Πολλές φορές έχει χρειαστεί να κατεβάσουμε βίντεο από online υπηρεσίες, όπως το Youtube, είτε γιατί θέλουμε να το παρακολουθήσουμε εκτός σύνδεσης, είτε γιατί μας αρέσει και θέλουμε να το κρατήσουμε στη συλλογή μας. Σε αυτόν τον οδηγό θα αναλύσουμε τις μεθόδους για κατέβασμα βίντεο από όλες τις γνωστές ιστοσελίδες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Online Βίντεο

Υπάρχουν πολλές online υπηρεσίες από τις οποίες μπορούμε να παρακολουθήσουμε βίντεο. Η πιο δημοφιλής είναι φυσικά το Youtube. Ακολουθούν το Dailymotion, το Vimeo, και αμέτρητες άλλες σελίδες, άλλες με γενικό και άλλες με εξειδικευμένο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα τα βίντεο στο Facebook είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 1

Οι περισσότερες μας επιτρέπουν να ανεβάσουμε δικά μας βίντεο πολύ εύκολα, όμως όταν πρόκειται για το κατέβασμα βίντεο, δε μας δίνουν καμία επιλογή.

Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν διάφορα προγράμματα, επεκτάσεις, και online υπηρεσίες, που κάνουν αυτή τη δουλειά εύκολα και γρήγορα.

Online υπηρεσίες για κατέβασμα βίντεο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κατεβάσουμε ένα βίντεο είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις αμέτρητες online υπηρεσίες. Αν κατεβάζουμε βίντεο περιστασιακά, ας πούμε μια φορά το μήνα, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταστήσουμε πρόσθετα ή προγράμματα.

Video Grabby

Το Video Grabby είναι μία online υπηρεσία που μας επιτρέπει να κατεβάσουμε βίντεο από το Youtube, το Vimeo, και διάφορες άλλες σελίδες. Υποστηρίζει ακόμα και βίντεο απ' το Facebook.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 15

Μόλις ξεπεράσουμε την προσωρινή τύφλωση από το έντονο κίτρινο χρώμα, παρατηρούμε ότι είναι πολύ απλό στη χρήση.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε τη διεύθυνση του βίντεο που μας ενδιαφέρει και να το κάνουμε επικόλληση στο Video Grabby. Έπειτα πατάμε στο κουμπί “Record Video”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 16

Αφού τελειώσει το κατέβασμα βίντεο, μπορούμε πλέον να το ανοίξουμε με τον player της αρεσκείας μας.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 17

Σε περίπτωση που θέλουμε μόνο τον ήχο από κάποιο βίντεο, το Video Grabby έχει φροντίσει να μη μας απογοητεύσει. Αρκεί να πατήσουμε το κουμπί “Record MP3” και είμαστε έτοιμοι.

Αν μας ενδιαφέρουν περισσότερες υπηρεσίες για κατέβασμα τραγουδιών απ' το Youtube, μπορούμε να επισκεφτούμε τον οδηγό:

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)
Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

To YouTube είναι μακράν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online βίντεο. Πολλοί από εμάς, όμως, το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε μουσική. Και υπάρχουν περιπτώσεις που…

Savefrom.net

Το Savefrom.net δε διαφέρει πολύ από το Grabby. Με αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου εμφανίζεται το κλασικό κουμπί “Download” και δίπλα η επιθυμητή ποιότητα.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 23

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως, είναι ένα μικρό κόλπο με το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε βίντεο άμεσα απ' το Youtube. Την ώρα που παρακολουθούμε κάποιο βίντεο, αρκεί να προσθέσουμε μπροστά από τον σύνδεσμό του το “ss”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 24

Για παράδειγμα, αν η διεύθυνση του βίντεο που βλέπουμε είναι “https://www.youtube.com/watch?v=1234567890”, τότε προσθέτοντας “ss” πριν από το “youtube” προκύπτει “https://www.ssyoutube.com/watch?v=1234567890″.

Αφού πατήσουμε Enter, μας μεταφέρει αυτόματα στη σελίδα του Savefrom.net και πατώντας “Download” κατεβαίνει άμεσα το βίντεο.

Online Video Converter

Αν θέλουμε περισσότερες ρυθμίσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Online Video Converter.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 18

Και σε αυτήν την περίπτωση, αντιγράφουμε τον σύνδεσμο του βίντεο που θέλουμε να κατεβάσουμε. Αφού το κάνουμε επικόλληση στη σελίδα, διαλέγουμε την επιθυμητή μορφή πατώντας στο βελάκι από κάτω.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 19

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Περισσότερες Ρυθμίσεις”, έχουμε διάφορες επιλογές.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 20

Από το πρώτο κουτάκι μπορούμε να διαλέξουμε την ποιότητα που θα έχει το βίντεό μας.

Αν θέλουμε να κατεβάσουμε μόνο ορισμένα κομμάτια του βίντεο, αποτσεκάρουμε τα “Έναρξη Video” και “Λήξη Video”. Έπειτα ορίζουμε το χρονικό διάστημα που θέλουμε.

Αφού τελειώσουμε με όλες τις ρυθμίσεις, πατάμε στο κουμπί “Start”.

Το Online Video Converter θα κάνει τη μετατροπή που του ζητήσαμε και θα μας δώσει έναν σύνδεσμο για να κατεβάσουμε το βίντεό μας. Πατάμε, λοιπόν, στο κουμπί “Λήψη” και περιμένουμε να κατέβει το βίντεο.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 21

Παρότι στην αρχική σελίδα η υπηρεσία διαφημίζεται ως “Ο No.1 Προσωπικός σας Youtube Converter”, υποστηρίζει κατέβασμα βίντεο από πολλές άλλες σελίδες.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 22

Επεκτάσεις για browsers

Όταν κατεβάζουμε βίντεο συχνά, θέλουμε κάτι πιο βολικό απ' το να μπαίνουμε συνέχεια σε τρίτες ιστοσελίδες. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια επέκταση για browsers.

Firefox

Για τον Firefox υπάρχει το Video DownloadHelper, ένα πολύ εύκολο και χρήσιμο πρόσθετο για το κατέβασμα βίντεο.

Για να το εγκαταστήσουμε, πηγαίνουμε στη σελίδα του και πατάμε “Προσθήκη στον Firefox”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 5

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Εγκατάσταση”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 6

Πλέον, για να κατεβάσουμε οποιοδήποτε βίντεο, αρκεί να πατήσουμε στο σηματάκι του Video DownloadHelper πάνω δεξιά. Μας εμφανίζει διάφορες επιλογές με το ίδιο βίντεο. Η μόνη διαφορά είναι η ποιότητα, οπότε επιλέγουμε αυτό που θέλουμε.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 7

Διαλέγουμε την τοποθεσία στην οποία θέλουμε να γίνει το κατέβασμα βίντεο και πατάμε Αποθήκευση.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 8

Η μέθοδος αυτή λειτουργεί για οποιοδήποτε βίντεο, από οποιαδήποτε σελίδα.

Chrome

Με τον Chrome τα πράγματα είναι λίγο περίεργα, γιατί η αγαπητή Google δεν επιτρέπει το κατέβασμα βίντεο από το Youtube. Γι' αυτό καμία επίσημη εφαρμογή από το Chrome Web Store δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Φυσικά η Google δεν έχει θέμα αν κατεβάσουμε βίντεο από οποιαδήποτε άλλη σελίδα, οπότε το Chrome Web Store είναι γεμάτο με εφαρμογές για κατέβασμα βίντεο.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 9

Το Video DownloadHelper που περιγράψαμε παραπάνω για τον Firefox λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στον Chrome.

Απλά εγκαθιστούμε την επέκταση από εδώ πατώντας “Προσθήκη” και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε βίντεο βλέπουμε. Εκτός φυσικά απ' το Youtube.

Για να κατεβάσουμε βίντεο απ' το Youtube μέσω Chrome, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια επέκταση που δεν έχει εγκριθεί από τη Google. Οπότε προσοχή, εγκαθιστάτε με δική σας ευθύνη.

Η επέκταση που θα εγκαταστήσουμε είναι το Youtube Video Downloader, όνομα και πράμα. Την κατεβάζουμε πατώντας στο κουμπί “Download for Chrome”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 10

Αφού αποσυμπιέσουμε τα περιεχόμενα του φακέλου που κατεβάσαμε, πηγαίνουμε στον Chrome και πατάμε στο εικονίδιο με τις τρεις γραμμές.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 11

Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις” και πηγαίνουμε στην καρτέλα “Επεκτάσεις”. Εκεί κάνουμε κλικ στο κουτάκι “Λειτουργία για προγραμματιστές” και πατάμε “Φόρτωση ανεπτυγμένης επέκτασης”

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 12

Διαλέγουμε τον φάκελο στον οποίο αποσυμπιέσαμε την επέκταση και πατάμε “Οκ”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 13

Η επέκταση θα εγκατασταθεί αυτόματα στον Chrome.

Πλέον, κάτω από κάθε βίντεο του Youtube θα υπάρχει ένα κουμπάκι “Download”. Πατώντας το, κατεβαίνει αυτόματα το βίντεο που βλέπουμε.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 14

Οι παραπάνω επεκτάσεις δουλεύουν και στον Opera.

Κατέβασμα βίντεο με το Freemake Video Downloader

Για όσους θέλουν ακόμη περισσότερες επιλογές και δεν τους αρκεί μια επέκταση στον browser τους, χρειάζονται κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα. Το Freemake είναι μια από τις πιο βολικές εφαρμογές για κατέβασμα και μετατροπή βίντεο.

Για να το κατεβάσουμε, επισκεπτόμαστε τη σελίδα του και πατάμε “Free Download”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 2

Κατά την εγκατάσταση έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τα Ελληνικά. Το πρόγραμμα θα μας προτείνει την εγκατάσταση μιας επιπλέον εφαρμογής. Το αγνοούμε επιδεικτικά και πατάμε “Επόμενο”.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 3

Για να μην μπαίνουμε στον κόπο να πατάμε κάθε φορά “Decline” στις διάφορες προσφορές των εφαρμογών που εγκαθιστούμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Unckecky.

Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, μπορούμε πλέον να ανοίξουμε το πρόγραμμα και να ξεκινήσουμε το κατέβασμα βίντεο.

Ξεκινάμε κάνοντας αντιγραφή της διεύθυνσης οποιουδήποτε βίντεο, από οποιαδήποτε σελίδα, ακόμα κι απ' το Facebook. Έπειτα, πατάμε στο κουμπί “Επικόλληση URL”, και το Freemake εντοπίζει το βίντεο που του ζητάμε.

Εμφανίζεται μια λίστα με τις αναλύσεις στις οποίες είναι διαθέσιμο το βίντεο και μπορούμε να επιλέξουμε όποια θέλουμε. Ανάλογα με την ανάλυση, το μέγεθος του βίντεο αυξομειώνεται.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 4

Αφού διαλέξουμε την επιθυμητή ανάλυση, μπορούμε αν θέλουμε να μετατρέψουμε το βίντεο σε κάποια άλλη μορφή.

Όταν τελειώσουμε με τις διάφορες ρυθμίσεις, διαλέγουμε τη θέση στην οποία θέλουμε να το αποθηκεύσουμε και πατάμε “Λήψη”.

Παρόμοιες εφαρμογές

aTube Catcher: Το aTube Catcher είναι άλλη μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει το κατέβασμα βίντεο από τις γνωστότερες σελίδες με βίντεο.

Για να κατεβάσουμε το πρόγραμμα, πατάμε στο διακριτικό κουμπάκι που λέει “Free Download” στη σελίδα του προγράμματος.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 25

Κατά την εγκατάσταση η εφαρμογή μας κάνει διάφορες “προσφορές”. Αποεπιλέγουμε οποιοδήποτε κουτάκι και πατάμε “Cancel” ή “Decline”.

Για το κατέβασμα βίντεο αυτό το πρόγραμμα δεν προσφέρει κάτι ξεχωριστό. Ίσα-ίσα, μοιάζει αρκετά παλιό και το μενού του είναι πολύπλοκο.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 26

Ωστόσο, αν για κάποιον λόγο θέλουμε ένα πρόγραμμα που να υποστηρίζει μετατροπή βίντεο, κατέβασμα βίντεο, εγγραφή οθόνης, εγγραφή DVD, και εγγραφή ήχου, τότε ίσως αξίζει να του δώσουμε μια ευκαιρία.

Υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια προγράμματα, όμως είτε είναι γεμάτα διαφημίσεις, είτε μας ζητούν συνεχώς να αναβαθμίσουμε στην πληρωμένη έκδοση. Γενικά, τα περισσότερα προγράμματα που κυκλοφορούν γι' αυτή τη δουλειά δεν έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από τα παραπάνω.

Youtube-dl: Για τους εξοικειωμένους με τη γραμμή εντολών, υπάρχει και η λύση του youtube-dl. Οι εντολές του μπορούν να εκτελεστούν από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και υποστηρίζει αμέτρητες υπηρεσίες παρακολούθησης βίντεο.

Έχει δεκάδες εντολές και επιλογές παραμετροποίησης που μπορούμε να βρούμε στο εγχειρίδιο χρήσης του. Σαφώς, δεν είναι απλό στη χρήση και δεν ενδείκνυται για όσους θέλουν να κατεβάζουν βίντεο αυτόματα, απλά πατώντας ένα κουμπί.

Εσείς τι προτιμάτε για το κατέβασμα βίντεο;

Εσείς προτιμάτε να έχετε κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα για το κατέβασμα βίντεο ή σας βολεύουν οι διάφορες σελίδες και επεκτάσεις που κυκλοφορούν; Γράψτε μας στα σχόλια τι χρησιμοποιείτε.