Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι καθημερινές δουλειές απαιτούν καλή διαχείριση του χρόνου. Οργανώνοντας τις δουλείες μας σύντομα και αποδοτικά κερδίζουμε, όχι μόνο χρόνο, αλλά και διάθεση για υψηλή παραγωγικότητα. Μια εφαρμογή για σημειώσεις στο Internet είναι το κατάλληλο εργαλείο γι' αυτόν τον σκοπό. Μάθετε τις πιο γνωστές εφαρμογές σημειώσεων και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες τους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί να κρατήσουμε σημειώσεις στο Internet

Από την απλή καταγραφή ιδεών έως μια λίστα με ψώνια, οι σημειώσεις είναι σημαντικό εργαλείο για την καθημερινότητα. Μας βοηθάνε στην οργάνωση και στη παρακολούθηση των υποχρεώσεων και των στόχων μας.

Με την μετάβασή μας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στις κινητές συσκευές η αναθεώρηση και η αναβάθμιση των συμβατικών σημειώσεων είναι αναπόφευκτη.

Τα ηλεκτρονικά σημειωματάρια πλέον αποτελούν τον επάξιο αντικαταστάτη των πολύ πετυχημένων αυτοκόλλητων σημειώσεων (sticky notes).

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 01

Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν είναι άπλετες. Από τα απλά προγράμματα σημειώσεων για τα λειτουργικά συστήματα, μέχρι και τις δωρεάν ή επί πληρωμή εφαρμογές των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν όχι μόνο για την υποστήριξη και την χρηστικότητα τους, αλλά και για τις πρόσθετες λειτουργίες που προσφέρουν.

Οι εφαρμογές που θα παρουσιάσουμε αφορούν τις πιο γνωστές και αξιόπιστες υπηρεσίες για σημειώσεις στο Internet. Αυτό σημαίνει πως οι σημειώσεις μας είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή μέσω online αποθήκευσης και συγχρονίζονται με όλες τις συσκευές που είμαστε συνδεδεμένοι.

Αποθήκευση άρθρων για ανάγνωση αργότερα 04

Λόγω αυτής της δυνατότητας, η χρήση τους απαιτεί δημιουργία λογαριασμού.

Επίσης ένα κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το ότι λειτουργούν σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και συσκευές. Η κοινή χρήση των δεδομένων είναι διαθέσιμη μέσω περιηγητών και κινητών συσκευών.

Να διευκρινίσουμε ότι σε αυτόν τον οδηγό θα γίνει η αναφορά των προγραμμάτων και η παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών τους.

Για πληροφορίες που σχετίζονται με την χρήση και τις επιπλέον δυνατότητες, έχουν γίνει αναφορές στους κατατοπιστικούς οδηγούς των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Evernote

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 002

Πρώτη επιλογή μας είναι το Evernote. Η επωνυμία παρέχει μια σειρά προϊόντων που αφορούν τις σημειώσεις στο Internet, με κυριότερο την ομώνυμη εφαρμογή. Στον κατάλογο τιμών μπορούμε να δούμε τις διαφορετικές εκδόσεις. Επίσης, υπάρχει και αντίστοιχη επιλογή για εταιρικό πλάνο .

Οι κύριες διαφορές μεταξύ της δωρεάν έκδοσης και των υπολοίπων αφορούν το όριο χρήσης της (προσθήκες ανά μήνα), καθώς και κάποιες πρόσθετες λειτουργίες όπως, η πρόσβαση εκτός σύνδεσης και η χρήση κωδικού ασφαλείας στις κινητές συσκευές, η ενσωμάτωση και επεξεργασία εγγράφων κ.α.

Προς το παρόν το Evernote, σε αντίθεση με τις άλλες προτάσεις, δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα στο γραφικό περιβάλλον και στον έλεγχο ορθογραφικών λαθών.

Στην κεντρική σελίδα υπάρχει πλαίσιο για την σύνδεση ή την εγγραφή μας η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά την εκτέλεση της εφαρμογής.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 003

Αφού κατεβάσουμε το Evernote από την ιστοσελίδα https://evernote.com/download/ ή από το διαθέσιμο ηλεκτρονικό κατάστημα…

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 004

…μπορούμε να αρχίσουμε να καταγράφουμε τις δικές μας σημειώσεις στο Internet ή και τοπικά με τον λογαριασμό μας. Η οργάνωση σε σημειωματάρια, η εκχώρηση ετικετών και η μορφοποίηση του κειμένου είναι λίγες από τις δυνατότητες που μας προσφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανασκόπηση του προγράμματος για την εκμάθηση καθώς και συμβουλές για την χρήση βρίσκουμε στην σελίδα υποστήριξης.

Εκτός από τις παραπάνω διανομές του λογισμικού, το Evernote διαθέτει και μια ειδική επέκταση για browsers, το Web Clipper. Με την επέκταση αυτή “ψαλιδίζουμε” κομμάτια άρθρων και ιστοσελίδων από το Internet μετατρέποντάς τα σε σημειώσεις.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 05

Έχουμε την δυνατότητα επίσης να αποθηκεύουμε στιγμιότυπα μιας σελίδας με υποδείξεις, καθώς και να απλοποιούμε το κείμενο. Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, το μενού του Web Clipper έχει την επιλογή “Save” με την οποία συγχρονίζονται όλα τα “αποκόμματα” με τον λογαριασμό μας και μπορούμε να τα κρατήσουμε ή να τα μοιραστούμε με άλλους.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 06

Μια ακόμα λειτουργία του Web Clipper είναι η υπόδειξη των σχετικών σημειώσεων μας κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 07

Για να εγκαταστήσουμε την επέκταση πατάμε download στην σελίδα με τα προϊόντα ή την προσθέτουμε από το αντίστοιχο webstore του browser

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 08

..και στην συνέχεια πατάμε “Προσθήκη επέκτασης”.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 09

Για την χρήση και τις πλήρεις δυνατότητες δείτε τον οδηγό για το Evernote Web Clipper.

Επίσης στο App Center της ιστοσελίδας βλέπουμε μια συλλογή από προτεινόμενες εφαρμογές που επεκτείνουν την χρήση του Evernote.

Οι εφαρμογές αυτές είναι διαθέσιμες σε πολλές πλατφόρμες και αφορούν μεταξύ άλλων την εργασία, την εκπαίδευση, την παραγωγικότητα και την διαχείριση έγγραφων. Στις σχετικές πληροφορίες μπορούμε να μάθουμε περισσότερα.

Τέλος, για τους χρήστες του Linux υπάρχει και μια έκδοση (κλώνος) ανοικτού κώδικα υπό την ονομασία NeverNote. Για περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στο Linux, δείτε εδώ.

Wunderlist

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 10

Δεύτερο στην λίστα μας είναι το Wunderlist. Από το όνομα καταλαβαίνουμε πως αφορά λίστες.

Οι σημειώσεις στο Internet έχουν την μορφή εκκρεμοτήτων. Επομένως όλα τα περιεχόμενα που διαχειριζόμαστε έχουν ίδια μορφοποίηση και δεν έχουμε την δυνατότητα παραμετροποίησης του κειμένου όπως στο Evernote.

Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μια εξίσου καλή λύση για την διαχείριση και οργάνωση εργασιών και στόχων. Με μια πρώτη ματιά στην κεντρική σελίδα, μπορεί να δει κανείς κάποια απ’ τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 11

Όπως βλέπουμε, διαθέτει όλες τις λειτουργίες που έχει και το Evernote και μερικές πρόσθετες ακόμα. Επίσης υπάρχει το ίδιο ευρεία υποστήριξη και γκάμα από πλατφόρμες για να διαλέξει κανείς.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 12

Όπως και στην παραπάνω περίπτωση, η υπηρεσία διαθέτει επιπλέον δυνατότητες για τις αναβαθμισμένες εκδόσεις.

Οι διαφορές με την Pro έκδοση αφορούν κυρίως τα όρια στην προσθήκη αρχείων και σημειώσεων, καθώς και στην επιπλέον μορφοποίηση του γραφικού περιβάλλοντος.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 13

Αντίστοιχο εταιρικό πλάνο παρέχει και το Wunderlist. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές των εκδόσεων και τις τιμές τους βρίσκουμε στον τιμοκατάλογο της ιστοσελίδας.

Ξεκινώντας πατάμε “Create a free account” για την εγγραφή μας ή να κατεβάσουμε απευθείας την εφαρμογή για οποιαδήποτε από τις συσκευές μας.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 014

Πρόσβαση στην υπηρεσία μπορούμε να αποκτήσουμε και με την σύνδεση μέσω λογαριασμών Facebook, Google και Microsoft. Αρκεί να κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή και να δώσουμε τις απαραίτητες άδειες πρόσβασης.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 015

Το Wunderlist διαθέτει, όχι μία, αλλά τρεις επεκτάσεις για τον Chrome. Η πρώτη επέκταση αφορά την ίδια την υπηρεσία και ουσιαστικά την προσθέτει στις εφαρμογές του browser.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 016

Η δεύτερη είναι το Add to Wunderlist, η οποία κάνει αντίστοιχη δουλειά με το Evernote Web Clipper.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 019

Μέσω αυτής της επέκτασης μπορούμε να προσθέσουμε σε μία από τις λίστες μας δεδομένα ιστοσελίδων και υπενθυμίσεις για τις προσθήκες μας.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 18

Τελευταίο είναι το Wunderlist New Tab, το οποίο θέτει ως σελίδα Νέας Καρτέλας μια απλουστευμένη έκδοση της εφαρμογής για πρόσβαση στις λίστες μας.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 19

To Wunderlist επιτρέπει στον χρήστη την διασύνδεση και με άλλα εργαλεία, που εκμεταλλεύονται τις λειτουργίες του προσθέτοντας παραπάνω δυνατότητες.

Η χρήση του είναι απλή και o συνολικός σχεδιασμός του ευθύς και άμεσος. Σε περίπτωση όμως που χρειαζόμαστε βοήθεια με τις επιλογές, έχουμε κάποια απορία σχετικά με δυνατότητες της εφαρμογής, ή ακόμα και αν θέλουμε να προτείνουμε δικές μας ιδέες, κοιτάμε τη σελίδα υποστήριξης.

OneNote

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 20

Η Microsoft παρέχει την πιο γνωστή σουίτα εργαλείων και προγραμμάτων για το γραφείο και την δουλειά. Ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν υπολογιστή έχουν ακουστά για το Microsoft Office.

Το OneNote αποτελεί την δικιά της πρόταση για σημειώσεις στο Internet. Βέβαια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προϊόντα του Office, το OneNote διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Την εφαρμογή μπορούμε να την κατεβάσουμε από όλα τα γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα για Windows, Mac, iOS και Android.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 21

Αφού την εγκαταστήσουμε για να συνδεθούμε πρέπει να έχουμε έναν λογαριασμό Microsoft, ή κάποιον αντίστοιχο, επαγγελματικό ή σχολικό.

Η χρήση του OneNote μοιάζει πολύ με το Evernote. Η σχεδίασή του όμως είναι πιο απλουστευμένη με λιγότερα και μεγαλύτερα στοιχεία στο γραφικό περιβάλλον έτσι ώστε να είναι βολικό στον χρήστη και να συμβαδίζει με το μινιμαλιστικό ύφος των Windows 10.

Επίσης, όπως είναι λογικό, το OneNote εκμεταλλεύεται στο μέγιστο της δυνατότητες του λειτουργικού της Microsoft.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 22

Εκτός από την εφαρμογή, η πρόσβασή στις σημειώσεις στο Internet μπορεί να γίνει μέσω του λογαριασμού μας στον περιηγητή. Όπως βλέπουμε το OneNote Online είναι ένα από τα εργαλεία της Microsoft που είναι προσβάσιμα για χρήση από το διαδίκτυο.

Επιπλέον υπάρχει και η επέκταση OneNote Clipper για να αποθηκεύουμε αποσπάσματα από σελίδες που επισκεπτόμαστε.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 23

Τέλος μία από τις πολλές ομοιότητες με τις υπόλοιπες προτάσεις μας είναι οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το OneNote. Μία από αυτές επιτρέπει την εισαγωγή δεδομένων από το Evernote.

Google Keep

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 024

Η Google δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Με την απόκτηση ενός λογαριασμού Gmail έχουμε πρόσβαση σε πολλά από τα προϊόντα της.

Ένα από αυτά είναι και το Google Keep, μια υπηρεσία για σημειώσεις στο Internet που συνδυάζει την απλότητα με την χρηστικότητα.

Το Google Keep εγκαθίσταται στον Chrome και είναι προσβάσιμο από τις εφαρμογές ή τον περιηγητή. Κάποιες από τις δυνατότητες του είναι η διαχείριση σημειώσεων και λιστών, η καταγραφή φωνητικών μηνυμάτων και ο προγραμματισμός υπενθυμίσεων.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 25

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS και συνοδεύεται από την αντίστοιχη επέκταση για τον Chrome.

Η επέκταση μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε κατά την περιήγησή μας σημειώσεις με ή χωρίς συνδέσμους και να προσθέτουμε τις ανάλογες ετικέτες.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 026

Για την χρήση και τις σχετικές λειτουργίες βλέπουμε τη σελίδα υποστήριξης.

Εσείς ποια εφαρμογή προτιμάτε για σημειώσεις στο Internet;

Η χρήση ενός εργαλείου ή ο συνδυασμός περισσοτέρων για την σωστή προετοιμασία των εργασιών μας είναι απαραίτητη. Μια εφαρμογή για να κρατάμε τις σημειώσεις στο Internet, ώστε να είναι προσβάσιμες από παντού μας λύνει τα χέρια.

Οι παραπάνω εφαρμογές αποτελούν σημαντικές προτάσεις για όποιον θέλει να αξιοποιήσει ένα “εικονικό τεφτέρι”.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Σημειώσεις στο Internet 27

Ποια είναι η γνώμη σας για τις εφαρμογές που προτείναμε; Τις θεωρείτε χρήσιμες για την καθημερινότητα σας; Θα χρησιμοποιούσατε ή χρησιμοποιείτε ήδη κάποια από αυτές;

Γράψτε μας στα σχόλια την γνώμη σας ή και τις δικές σας προτάσεις για σημειώσεις στο Internet.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps