Home » Smartphones-Tablets » Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή Μέσω Εφαρμογής

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή Μέσω Εφαρμογής

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η προβολή οθόνης Android συσκευών στην οθόνη του υπολογιστή μας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Κάποιοι από αυτούς απαιτούν χρήση πρόσθετων συσκευών μετάδοσης εικόνας (Chromecast) ή υποστήριξη Miracast. Εμείς θα δούμε μερικούς απλούς και εύκολους τρόπους προβολής της συσκευής μας στο monitor μας, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετος εξοπλισμός.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι βασικοί τρόποι για την προβολή οθόνης Android

Τα κινητά και τα tablet Android που υποστηρίζουν τη λειτουργία προβολής οθόνης Miracast μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα με συμβατές συσκευές, όπως συγκεκριμένα laptop ή “έξυπνες” τηλεοράσεις.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή Μέσω Εφαρμογής 01

Επειδή όμως πολλές συσκευές δεν υποστηρίζουν το πρωτόκολλο Miracast, θα δούμε κάποιες εναλλακτικές επιλογές, που δεν χρειάζονται εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Η προβολή οθόνης Android με τους παρακάτω τρόπους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του browser ή των εφαρμογών, όπου είναι διαθέσιμες. Ως εναλλακτική του πιο άμεσου τρόπου, η μετάδοση σε μια Smart TV είναι δυνατή εφόσον υποστηρίζει τις ανάλογες εφαρμογές.

Υπάρχουν κυρίως δύο τρόποι σύνδεσης της συσκευής μας με τον υπολογιστή και ο καθένας έχει τα πλεονεκτήματά του. Ο πρώτος αφορά την ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi κι ο δεύτερος τη σύνδεση μέσω USB θύρας. Η διαφορά μεταξύ των δύο έγκειται στην αμεσότητα της σύνδεσης και της χρήσης.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 01

Ενώ η σύνδεση μέσω WiFi είναι πιο γρήγορη και πιο εύκολη, το καλώδιο USB κάνει την οθόνη μας να “αντανακλάται” σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, σε αντίθεση με ασύρματες λύσεις όπου υπάρχει διακριτή χρονική καθυστέρηση.

Η ενσύρματη σύνδεση εξακολουθεί να έχει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά είναι πολύ πιο γρήγορη η ανταπόκριση, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις (παιχνίδια στο Android, γενική χρήση οθόνης κτλ).

Για την χρήση των παρακάτω εφαρμογών δεν απαιτείται root και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να “πειράξουμε” την συσκευή μας.

Vysor

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 02

Το Vysor είναι μια εφαρμογή που μπορούμε να βρούμε στο webstore του Chrome. Με τη δωρεάν έκδοση του Vysor η προβολή οθόνης Android γίνεται μόνο μέσω σύνδεσης με USB.

Αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή την επιλέγουμε από τις εφαρμογές του Chrome.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 03

Ανοίγοντας το Vysor βλέπουμε το μενού με τις ρυθμίσεις, όπου μπορούμε να επιλέξουμε την ποιότητα της εικόνας (μόνο στην Pro έκδοση), την αντικατάσταση του πληκτρολογίου της συσκευής με αυτό της εφαρμογής, τον συγχρονισμό όλων των συσκευών και την αυτόματη εκκίνηση κατά την σύνδεση.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 04

Ξεκινώντας συνδέουμε την συσκευή στον υπολογιστή και ενεργοποιούμε την λειτουργία debugging από τις επιλογές προγραμματιστή. Για την επικοινωνία με τον υπολογιστή δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε Android Debug Bridge.

Επίσης για τους χρήστες των Windows είναι απαραίτητο να κατεβάσουμε τους ADB drivers από το site όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 05

Η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα απλή, όπως αναφέρουν και οι πληροφορίες. Αφού έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω πατάμε “Find Devices” και επιλέγουμε την συσκευή μας…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 06

… ή επιλέγουμε απευθείας μία από τις διαθέσιμες συσκευές πατώντας “View”. Οι υπόλοιπες επιλογές απαιτούν αναβάθμιση στην Pro έκδοση.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 10

Τέλος, αν χρειαστεί δίνουμε την άδεια πρόσβασης από τη συσκευή μας όπως μας προτρέπει και η ειδοποίηση της εφαρμογής.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 07

Σε περίπτωση κάποιου προβλήματος στην διαδικασία σύνδεσης, δοκιμάζουμε να κάνουμε επανεκκίνηση τη συσκευή μας και ελέγχουμε την έκδοση του Chrome, ώστε να είναι ενημερωμένη.

Η εφαρμογή θα συνδεθεί με την συσκευή μας και πλέον μπορούμε να την χειριστούμε από τον υπολογιστή. Στην αρχική εικόνα βλέπουμε τις συντομεύσεις της εφαρμογής για τα κουμπιά Back, Menu και Home, και του Vysor Μenu. Επίσης στο πάνω μέρος της οθόνης φαίνονται τα βασικά εργαλεία ελέγχου.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 08

Με τα εργαλεία στο Vysor Μenu μπορούμε να κάνουμε κάποιες γρήγορες ενέργειες όπως απόκρυψη των κουμπιών, screenshot οθόνης, κλείδωμα και αναστροφή οθόνης κτλ. Το μενού λειτουργεί με αυτόματη απόκρυψη και μπορούμε να το επαναφέρουμε (F2) ή να το “καρφιτσώσουμε” πατώντας την πινέζα.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 09

Η Pro έκδοση προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης της εικόνας, λειτουργία σε πλήρη οθόνη, ασύρματη σύνδεση κτλ. Για τη τιμολόγηση βλέπουμε στην σελίδα του Vysor ή στον αντίστοιχο σύνδεσμο μέσω της εφαρμογής.

Mobizen

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 11

Η εφαρμογή Mobizen είναι από τις πιο γνωστές στο χώρο και όχι άδικα. Αποτελεί ιδανική λύση για την προβολή οθόνης Android με πολλές πρόσθετες λειτουργίες διαθέσιμες εντελώς δωρεάν.

Μπορούμε να προβάλουμε την οθόνη της συσκευής μας από την ιστοσελίδα ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για PC.

Για να κατεβάσουμε την εφαρμογή για PC και Android πατάμε τις αντίστοιχες επιλογές στην αρχική σελίδα.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 12

Εγκαθιστώντας το πρόγραμμα στον υπολογιστή μας δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε κάποιο παραπάνω Driver της συσκευής.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 13

Στην επιλογή της εφαρμογής για Android έχουμε δύο εναλλακτικές, μία για τις Samsung συσκευές και μία για όλες τις υπόλοιπες, πράγμα καθόλου περίεργο καθώς η εφαρμογή είναι κι αυτή κορεάτικης προέλευσης.

Η παλαιότερη έκδοση που μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή είναι Android 4.0.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 14

Αφού δώσουμε τις απαραίτητες άδειες πρόσβασης κατεβάσουμε την εφαρμογή στη συσκευή μας.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 15

Ξεκινώντας την εφαρμογή αποδεχόμαστε τους όρους πατώντας Start.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 16

Στις αρχικές οδηγίες μας προτρέπει να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία debugging από τις επιλογές προγραμματιστή για την σύνδεση μέσω USB.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 17

Τέλος μπορούμε να ξεκινήσουμε πατώντας Start Mobizen.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 18

Στην εφαρμογή μπορούμε να συνδεθούμε με τον λογαριασμό μας…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 19

…ή μέσω Gmail και Facebook λογαριασμό.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 20

Αφού συνδεθούμε στην συσκευή (μέσω wifi) και στον υπολογιστή μας κάνουμε επαλήθευση δύο βημάτων (2-Step Verification). Συνδέοντας την συσκευή μας μέσω USB μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 21

Ο κωδικός που θα ζητηθεί για την συσκευή μας θα μας δοθεί από τη μεριά του υπολογιστή.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 22

Αφού τον συμπληρώσουμε και πατήσουμε Connect, αν όλα πάνε καλά η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 23

Πατάμε “ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΡΑ” για την καταγραφή περιεχομένου και επιλέγουμε “Να μην εμφανιστεί ξανά” η προτροπή για μεγαλύτερη ευκολία στην επόμενη σύνδεση.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 24

Πλέον μπορούμε να χειριστούμε τη συσκευή μας μέσω του υπολογιστή, καθώς και να χρησιμοποιήσουμε τα εικονικά κουμπιά της οθόνης και τα κουμπιά για τον ήχο και το κλείδωμα που προσομοιώνουν τα πραγματικά κουμπιά της συσκευής.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 29

Μια πολύ σημαντική δυνατότητα που μας δίνει η εφαρμογή είναι η προβολή σε πλήρη οθόνη (FullScreen), πράγμα πολύ χρήσιμο για παρουσιάσεις πολυμέσων, όπως επίσης και τη δυνατότητα να σημειώσουμε πάνω στην οθόνη με τη επιλογή Whiteboard που βρίσκεται δίπλα.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 25

Επιπλέον, η εφαρμογή μας επιτρέπει να διαχειριστούμε και να προβάλουμε τα αρχεία μας, καθώς και την μεταφορά τους από και προς τον υπολογιστή. Η μεταφορά γίνεται πιο γρήγορα μέσω USB σύνδεσης.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 26

Η προβολή οθόνης Android γίνεται με τον ίδιο τρόπο από την εφαρμογή του υπολογιστή αρκεί να επιλέξουμε Android Remote control και να συνδεθούμε.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 27

Το menu εμφανίζεται πατώντας το βελάκι πάνω από την οθόνη προβολής. Εκεί βρίσκουμε τις ρυθμίσεις μαζί με την επιλογή λήψης στιγμιότυπου ή βίντεο, τις σημειώσεις και την διαχείριση αρχείων.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 28

Επίσης υπάρχει η επιλογή πάνω δεξιά για την απόκρυψη του πλαισίου της συσκευής και την ρύθμιση της διαφάνειας.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 30

Να αναφέρουμε επίσης πως η εταιρία διαθέτει μια εξίσου αξιόλογη δωρεάν εφαρμογή για την καταγραφή οθόνης Android συσκευών, το Mobizen Screen Recorder.

TeamViewer QuickSupport

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 31

Η εφαρμογή TeamViewer γνωστή για τον απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστή, έχει και μια άλλη δυνατότητα που ίσως λίγοι γνωρίζουν. Μας επιτρέπει μέσω της εφαρμογής TeamViewer QuickSupport να χειριστούμε την Android συσκευή μας από τον υπολογιστή και παρέχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Αφού αποδεχτούμε την πρόσβαση της εφαρμογής την εγκαθιστούμε στη συσκευή μας.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 32

Κατεβάζοντας το TeamViewer από την ιστοσελίδα μπορούμε να το εκτελέσουμε κατευθείαν χωρίς εγκατάσταση ή να το εγκαταστήσουμε αν επιθυμούμε να κάνουμε συχνή χρήση.

Για την σύνδεση αρκεί να εισάγουμε το αναγνωριστικό (ID) της συσκευής μας…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 36

… στο αντίστοιχο πεδίο του TeamViewer και να πατήσουμε σύνδεση.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 33

Θα μας ζητηθεί να δώσουμε άδεια πρόσβασης κι αφού το κάνουμε η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 34

Εγκαθιστούμε την προσθήκη σε περίπτωση που μας ζητηθεί…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 35

… και πλέον μπορούμε να χειριστούμε την συσκευή από τον  υπολογιστή και να στείλουμε μηνύματα μέσω της εφαρμογής.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 37

Εκτός από την προβολή οθόνης Android, έχουμε την δυνατότητα μεταφοράς αρχείων από και προς τον υπολογιστή, μπορούμε να κάνουμε λήψη στιγμιότυπου οθόνης, καθώς και να διαχειριστούμε τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις της συσκευής.

Η δωρεάν έκδοση του TeamViewer δεν έχει κάποιους σημαντικούς περιορισμούς όσων αφορά τις λειτουργίες, αλλά αν επιθυμούμε να κάνουμε χρήση σε μεγάλο αριθμό συσκευών ίσως μας ζητηθεί να αναβαθμίσουμε την άδεια μας.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 38

Να αναφέρουμε επίσης πως υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή για κινητά Samsung καθώς και υποστήριξη για κινητά iOS.

Επίσης στην σχετική ιστοσελίδα βλέπουμε περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές του TeamViewer για τα κινητά. Τέλος μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στον οδηγό του PCsteps για να αυξήσουμε άμεσα την ασφάλεια στο TeamViewer.

AirDroid

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 48

Σε προηγούμενο οδηγό μας είχαμε αναφερθεί στο AirDroid για τη διαχείριση Android κινητού και tablet μέσω Internet. Το AirDroid διαθέτει τη λειτουργία AirMirror, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο και τη προβολή οθόνης Android ασύρματα μέσω του browser ή της εφαρμογής.

Η λειτουργία AirDroid προστέθηκε πρόσφατα στην εφαρμογή και είναι σε δοκιμαστική έκδοση, παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα κατά τη σύνδεση και τη χρήση στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε, και όλα φαίνεται να δουλεύουν σωστά.

Ξεκινώντας κατεβάζουμε την εφαρμογή AirDroid-Android σε Υπολογιστή, αφού αποδεχτούμε το αίτημα πρόσβασης στις λειτουργίες της συσκευής, που όπως είναι λογικό είναι αρκετές.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 39

Ανοίγοντας την εφαρμογή πατάμε ενεργοποίηση για να ξεκινήσουμε.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 40

Στον υπολογιστή μπορούμε να συνδεθούμε με δύο τρόπους. Κατεβάζοντας την εφαρμογή ή μέσω της ιστοσελίδας.

Στην εφαρμογή αφού εισάγουμε τα στοιχεία μας…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 41

… και επιτρέψουμε την πρόσβαση στο δίκτυο…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 42

… επιλέγουμε την καρτέλα AirMirror και πατάμε να ξεκινήσει η λειτουργία.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 43

Πλέον μπορούμε να χειριστούμε την συσκευή μας, να τραβήξουμε φωτογραφία ή βίντεο την οθόνη και να πληκτρολογήσουμε από τον υπολογιστή. Το AirDroid μας επιτρέπει την προβολή οθόνης Android εκτός της εφαρμογής επιλέγοντας το εικονίδιο πάνω δεξιά και την προβολή σε πλήρη οθόνη.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 44

Μέσω της ιστοσελίδας, αφού συνδεθούμε στον λογαριασμό μας…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 45

… επιλέγουμε το AirMirror από τις λειτουργίες της εφαρμογής…

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 46

… και χειριζόμαστε τη συσκευή μας από τον Browser.

Προβολή Οθόνης Android στον Υπολογιστή 47

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AirDroid και την αναλυτική παρουσίαση των λειτουργιών του βλέπουμε τον αντίστοιχο οδηγό του PCsteps.

Ποιο τρόπο προτιμάτε?

Οι παραπάνω εφαρμογές μας επιτρέπουν την προβολή οθόνης Android στον υπολογιστή μας. Η ποικιλία που υπάρχει στους τρόπους σύνδεσης και μετάδοσης μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε αυτό που μας βολεύει καλύτερα.

Εσείς ποιον από τους παραπάνω τρόπους προτιμάτε; Γνωρίζετε κάποια άλλη αξιόλογη εφαρμογή για την προβολή οθόνης Android; Γράψτε μας στα σχόλια την άποψή σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps