Home » Software » Παιχνίδια » Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους & Παιχνίδια Σκάκι στο Internet

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους & Παιχνίδια Σκάκι στο Internet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το σκάκι είναι ένα απ' τα αρχαιότερα και δημοφιλέστερα παιχνίδια στρατηγικής κι έχει εδραιωθεί παγκοσμίως με πολλές κοινότητες ανά τον κόσμο. Οι ιστοσελίδες για παιχνίδια σκάκι μας δίνουν την δυνατότητα να παίξουμε και να βελτιωθούμε. Αν πάλι θέλουμε να μάθουμε, τα μαθήματα σκάκι μπορούν να μας μυήσουν στο παιχνίδι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι ιστοσελίδες για παιχνίδια και μαθήματα σκάκι

Το σκάκι παίζεται παγκοσμίως ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, γι’ αυτό ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε. Επίσης δεν απαιτεί ιδιαίτερη νοητική ικανότητα και ευφυΐα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η γνώση των βασικών κανόνων και λίγος χρόνος εξάσκησης.

Όπως όλα τα παιχνίδια στρατηγικής έτσι και το σκάκι απαιτεί τακτική και εμπειρία. Παρτίδα με την παρτίδα προσαρμόζουμε τις κινήσεις μας καλύτερα και αναπτύσσουμε γρήγορους αυτοματισμούς σε ορισμένες καταστάσεις. Αυτό σημαίνει πως τα παιχνίδια σκάκι μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο σκέψης μας.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 01

Στο κομμάτι της τακτικής o πιο αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης είναι τα μαθήματα σκάκι και οι λύσεις παρτίδων με τη μορφή γρίφων. Οι προσαρμοσμένες παρτίδες μας οδηγούν σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του παιχνιδιού, βελτιώνοντας έτσι την διορατικότητα μας.

Οι ιστοσελίδες για σκάκι μπορούν να μας προσφέρουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο εκμάθησης και εκπαίδευσης. Οι τακτικές και τα μαθήματα σκάκι είναι μέρος της εκπαίδευσης και παρέχονται από γνώστες και ειδήμονες του παιχνιδιού. Επίσης το πλήθος των διαθέσιμων παικτών, μας επιτρέπει τη διαρκή ενασχόληση και την εξάσκηση ανά πάσα στιγμή.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 02

Οι παρακάτω υπηρεσίες αποτελούν τις πιο γνωστές και αξιόλογες επιλογές για σκάκι στο Internet. Οι δυνατότητες που μας προσφέρουν ορισμένες από αυτές, τους προσδίδουν χαρακτηριστικά κοινωνικού δικτύου. Έτσι τις κατατάσσουν, όχι μόνο στις κορυφαίες ιστοσελίδες του παιχνιδιού, αλλά και ανάμεσα στις πιο πλήρεις πλατφόρμες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για το σκάκι. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Chess.com

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 03

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά τις προτάσεις μας. Το Chess.com, εκτός από την καλύτερη κατοχύρωση του ονόματος (domain name), έχει πετύχει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για τους λάτρες του παιχνιδιού. Η κοινότητα της ιστοσελίδας ξεπερνάει τα δέκα εκατομμύρια, με δεκάδες χιλιάδες ενεργούς χρήστες καθημερινά.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 04

Κάποια από τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι τα απεριόριστα παιχνίδια σκάκι με τα μέλη ή τον υπολογιστή, οι προκλήσεις σε φίλους μας και τα δωρεάν τουρνουά, καθώς και τα μαθήματα σκάκι, με διαφορετικές τεχνικές.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 05

Η ιστοσελίδα έχει ανανεωθεί και προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές αλλά διατηρεί και την παλιά έκδοσή της.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 06

Για να μεταβούμε στο νέο site πατάμε “Try the new Chess.com!” και αν θέλουμε να επιστρέψουμε στη παλιά έκδοση, μας δίνεται η δυνατότητα .

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 07

Τρία βασικά μενού μας δείχνουν συνοπτικά όλες τις επιλογές που υπάρχουν.

Το πρώτο αφορά τα παιχνίδια σκάκι. Οι τρόποι παιχνιδιού είναι πολλοί και εκτός από τις κοινές παρτίδες υπάρχουν ειδικές κατηγορίες για τουρνουά, ψηφοφορίες καλύτερης κίνησης, και το αρχείο των παιχνιδιών μας.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 08

Στο δεύτερο μενού βλέπουμε όλες τις επιλογές για την εκμάθηση. Στα περιεχόμενα υπάρχουν μεταξύ άλλων τακτικές και ανοίγματα, βίντεο και μαθήματα σκάκι με ανάλυση κινήσεων και ασκήσεις με πολλές κατηγορίες δυσκολίας. Αν θέλουμε να μάθουμε τους κανόνες του παιχνιδιού πατάμε εδώ.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 09

Η περιήγηση στην ιστοσελίδα, εκτός από την εκμάθηση και τα παιχνίδια σκάκι, μας προσφέρει την δυνατότητα να ενημερωθούμε και να πάρουμε μέρος στην μεγάλη κοινότητα της.

Μπορούμε να διαβάσουμε άρθρα και νέα σχετικά με το σκάκι, να δούμε τους συλλόγους και τους φίλους μας, και να εξερευνήσουμε την συνολική κατάταξη με όλα τα μέλη και τους προπονητές.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 10

Επίσης υπάρχουν οι επιλογές για τον γρίφο της ημέρας, η εγκυκλοπαίδεια για το σκάκι και κάποια άλλα προτεινόμενα παιχνίδια. Ειδική κατηγορία είναι το ChessKid, το οποίο αφορά το παιχνίδι και τα μαθήματα σκάκι για τα παιδιά. Το ChessKid, σε αντίθεση με το κύριο site, δεν φαίνεται να υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές δημιουργούμε τον προσωπικό μας λογαριασμό. Με την εγγραφή μας θα έχουμε πρόσβαση στο ιστορικό και τα στατιστικά των παρτίδων και θα μπορούμε να προσθέσουμε τους φίλους μας και να αποθηκεύσουμε τα στοιχεία μας κατά την περιήγηση.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 11

Για τα παιχνίδια σκάκι οι ρυθμίσεις που υπάρχουν μας επιτρέπουν να επιλέξουμε το εύρος βαθμολογίας του αντιπάλου, να μορφοποιήσουμε τα κομμάτια και την σκακιέρα, με πολλά διαφορετικά θέματα για να διαλέξουμε, καθώς και να ρυθμίσουμε άλλες παραμέτρους της υπηρεσίας και του παιχνιδιού.

Περισσότερες επιλογές και δυνατότητες για την εκμάθηση προσφέρει η Premium έκδοση. Η αναβάθμιση αφορά την απεριόριστη πρόσβαση σε μαθήματα σκάκι, τακτικές, την ανάλυση των παρτίδων, την συμμετοχή σε τουρνουά, καθώς και την αφαίρεση των διαφημίσεων. Υπάρχουν τρεις Premium εκδόσεις για να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Η υπηρεσία διαθέτει εφαρμογές για κινητές συσκευές iOS, Android και για Windows κινητά.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 12

Το Chess.com είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες ιστοσελίδες για σκάκι. H ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει στους χρήστες και το εύρος των επιλογών αξίζουν την προσοχή μας.

Chess24

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 13

Αντίστοιχη υπηρεσία με εξίσου πολλές και σημαντικές επιλογές στην εκμάθηση και στα παιχνίδια σκάκι είναι το Chess24. Μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε χωρίς την δημιουργία λογαριασμού, όμως υπάρχει ένας περιορισμός στα παιχνίδια χωρίς εγγραφή.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 14

Για να παίξουμε χωρίς περιορισμούς και να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει ένας λογαριασμός κάνουμε εγγραφή ή συνδεόμαστε μέσω Facebook.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 15

Στην αρχική σελίδα βλέπουμε τις βασικές κατηγορίες που θα μας απασχολήσουν. Η πρώτη κατηγορία αφορά τα παιχνίδια σκάκι. Μπορούμε να συμμετάσχουμε στα τουρνουά που διεξάγονται και να δούμε την συνολική κατάταξη των παικτών.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 16

Επιλέγοντας “Play Now” έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη, μας επιτρέπει να παίξουμε με κάποιον άλλο χρήστη επιλέγοντας την διάρκεια της παρτίδας και την βαθμολογία του αντιπάλου (μόνο με εγγραφή).

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 17

Η δεύτερη επιλογή αφορά τα παιχνίδια με τον υπολογιστή και επιλέγουμε ένα από τα διαθέσιμα επίπεδα δυσκολίας.

Ένα από αυτά όπως βλέπουμε προσομοιώνει το παιχνίδι με τον κορυφαίο Νορβηγό σκακιστή Magnus Carlsen. Ενδιαφέρουσα πρόκληση για όποιον θέλει να μάθει πως θα κατέληγε ένα παιχνίδι με το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 18

Μια δεύτερη κατηγορία αφορά την εκμάθηση. Περιέχει μαθήματα σκάκι μέσω online εφαρμογής, βίντεο, και βιβλία για να εξερευνήσουμε. Επιπλέον υπάρχουν οι τακτικές και η προπόνηση με ανάλυση κινήσεων.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 19

Κατά την περιήγησή μας στη σελίδα μπορούμε να ενημερωθούμε για τα νέα της κοινότητας, να διαβάσουμε για τους γνωστούς παίκτες και να κοιτάξουμε το λεξιλόγιο σκάκι.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 20

Τέλος μπορούμε να παρακολουθήσουμε και να συζητήσουμε με άλλους για τουρνουάεπιδείξεις και παιχνίδια που εξελίσσονται ζωντανά.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 21

Αντίστοιχες επιλογές για την μορφοποίηση της σκακιέρας και των κομματιών έχει και το Chess24. Επίσης μπορούμε να κατεβάζουμε την εφαρμογή για iOS και Android συσκευές. Η Premium έκδοση της υπηρεσίας προσφέρει παραπάνω λειτουργίες και επιλογές για όποιον το επιθυμεί. Για περισσότερες πληροφορίες βλέπουμε τις συχνές ερωτήσεις.

Chesscademy

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 22

Το Chesscademy μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι στο σκάκι βλέποντας βίντεο, λύνοντας ασκήσεις κι αινίγματα και παίζοντας παρτίδες.

Για να ξεκινήσουμε επιλέγουμε αν γνωρίζουμε ή όχι σκάκι.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 23

Σε περίπτωση που έχουμε κάποια εμπειρία θα παίξουμε μια παρτίδα αξιολόγησης…

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 24

… και ύστερα μπορούμε να κάνουμε εγγραφή. Στον λογαριασμό μας μπορούμε να αποθηκεύσουμε την πρόοδό μας και να κρατήσουμε τα αγαπημένα μας μαθήματα σκάκι.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 25

Η εκμάθηση στο Chesscademy γίνεται μέσω μιας σειράς μαθημάτων, τα λεγόμενα μονοπάτια ή αλλιώς Paths. Τα μονοπάτια είναι χωρισμένα σε επίπεδα και περιέχουν βίντεο, ασκήσεις, κουίζ, τακτικές, και παιχνίδια. Με τον καιρό προσθέτονται νέα Paths για πιο εξειδικευμένες κινήσεις και τακτικές.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα κερδίζουμε πόντους κι επιτεύγματα και έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο. Επίσης στην εκπαίδευση της ιστοσελίδας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας ψάχνοντας την καλύτερη κίνηση στις προτεινόμενες παρτίδες.

Τέλος, αν νοιώθουμε αρκετά έτοιμοι μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια σκάκι επιλέγοντας το επίπεδο δυσκολίας που επιθυμούμε.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 26

Σχετικές πληροφορίες για το Chesscademy μπορούμε να δούμε στις συχνές ερωτήσεις της ιστοσελίδας.

lichess

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 27

Επόμενο στην λίστα μας είναι το lichess. H ονομασία του προέρχεται από έναν συνδυασμό λέξεων που το περιγράφουν, Live/Light/Libre ή αλλιώς, Ζωντανό/Ελαφρύ/Ελεύθερο σκάκι.

Στην αρχική σελίδα βλέπουμε του παίκτες, τα παιχνίδια που εξελίσσονται και τα ανοικτά πρωταθλήματα. Για να παίξουμε έχουμε τρεις επιλογές.

Η πρώτη επιλογή είναι η δημιουργία παιχνιδιού με τις βασικές ρυθμίσεις.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 28

Η δεύτερη είναι η ιδιωτική παρτίδα με έναν φίλο μας. Αφού διαλέξουμε τον τρόπο παιχνιδιού…

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 29

… μπορούμε να στείλουμε τον σύνδεσμο στον φίλο μας ώστε να ξεκινήσουμε να παίζουμε.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 30

Η τρίτη επιλογή αφορά το παιχνίδι με τον υπολογιστή και μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 31

Στις ρυθμίσεις της σελίδας μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνιση της σκακιέρας…

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 32

… και τον ήχο του παιχνιδιού.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 33

Στην κατηγορία “Εκπαίδευση” υπάρχουν γρίφοι και ανοίγματα, καθώς και η προπόνηση συντεταγμένων για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας.

Υπάρχει επίσης κατηγορία για την παρακολούθηση παιχνιδιών και στην κοινότητα της ιστοσελίδας μπορούμε να δούμε τους παίκτες και την συνολική κατάταξή τους, τις στατιστικές βαθμολογίας και τις ομάδες.

Κάποια πολύ χρήσιμα εργαλεία που μας προσφέρει το lichess είναι η ανάλυση, η εισαγωγή και ο επεξεργαστής παρτίδας, καθώς και η αναζήτηση παιχνιδιού.

Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα χωρίς την χρήση προσωπικού λογαριασμού. Αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε την πρόοδό μας, να συμμετάσχουμε σε τουρνουά και να εκμεταλλευτούμε περισσότερες δυνατότητες της υπηρεσίας, κάνουμε εγγραφή. Για την εγγραφή μας λύνουμε το CAPTCHA σκάκι.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 34

Το lichess είναι μια πολύ αξιόλογη και δωρεάν λύση για την εκπαίδευση και τα παιχνίδια σκάκι. Όποιος βρίσκει αξία στη χρήση της και θέλει να βοηθήσει μπορεί να κάνει μια δωρεά ή να αγοράσει κάτι από το κατάστημα της ιστοσελίδας.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 35

Για τη χρήση σε κινητές συσκευές κατεβάζουμε τις διαθέσιμες εφαρμογές και για περισσότερες πληροφορίες κοιτάμε τις συχνές ερωτήσεις ή απευθυνόμαστε στο forum.

ChessBase

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 36

Το ChessBase είναι μία πλατφόρμα με πολλές παροχές για παιχνίδια και μαθήματα σκάκι. Στην σελίδα της υπηρεσίας υπάρχουν αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά της, όπως η μεγάλη βάση δεδομένων για τις κινήσεις, τα ανοίγματα και την ανάλυση των παρτίδων, καθώς και τα εκπαιδευτικά videos.

Στην ιστοσελίδα παιχνιδιών του ChessBase βλέπουμε τις απευθείας διαθέσιμες κατηγορίες για την δημιουργία και την παρακολούθηση παρτίδων. Επίσης μπορούμε να δούμε τους συνδεδεμένους παίκτες και τα παιχνίδια που εξελίσσονται στον παγκόσμιο χάρτη.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 37

Μπορούμε να παίξουμε και να μορφοποιήσουμε την σκακιέρα χωρίς να κάνουμε εγγραφή. Η χρήση λογαριασμού δεν είναι απαραίτητη, μας επιτρέπει όμως να παίξουμε εναντίον παικτών της δικιάς μας δυναμικότητας και την συνομιλία με άλλους χρήστες.

Το site λειτουργεί σε συνδυασμό με εφαρμογή για τα Windows. Για να την κατεβάσουμε πατάμε εδώ και για το εγχειρίδιο χρήσης του προγράμματος πατάμε εδώ.

Τέλος, το ChessBase διαθέτει δύο ξεχωριστές συνδρομές (Starter και Premium) για παραπάνω προνόμια. Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές και τους περιορισμούς βλέπουμε τον συνοπτικό πίνακα .

Shredderchess

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 45

Σε αντίθεση με το ChessBase, για να αποκτήσουμε πρόσβαση στην υπηρεσία του Shredderchess απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού. Αφού κάνουμε εγγραφή, μπορούμε να ξεκινήσουμε την περιήγηση.

Οι κατηγορίες που βλέπουμε είναι για τα μέλη και τα μηνύματα, τα τουρνουά και τα παιχνίδια σκάκι, καθώς και η συνολική κατάταξη. Πατώντας New Game δημιουργούμε ή αποδεχόμαστε μια πρόκληση ή ξεκινάμε ένα παιχνίδι με τον υπολογιστή. Στο menu Help βρίσκουμε όλες τις πληροφορίες για την υπηρεσία.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 46

Μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή για iOS και να αναβαθμίσουμε τον λογαριασμό μας στην Premium έκδοση για περισσότερες δυνατότητες.

InstantChess

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 47

Για άμεσα και γρήγορα παιχνίδια σκάκι υπάρχει το InstantChess. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να γράψουμε ένα όνομα και να πατήσουμε Start Game.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 48

To InstantChess είναι διαθέσιμο για κινητά Windows, iOS, και οποιαδήποτε άλλη συσκευή μέσω της mobile έκδοσης.

Κάνουμε εγγραφή για να μπορούμε να αποθηκεύσουμε τους αντιπάλους μας, να πάρουμε μέρος σε τουρνουά σκάκι και να βλέπουμε ζωντανά τα κορυφαία παιχνίδια της ιστοσελίδας.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 49

Chessity

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 38

Σε περίπτωση που ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για μαθήματα σκάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Chessity. Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους παίκτες, καθώς και εκπαιδευτές. Η εκμάθηση γίνεται μέσω παιχνιδιών και γρίφων με εύκολο κι ευχάριστο τρόπο .

Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στις βασικές έννοιες και τις μεθόδους του παιχνιδιού. Μας βοηθάει να βελτιώσουμε την τακτική μας, να αναλύσουμε τις κινήσεις μας και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας.

Για να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία κάνουμε εγγραφή…

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 39

… και ύστερα επιλέγουμε το επίπεδό μας.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 40

Στην αρχική σελίδα βλέπουμε τις κατηγορίες για την εκπαίδευση, την εξάσκηση και τα παιχνίδια. Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε τις τακτικές και τις ασκήσεις που επιθυμούμε, και να παίξουμε κάποια ιδιαίτερα παιχνίδια για σκάκι με άλλους χρήστες.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 41

Πιο κάτω φαίνεται η πρόοδός και οι δραστηριότητες μας.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 42

Επίσης δίπλα υπάρχουν συμβουλές από τους παίκτες. Μπορούμε να τις διαβάσουμε ή να μοιραστούμε μία δικιά μας πατώντας “Suggest tip”.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 43

Το Chessity μας επιτρέπει να προσθέσουμε κάποιον φίλο μας ως προπονητή, να καταγράψουμε και βελτιώσουμε τα στατιστικά μας και να εκπαιδεύσουμε άλλους χρήστες.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 44

Για περισσότερες παροχές υπάρχει και η αντίστοιχη επί πληρωμή συνδρομή.

Chesscube

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 50

Η τελευταία μας πρόταση είναι το Chesscube. Όπως βλέπουμε στην ξενάγηση της ιστοσελίδας, αφού δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό…

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 51

… μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε παρτίδες, τουρνουά, να συζητήσουμε με άλλους χρήστες και να παρακολουθούμε live παιχνίδια, εκπαιδευτικά βίντεο και διαλέξεις.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 52

Στην αρχική σελίδα μπορούμε να δούμε τα διαθέσιμα τουρνουά και δημιουργήσουμε νέο παιχνίδι επιλέγοντας την διάρκεια ή εξερευνώντας τις διαθέσιμες παρτίδες.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 53

Το γραφικό περιβάλλον της σελίδας λειτουργεί με παράθυρα και καρτέλες για κάθε δραστηριότητα. Για την αναλυτική χρήση της υπηρεσίας μπορούμε να δούμε τις συχνές ερωτήσεις.

Το Chesscube χρησιμοποιεί δύο είδη συναλλάγματος για την συμμετοχή σε τουρνουά και την αγορά ορισμένων αντικειμένων, όπως εικόνες, θέματα και μαθήματα σκάκι.

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 54

Το πρώτο νόμισμα είναι τα Cubits, τα οποία τα κερδίζουμε από τις παρτίδες και τα τουρνουά που παίζουμε. Το δεύτερο είναι τα Crowns και χρησιμεύουν στο ξεκλείδωμα ορισμένων αντικειμένων καθώς και στην αγορά VIP μέλους για περισσότερα οφέλη της υπηρεσίας.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Chesscube στις κινητές συσκευές μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή για iOS και Android.

Ποια υπηρεσία για παιχνίδια σκάκι προτιμάτε?

Μαθήματα Σκάκι για Αρχάριους και Παιχνίδια Σκάκι στο Internet 55

Εσείς ποια υπηρεσία για παιχνίδια και μαθήματα σκάκι προτιμάτε; Σας άρεσε κάποια από τις προτάσεις μας αρκετά ώστε να ξεκινήσετε να παίζετε, ή θα παραμείνετε στο παλιό καλό τάβλι; Γράψτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps