Home » Smartphones-Tablets » Φωνητικές Εντολές & Υπαγόρευση Κειμένου στο Android: Οι Καλύτερες Εφαρμογές στα Ελληνικά
Featured Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android

Φωνητικές Εντολές & Υπαγόρευση Κειμένου στο Android: Οι Καλύτερες Εφαρμογές στα Ελληνικά

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι φωνητικές εντολές μας βοηθούν να εκτελούμε διάφορες εργασίες πιο εύκολα, ιδίως όταν βρισκόμαστε εν κινήσει. Με την αναγνώριση ομιλίας δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογούμε, καθώς μπορούμε να υπαγορεύουμε τις σημειώσεις μας, να καταγράφουμε τις σκέψεις μας, ή να ηχογραφούμε ένα μήνυμα, μιλώντας απλά στο κινητό. Στον οδηγό θα δούμε τις έξι καλύτερες εφαρμογές Android που υποστηρίζουν φωνητικές εντολές στα ελληνικά και μας λύνουν τα χέρια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Speechnotes

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του Speechnotes είναι το καρφιτσωμένο πληκτρολόγιο στίξης και η δυνατότητα της συνεχούς εγγραφής.

Το πληκτρολόγιο διαθέτει ειδικά κουμπιά, όπως αυτόματη εισαγωγή ώρας και ημερομηνίας, έτσι ώστε να υπαγορεύουμε πιο γρήγορα και πιο φυσικά. Προσφέρει επίσης emoji και διάφορα σύμβολα.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android α

Η εφαρμογή ορίζει ευθύς εξαρχής την αναγνώριση ομιλίας στα ελληνικά μόλις την τρέξουμε για πρώτη φορά.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο εικονίδιο του μικροφώνου και να ξεκινήσουμε τις φωνητικές εντολές και την υπαγόρευση κειμένου.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android 1

Άλλες χρήσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν υποστήριξη Bluetooth και widget αρχικής οθόνης για άμεση υπαγόρευση σημειώσεων εκτός σύνδεσης.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android αα

Όπως αναφέραμε στην αρχή, η εφαρμογή προσφέρει συνεχή εγγραφή σε αντίθεση με πολλές άλλες εφαρμογές που ειδικεύονται στις φωνητικές εντολές.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλες παύσεις μεταξύ των προτάσεων ενώ συγκεντρώνουμε τις σκέψεις μας, και η εφαρμογή θα συνεχίσει να ακούει…

…ακόμη και όταν η οθόνη του κινητού είναι σβηστή.

Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να επιλέξουμε στις ρυθμίσεις του app το “Listen in the backround” που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android ααα

Το SpeechNotes υποστηρίζει το σκουρόχρωμα θέμα καθώς και αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας των σημειώσεών μας στο Google Drive.

Κατεβάστε το Speechnotes (αγορές εντός εφαρμογής).

SpeechTexter

Το SpeechTexter είναι μια εφαρμογή Android για ομιλία σε κείμενο που λειτουργεί τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης. Διαθέτει εξελληνισμένο μενού και έχει ως προεπιλογή τα ελληνικά στις φωνητικές εντολές.

φωνητικες εντολες ελληνικα σε android

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων της Google, οπότε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία εκτός σύνδεσης, θα πρέπει να κατεβάσουμε τα απαραίτητα πακέτα γλώσσας. Φυσικά, το πιο πιθανό είναι ότι το έχουμε κάνει ήδη.

Όπως ίσως γνωρίζουμε, η Google προσφέρει την καλύτερη και πλέον αξιόπιστη υπαγόρευση κειμένου στις συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό της. Μπορούμε να δούμε περισσότερα σε αυτήν την ενότητα του σχετικού οδηγού μας.

Εκτός από τη βασική υπαγόρευση και τις φωνητικές εντολές στα ελληνικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το SpeechTexter για να δημιουργήσουμε μηνύματα SMS, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και tweets.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης αυτόματη αποθήκευση, προσαρμοσμένο λεξικό, και δυνατότητα προσθήκης προσωπικών πληροφοριών όπως αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις.

Κατεβάστε το SpeechTexter (δωρεάν – περιέχει διαφημίσεις).

Voice Notebook

Το Voice Notebook διαθέτει καρφιτσωμένο πληκτρολόγιο στίξης και προσφέρει τη δυνατότητα της συνεχούς εγγραφής, υποστηρίζοντας τις μεγάλες παύσεις μεταξύ των προτάσεων.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android 2m

Τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μια προσαρμόσιμη λίστα με λέξεις και σημεία στίξης που αντικαθίστανται αυτόματα, εντολή αναίρεσης με φωνητική ενεργοποίηση, και τη δυνατότητα εισαγωγής αρχείων κειμένου από το Google Drive.

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης μετρητές λέξεων και χαρακτήρων στην οθόνη για όλες τις φωνητικές εντολές. Επιπλέον, widget αρχικής οθόνης για άμεση υπαγόρευση.

Κατεβάστε το Voice Notebook (δωρεάν – περιέχει διαφημίσεις και αγορές εντός εφαρμογής).

OneNote

Το OneNote της Microsoft είναι ίσως η πιο ισχυρή εφαρμογή σημειώσεων η οποία προσφέρει και φωνητικές εντολές.

Διαθέτει και μια έξυπνη λειτουργία μικροφώνου που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σημειώσεις και μηνύματα μέσω ηχογραφήσεων.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android 2mνν

Το μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ο αυτόματος συγχρονισμός με τις αυτοκόλλητες σημειώσεις των Windows.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android 2mν

Το OneNote διαθέτει εύκολο εξελληνισμένο μενού, και προσφέρει διάφορα χρήσιμα widget για άμεση πρόσβαση από την αρχική οθόνη.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android 2mννα

Κατεβάστε το OneNote (δωρεάν – χωρίς διαφημίσεις).

Google Keep

Το Google Keep μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε έναν απεριόριστο αριθμό σημειώσεων με φωνητικές εντολές. Επιτρέπει έως 20.000 χαρακτήρες σε κάθε μία σημείωση και μπορούμε να δημιουργήσουμε ετικέτες για να τις οργανώσουμε.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ο αυτόματος συγχρονισμός στο PC μέσω της web εφαρμογής, αλλά και μέσω της επέκτασης για τον Chrome.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες παύσεις μεταξύ των προτάσεων ενώ συγκεντρώνουμε τις σκέψεις μας. Ούτε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις φωνητικές εντολές όταν είναι σβηστή η οθόνη όπως είδαμε με το Speechnotes.

Όπως είναι φυσικό, το Google Keep διαθέτει εύκολο εξελληνισμένο μενού, και προσφέρει διάφορα χρήσιμα widget για άμεση πρόσβαση από την αρχική οθόνη.

Κατεβάστε το Google Keep (δωρεάν – χωρίς διαφημίσεις).

Evernote

Το Evernote είναι μια από τις πιο ισχυρές εφαρμογές σημειώσεων η οποία προσφέρει και φωνητικές εντολές με αναγνώριση ομιλίας στη γλώσσα μας.

Διαθέτει και μια έξυπνη λειτουργία μικροφώνου που μας επιτρέπει να δημιουργούμε σημειώσεις και μηνύματα μέσω ηχογραφήσεων.

Το πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ο αυτόματος συγχρονισμός στο PC μέσω της web εφαρμογής, αλλά και μέσω της επέκτασης για τον Chrome και τον Firefox.

Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι δεν διαθέτει εξελληνισμένο μενού, ούτε μπορούμε να κάνουμε μεγάλες παύσεις μεταξύ των προτάσεων. Επιπλέον, η δωρεάν έκδοση του OneNote είναι πολύ πιο γενναιόδωρη από αυτή του Evernote.

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης widget αρχικής οθόνης για εύκολη και άμεση υπαγόρευση.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Φωνητικές Εντολές Στο Android 2mνναβμμ

Κατεβάστε το Evernote (δωρεάν – χωρίς διαφημίσεις και με αγορές εντός εφαρμογής).

Εσείς ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε για φωνητικές εντολές?

Κλείνοντας, καταλαβαίνουμε ότι οι εφαρμογές για φωνητικές εντολές μπορούν να φανούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους τους χρήστες που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την αμηχανία του να μιλάνε στη συσκευή τους. Μπορούν να μας εξοικονομήσουν αρκετό χρόνο και να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και άλλες αξιόπιστες Android εφαρμογές για φωνητικές εντολές και υπαγόρευση κειμένου, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps