Όλοι λίγο-πολύ είχαμε κάποια στιγμή την ανάγκη να επεξεργαστούμε κάποια εικόνα, είτε για να αυξήσουμε τη φωτεινότητα, είτε για να κόψουμε τα περιθώρια, είτε για να ζωγραφίσουμε ένα ψεύτικο μουστάκι στη μικρή μας αδερφή. Γι' αυτούς και ακόμη περισσότερους λόγους, θα εξετάσουμε τις πιο αξιόλογες δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία εικόνας.
Για να βλέπεις ΟΠΟΙΑ ταινία και σειρά θέλεις ΟΤΑΝ θέλεις, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, και να μπλοκάρεις ενοχλητικές διαφημίσεις παντού στο ίντερνετ, βάλε Cyberghost μόνο με €2 το μήνα και με bonus +3 μήνες δωρεάν στη διετή συνδρομή:
Δείτε τις ενότητες του οδηγού:
Το νεότερο βίντεο του PCsteps
Γιατί το Photoshop δεν είναι για όλους
Τα τελευταία χρόνια, η επεξεργασία εικόνας έχει γίνει συνώνυμο με το Photoshop, και όχι άδικα. Το Photoshop είναι μια πολύ ισχυρή εφαρμογή που περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστεί ένας επαγγελματίας στην επεξεργασία εικόνας.
Από όλες τις δυνατότητες του Photoshop, ο μέσος χρήστης το πολύ-πολύ να χρειαστεί καμία περικοπή (crop), αλλαγή μεγέθους (resize), ή διόρθωση των χρωμάτων μιας φωτογραφίας. Ίσως πάλι να θέλει να κάνει ένα πρόχειρο σχέδιο, ή να βάλει μια λεζάντα σε κάποια εικόνα.
Σαφώς, το Photoshop δε διατίθεται δωρεάν. Για να το χρησιμοποιήσει κάποιος νόμιμα, θα πρέπει να γραφτεί συνδρομητής στο Creative Cloud της Adobe. Συγκεκριμένα για το Photoshop, το κόστος ξεκινάει από τα 24,79 ευρώ το μήνα.
Προφανώς και είναι υπερβολή να αγοράσουμε το Photoshop για τέτοιες απλές, καθημερινές εργασίες, που μπορούμε να τις κάνουμε ακόμα και με τη Ζωγραφική των Windows. Είναι σαν να αγοράζουμε μια πανάκριβη κάρτα γραφικών για να παίξουμε Pacman.
Φυσικά, κανένας μέσος χρήστης δε θα αγοράσει το Photoshop, όταν μπορεί να το κατεβάσει σπασμένο από κάποιο torrent. Όμως, εκτός του ότι αυτό είναι παράνομο, αξίζει να ρισκάρει κανείς με κάποιο σπασμένο πρόγραμμα, όταν δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε το 1% των δυνατοτήτων του;
Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες δωρεάν εναλλακτικές που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέκουμε με σπασμένα προγράμματα. Πολλοί χρήστες έχασαν όλα τα αρχεία τους από ransomware που προήλθε από σπασμένα προγράμματα.
Εφαρμογές για βασική επεξεργασία εικόνας
Η πλειοψηφία των χρηστών έχει ελάχιστες απαιτήσεις από ένα πρόγραμμα για επεξεργασία εικόνας. Οι κυριότερες είναι λειτουργίες όπως η περικοπή, η αλλαγή μεγέθους, η περιστροφή, η αλλαγή φωτεινότητας και χρωμάτων, και άλλα.
Σε αυτήν την κατηγορία θα δούμε τις εφαρμογές που ενσωματώνουν αυτές τις βασικές λειτουργίες.
Visions
Η εμφάνιση του Visions είναι πολύ εντυπωσιακή με την πρώτη ματιά, αφού ενσωματώνει ένα περιβάλλον 3D για την προβολή των εικόνων.
Για την επεξεργασία εικόνας πηγαίνουμε στο “Editing Room”, όπου μας δίνονται αμέτρητες επιλογές όσον αφορά τη διόρθωση των χρωμάτων. Δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε ό,τι θέλουμε και να πατήσουμε το κουμπί “Apply” από πάνω δεξιά.
Το πρόγραμμα διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να χρειαστεί κανείς. Επιπλέον, είναι αρκετά εύχρηστο και δε θα δυσκολέψει τον μέσο χρήστη.
Παρά τα πλεονεκτήματά του όμως, δεν είναι πολύ ελαφρύ σαν πρόγραμμα και μπορεί να καθυστερεί σε παλαιότερα συστήματα.
Κατεβάστε το Visions από εδώ.
Pixlr
Το Pixlr είναι άλλο ένα πολύ εύχρηστο πρόγραμμα για επεξεργασία εικόνας.
Για τις βασικές εργασίες επεξεργασίας εικόνας, επιλέγουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε από την αριστερή μπάρα και πατάμε στο κουμπί “Apply”.
Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι αν θέλουμε να βάλουμε διάφορα εφέ ή περιγράμματα και αυτοκόλλητα, τότε το πρόγραμμα μας ζητάει να κάνουμε μια δωρεάν εγγραφή στη σελίδα του.
Το Pixlr δεν έχει το τρισδιάστατο περιβάλλον του Visions, αλλά είναι πολύ πιο ελαφρύ και γρήγορο. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα απλό πρόγραμμα για γρήγορη επεξεργασία εικόνας με πολλά αυτόματα εφέ και χωρίς πολλές ρυθμίσεις.
Μπορείτε να κατεβάσετε το Pixlr από εδώ.
PhotoPad
Το PhotoPad είναι κι αυτό ένα πρόγραμμα για επεξεργασία εικόνας και προσφέρει τις βασικές ρυθμίσεις που χρειάζεται το 80% των χρηστών.
Στην εμφάνιση δείχνει πιο παλιό από τα άλλα δύο, αλλά στα χαρακτηριστικά του είναι πιο εξελιγμένο.
Στο μενού του θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από εργαλεία, είτε πρόκειται για τα κλασικά (περικοπή, περιστροφή, και άλλα), είτε για πιο εξεζητημένα εφέ.
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα παραπάνω προγράμματα είναι το ιστορικό που κρατάει σε ό,τι κάνουμε. Μπορούμε πολύ εύκολα να δούμε το πριν και το μετά μιας τροποποίησης, απλά πατώντας στο μενού στα δεξιά.
Μπορούμε ακόμα και να βγάλουμε κάποιο απ' τα εφέ που προσθέσαμε, χωρίς να επηρεαστούν τα υπόλοιπα. Επιπλέον, πηγαίνοντας στο “Tools” και πατώντας “Batch”, μας επιτρέπει να κάνουμε μαζική επεξεργασία πολλών εικόνων ταυτόχρονα.
Το Photopad προτείνεται ανεπιφύλακτα για όλους όσους θέλουν κάτι παραπάνω απ' τα βασικά, καθώς είναι ένα πολύ βολικό πρόγραμμα για επεξεργασία εικόνας με αρκετές ρυθμίσεις.
Κατεβάστε το Photopad από εδώ.
Εφαρμογές για εξειδικευμένη χρήση
Ο μέσος χρήστης θα ικανοποιηθεί απόλυτα από τις βασικές εφαρμογές για επεξεργασία εικόνας, αλλά τι γίνεται με όσους θέλουν επίπεδα (Layers) στις εικόνες τους, ή ψάχνουν για πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά;
Υπάρχουν και γι' αυτούς δωρεάν εναλλακτικές, που ενσωματώνουν μια πληθώρα από χρήσιμα εργαλεία και εφέ.
GIMP
Το GIMP είναι μακράν η πιο δημοφιλής εναλλακτική του Photoshop. Είναι πρόγραμμα ανοικτού κώδικα και η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 1996.
Εμφανισιακά δε μοιάζει με κανένα άλλο πρόγραμμα για επεξεργασία εικόνας. Το περιβάλλον του είναι αρκετά πολύπλοκο και διαθέτει όλες τις λειτουργίες που ψάχνει ένας έμπειρος και απαιτητικός χρήστης.
Για όσους ψάχνουν ένα δωρεάν πρόγραμμα που να μπορεί να κάνει όλα όσα κάνει το Photoshop, τότε το GIMP είναι η ιδανική λύση. Για αυτούς που θέλουν να το κάνουν να μοιάζει και εμφανισιακά με το Photoshop, μπορούν να ρίξουν μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό.
Ωστόσο, όπως και το Photoshop, έτσι και το GIMP απαιτεί αρκετές ώρες εκμάθησης για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί κανείς τις δυνατότητές του στο έπακρο. Ας είναι καλά το online εγχειρίδιο χρήστη, στο οποίο μπορούμε να βρούμε οδηγίες στα Ελληνικά.
Κατεβάστε το GIMP από εδώ.
Paint.NET
Το Paint.NET είναι άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική και διαθέτει μοντέρνο και εύχρηστο περιβάλλον.
Παρότι διαθέτει αρκετά πολύπλοκα εργαλεία, είναι πολύ απλό στη χρήση. Από το παράθυρο “Layers” μπορούμε να έχουμε πολλά ξεχωριστά “στρώματα” στην εικόνα, ακριβώς όπως και στο Photoshop.
Δεν είναι τόσο ισχυρό πρόγραμμα όσο το GIMP, όμως καλύπτει και με το παραπάνω τις περισσότερες λειτουργίες που θα χρειαστεί ένας σχετικά απαιτητικός χρήστης.
Κατεβάστε το Paint.NET από εδώ.
Online επεξεργασία εικόνας
Όταν δεν επεξεργαζόμαστε συχνά φωτογραφίες, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταστήσουμε ξεχωριστή εφαρμογή. Υπάρχουν αρκετοί online editors με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τα βασικά, και όχι μόνο.
Photo! Editor
Το Photo! Editor (με θαυμαστικό στο "Photo" για να είμαστε σίγουροι ότι έχει να κάνει με εικόνες) είναι ένας πολύ εύχρηστος online editor με ωραίο design.
Για να επεξεργαστούμε οποιαδήποτε εικόνα, αρκεί να επισκεφτούμε τη σελίδα του.
Μπορούμε να επιλέξουμε εικόνες από τον υπολογιστή μας, από το Facebook, ή από τις προτεινόμενες του Photo! Editor.
Η εφαρμογή προσφέρει επιλογές για περικοπή περιθωρίων, περιστροφή, αλλαγή χρωμάτων και φωτεινότητας, προσθήκη κειμένου ή περιγράμματος, και διάφορες άλλες βασικές λειτουργίες. Μπορούμε στην κυριολεξία να πάρουμε μια εικόνα και να την κάνουμε “καλοκαιρινή”.
Αφού τελειώσουμε με την επεξεργασία, πατώντας στο κουμπί “Save and share” έχουμε πολλές επιλογές. Μπορούμε να κατεβάσουμε την εικόνα, να αντιγράψουμε τον σύνδεσμο, ή να την κοινοποιήσουμε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Pixlr
Εκτός από το κατέβασμα, το Pixlr που περιγράψαμε παραπάνω μας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε και online, και μάλιστα μας δίνει δύο επιλογές.
Από τη μία υπάρχει το Pixlr Express, που όπως λέει και το όνομά του είναι για γρήγορη επεξεργασία εικόνας με τις βασικές ρυθμίσεις.
Από την άλλη έχουμε το Pixlr Editor, το οποίο προσφέρει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά, ακόμα και από την desktop εφαρμογή. Πρόκειται, μάλιστα, για έναν πλήρη image editor με Ιστορικό και Επίπεδα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες πολύπλοκες εφαρμογές.
Στην εμφάνιση έχει πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Photoshop. Η εργαλειοθήκη στα αριστερά συγκεντρώνει όλα τα βασικά εργαλεία και το μενού επάνω σε κάνει να ξεχνάς ότι χρησιμοποιείς μια online εφαρμογή.
Sumopaint
Άλλη μία πολύ εύχρηστη σελίδα για επεξεργασία εικόνας είναι το Sumopaint.
Εμφανισιακά και λειτουργικά δεν έχει πολλές διαφορές από το Pixlr Editor. Είναι εξίσου εύκολο στη χρήση και μοιάζει ακόμη περισσότερο με το περιβάλλον του Photoshop.
Στα δεξιά μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πολλαπλά Layers, ενώ στο μενού περιέχει αρκετά φίλτρα και ρυθμίσεις για ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.
Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική, αν για οποιονδήποτε λόγο δε μας κάλυψαν τα παραπάνω.
Πόσο συχνά επεξεργάζεστε εικόνες;
Ποια εφαρμογή για επεξεργασία εικόνας θεωρείτε ότι καλύπτει τις ανάγκες σας; Μήπως δυσκολευτήκατε με κάποια από αυτές που αναφέρθηκαν; Γράψτε μας στα σχόλια αν σας κάλυψε κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές, καθώς και αν θα θέλατε να δείτε κάποια άλλη στον οδηγό.
Το κανάλι του PCsteps στο YouTube



Υποστηρίξτε τη λειτουργία του PCsteps
Θέλετε να υποστηρίξετε το PCsteps στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο σχετικά με την τεχνολογία?
Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε τον οδηγό με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
- Pigogo.gr Επιστροφή χρημάτων σε κάθε σου online αγορά από 450+ επώνυμα ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με μία δωρεάν εγγραφή!
- E-shop.gr
- E-Lenovo
- Media Markt
- Public
Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και τις αμοιβές των συνεργατών.
Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:
Δείτε τι να προσέχετε στις αγορές από Κίνα για να αποφύγετε το τελωνείο.
Για την πλήρη προστασία όλων σας των συσκευών με Windows, Android, iOS, και MacOS, το PCsteps εμπιστεύεται, χρησιμοποιεί, και προτείνει τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender.
Μάλιστα, μπορείτε σε αποκλειστικότητα να δοκιμάσετε το Bitdefender Internet Security δωρεάν για 90 ημέρες.
πολυ ωραια κ συντομη παρουσιαση. το Pixlr Editor,ειναι πολυκαλο και στα ελληνικα
Συγχαρητήρια,πολύ ωραία παρουσίαση. Από τα παραπάνω προτείνετε να δοκιμάσω κάποιο; Τι γνώμη έχετε για το Photoscape; Το χρησιμοποιώ εδώ και 4 χρόνια. Το Photoscape το επέλεξα(Windows 7) για crop,resize,συνένωση, προσθήκη κειμένου,σχημάτων,περιγραμμάτων, σπανιότερα εφέ,φίλτρων. Δηλαδή,έχω απλές ανάγκες αλλά θέλω και διαθέσιμα εργαλεία για κάτι περισσότερο,εαν χρειαστούν. Από τα προτεινόμενα έχω το Gimp, σε 2ο PC προεγκατ/νο με Linux Μint 17.3 αλλά δεν το άνοιξα ακόμη.
To Photoscape περιλαμβάνεται σε παλίότερη έκδοση του άρθρου αυτού;
Canva? Picmonkey?
Το Photoscape αν και έχει λίγο απαρχαιωμένο περιβάλλον, κάνει μια χαρά τη δουλειά του.
Το Gimp είναι αρκετά πιο πολύπλοκο, αλλά αν μάθεις να το χρησιμοποιείς δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει. Βέβαια είναι λίγο υπερβολή να το χρησιμοποιήσεις για τις απλές εργασίες που αναφέρεις, όμως σίγουρα διαθέτει τα επιπλέον διαθέσιμα εργαλεία που λες ότι μπορεί να χρειαστούν.
Αν σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις κάποιο πρόγραμμα που να είναι παρόμοιο με το Photoscape, προτείνω το Photopad.
Το Picmonkey αν δεν κάνω λάθος δεν είναι δωρεάν, έχει trial για κάποιες ημέρες. Το Canva νομίζω είναι καλή περίπτωση, αν και δεν προσφέρει κάτι επιπλέον από τις προαναφερθείσες εφαρμογές. 🙂
Να προσθέσω κι εγώ το σχόλιό μου έστω και λίγο αργοπορημένα. Ίσως με την επισκεψιμότητα του pcsteps.gr να πιάσει τόπο παρ' όλα αυτά.
Όπως διάβασα το 2015, λόγω παλαιότητας η Adobe διαθέτει πλέον δωρεάν το Photoshop CS2 (οι λεπτομέρειες εδώ http://www.redmondpie.com/download-adobe-photoshop-cs2-for-free-legally-while-you-still-can/). Αυτό για μένα ήταν πολύ ευτυχής συγκυρία γιατί αν και παλαιό πλέον πρόγραμμα ήταν η έκδοση με την οποία έμαθα επεξεργασία εικόνας back in the day, μαθαίνοντας παράλληλα το GIMP. Είμαι υπέρ του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, όπως -φαντάζομαι- πολλοί αναγνώστες, αλλά σε αυτό το πεδίο, την επεξεργασία εικόνας, η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη: Το Photoshop είναι η κορυφή και οι υπόλοιποι κοιτάζουν από πολύ χαμηλά. Η εν λόγω -δωρεάν πλέον- έκδοση έκανε τότε κύκλους (όπως λένε οι Άγγλοι φίλοι μας) γύρω από το GIMP, η ίδια έκδοση κάνει κύκλους γύρω από το σημερινό GIMP που μέσα σε δέκα χρόνια δεν κατάφερε να προσελκύσει developers με το άθλιο σύστημα ανάπτυξής του (μπήκαν στο github πολύ, πολύ αργά) και πρόσθεσε όλα κι όλα 4-5 εργαλεία και ένα μικρο-λίφτινγκ στα μενού. Η σημερινή πια έκδοση του Photoshop, που δεν έχω δουλέψει, υποθέτω ότι θα έχει εξαφανιστεί από τον ορίζοντα για όλους τους ανταγωνιστές.
Με δυο λόγια: θέλεις να μάθεις επεξεργασία εικόνας; Όχι crop και resize που κάνει και η Ζωγραφική των Windows, αλλά ρετουσάρισμα, σβήσιμο ή προσθήκη στοιχείων σε φωτογραφίες, επαγγελματικού επιπέδου επεμβάσεις (βλ. εξώφυλλα και ό,τι άλλο βλέπουμε στο δρόμο) και ένα σωρό άλλα; Κατέβασε ΝΟΜΙΜΑ και ΔΩΡΕΑΝ το Photoshop CS2 διότι αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν κάθε μέρα. Υπάρχουν πλέον και πάμφθηνα βιβλία για την έκδοση αυτή και άπειρα tutorials στο ίντερνετ.
Καλό, χρυσό το GIMP, αλλά για να κάνεις την ίδια δουλειά που θα κάνεις στο Photoshop θα σου πάρει τον τριπλάσιο χρόνο (επιεικώς). Ειλικρινά, μήλα με πορτοκάλια....
Νά 'σαι καλά, Κωνσταντίνε, φτιάξαμε αναλυτικό οδηγό για το πώς γίνεται αυτό
https://www.pcsteps.gr/111533-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-photoshop-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-adobe/
Να τονίσω όμως πως είναι αμφίβολο το κατά πόσον είναι νόμιμο να χρησιμοποιηθεί αυτό το Photoshop σε επιχείρηση, καθώς δεν θα υπάρχει τιμολόγιο αγοράς του. Ένας επιχειρηματίας θα πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον δικηγόρο σχετικά με τη νομιμότητα του θέματος, για να μην βρεθεί εξ' απροόπτου σε κάποιον έλεγχο του ΣΔΟΕ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, συνέχισε την καλή δουλειά. Όντως το περιβάλλον εργασίας του Photoscape είναι "πεπαλαιωμένο". Και αργεί η έναρξη του, εκτός κι αν του έχεις συντόμευση Desktop, οπότε με drag του αρχείου εικόνας(εικονίδιο) επάνω στο shortcut icon ανοίγει γρήγορα σαν το Σημειωματάριο! Αστειότητες.Το έχουν παραμελήσει. Κρίμα.
Σε επίπεδο Linux θα δουλέψω σιγά-σιγά Gimp. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές,αλλά είναι θέμα για άλλο άρθρο-οδηγό. Για εικόνες έχω ένα που είναι viewer και editor, ελαφρύ χωρίς πολλά-πολλά σαν του MS-Office το Picture Manager να καταλάβεις.
Ποιά η γνώμη σου για την εφαρμογή Picosmos Tools (την προτείνει το Format Factory κατά την εγκατάσταση του); Το είχα λίγες μέρες και το διέγραψα(τέλος του 2015) αλλά μου έμεινε η ιδέα, μήπως αξίζει τελικά;
Δεν το ξέρω το εν λόγω πρόγραμμα, δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αν το δοκίμασες όμως και σου άρεσε, η γνώμη μου περισσεύει. 🙂
για συμπίεση εικόνων πρίν τις ανεβάσουμε , όπως το save for web του photshop , ποιο από τα παραπάνω προτείνεται ? Η γενικά ποιο πρόγραμμα εκτός απο αυτά μπορεί να μας προσφέρει αυτή τη διαδικασία ?
Να ρωτησω και γω κατι? Με ενδιαφερει να βρω ενα προγραμμα καταλληλο για κολαζ εικονων, εχω δοκιμασει παρα πολλα προγραμματα με το ιδιο ομως κλασικο αποτελεσμα (Picmonkey, pixlr,κ.λ.π.), μονο το autocollage microsoft εκανε εξαιρετικη δουλεια αλλά και παλι δουλευει μονο με κολαζ 7 φωτο και πανω. Υπαρχει καποιο που μπορειτε να μου συστησετε?
Δοκιμάστε το picture2life. Πιστεύω θα σας καλύψει. Επίσης εντυπωσιακά κολάζ έχει το https://www.canva.com/templates/collages/
Συγχαρητήρια για το άρθρο. Πολύ κατατοπιστικό και χρήσιμο
Θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο ειδικούς με την επεξεργασία εικόνας: ποιο πρόγραμμα να διαλέξω ως πιο εύχρηστο για εισαγωγή κειμένου μέσα σε φωτογραφία(εκεί που το θες). Για παράδειγμα κάνω έναν πίνακα ή ένα γράφημα σε εικόνα και θέλω να γράψω μέσα σε αυτήν, και απλή επεξεργασία όσον αφορά το μέγεθος, κοψοραψίματα, και δεν με ενδιαφέρει τοσο η ποιότητα της εικόνας (ανάλυση, καθαρότητα κλπ.)
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. 🙂
Καλησπέρα.
Αυτό που περιγράφεις μπορεί να γίνει και με τη ζωγραφική των Windows.
Αν θέλεις κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα, σου προτείνω να δοκιμάσεις το PhotoPad του οδηγού.
καλημέρα και πολλά μπράβο, για ολα τα αρθρα που εχετε...λοιπόν, εχω ενα προβληματακι...κατέβασα το gimp αλλα οταν πηγαίνω στης ληψεις οπου εχω τις φωτογραφίες μου, δεν μου ανοιγουνε οπως στο photoshop..
Καλησπέρα Αλέξη.
Όταν λες δεν σου ανοίγουν όπως στο photoshop; Δεν ανοίγουν καθόλου δηλαδή; Οι φωτογραφίες σε τι μορφή είναι;
ευχαριστώ για την απάντηση, εντάξει τα κατάφερα.....