Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Game Engine: Δημιουργία Παιχνιδιών Με Τις Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές
FEATURED Δημιουργία Παιχνιδιών Υπολογιστή Πώς Να Φτιάξω Ένα Παιχνίδι

Game Engine: Δημιουργία Παιχνιδιών Με Τις Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Στις μέρες μας, η δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή δεν απαιτεί πλέον εκτεταμένες γνώσεις προγραμματισμού και ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα videogame. Υπάρχουν εφαρμογές που επιτρέπουν να κατασκευάσουμε πλήρη παιχνίδια χωρίς να γράψουμε ούτε μία γραμμή κώδικα, χωρίς γνώσεις προγραμματισμού, και χωρίς κόστος. Στον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες πλατφόρμες και εφαρμογές για δωρεάν δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Game engine: Το εργαλείο για δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή

Στα πρώτα χρόνια των videogames, κάθε παιχνίδι φτιαχνόταν από το μηδέν. Ταυτόχρονα, ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ο κώδικας από ένα παιχνίδι σε ένα άλλο, ακόμα και στην ίδια εταιρεία.

Για να διευκολυνθεί η δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή, άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται το ιδανικό εργαλείο για αυτή τη δουλειά, η game engine. Πρόκειται για εφαρμογή που συγκεντρώνει, αναλαμβάνει, υποστηρίζει, και συντονίζει όλες τις πτυχές για τη δημιουργία παιχνιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει επιμέρους κατηγορίες επεξεργασίας για κάθε τμήμα της διαδικασίας της δημιουργίας. Θα βρούμε εργαλεία φωτορεαλιστικής απεικόνισης, προσομοίωσης φυσικών συστημάτων, τεχνητής νοημοσύνης, animation, επεξεργασίας ήχου, κ.α.

Δημιουργία Παιχνιδιών Δωρεάν 1

Το μεγάλο πλεονέκτημα των game engines είναι πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία διαφορετικών παιχνιδιών.

Για παράδειγμα, η μηχανή παιχνιδιού Unreal Engine αναπτύχθηκε από την εταιρεία Epic Games. Χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο ομώνυμο παιχνίδι Unreal του 1998.

Όμως, τόσο αυτή η πρώτη Unreal Engine, όσο και οι επόμενες εκδόσεις της, έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκατοντάδων τίτλων. Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το Unreal ή και μεταξύ τους.

Αναφερόμαστε σε τίτλους που κυμαίνονται από αριστουργήματα, όπως το Bioshock Infinite

Δημιουργία Παιχνιδιών Δωρεάν χωρίς Προγραμματισμό 02

…μέχρι παταγώδεις αποτυχίες, όπως το Duke Nukem Forever

Δημιουργία Παιχνιδιών Δωρεάν 2a

…μέχρι το Vampire: The Masquerade® – Bloodlines™ 2, και όχι μόνο.

Με άλλα λόγια, ενώ το πρώτο Unreal ήταν παιχνίδι πρώτο προσώπου, η Unreal Engine μπορεί ουσιαστικά να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους παιχνιδιού: 3rd person, RPG, sports simulator, puzzle.

Και, φυσικά, η Unreal Engine είναι μία μόνο από τις εμπορικά διαθέσιμες game engines. Η λίστα της Wikipedia περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές μηχανές, και δεν είναι εξαντλητική.

Κοστίζει η δημιουργία παιχνιδιών με μια game engine;

Κάποιος που δεν γνωρίζει από τη δημιουργία παιχνιδιών, πιθανώς να υποθέτει πως το να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή game engine, νόμιμα, προϋποθέτει να πληρώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, ενδέχεται να θεωρήσουμε ότι όσες καλές ιδέες κι αν έχουμε για τη δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή, αν δεν έχουμε το αρχικό κεφάλαιο, δεν μπορούμε να τις υλοποιήσουμε.

Τα καλά νέα είναι πως αυτό με κανένα τρόπο δεν ισχύει. Για την ακρίβεια, ορισμένες πολύ γνωστές game engines επιτρέπουν τη δημιουργία παιχνιδιών χωρίς να πληρώσουμε απολύτως τίποτα.

Με κάποιες μηχανές παιχνιδιών με την κατάλληλη άδεια χρήσης, μπορούμε να πουλήσουμε τα παιχνίδια που θα δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε όλο το κέρδος. Σε άλλες, αν αξιοποιήσουμε εμπορικά ένα παιχνίδι, πρέπει να πληρώσουμε ένα ποσοστό σαν δικαιώματα.

Αυτό ακριβώς ισχύει με την προαναφερθείσα Unreal Engine. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε χωρίς καμία χρέωση για τη δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή.

Απλά αν αρχίσουμε να πουλάμε, είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε το 5% στην Epic, και εφόσον τα έσοδα από αυτό το προϊόν αθροιστικά υπερβούν το ένα εκατομμύριο USD.

Βέβαια, το γεγονός πως η χρήση της Unreal Engine και άλλων game engines είναι δωρεάν, δεν σημαίνει πως θα μπορέσουμε αύριο να φτιάξουμε μόνοι μας το επόμενο BioShock Infinite.

Για τη δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή κατηγορίας ΑΑΑ, ακόμα και με έτοιμη μηχανή, συνήθως χρειάζεται μία ολόκληρη ομάδα. Προγραμματιστές, γραφίστες, σχεδιαστές, συγγραφείς, και άλλοι έμπειροι επαγγελματίες, συνεργάζονται για το τελικό αποτέλεσμα.

Και μάλλον δύσκολα θα καταφέρουμε να πείσουμε τόσο κόσμο να εργαστεί δωρεάν για μήνες.

Δημιουργία Παιχνιδιών Δωρεάν 3α

Δεν είναι τυχαίο πως το συνολικό κόστος ανάπτυξης ενός παιχνιδιού μπορεί να είναι αστρονομικό. Για τους μεγαλύτερους τίτλους, ξεπερνάει ακόμα και το budget μιας κινηματογραφικής ταινίας του Hollywood.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε μόνοι μας να μαθαίνουμε σχετικά με τη δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή. Επίσης, μέχρι και σήμερα υπάρχουν δημιουργοί που φτιάχνουν δημοφιλή παιχνίδια εντελώς μόνοι τους.

Ένας από τους πιο γνωστούς one-man-show δημιουργούς είναι ο Lucas Pope. Ο Pope έγινε γνωστός με το Papers, Please το 2016, το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 1.8 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2018 κυκλοφόρησε το Return of the Obra Dinn.

Να τονίσουμε βέβαια πως ο Pope δεν ήταν ένας έφηβος που ξεκίνησε να φτιάχνει το Papers, Please από το μηδέν, και έγινε επιτυχία με την πρώτη.

Είχε ξεκινήσει φτιάχνοντας mod για το Quake. Στη συνέχεια, με κάποιους συνεταίρους έφτιαξε τη μικρή εταιρεία Ratloop, που όμως δεν προχώρησε. Εργάστηκε στη Naughty Dog στα γνωστά παιχνίδια Uncharted και Uncharted 2, και πειραματίστηκε με διάφορα πριν γνωρίσει επιτυχία.

Με άλλα λόγια, όπως και με οτιδήποτε άλλο, αν μας ενδιαφέρει η δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή, μην περιμένουμε πως θα γνωρίσουμε την επιτυχία με την πρώτη. Συνήθως οι “αναπάντεχες επιτυχίες” προετοιμάζονταν για χρόνια.

Πώς να φτιάξω ένα παιχνίδι δωρεάν, χωρίς γνώσεις προγραμματισμού

Όπως αναφέραμε, λοιπόν, πολλαπλές μηχανές παιχνιδιών μας επιτρέπουν να τις κατεβάσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε όσο θέλουμε, δωρεάν και νόμιμα, για τη δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή και όχι μόνο.

Επίσης, οι καλύτερες game engines έχουν σχεδιαστεί για να μπορέσει να τις αξιοποιήσει ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει καθόλου προγραμματισμό.

Ο κύριος σκοπός τους είναι η δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή ή και κινητού να γίνει φιλική προς τον αρχάριο χρήστη και να αποτελέσουν το όχημα για ανεξάρτητες παραγωγές (indie).

GDevelop 5 – Open Source

  • Πλατφόρμα σχεδιαστή: Windows, Linux, Mac, Browser
  • Πλατφόρμες παιχνιδιού: Windows, Linux, macOS, Android, iOS, HTML5
  • Δεν απαιτείται προγραμματισμός
  • Γλώσσα: C++, Javascript
  • Επεξεργασία 3D: Όχι

game engine Δημιουργία Παιχνιδιών Υπολογιστή 1

Η GDevelop θεωρείται ως η πιο φιλική game engine για τους αρχάριους, η οποία δεν κατακλύζεται από δεκάδες επιλογές μόλις την τρέξουμε για πρώτη φορά.

Επιπλέον, είναι πολύ γρήγορη και έχει πολλούς πόρους εκμάθησης (πολλά παραδείγματα, σεμινάρια, και καλή τεκμηρίωση), και μια ενεργή κοινότητα που μπορεί να βοηθήσει όταν δυσκολευτούμε.

Η game engine είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα με άδεια χρήσης MIT, και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα. Η δημιουργία παιχνιδιών γίνεται χωρίς προγραμματισμό από τους χρήστες (Script-free), και μέσω ενός απλού γραφικού περιβάλλοντος με drag ‘n drop λειτουργίες.

Το open source λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο στη χρήση, καθώς μας οδηγεί σε κάθε βήμα του σχεδιασμού, επιτρέποντάς μας να προσθέσουμε πληθώρα προκαθορισμένων αντικειμένων και σεναρίων που διαθέτει το εργαλείο, ή να δημιουργήσουμε νέα.

game engine Δημιουργία Παιχνιδιών Υπολογιστή 2ααμμκκ

Ένα από τα πλεονεκτήματα του GDevelop είναι ότι μας επιτρέπει να δημοσιεύσουμε άμεσα το παιχνίδι μας σε HTML5, Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Xbox One, Microsoft Store, ακόμη και στο Facebook Messenger.

Το GDevelop διαθέτει την πληρέστερη βοήθεια βήμα προς βήμα στην επίσημη σελίδα του, με συνεχείς ενημερώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων από την ανοικτή κοινότητα.

game engine Δημιουργία Παιχνιδιών Υπολογιστή 2α

Εδώ μπορούμε να δούμε τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί με το λογισμικό.

Κατεβάστε την GDevelop

Godot Engine – Open Source

  • Πλατφόρμα σχεδιαστή: Windows, Linux
  • Πλατφόρμες παιχνιδιού: Windows, Linux, macOS, Android, iOS, HTML5
  • Δεν απαιτείται προγραμματισμός
  • Γλώσσα μηχανής: C++(library) C#, GDscript
  • Επεξεργασία 3D: Ναι

Η Godot είναι game engine ανοικτού κώδικα η οποία διατίθεται απολύτως δωρεάν. Δεν απαιτούνται επιπλέον αγορές ή άδειες καθώς πρόκειται για λογισμικό με άδεια χρήσης MIT.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όσο θέλουμε, ακόμη και να πουλάμε τα παιχνίδια που δημιουργούμε χωρίς περιορισμούς. Μπορούμε ακόμη να κατεβάσουμε τον πηγαίο κώδικα του ανοικτού λογισμικού και να τον τροποποιήσουμε.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μία προσαρμοσμένη γλώσσα τύπου Python που ονομάζεται GDScript. Είναι σχετικά διασκεδαστικό στη χρήση, αλλά υπάρχει μια δυνητικά απότομη καμπύλη εκμάθησης.

Η Godot Engine υποστηρίζει τη δημιουργία παιχνιδιών 2D και 3D με την καλύτερη δυνατή απόδοση, λιγότερα σφάλματα, και την απλούστερη ροή εργασίας. Σε εκείνο που διακρίνεται περισσότερο είναι η μοναδική προσέγγιση στον σχεδιασμό.

Το open source λογισμικό ταξινομεί τη διαδικασία σε σκηνές και φύλλα γεγονότων (event sheets) που το καθένα προσφέρει συλλογή στοιχείων όπως μορφές, ήχους, σενάρια, κ.λ.π.

Στη συνέχεια, μπορούμε να συνδυάσουμε πολλές από αυτές τις σκηνές για να δημιουργήσουμε μία μεγαλύτερη σκηνή, κ.ο.κ, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτή η ιεραρχική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική του παιχνιδιού καθιστά πολύ εύκολο να παραμείνουμε οργανωμένοι και να τροποποιήσουμε μεμονωμένα στοιχεία όποτε θέλουμε.

Εδώ μπορούμε να δούμε τους τίτλους που έχουν σχεδιαστεί με το δωρεάν λογισμικό.

Κατεβάστε την Godot

game engine Δημιουργία Παιχνιδιών Υπολογιστή 2αα

GameMaker Studio 2

  • Πλατφόρμα σχεδιαστή: Windows, Linux, macOS, ARM
  • Πλατφόρμες παιχνιδιού: Windows, Linux, macOS, HTML5
  • Δεν απαιτείται εμπειρία προγραμματισμού
  • Γλώσσα: GML (δημιουργήθηκε ειδικά για το GameMaker)
  • Επεξεργασία 3D: Μερικώς

Το GameMaker Studio 2 είναι μια πλατφόρμα που σχεδιάστηκε με γνώμονα να χρησιμοποιηθεί από ανεξάρτητους δημιουργούς που δεν έχουν εμπειρία προγραμματισμού. Γι' αυτό, ο τρόπος παραγωγής video game γίνεται με μετακινήσεις τύπου drag n' drop.

Η game engine είναι ιδανική αν είμαστε λάτρης των indie παιχνιδιών. Είναι το εργαλείο πίσω από games όπως τα Hotline Miami, Downwell, Minit, Blazing Chrome, Sperlunky, αλλά και το Levelhead που έκλεισε συμφωνία με το Xbox Game Pass.

Η πλατφόρμα παρέχει δωρεάν μία πλήρη δοκιμαστική έκδοση που μας δίνει πρόσβαση 30 ημερών στο GameMaker Studio 2 Creator. Έπειτα, κλειδώνει και μπορούμε να υλοποιήσουμε μερικές κατηγορίες βιντεοπαιχνιδιών και να τα εξάγουμε για Windows, με πολύ σημαντικούς περιορισμούς.

Το βασικό πρόγραμμα δημιουργού κοστίζει 39 δολάρια ετησίως και επιτρέπει την εξαγωγή σε Windows και Mac. Εναλλακτικά, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε περισσότερες εξαγωγές με μία εφάπαξ μόνιμη αγορά που ξεκινά στα 99 USD για επιτραπέζιο υπολογιστή και HTML5.

Μπορούμε να δούμε εδώ την πλήρη λίστα των παιχνιδιών που έχουν σχεδιαστεί με το λογισμικό.

Κατεβάστε το GameMaker Studio 2

Unity

  • Πλατφόρμα σχεδιαστή: Windows, Mac
  • Πλατφόρμες παιχνιδιού: Windows, Mac, iOS, Android, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo
  • Απαιτείται εμπειρία προγραμματισμού
  • Γλώσσα: C#; UnityScript, JavaScript
  • Επεξεργασία 3D: Ναι

Δημιουργία Παιχνιδιών Δωρεάν 10α

Η Unity ξεκίνησε ως μηχανή 3D, αλλά από το 2013 πρόσθεσε και την επίσημη υποστήριξη 2D στη δημιουργία παιχνιδιών. Παρόλο που είναι μια πολύ αποδοτική μηχανή, απαιτείται να έχουμε γνώσεις προγραμματισμού και κυρίως να γνωρίζουμε την C#.

Ωστόσο, η εταιρεία διαθέτει δωρεάν πολλές σειρές βίντεο για αρχάριους και η τεκμηρίωση τους είναι εξαιρετική. Μπορούμε να δούμε εδώ όλα τα βίντεο που μας καθοδηγούν βήμα προς βήμα στις λειτουργίες της μηχανής.

Η Unity έχει την ευρύτερη υποστήριξη εξαγωγής παιχνιδιών, όπως Windows, Mac, Linux, Android, iOS, HTML5, και Facebook. Ακόμη και σε όλα τα είδη συστημάτων VR, όπως το Oculus Rift και το Steam VR.

Επιπλέον, υποστηρίζει αρκετές κονσόλες παιχνιδιών όπως το PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Wii U, και Nintendo Switch.

Η χρήση του προγράμματος για προσωπική χρήση είναι δωρεάν και δεν περιορίζει τις λειτουργίες της μηχανής. Αρκεί να έχουμε λιγότερα από 100.000 USD ετήσια έσοδα από τα παιχνίδια μας.

Κατεβάστε την Unity

Unreal Engine 5

  • Πλατφόρμα σχεδιαστή: Windows, macOS X, Linux
  • Πλατφόρμες παιχνιδιού: Windows, macOS X, Linux, SteamOS, HTML5
  • Δεν απαιτείται εμπειρία προγραμματισμού
  • Γλώσσα: C++, Blueprint Visual Scripting

Από τον Απρίλιο του 2022, η Epic Games διαθέτει την Unreal Engine 5 (UE5) δωρεάν για λήψη και χρήση από όλους. Η game engine ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2020 και άρχισε να διατίθεται σε πρώιμο στάδιο τον Μάιο του 2021.

Αναμφίβολα, η UE5 είναι το πιο επαγγελματικό εργαλείο από όλα τα προγράμματα του οδηγού για τη δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή.

Δημιουργήθηκε από το μηδέν και από ιδιοφυΐες πίσω από το Unreal franchise, που γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζεται μία μηχανή παιχνιδιών για να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη δημιουργία game νέας γενιάς.

Ως δωρεάν χρήστες, έχουμε πλήρη έλεγχο της μηχανής, συμπεριλαμβανομένου και του πηγαίου κώδικα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας μόνο σχεδιαγράμματα και με εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για μη προγραμματιστές.

H UE5 σε σύγκριση με την UE4, έχει βελτιώσει θεαματικά τα γραφικά των games. Πολλοί θεωρούν ότι ανταγωνίζεται ευθέως την ποιότητα των γραφικών CGI στις ταινίες. Aυτό το επιτυγχάνει με τη βοήθεια των δύο καινοτόμων τεχνολογιών Nanite και Lumen.

Φυσικά, ενώ η Unreal Engine 5 είναι η πιο ενημερωμένη και πιο ισχυρή game engine, η Unreal Engine 4 παραμένει ακόμη η πιο προσιτή επιλογή σε επίπεδο λογισμικού και απαιτήσεων, για τους περισσότερους χρήστες.

Το κανάλι UE στο YouTube διαθέτει πάνω από 800 βίντεο που μας καθοδηγούν βήμα προς βήμα σε όλες τις λειτουργίες της UE4 και UE5. Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο έχουν διάρκεια μεταξύ 20 και 60 λεπτών.

Κατεβάστε την Unreal Engine 5

Construct 3

  • Πλατφόρμα σχεδιαστή: Πρόγραμμα περιήγησης
  • Πλατφόρμες παιχνιδιού: Windows, Macintosh, Linux, iOS, Android
  • Δεν απαιτείται προγραμματισμός
  • Γλώσσα: Javascript
  • Επεξεργασία 3D: Μερικώς

Δημιουργία Παιχνιδιών Δωρεάν 6α

Η Construct 3 είναι μία game engine η οποία ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011. Εκτελείται από τον browser και χρησιμοποιείται από σχολεία, indie προγραμματιστές, και εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών παγκοσμίως.

Η μηχανή αναπτύχθηκε συγκεκριμένα για χρήστες που δεν γνωρίζουν προγραμματισμό, επιτρέποντας τη γρήγορη δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή με τη μέθοδο του drag n’ drop.

Μέσω της Construct 3, είναι δυνατός ο σχεδιασμός δισδιάστατων παιχνιδιών με κύριες κατηγορίες τα platform και arcade. Μια από τις τεχνολογίες που ενσωματώνει είναι αυτή του HTML5 ώστε τα παιχνίδια μας να μπορούν να τρέξουν σε browser.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι ανήκει στις event-based μηχανές παιχνιδιών. Αυτό σημαίνει πως η ροή της εργασίας μας γίνεται σε φύλλα γεγονότων.

Οι δυνατότητες του Construct 3 περιλαμβάνουν έτοιμα τμήματα (blocks) από κώδικα για να ορίσουν μοντέλα γεγονότων και δράσης. Χωρίς αυτά, θα χρειαζόταν να δημιουργήσουμε μόνοι μας αυτές τις αλλαγές μέσω προγραμματισμού.

game engine Δημιουργία Παιχνιδιών Υπολογιστή 2ααμμ

Βέβαια, υπάρχουν περιορισμοί καθώς Construct 3 είναι η λιγότερο δωρεάν game engine του οδηγού. Η πλατφόρμα παρέχει μία πλήρη δοκιμαστική έκδοση και από εκεί και μετά, η προσωπική άδεια είναι 110 ευρώ ετησίως.

Μπορούμε να δούμε εδώ τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί με το Construct 3.

Δοκιμάστε την Construct 3

Εσείς θα δοκιμάσετε κάποια game engine;

Η δημιουργία παιχνιδιών υπολογιστή μπορεί να είναι ένα ευχάριστο χόμπι, ή να γίνει και ολόκληρη καριέρα. Σίγουρα δεν είναι για όλους, όμως ο οποιοσδήποτε μπορεί να τη δοκιμάσει, για να δει αν του ταιριάζει, χωρίς κανένα κόστος.

Αξίζει βέβαια να τονίσουμε πως ορισμένες από τις παραπάνω εφαρμογές που περιγράψαμε, διδάσκονται σε σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όμως μπορεί ο καθένας να πειραματιστεί μόνος του, εδώ και τώρα.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps