Το Adobe Photoshop δεν χρειάζεται καμία σύσταση. Ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν υπολογιστή αναγνωρίζουν την έκφραση “κάνω photoshop” όσον αφορά την προηγμένη επεξεργασία φωτογραφίας. Ενώ υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές εφαρμογές, δείτε πώς είναι δυνατό το κατέβασμα Photoshop δωρεάν από την ίδια την Adobe.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Πώς είναι δυνατό το κατέβασμα Photoshop δωρεάν?

Ως γνωστόν, το Adobe Photoshop είναι ένα εμπορικό πρόγραμμα, το κόστος το οποίου είναι αρκετά υψηλό. Αν θέλουμε να το αγοράσουμε εφάπαξ, η έκδοση CS6 θα μας κοστίσει σχεδόν 1600 ευρώ.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 01

Από το 2013, η Adobe άλλαξε μοντέλο τιμολόγησης, μετατρέποντας το Photoshop σε συνδρομητική υπηρεσία, με τις νεότερες εκδόσεις CC να είναι διαθέσιμες μόνο με μηνιαία συνδρομή.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Photoshop για ένα μόνο μήνα, θα μας κοστίσει 37,19 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με έκπτωση στα 24,79 ευρώ το μήνα , ή 297,36 ευρώ το χρόνο, αν δεσμευτούμε για 12 μήνες.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 02

Σίγουρα είναι πιο οικονομικό από το να αγοράσουμε εφάπαξ την εφαρμογή. Αν όμως δεν είμαστε επαγγελματίες, και δεν κερδίζουμε χρήματα από τη δουλειά μας με το Photoshop, το κόστος δεν δικαιολογείται για μερικά crop και resize, άντε και κανένα φίλτρο.

Πώς είναι λοιπόν δυνατό το κατέβασμα Photoshop δωρεάν, και μάλιστα από την ίδια την Adobe? Το κλειδί είναι πως η Adobe παρέχει το Photoshop δωρεάν μόνο στην αρκετά παλιά του έκδοση, Photoshop CS2, η οποία κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2005.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 03

Ο λόγος που η Adobe διαθέτει την έκδοση CS2 του Photoshop δωρεάν είναι πως απενεργοποίησε τους server για την ενεργοποίηση μέσω Internet της συγκεκριμένης έκδοσης, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος.

Ήθελε λοιπόν να δώσει τη δυνατότητα σε όσους είχαν αγοράσει το CS2 να μπορούν να το εγκαταστήσουν μετά από format και επανεγκατάσταση.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 03a

Να σημειωθεί πως αυτό το καθεστώς ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια – η πιο παλιά αναφορά που βρήκαμε ήταν το 2013 – και είναι αμφίβολο η Adobe να ασχοληθεί με τους server για μια έκδοση Photoshop που διανύει τον 11ο της χρόνο.

Όσο παλιά όμως και αν είναι η έκδοση CS2, δεν παύει να είναι ένα πλήρες επαγγελματικό εργαλείο, με πολύ περισσότερες δυνατότητες απ' όσες μπορεί να αξιοποιήσει ο μέσος οικιακός χρήστης.

Σε κάθε περίπτωση, το κατέβασμα Photoshop δωρεάν από την Adobe είναι πάντοτε καλύτερο από ένα νεότερο σπασμένο Photoshop από Torrent, καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον υπολογιστή μας.

Πώς κατεβάζω το Photoshop δωρεάν

Για να κατεβάσουμε την έκδοση CS2 του Photoshop δωρεάν, αρχικά θα πρέπει να φτιάξουμε ένα λογαριασμό Adobe ID.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 04

Προσοχή στο password, γιατί μας ζητάει να το βάλουμε μόνο μια φορά χωρίς επιβεβαίωση. Επίσης, δεν χρειάζεται να τσεκάρουμε το “Stay Informed about Adobe products and services”, που θα μας γράψει στο newsletter της Adobe. Η εγγραφή γίνεται κανονικά χωρίς αυτή την επιλογή.

Θα πρέπει όμως να τσεκάρουμε τις άλλες δύο επιλογές. Η μία είναι πως έχουμε διαβάσει και αποδεχτεί τους όρους χρήσης και την πολιτική προσωπικών δεδομένων. Η άλλη είναι το reCAPTCHA, που αποδεικνύει πως δεν είμαστε ρομπότ, βάζοντάς μας να επιλέξουμε συγκεκριμένες εικόνες.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 05

Έχοντας ολοκληρώσει την εγγραφή μας στην Adobe, για το κατέβασμα Photoshop δωρεάν αρκεί να μπούμε στη σελίδα  https://helpx.adobe.com/creative-suite/kb/cs2-product-downloads.html?promoid=19SCDRQK

Κατεβαίνουμε χαμηλότερα στη σελίδα, εκεί που βρίσκονται οι γλώσσες, και επιλέγουμε English. Δεν υπάρχει επιλογή για ελληνικά.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 06

Αν μας ενδιαφέρει μόνο το κατέβασμα Photoshop δωρεάν, αρκεί να κατεβάσουμε το CreativeSuiteCS2Disk1.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 06a

Αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε δωρεάν ολόκληρη τη σουίτα CS2, που περιλαμβάνει τα Indesign CS2, Version Cue CS2, Illustrator CS2, θα πρέπει να κατεβάσουμε και τα τέσσερα αρχεία .exe.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 07

Το PDF με τις οδηγίες εγκατάστασης είναι προαιρετικό, καθώς θα καλύψουμε αναλυτικά τη διαδικασία παρακάτω. Το αρχείο .zip περιλαμβάνει κάποια εκπαιδευτικά video tutorial που δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της σουίτας.

Αν κατεβάσουμε όλα τα αρχεία, ο συνολικός τους όγκος είναι γύρω στο 1,5GB. Ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής μας, θα πάρει μερικά λεπτά.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 08

Για σημαντικά ταχύτερο κατέβασμα Photoshop, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν download accelerator, όπως τον Download Accelerator Plus ή τον Bitcomet.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 09

Η εγκατάσταση για σκέτο το Photoshop δωρεάν

Εφόσον μας ενδιαφέρει μόνο το Photoshop CS2, τρέχουμε το αρχείο CreativeSuiteCS2Disk1.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 10

Θα μας ζητήσει να αποσυμπιέσει τα αρχεία στο φάκελο C:\Creative Suite CS2. Καλό είναι να μην τον αλλάξουμε, γιατί ίσως έχουμε πρόβλημα με την εγκατάσταση.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 11

Προσπερνάμε τις αρχικές οθόνες με Next, και στην οθόνη Personalization εισάγουμε το Serial Number που αναγράφει η ίδια η Adobe.

1130-1414-7569-4457-6613-5551

Χάρη σε αυτό το Serial Number μπορούμε να έχουμε δωρεάν Photoshop.

Δεν χρειάζεται να το εισάγουμε με το χέρι, ή κομμάτι-κομμάτι. Αν το αντιγράψουμε ολόκληρο και κάνουμε επικόλληση στο πρώτο πεδίο, κάθε πεδίο θα συμπληρωθεί αυτόματα.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 12

Στην επόμενη οθόνη, επιχειρώντας να κάνουμε την εγκατάσταση σε Ελληνικά Windows 10 x64, το πρόγραμμα έβγαλε σφάλμα όσον αφορά το φάκελο εγκατάστασης.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 13

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως το CS2 αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τα Windows 2000 και Windows XP, αρκετά χρόνια πριν κυκλοφορήσουν τα Windows Vista, 7, 8, ή 10.

Επίσης, είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως 32bit – η πρώτη 64-bit έκδοση του Photoshop ήταν η CS4 – οπότε είναι αναμενόμενα κάποια προβλήματα.

Για να λύσουμε αυτό το θέμα, κάνουμε κλικ στο Browse. Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε “Αυτός ο υπολογιστής -> Τοπικός δίσκος (C:)”. Κάνουμε κλικ στο “Δημιουργία νέου φακέλου” και συμπληρώνουμε ό,τι όνομα θέλουμε, κατά προτίμηση με λατινικούς χαρακτήρες.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 14

Στο παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε το όνομα “Photoshop”, οπότε η εφαρμογή θα εγκατασταθεί στο C:\Photoshop.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 14a

Στην επόμενη οθόνη είναι σημαντικό να επιλέγουμε “Selected Components” και να τσεκάρουμε μόνο το “Adobe Photoshop CS2 and Adobe ImageReady CS2 (450MB)”. Αλλιώς, η εγκατάσταση θα κολλήσει μετά το πρώτο CD.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 15

Τέλος, αφού επιβεβαιώσουμε πως μόνο το Adobe Photoshop CS2 and Adobe ImageReady CS2 πρόκειται να εγκατασταθούν, κάνουμε κλικ στο Install.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 16

Αν κάναμε σωστά τη διαδικασία, η οθόνη της εγκατάστασης θα δείχνει μόνο CD 1.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 17

Αφού ολοκληρωθεί, επιλέγουμε “Do not register”…

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 18

…και ξε-τσεκάρουμε το Check now for updates using the Internet, καθώς το Photoshop CS2 δεν υποστηρίζεται πλέον, και η Adobe δεν βγάζει νέα updates.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 19

Έχουμε πλέον εγκαταστήσει το Photoshop δωρεάν.

Η εκτέλεση του Photoshop

Έχοντας ολοκληρώσει την εγκατάσταση, αρκεί να ψάξουμε το Photoshop στην αναζήτηση.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 20

Στην έναρξη θα δούμε πως αναγράφονται τα στοιχεία μας.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 21

Σε λίγα δευτερόλεπτα ανοίγει το πλήρες περιβάλλον, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές από γραφίστες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, καλλιτέχνες, κλπ.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 22

Η έκδοση είναι πλήρης και χωρίς κανένα περιορισμό. Λίγο μετά την έναρξη, θα ανοίξει το Adobe Updater, που μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε, αποεπιλέγοντας το αρχικό κουτάκι και πατώντας ΟΚ. Έτσι, δεν θα μας ξαναενοχλήσει.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 23

Δωρεάν εγκατάσταση ολόκληρης της σουίτας CS2

Όπως προαναφέραμε, εκτός από το Photoshop, μπορούμε να έχουμε δωρεάν ολόκληρη τη σουίτα CS2. Θα πρέπει όμως να ξεκινήσουμε με διαφορετικό τρόπο την εγκατάσταση, σε σχέση με το αν εγκαθιστούσαμε σκέτο το Photoshop.

Θα πρέπει να έχουμε κατεβάσει τα τέσσερα αρχεία εφαρμογών.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 23a

Προσοχή! Δεν τρέχουμε το αρχείο CreativeSuiteCS2Disk1, όπως όταν κάναμε τη σκέτη εγκατάσταση Photoshop. Ξεκινάμε από το αρχείο CreativeSuiteCS2Disk2.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 24

Πριν πατήσουμε “Next”, προσθέτουμε το “(κενό)CS2” στο C:\Creative Suite\Adobe…, ώστε να γίνει C:\Creative Suite CS2\Adobe… Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ειδάλλως η εγκατάσταση θα αποτύχει αργότερα.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 24a

Ακόμα κι αν δεν είχαμε κάνει αυτή την αλλαγή, πατώντας Next θα μας εμφανίσει ένα σφάλμα

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 25

Πατώντας όμως ΟΚ και ξανά Next, και χωρίς να έχουμε αλλάξει τίποτα, η διαδικασία προχωράει κανονικά.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 26

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το CreativeSuiteCS2Disk3, όπου δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα, απλά πατάμε Next. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε την προεπιλεγμένη διεύθυνση.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 27

Το ίδιο και στο CS_2.0_WWE_Extras_1.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 28

Μόνο αφού έχουμε τρέξει επιτυχώς αυτά τα αρχεία τρέχουμε το CreativeSuiteCS2Disk1.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 29

Στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την εγκατάσταση του Photoshop που είδαμε παραπάνω, με τη διαφορά πως αφήνουμε το Entire Suite στο Installation Options.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 30

Κατά την εγκατάσταση, βλέπουμε πως αναφέρονται και τα τρία CD, και μετά το CD 1, που περιέχει το Photoshop, προχωράει στο CD2 για το InDesign και το Version Cue, και στο CD3 για το Illustrator.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 31

Έτσι, έχουμε τρεις από τις σημαντικότερες επαγγελματικές εφαρμογές της Adobe, όσο πιο δωρεάν γίνεται.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 32 Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 33

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Photoshop δωρεάν στην επιχείρησή μου?

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, αν σε μια επιχείρηση κάνει έλεγχο το ΣΔΟΕ και ανακαλύψει σπασμένα Windows ή προγράμματα, το πρόστιμο είναι στα 1000 ευρώ ανά πρόγραμμα.

Ενώ στο συγκεκριμένο Photoshop δεν χρησιμοποιείται κάποιο σπαστήρι, ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποιο τιμολόγιο αγοράς για το Photoshop CS2 ή τα υπόλοιπα προγράμματα, και η ίδια η Adobe τονίζει πως απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μια αγορασμένη άδεια CS2.

Κατέβασμα Photoshop Δωρεάν CS2 Indesign Illustrator από την Adobe 34

Ως εκ τούτου, αν έχετε επιχείρηση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο για το αν είναι νόμιμο να χρησιμοποιήσετε το Photoshop δωρεάν.

Με άλλες εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας, όπως το GIMP, το οποίο μάλιστα είναι αρκετά εύκολο να φαίνεται και να λειτουργεί σαν το Photoshop, δεν τίθεται κανένα θέμα νομιμότητας για επαγγελματική χρήση.

Μπορώ να κατεβάσω το Photoshop δωρεάν για Mac?

Δυστυχώς, η έκδοση για Mac που διαθέτει δωρεάν η Adobe είναι αποκλειστικά για Mac με επεξεργαστές PowerPC. Αυτό σημαίνει πως δεν θα λειτουργήσει σε κανένα Mac μετά το 2006, που η Apple αντικατέστησε τους PowerPC  με επεξεργαστές της Intel.

Θα βγάλει η Adobe νεότερες εκδόσεις του Photoshop δωρεάν?

Με βάση την αιτιολόγηση της Adobe πως κατέβασε τους server του CS2 λόγω τεχνικού προβλήματος, φαίνεται πως το κατέβασμα Photoshop δωρεάν θα αφορά αποκλειστικά αυτή την έκδοση, και δεν θα επεκταθεί σε νεότερες εκδόσεις.

Επίσης δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα είναι δυνατό το κατέβασμα Photoshop δωρεάν με αυτή τη μέθοδο σε έξι μήνες, ένα χρόνο, ή στο απώτερο μέλλον. Ήδη μια φορά στο παρελθόν αποσύρθηκαν οι σύνδεσμοι.

Πάντως, αν έχετε κατεβάσει τα αρχεία, με το ίδιο serial number μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση του Photoshop δωρεάν όσες φορές θέλετε.

Τέλος, ενώ δοκιμάσαμε τον οδηγό στη νεότερη σταθερή έκδοση 1511 των Windows 10, δεν αποκλείεται να πάψει να λειτουργεί σε κάποια μελλοντική έκδοση των Windows 10. Υπενθυμίζουμε πως δημιουργήθηκε για πολύ διαφορετικές εκδόσεις των Windows.

Είχατε κάποιο πρόβλημα με το κατέβασμα Photoshop δωρεάν ή με την εγκατάσταση?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως περιγράψαμε, και δεν ήταν δυνατόν το κατέβασμα Photoshop ή η εγκατάσταση Photoshop δωρεάν, γράψτε μας στα σχόλια.