Home » Smartphones-Tablets » Εφαρμογές Android: 5 Λόγοι Για Να Μην Κατεβάζω Σπασμένα Apps
Featured Εφαρμογές Android Γιατί Δεν Πρέπει Να Κατεβάζω Σπασμένα Apps

Εφαρμογές Android: 5 Λόγοι Για Να Μην Κατεβάζω Σπασμένα Apps

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πολλοί από εμάς ίσως έχουμε μπει στον πειρασμό να κατεβάσουμε σπασμένες εφαρμογές Android για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Όμως, εκτός από το προφανές ηθικό ζήτημα, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να το ξανασκεφτούμε καλύτερα. Στο άρθρο θα δούμε γιατί τα πειρατικά apps μπορεί να γίνουν επιβλαβή αν εγκατασταθούν στην Android συσκευή μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε σπασμένες εφαρμογές Android

Η λήψη πειρατικών εφαρμογών Android είναι η άμεση αιτία της διασποράς του κακόβουλου λογισμικού, και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο παραβιάζονται οι περισσότερες συσκευές Android.

Ως εκ τούτου, αν δεν ανησυχούμε που ενδεχομένως βλάπτουμε τους δημιουργούς εφαρμογών με τέτοιου είδους λήψεις, τουλάχιστον πρέπει να θορυβηθούμε για τη επικείμενη βλάβη που καραδοκεί στην ίδια τη συσκευή μας και τα ευαίσθητα δεδομένα μας.

Φυσικά, παραμένει πάντα θελκτική η ιδέα ότι θα εξοικονομήσουμε χρήματα κατεβάζοντας πειρατικές εφαρμογές Android, λόγω του ότι οι αυθεντικές ενδέχεται να κοστίζουν στο Play Store και τα άλλα εναλλακτικά καταστήματα.

Παρ΄ όλα αυτά, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε και να αποφύγουμε αυτό το μεγάλο ρίσκο για πέντε σημαντικούς λόγους.

Τα cracked apps είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές κακόβουλου λογισμικού

Για να λειτουργήσουν οι σπασμένες εφαρμογές Android, πρέπει κάποιος να αποσπάσει τον πηγαίο κώδικα ενός app από το Google Play και να τον τροποποιήσει, έτσι ώστε να ξεκλειδώνονται οι premium λειτουργίες του.

Εφαρμογές Android Σπασμένα Apps

Είναι λοιπόν κρίσιμο να κατανοήσουμε ότι αν ο χάκερ μπορεί να τροποποιήσει μια φημισμένη και καλά προστατευμένη εφαρμογή, τότε σίγουρα μπορεί να κάνει το ίδιο στην Android συσκευή μας μέσω του σπασμένου app.

Δυστυχώς, από τη στιγμή που έχει παραβιάσει την εφαρμογή, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στα πάντα μέσα στην Android συσκευή, άπαξ και την εγκαταστήσουμε.

Σύμφωνα με το αξιόπιστο Bitdefender που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο μέσο προστασίας στο Android, οι πειρατικές εφαρμογές Android μπορούν να κλέψουν όλα τα ευαίσθητα δεδομένα μας, όπως τραπεζικά στοιχεία από τυχόν πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, τους κωδικούς πρόσβασης, και πολλά άλλα προσωπικά δεδομένα.

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να σαρώσουμε αρχεία APK πριν τα εγκαταστήσουμε. Ωστόσο, όταν είμαστε έτοιμοι για την εγκατάσταση, το σύστημα μας ρωτάει εάν εμπιστευόμαστε τον εκδότη και εάν θέλουμε πραγματικά να εγκαταστήσουμε το app.

Εν ολίγοις, όλη η ευθύνη βαραίνει εμάς τους ίδιους, και τυχόν αρνητικά αποτελέσματα από την εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής οφείλονται αποκλειστικά σε εμάς.

Εφαρμογές Android Σπασμένα Apps 2α

Επομένως, σε ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας, πρέπει να αποφεύγουμε τις σπασμένες εφαρμογές Android με κάθε κόστος. Δεν έχει νόημα να διακινδυνεύσουμε για χάρη της δωρεάν λήψης μιας premium εφαρμογής.

Τα μέσα που διαθέτουν πειρατικές εφαρμογές Android είναι συχνά κακόβουλα

Δεν είναι μόνο οι σπασμένες εφαρμογές Android που αποτελούν απειλή για την ασφάλειά μας. Είναι και τα site ή όποια τρίτα καταστήματα τις διαθέτουν. Τα περισσότερα από αυτά είναι βέβαιο ότι κρύβουν κακόβουλο λογισμικό.

Όταν επισκεπτόμαστε μια τέτοια πηγή, πιθανότατα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τόνους αναδυόμενων διαφημίσεων. Θα δούμε νέες καρτέλες και παράθυρα που ανοίγουν παντού σε κάθε πάτημα.

Σε κάποιο από αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα καραδοκεί ο κίνδυνος της ζημιάς που ενδεχομένως θα προκαλέσει μια αναπάντεχη παραβίαση από κακόβουλο λογισμικό.

Επίσης, μπορεί να μας παρουσιάσουν μια φόρμα για να συμπληρώσουμε ή να μας ζητήσει να κάνουμε like σε μια σελίδα στο Facebook, που είναι στην πραγματικότητα κάποιος σύνδεσμος για να γίνει λήψη μιας άλλης άγνωστης εφαρμογής.

Ως εκ τούτου, καλό είναι να θυμόμαστε πως όλα αυτά τα μέσα που φιλοξενούν τις σπασμένες εφαρμογές Android θα κάνουν τα πάντα για να μας “χακάρουν” την ώρα που προσπαθούμε να κάνουμε τη λήψη του πειρατικού app. Μάλιστα, ενδέχεται να μην το αντιληφθούμε καθόλου ότι έχουν καταφέρει τον σκοπό τους.

Δεν υπάρχει εγγύηση ότι το αρχείο APK θα λειτουργήσει πραγματικά

Ας υποθέσουμε ότι με κάποιο τρόπο περνάμε αλώβητοι από αυτή την ιδιότυπη πολιορκία, και καταφέρνουμε να κατεβάσουμε το αρχείο APK.

Όμως, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το σπασμένο app θα μας λειτουργήσει απρόσκοπτα. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να έχουμε πάρει όλο αυτό το ρίσκο για το τίποτα.

Εφαρμογές Android Σπασμένα Apps 10

Αυτή η πιθανότητα, σε συνδυασμό με τους κινδύνους της ασφάλειας που αναφέραμε προηγουμένως, θα πρέπει να είναι αρκετή για να μας πείσει να αποφύγουμε τέτοιες τροποποιημένες εφαρμογές Android.

Ο λογαριασμός μας μπορεί να αποκλειστεί μαζί με πιθανά νομικά ζητήματα

Ας υποθέσουμε ξανά ότι καταφέραμε με κάποιο τρόπο να εγκαταστήσουμε 1-2 σπασμένες εφαρμογές Android, οι οποίες αφορούν κάποια έκδοση μιας premium εφαρμογής.

Το πρώτο βήμα είναι συνήθως να συνδεθούμε με κάποιον λογαριασμό στην εφαρμογή. Από τη στιγμή που θα συνδεθούμε online, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε σοβαρά νομικά ζητήματα στα καλά καθούμενα, και χωρίς να το περιμένουμε.

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι σχεδιαστές έχουν φροντίσει να προστατεύσουν τις εφαρμογές τους ενσωματώνοντας μέσα στο app μηχανισμούς εντοπισμού απάτης ή πειρατείας.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα apps απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσουν, μόλις συνδεθούμε, ξεκινά η άμεση επικοινωνία με τον server του app. Από εκεί και μετά, ξεκινά και η αντίδραση εναντίον μας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μας εντοπίσουν και να μπλοκάρουν τον λογαριασμό μας. Μάλιστα, ενδέχεται να απαγορεύσουν την IP μας, έτσι ώστε να μην μπορούμε καν να χρησιμοποιήσουμε άλλον λογαριασμό για να συνδεθούμε στην εφαρμογή.

Αποθαρρύνουμε την καινοτομία αρνούμενοι στον προγραμματιστή ένα εισόδημα

Οι developers δημιουργούν τα apps για να έχουν ένα εισόδημα και να βγάλουν τα προς το ζην. Είναι αυτό που τους παρακινεί να καινοτομήσουν, να διατηρήσουν, και να βελτιώσουν αυτές τις εφαρμογές Android, αλλά και τις ιδέες τους.

Ως εκ τούτου, αν μας αρέσουν κάποιες εφαρμογές Android αλλά κάνουμε λήψη των σπασμένων εκδόσεων τους, καταστρέφουμε την πηγή εισοδήματος των σχεδιαστών της, και αν πρόκειται για μικρούς developers, τους αποθαρρύνουμε να παράγουν και άλλα τέτοια παρόμοια apps.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις σπασμένες εφαρμογές Android?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για τις πειρατικές εφαρμογές Android, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps