Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Reverse Image Search: Τα Καλύτερα Online Εργαλεία Για Αντίστροφη Αναζήτηση Εικόνων
FEATURED Reverse Image Search Τα Καλύτερα Online Εργαλεία Για Αντίστροφη Αναζήτηση Εικόνων 2

Reverse Image Search: Τα Καλύτερα Online Εργαλεία Για Αντίστροφη Αναζήτηση Εικόνων

Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων μας επιτρέπει να μάθουμε περισσότερα για οποιαδήποτε εικόνα χωρίς να πληκτρολογούμε λέξεις-κλειδιά. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε όλες τις κρίσιμες πληροφορίες προέλευσης και αυθεντικότητας, καθώς και να δούμε αν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για τις εργασίες μας. Δείτε τις καλύτερες μηχανές για να κάνουμε reverse image search στο PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το reverse image search

Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων είναι μια τεχνική για την αναζήτηση της πηγής (ή άλλων πηγών) από την οποία προήλθε μια συγκεκριμένη εικόνα. Έτσι, το reverse image search έχει να κάνει με τη μεταφόρτωση μιας συγκεκριμένης εικόνας αντί για μια αναζήτηση με λέξη-κλειδί.

Μπορούμε, επίσης, να επισημάνουμε ή να αντιγράψουμε τη διεύθυνση URL της εικόνας αντί να την ανεβάσουμε για να ξεκινήσει η αναζήτηση. Φυσικά, δε χρειάζεται να πληρώσουμε το παραμικρό για να αξιοποιήσουμε αυτή την τεχνική.

Μερικές από τις περιπτώσεις όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μηχανές αντίστροφης αναζήτησης εικόνων είναι οι ακόλουθες:

  • Να ελέγξουμε εάν κάποιος χρησιμοποιεί χωρίς άδεια το έργο μας που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και το αντίστροφο
  • Για τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων από παραποιημένες εικόνες
  • Να ελέγξουμε την αυθεντικότητα μιας εικόνας
  • Για να αναγνωρίσουμε ένα άτομο ή να λάβουμε στοιχεία επικοινωνίας online
  • Να εντοπίσουμε τυχόν ψεύτικο προφίλ
  • Για να μάθουμε την πηγή της εικόνας
  • Να πάρουμε πληροφορίες για άγνωστα προϊόντα χωρίς ετικέτα
  • Για να έχουμε αυτόματη μετάφραση στο ξενόγλωσσο κείμενο μιας εικόνας
featured Η Νέα Αυτόματη Μετάφραση Εικόνων Στο PC Με Το Εργαλείο Της Google
Google Translate: Η Νέα Αυτόματη Μετάφραση & Εξαγωγή Κειμένου Εικόνων Στο PC

Η Μετάφραση Google μπορεί πλέον να μεταφράσει αλλά και να αντιγράψει το κείμενο των εικόνων απευθείας μέσα από τον υπολογιστή. Αυτή η δυνατότητα ήταν εφικτή…

Έτσι, είτε πρόκειται για δικαιώματα χρήσης και ψεύτικα προφίλ, είτε για διασπορά ψευδών ειδήσεων και αναγνώριση ατόμων και άγνωστων προϊόντων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την προέλευση των εικόνων στο Internet.

Οι κορυφαίες μηχανές αντίστροφης αναζήτησης εικόνων

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τον browser στον υπολογιστή ή το κινητό, και να ανεβάσουμε την εικόνα που μας ενδιαφέρει σε μια από τις κορυφαίες reverse image search μηχανές που ακολουθούν.

TinEye

Ακόμα και αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το reverse image search, πιθανότατα έχουμε ακούσει για το TinEye, ένα από τα πιο γνωστά και παλαιότερα εργαλεία για αυτή τη δουλειά.

Το online εργαλείο θεωρείται ως το καλύτερο στο είδος του, σχεδιάστηκε ειδικά για να πραγματοποιεί αντίστροφη αναζήτηση εικόνων, και είναι γρήγορο, απλό, και έξυπνο.

Reverse Image Search 1

Μπορούμε να ανεβάσουμε μια εικόνα που είναι αποθηκευμένη τοπικά, ή να χρησιμοποιήσουμε την πολύ βολική επέκταση για Firefox, Chrome, Edge, και Opera, όπου με δεξί κλικ μας κάνει ακόμα πιο γρήγορα την αναζήτηση σε εικόνες online.

Reverse Image Search 1α

Καθώς το TinEye διαθέτει μια βάση δεδομένων με πάνω από 41 δισεκατομμύρια εικόνες, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε.

Image Raider

Το Image Raider είναι ακόμη πιο ειδικευμένο στο reverse image search, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδικά για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων εικόνων.

Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο εργαλείο για αντίστροφη αναζήτηση εικόνων, το οποίο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και αποτελεσματικό για μεμονωμένες αναζητήσεις.

Όταν ανεβάζουμε μια εικόνα στη σελίδα του, η μηχανή θα ψάξει στο Internet για να εντοπίσει την πηγή της και όλες τις άλλες σελίδες όπου έχει αναρτηθεί.

Μπορούμε να ανεβάσουμε μια εικόνα που είναι αποθηκευμένη τοπικά, ή να επικολλήσουμε το URL στο οποίο βρίσκεται η εικόνα (αντιγραφή της διεύθυνσης εικόνας με δεξί κλικ). Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν οι τυχόν αντιστοιχίσεις από όλο το Web.

Image Search Options

Το συγκεκριμένο εργαλείο δεν είναι μια αυτόνομη μηχανή για αντίστροφη αναζήτηση εικόνων, αλλά μια πολύ βολική επέκταση για τον Firefox και τον Chrome, που συγκεντρώνει με ένα δεξί κλικ τα καλύτερα εργαλεία του reverse image search.

Reverse Image Search 1αα

Η επέκταση προσθέτει ένα σύνολο προσαρμόσιμων επιλογών επιτρέποντας τη γρήγορη και αποτελεσματική χρήση των μηχανών που προσφέρουν την τεχνική του reverse image search.

Επιπλέον, μας επιτρέπει να προσθέσουμε όσες μηχανές θέλουμε και να προσαρμόσουμε τις υπάρχουσες. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να προσθέσουμε το Google Lens, του εισάγουμε https://lens.google.com/uploadbyurl?url= μέσα από τις ρυθμίσεις της επέκτασης.

Τέλος, αν δε βλέπουμε το Image Search Options στο δεξί κλικ που κάνουμε στον browser, ίσως χρειαστεί την πρώτη φορά που θα εγκαταστήσουμε την επέκταση να πατήσουμε μια φορά στο Apply που παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα.

Εικόνες Google

Αφήσαμε για το τέλος της Εικόνες Google καθώς είναι η πιο δημοφιλή μηχανή για αντίστροφη αναζήτηση εικόνων και το πιο πιθανό είναι ότι τη γνωρίζουμε καλά όλοι.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να δούμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε στην αναζήτηση εικόνων με τα εργαλεία της Google σε PC και κινητό, μπορούμε να δούμε τον αναλυτικό οδηγό.

FEATURED Αναζήτηση Εικόνας 7 Χρήσιμα Μυστικά & Κόλπα Στις Εικόνες Google Σε PC Κινητό
Αναζήτηση Εικόνας: 7 Μυστικά Και Κόλπα Στις Εικόνες Google Σε PC & Κινητό

Αν μας ενδιαφέρει η αναζήτηση εικόνας στο Internet, σίγουρα γνωρίζουμε τις Εικόνες Google. Εκτός από την απλή αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά, η Google παρέχει μια σειρά…

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά τα εργαλεία;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες σχετικά με τα online εργαλεία μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps