Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών & Σύνθεση Μουσικής

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών & Σύνθεση Μουσικής

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Για όσους ασχολούνται με κάποιο μουσικό όργανο, η αναζήτηση κομματιών είναι μία βασική ανάγκη. Για όσους επιπλέον ασχολούνται με τη σύνθεση μουσικής, υπάρχουν πλατφόρμες στο διαδίκτυο που μπορούν να τους λύσουν τα χέρια. Δείτε τις καλύτερες ιστοσελίδες που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε την δικιά μας μουσική.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής στο Διαδίκτυο

H ενασχόληση με την μουσική αποτελεί για πολλούς καθημερινή ευχαρίστηση. Είτε ακούμε τα αγαπημένα μας κομμάτια, είτε παίζουμε κάποιο μουσικό όργανο, η ανακάλυψη νέων ήχων είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Για όσους παίζουν ή μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο, η εκτέλεση αγαπημένων κομματιών είναι αναπόφευκτη. Ο πειραματισμός και η τακτική ενασχόληση βοηθάει στην εξοικείωση, στη βελτίωση των μουσικών ικανοτήτων, ακόμα και στη διάθεση για εξάσκηση. Το διαδίκτυο είναι ιδανικό μέρος για εξερεύνηση και αναζήτηση κομματιών και οι διαθέσιμες ιστοσελίδες μας βοηθούν σε αυτό το σκοπό.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 01

Από την άλλη, η σύνθεση μουσικής είναι εξίσου σημαντική ασχολία για πολλούς καλλιτέχνες. Η διαδικασία αυτή απαιτεί εμπειρία, έμπνευση και πολλές διορθωτικές ενέργειες. Η σημειογραφία απλοποιείται αρκετά με τη χρήση ορισμένων υπηρεσιών, οι οποίες κάνουν την σύνθεση μουσικής ευχάριστη και αρκετά πιο βολική.

Αξίζει λοιπόν να δούμε και να αξιοποιήσουμε κάποια από τα εργαλεία για αναζήτηση και σύνθεση μουσικής. Οι παρακάτω ιστοσελίδες θα μας βοηθήσουν να εκμεταλλευτούμε τις ικανότητες μας στο μέγιστο και να αποτυπώσουμε την έμπνευσή μας στο πεντάγραμμο.

Chordify

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 02

Το Chordify είναι είναι μια δωρεάν online υπηρεσία, η οποία μετατρέπει τη μουσική από το YouTube και από άλλες γνωστές πλατφόρμες στις αντίστοιχες συγχορδίες.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Chordify, ο καθένας μπορεί να γίνει μουσικός, πράγμα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Με την γνώση κάποιων βασικών συγχορδιών και με λίγη εξάσκηση μπορούμε να παίξουμε ένα μεγάλο εύρος τραγουδιών.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 03

Ως δωρεάν επισκέπτες του Chordify, μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση κομματιών για να βρούμε αυτό που μας ενδιαφέρει…

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 3b

…ή να κάνουμε επικόλληση μια διεύθυνση YouTube, SoundCloud, ή Deezer. Αυτές οι τρεις είναι οι υπηρεσίες στις οποίες γίνεται και η αναζήτηση με απλό όνομα.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 3a

Ενώ η υπηρεσία αναφέρει πως μπορούμε να ανεβάσουμε και μουσικά αρχεία από τον υπολογιστή, η δυνατότητα αυτή απαιτεί αναβάθμιση.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 05

Η μετατροπή των κομματιών σε συγχορδίες είναι η κύρια λειτουργία του Chordify. Εφόσον όμως θέλουμε να επεξεργαστούμε ή και να φυλάξουμε την μουσική σε ένα προσωπικό λογαριασμό, έχουμε την δυνατότητα δωρεάν εγγραφής.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 07

Σε περίπτωση που κάποιο από τα κομμάτια δεν έχει μετατραπεί ποτέ από την υπηρεσία η μετατροπή του γίνεται μόνο μέσω του λογαριασμού μας. Επομένως καλό θα ήταν να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό αν θέλουμε να κάνουμε εκτεταμένη χρήση.

Με την εγγραφή, μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε τα στοιχεία του κομματιού, να το προσθέσουμε στα αγαπημένα και να το κρατήσουμε στο ιστορικό μας. Στην βιβλιοθήκη έχουμε πρόσβαση σε όλες τις μετατροπές μας. Επίσης προβάλλονται προτεινόμενα τραγούδια και καλλιτέχνες.

Αφού μετατρέψουμε το κομμάτι που θέλουμε μπορούμε να επεξεργαστούμε τις συγχορδίες ώστε να το βελτιώσουμε, βελτιώνοντας έτσι και τον αλγόριθμο μετατροπής της υπηρεσίας. Ακριβώς κάτω από την παρτιτούρα βλέπουμε παρόμοια κομμάτια για να επιλέξουμε. Μπορούμε επίσης να δούμε και να κατεβάσουμε τα διαγράμματα των συγχορδιών για κιθάρα, ukulele, και πιάνο ώστε να μάθουμε να τα παίζουμε.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 08

Για ευκολότερη πρόσβαση στον ιστότοπο μπορούμε να προσθέσουμε το Chordify στις εφαρμογές του Chrome.

Η Premium έκδοση μας επιτρέπει, την απεριόριστη μετατροπή αρχείων, την μεγαλύτερη διάρκεια των κομματιών, την αλλαγή της τονικότητας και της ταχύτητας τους, και το κατέβασμα αρχείων MIDI για περαιτέρω επεξεργασία. Η τιμολόγηση γίνεται μέσω συνδρομής ή ανά τραγούδι μέσω credits.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 09

Στην υποστήριξη μπορούμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση της υπηρεσίας, την Premium έκδοση και την επεξεργασία των κομματιών.

Flat

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 10

Η απλότητα του Chordify κάνει εύκολη την αναζήτηση και την επεξεργασία των τραγουδιών, όμως δεν προσφέρει πιο εξειδικευμένα εργαλεία για παραγωγή και σύνθεση μουσικής. Αυτούς τους περιορισμούς δεν τους συναντάμε εδώ. Το Flat μας επιτρέπει την πλήρη σημειογραφία παρτιτούρων και την συνεργασία με άλλους χρήστες.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 11

Για να συνθέσουμε με το Flat χρειάζεται να κάνουμε εγγραφή. Κάνοντας εγγραφή έχουμε πρόσβαση στον Επεξεργαστή Παρτιτούρας (Music Score Editor) ο οποίος μας προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για τη σύνθεση μουσικής. Κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του φαίνονται στην αρχική σελίδα.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 12

Στον λογαριασμό μας βρίσκουμε τις παρτιτούρες και τους φίλους μας, καθώς και τα άτομα που ακολουθούμε. Οι δύο βασικές επιλογές που έχουμε είναι η δημιουργία ιδιωτικού μουσικού κομματιού (μέχρι 2 για την δωρεάν έκδοση)…

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 13

… ή δημόσιου (απεριόριστες και για την δωρεάν έκδοση). Το δημόσιο κομμάτι μας επιτρέπει την σύνθεση σε συνεργασία με άλλους χρήστες της υπηρεσίας.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 14

Αφού διαλέξουμε αυτό που μας βολεύει ονομάζουμε το μουσικό κομμάτι μας…

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 15

… ή φορτώνουμε κάποιο έτοιμο σε μία από της μορφές που υποστηρίζει.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 16

Στην συνέχεια επιλέγουμε τα όργανα που θα χρησιμοποιήσουμε. Το Flat έχει μια μεγάλη γκάμα από μουσικά όργανα οργανωμένα ανά κατηγορία όπως βλέπουμε και παρακάτω. Για την προσθήκη πατάμε αριστερό κλικ πάνω στο όργανο που θέλουμε και για την αφαίρεση πατάμε δεξί.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 17

Μία από τις κατηγορίες είναι για ιδιαίτερους ήχους όπως οι ήχοι από τα σκηνικά Star Wars, και (γιατί όχι?) τα νιαουρίσματα.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 18

Αφού τελειώσουμε με την επιλογή των μουσικών οργάνων διαλέγουμε το βασικό κλειδί, την κλίμακα και τον ρυθμό και ξεκινάμε την σύνθεση μουσικής. Όλες οι ρυθμίσεις που κάνουμε μπορούν να αλλάξουν αργότερα κατά την διάρκεια της επεξεργασίας του κομματιού μας.

Με τον Music Score Editor μας δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστούμε όλα τα μέρη της παρτιτούρας. Από την πλήρη σημειογραφία και την δυναμική του κομματιού έως την προσθήκη συγχορδιών και στίχων. Η επιλογή και η επεξεργασία των μέτρων είναι διαισθητική και απλούστατη.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του Flat είναι η επιλεκτική αναπαραγωγή του κομματιού. Έτσι μπορούμε να ακούσουμε το αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει και να το επεξεργαστούμε καλύτερα. Επίσης κάποιες από τις πρόσθετες επιλογές μας επιτρέπουν τη παραμετροποίηση και την εξαγωγή της παρτιτούρας σε μορφή αρχείου ή με εκτύπωση.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 19

Το Flat διαθέτει επίσης αναζήτηση κομματιών. Στην ενότητα popular μπορεί κανείς να δει τα δημοφιλέστερα κομμάτια, τους συνθέτες και τα όργανα που χρησιμοποιούνται. Για να τα ακούσουμε χωρίς να τα διαλέξουμε (προεπισκόπηση κομματιού), περνάμε απλά τον κέρσορα πάνω από το κάθε κομμάτι.

Επιλέγοντας αυτό μας αρέσει βλέπουμε και κατεβάζουμε την παρτιτούρα ή αφήνουμε κάποιο σχόλιο. Μπορούμε επίσης να κατεβάσουμε την παρτιτούρα μόνο με τα όργανα που μας ενδιαφέρουν. Τα κομμάτια είναι προσβάσιμα χωρίς να χρειάζεται η εγγραφή.

Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στην δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας. Για μεγαλύτερη ιδιωτική χρήση και κάποιες πρόσθετες λειτουργίες, όπως η offline σύνθεση μουσικής και το έξυπνο ιστορικό, υπάρχει η έκδοση Flat Power .

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 20

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι δυνατή μέσω της ιστοσελίδας. Η δημιουργία μιας τάξης υποστηρίζεται και από την υπηρεσία Google Classroom. Για πιο εκτεταμένη χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας υπάρχει αντίστοιχη αναβάθμιση με ευέλικτη πληρωμή.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 21

Εύκολη πρόσβαση στο Flat αποκτάμε μέσω της εφαρμογής για τον Chrome.

Το Flat είναι μία από τις πληρέστερες πλατφόρμες όσον αφορά την επεξεργασία και τη διαχείριση των παρτιτούρων. Παρέχει το ίδιο εύρος επιλογών που μπορεί να βρει κανείς σε προγράμματα σύνθεσης μουσικής, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο. Για την χρήση του editor και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία κοιτάμε στις συχνές ερωτήσεις.

Νoteflight

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 22

Το Νoteflight είναι μια παρόμοια ιστοσελίδα για σύνθεση μουσικής και αναζήτηση κομματιών με πολλές κοινές λειτουργίες. Το πρόσφατα αναβαθμισμένο γραφικό περιβάλλον προσφέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Κάποια από αυτά είναι ο νέος επεξεργαστής για τις παρτιτούρες (με την χρήση HTML 5) και η καλύτερη απόδοση στις κινητές συσκευές.

Η υπηρεσία παρέχει, εκτός από το δωρεάν βασικό πλάνο, το Premium με περισσότερες δυνατότητες και μια αντίστοιχη έκδοση για εκπαίδευση. Τις δυνατότητες που προσφέρουν και τις κύριες διαφορές τους βλέπουμε στον τιμοκατάλογο.

Η αναζήτηση κομματιών είναι διαθέσιμη άμεσα και χωρίς την χρήση λογαριασμού. Έχουμε την δυνατότητα για επιλεκτική αναπαραγωγή του κομματιού, αλλαγή ταχύτητας, καθώς και για εξαγωγή ή εκτύπωση της παρτιτούρας.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 23

Για να επεξεργαστούμε και να κρατήσουμε τα κομμάτια κάνουμε εγγραφή. Με την εγγραφή μπορούμε πλέον να συνθέσουμε και δικά μας μουσικά κομμάτια (υπάρχει το όριο 10 κομματιών για την απλή έκδοση).

Η σύνθεση μουσικής με τον editor του Νoteflight είναι μια πολύ γρήγορη κι ευχάριστη διαδικασία. Η προσθήκη και η επεξεργασία των μουσικών οργάνων και των συμβόλων, μας παρέχει ευελιξία κάνοντας την δουλειά μας ευκολότερη. Επίσης είναι δυνατή η πλήρης μορφοποίηση των μέτρων και των σελίδων του κάθε κομματιού.

Προσθέτουμε το Νoteflight στις εφαρμογές του Chrome από εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία και την χρήση του editor βλέπουμε τον αναλυτικό οδηγό και τις συχνές ερωτήσεις.

Blank Sheet Music

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 24

Για τους παραδοσιακούς τύπους, η σύνθεση μουσικής περιλαμβάνει μολύβι και χαρτί. Γιατί όμως να περιοριζόμαστε στο απλό πεντάγραμμο, όταν μπορούμε να τυπώσουμε την δικιά μας μορφοποιημένη παρτιτούρα;

Με το Blank Sheet Music έχουμε την δυνατότητα να προσαρμόσουμε τις δικές μας κενές παρτιτούρες ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις αφορούν τις βασικές επιλογές κλειδιού και ρυθμού μέχρι την ένταση χρώματος και τα περιθώρια των γραμμών. Για να αποθηκεύσουμε τις παρτιτούρες μας κάνουμε εγγραφή.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την χρήση και τις επιλογές υπάρχουν στον κατάλογο οδηγιών και στις συχνές ερωτήσεις. Για μια σύντομη παρουσίαση βλέπουμε το βίντεο εκμάθησης των βασικών λειτουργιών.

MuseScore

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 25

Η τελευταία μας πρόταση είναι το MuseScore. Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα για σύνθεση μουσικής στον υπολογιστή μας σε συνδυασμό με την ιστοσελίδα παρτιτούρων του MuseScore, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κοινότητα μουσικών που το χρησιμοποιούν.

Στην αρχική σελίδα βλέπουμε την αναζήτηση των κομματιών που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 26

Στον κατάλογο της ιστοσελίδας υπάρχουν τα κομμάτια κατανεμημένα με βάση τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν.

Κατεβάζουμε το MuseScore σε κάποιο από τα διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα από την επίσημη ιστοσελίδα.

Ξεκινάμε να μαθαίνουμε και να χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα με την βοήθεια των video μαθημάτων και του εγχειριδίου.

Εκτός από desktop λειτουργικά συστήματα, το MuseScore είναι διαθέσιμο για κινητές συσκευές Android και iOS.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 27

Για να μοιραστούμε τη δικιά μας μουσική, δημιουργούμε έναν λογαριασμό ή συνδεόμαστε μέσω Facebook. Με τον λογαριασμό έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια και να ακολουθήσουμε άλλους χρήστες.

Μια ακόμα δυνατότητα είναι η μετατροπή μιας παρτιτούρας από pdf σε MuseScore αρχείο ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί από το πρόγραμμα. Συγκεκριμένη λειτουργία είναι σε πειραματικό στάδιο και για καλύτερα αποτελέσματα επιλέγουμε καλή ποιότητα εικόνων (ανάλυσης 300 DPI περίπου).

Όλες οι λειτουργίες του MuseScore είναι διαθέσιμες δωρεάν και μεταφρασμένες στα ελληνικά. Σε περίπτωση που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάποιες παραπάνω δυνατότητες της υπηρεσίας υπάρχει και η αναβάθμιση.

Εσείς ποια σελίδα προτιμάτε για την αναζήτηση κομματιών και τη σύνθεση μουσικής;

Οι παραπάνω πλατφόρμες παρέχουν μεγάλη ευελιξία στην σύνθεση μουσικής και μεγάλη ποικιλία στην αναζήτηση κομματιών. Η χρήση τους μας βοηθάει να βελτιώσουμε τις μουσικές μας ικανότητες και να εκφράσουμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες.

Ιστοσελίδες για Αναζήτηση Κομματιών και Σύνθεση Μουσικής 28

Σας άρεσαν οι υπηρεσίες που προτείναμε; Χρησιμοποιείτε ήδη μία από αυτές ή θέλετε να προτείνετε κάποια άλλη ιστοσελίδα; Γράψτε μας στα σχόλια τις απόψεις και τις προτάσεις σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps