Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πιο Ασφαλές, Πιο Γρήγορο Site Δωρεάν με το CloudFlare

Πιο Ασφαλές, Πιο Γρήγορο Site Δωρεάν με το CloudFlare

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το να έχουμε ένα γρήγορο site δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Οι επισκέπτες δεν περιμένουν σε ιστοσελίδες που καθυστερούν να φορτώσουν, ενώ ένα πιο γρήγορο site επηρεάζει θετικά και το SEO. Δείτε πώς η δωρεάν υπηρεσία CloudFlare μπορεί να επιταχύνει μέχρι και 60% ένα site, και παράλληλα να το προστατέψει.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Σε ποια site μπορεί να εφαρμοστεί το CloudFlare

H παρακάτω μέθοδος για ένα πιο γρήγορο site λειτουργεί σε κάθε είδος site που έχουμε σε προσωπικό hosting, με δικό μας όνομα domain, ανεξαρτήτως του CMS που χρησιμοποιούμε (WordPress, Joomla κλπ).

Το CloudFlare δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έτοιμα sites τύπου Weebly, selida.blogspot.com, selida.wordpress.com, selida.tumblr.com, και τα σχετικά.

Τι είναι το CloudFlare

To CloudFlare προήλθε από ένα project που ονομάζεται Project Honey Pot. Το project αυτό ξεκίνησε το 2007 στο MIT Spam Conference.

Στόχος του Project Honey Pot ήταν να καταγράψει τις διευθύνσεις IP οι οποίες αντλούσαν αυτόματα διευθύνσεις e-mail από ιστοσελίδες για να τις χρησιμοποιήσουν για SPAM και απάτες με e-mail.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 01

Το Project Honey Pot γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 100.000 διαχειριστές ιστοσελίδων και εκατομμύρια sites να το χρησιμοποιούν.

Το 2009, η ομάδα πίσω από το Project Honey Pot δημιούργησε το CloudFlare, το οποίο εγκαινιάστηκε στην ετήσια έκθεση TechCrunch Disrupt το Σεπτέμβριο του 2010. Το CloudFlare εκμεταλλεύεται τα δεδομένα που προέρχονται από το Project HoneyPot ώστε να προστατεύει την ιστοσελίδα μας από ένα σημαντικό αριθμό κακόβουλων επισκεπτών.

Όταν το site μας ανήκει στο δίκτυο του CloudFlare, οι κακόβουλοι επισκέπτες, με βάση τα στοιχεία του Project Honey Pot, φιλτράρονται και δεν έχουν πρόσβαση στη σελίδα μας.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 03

Πώς το CloudFlare οδηγεί σε ένα πιο γρήγορο site

Όταν πρωτοξεκίνησε το CloudFlare, είχε το πρόβλημα πως η επιπλέον επεξεργασία των δεδομένων από το δίκτυο του CloudFlare προσέθετε καθυστέρηση στο να φορτώσουν οι σελίδες.

Οι δημιουργοί του CloudFlare, επιχειρώντας να μηδενίσουν αυτή την επιπλέον καθυστέρηση, κατάφεραν στην πράξη να επιταχύνουν τη φόρτωση των δεδομένων, σε βαθμό που οι διαχειριστές που χρησιμοποιούν το cloudflare να καταλήξουν με μέχρι και 30-40% πιο γρήγορο site.

Για πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα, μπορούμε να δούμε τα Case Studies ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν το CloudFlare, όπως το Luxury Link, που μείωσε το χρόνο φόρτωσης κατά 42%, το μηνιαίο bandwidth κατά 40%, εξοικονομεί πάνω από $4.500 δολάρια κάθε μήνα, και έχει προστασία από επιθέσεις τύπου DDoS.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 05

Πώς θα έχω ένα πιο γρήγορο site με το CloudFlare

Το πρώτο βήμα για να συμμετέχει το site μας στο δίκτυο του CloudFlare είναι να ελέγξουμε αν το hosting μας υποστηρίζει αυτοματοποιημένα την ενεργοποίηση του CloudFlare μέσα από το διαχειριστικό.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 06

Ανάλογα με την εταιρεία που χρησιμοποιείτε, και τον τύπο του διαχειριστικού, στη δική σας περίπτωση είναι πιθανό να φαίνεται διαφορετικά.

Αν δεν γνωρίζετε πώς να μπείτε στο διαχειριστικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που αναλαμβάνει τη φιλοξενία της ιστοσελίδας, για να σας καθοδηγήσουν. Δεν υπάρχει μία μέθοδος που να λειτουργεί για όλους.

Εφόσον η εταιρεία φιλοξενίας υποστηρίζει το CloudFlare, αρκεί να το ενεργοποιήσουμε μέσα από τη συγκεκριμένη επιλογή, και είμαστε έτοιμοι.

Ρυθμίζοντας το CloudFlare χειροκίνητα

Για να συμμετέχει το site μας στο δίκτυο του CloudFlare, αρκεί να κάνουμε μία δωρεάν εγγραφή.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 07

Στη συνέχεια, γράφουμε το όνομα του domain μας και κάνουμε κλικ στο “Scan DNS Records”. Δεν χρειάζεται να βάλουμε το “http://www.”

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 08

Αυτό θα πάρει γύρω στα 60 δευτερόλεπτα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείξει τα DNS records του site μας.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 09

Θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε πως τα στοιχεία αυτά είναι σωστά. Τις πληροφορίες αυτές θα τις βρούμε στην εταιρεία στην οποία έχουμε κατοχυρώσει το domain μας.

Εφόσον τα στοιχεία είναι σωστά, προχωράμε στο επόμενο βήμα και επιλέγουμε το Free Website.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 10

Υπάρχουν και πληρωμένα προγράμματα, σε περίπτωση που θέλουμε περισσότερες δυνατότητες, αλλά για αρχή το δωρεάν θα μας καλύψει.

Τέλος, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τους nameservers στο domain μας σε αυτούς που μας παρέχει το CloudFlare. Αυτό πάλι γίνεται μέσα από την εταιρεία που κατοχυρώσαμε το domain.

Πιο Γρήγορο Site Πιο Ασφαλές Site Δωρεάν με το CloudFlare 11

Θα χρειαστούν μέχρι 24 ώρες για να ολοκληρωθεί η αλλαγή και να έχουμε ένα πιο γρήγορο site μέσω του CloudFlare. Στο διάστημα αυτό το site μας θα λειτουργεί κανονικά για τους επισκέπτες, δεν πρόκειται να έχουμε downtime.

Έχετε πιο γρήγορο site με το CloudFlare?

Αν είδατε θετική διαφορά με το CloudFlare, και έχετε πλέον ένα πιο γρήγορο site, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps