έχουμε εκεί μουσική αποθηκευμένη.

Μουσική στο iPhone 52

Επιλέγοντας την μεταφορά μέσω WiFi, θα εμφανίσει την συγκεκριμένη διεύθυνση που πρέπει να την πληκτρολογήσουμε στον browser στο PC…

Μουσική στο iPhone 53

…όπου θα μας εμφανισθεί η καρτέλα του Flac player. Δεν υποστηρίζει Drag n drop, πατάμε στην ” Επιλογή αρχείων” και μόλις τελειώσουμε με την επιλογή των κομματιών, πατάμε στο “Submit”.

Μουσική στο iPhone 50α

Περιμένουμε να γίνει η μεταφορά, της οποίας ο χρόνος θα εξαρτηθεί από τον όγκο των αρχείων που μεταφέρουμε.

Μουσική στο iPhone 58

Η αναπαραγωγή του flac μουσικού αρχείου αλλά και όλων των υπολοίπων audio codec, γίνεται απρόσκοπτα και ο player θα εμφανίζει και το artwork του κομματιού.

Μουσική στο iPhone 57

Μπορούμε να ορίσουμε στις ρυθμίσεις του player να εμφανίζει γραφικά, αντί την φωτογραφία του τραγουδιού.

Μουσική στο iPhone 56

Car Tunes

Ο Car Tunes, είναι άλλος ένας player που είναι ιδανικός για το αυτοκίνητο, δεν είναι ωστόσο δωρεάν, απαιτούνται 4,99 δολάρια.

Μουσική στο iPhone 59

Αυτό που κάνει χρήσιμο τον player όταν οδηγούμε, είναι ότι υποστηριζει χειρονομίες οπουδήποτε πάνω στην οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε τα μικρά πλήκτρα στην συσκευή μας.

Το Car Tunes απεικονίζει ωραία όλη την μουσική μας, σαν να την έχουμε σε συλλογή με ψηφιακά CD. Είναι ιδιαίτερα απλός, δεν έχει ρυθμίσεις.

Μουσική στο iPhone 60

Μπορούμε να δημιουργήσουμε όσες playlist θέλουμε, δεν υπάρχει περιορισμός. Το αρνητικό του είναι ότι απαιτείται μεταφορά μόνο μέσω iTunes.

Μουσική στο iPhone 61

Εσείς πώς ακούτε μουσική στο iPhone ή το iPad?

Για πολλούς από εμάς, οι λειτουργίες στους media player πρέπει να ομορφαίνουν τον τρόπο που ακούμε την μουσική, γιατί αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της.

Εσείς προτιμάτε να ακούτε μουσική στο iPhone με τον ενσωματωμένο Player ή με κάποιον τρίτο? Έχετε να προτείνετε κάποιον player που δεν αναφέραμε? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps