Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » 5 Δωρεάν Tweakers για να Αλλάξω την Εμφάνιση Windows
Δωρεαν Tweakers για παραμετροποιηση στην εμφάνιση Windows

5 Δωρεάν Tweakers για να Αλλάξω την Εμφάνιση Windows

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα Windows έρχονται με μια σειρά από προαιρετικές λειτουργίες που βελτιώνουν την εμφάνιση του λειτουργικού μας συστήματος. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις λειτουργίες τις αγνοούμε είτε γιατί είναι απενεργοποιημένες, είτε καλά κρυμμένες. Στον οδηγό θα δούμε τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία για να προσαρμόσουμε την εμφάνιση Windows στα μέτρα μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πριν ξεκινήσουμε: Σημείο επαναφοράς

Η μετάφραση του όρου tweaking μας παραπέμπει σε “μικρο-αλλαγές”. Όμως οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε, μόνο μικρές δεν είναι.

Πριν ξεκινήσουμε, καλό θα είναι να δημιουργήσουμε ένα σημείο επαναφοράς. Έτσι, μπορούμε να επαναφέρουμε τον υπολογιστή ακριβώς στην κατάσταση που βρισκόταν, αν κάτι πάει στραβά.

5 Δωρεάν Tweakers για να Αλλάξω την Εμφάνιση Windows 01

Αν θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορούμε να κρατήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας των Windows με μια ειδική εφαρμογή, όπως το Aomei Backupper, EaseUS Todo Backup, ή Macrium Reflect.

Αλλαγή χρωμάτων στην εμφάνιση Windows με το Winaero Tweaker

Ένα άλλον “αέρα” στην εμφάνιση Windows έρχεται να δώσει το  Winaero Tweaker. Είχαμε κάνει μια μικρή αναφορά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στον οδηγό Ειδικές Συντομεύσεις στα Windows Και Αλλαγή Εικονιδίων, και σε αυτό τον οδηγό θα επεκταθούμε περαιτέρω.

Διαβάστε την παρουσίαση του WinAero στο dwrean.net.

αλλαγη στην εμφάνιση Windows

Αφού κατεβάσαμε και ανοίξαμε το portable πρόγραμμα, κάνουμε κλικ πάνω στο “information” στην ενότητα “home” για να ξαναθυμηθούμε τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μας και την έκδοση των Windows που έχουμε.

Ξεκινημα για αλλαγη στην εμφάνιση Windows

Στην ενότητα “Appearance” επιλέγουμε “Aero Lite” και πατάμε “Enable Aero lite (default)”. Η επιφάνεια εργασίας θα τρεμοπαίξει 2 -3 φορές. Αυτό είναι φυσιολογικό, και μας λέει ότι η πρώτη αλλαγή έγινε.

αλλαγη στην εμφάνιση Windows

Βλέπουμε ότι η καρτέλα πήρε ήδη το χρώμα από το φόντο της επιφάνειας εργασίας μας. Εάν ωστόσο έχουμε Windows 10 γιατί να περιοριστούμε μόνο σε αυτό το χρώμα? Επιλέγουμε Colored Title Bars -> Enable Colored Title Bars.

αλλαγη στην εμφάνιση Windows (3)

Δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε αλλά 8 χρώματα της επιλογής μας στα ήδη υπάρχοντα των Windows 10.

αλλαγη στην εμφάνιση Windows

Τα νέα χρώματα που επιλέξαμε θα έχουν ήδη μεταφερθεί στα Windows 10 στις Ρυθμίσεις -> Εξατομίκευση -> Χρώματα.

αλλαγη στην εμφάνιση Windows

Κάνουμε κλικ στο χρώμα που μας αρέσει περισσότερο και θέλουμε να είναι το πρωτεύων. Βλέπουμε αμέσως μετά ότι η χρωματική εμφάνιση Windows έχει πάρει το δρόμο της.

αλλαγη χρωματων στην εμφάνιση Windows

Γιατί όμως να έχουμε μόνο ένα πρωτεύον χρώμα και να μην υπάρχουν και δευτερεύοντα? Έτσι ώστε να ξέρουμε ποιο είναι το ενεργό παράθυρο και πιο όχι? Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία στο Winaero Tweaker πάμε στα: Appearance -> Inactive Title Bars Color.

αλλαγη χρωματος για ανενεργα παραθυρα στην εμφάνιση Windows

Ορισμένοι από εσάς θα προσέξατε ότι μερικές καρτέλες έχουν πιο έντονο περίγραμμα και φαρδιά μπάρα τίτλου. Αυτό το επιτυγχάνουμε εάν επιλέξουμε: Advanced Appearance Settings -> Window Borders και πειραματιζόμαστε με την αυξομείωση περιγράμματος όπως επιθυμούμε.

αλλαγη στην εμφάνιση Windows

Παρόμοια είναι και η αλλαγή για την γραμμή τίτλου της καρτέλας. Επιλέγουμε “Advanced Appearance Settings” και μετά “Window Title Bars”. Αυξομειώνουμε όπως θέλουμε, αλλάζοντας επιπροσθέτως και την γραμματοσειρά του τίτλου.

αλλαγη στην εμφάνιση Windows

Για τους φίλους του μαύρου επιλέγουμε τα Appearance ->Dark Color Theme και αποεπιλέγουμε-αναιρούμε τις 2 επιλογές που μας παραπέμπουν στο φωτεινό θέμα. Θα μας ζητηθεί για πρώτη φορά να κάνουμε αποσύνδεση για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

 Μαυρο χρωμα στην Εμφάνιση των Windows

Κάνουμε επανασύνδεση,επιλέγουμε τις ρυθμίσεις των Windows και βλέπουμε μία σκούρα αλλά καθόλου άσχημη αλλαγή στην εμφάνιση Windows.

μαυρο χρωμα στην Εμφάνιση των Windows

Εναλλακτική αλλαγή εμφάνισης Windows 10 μέσα από το λειτουργικό

Πληκτρολογούμε στην αναζήτηση (δίπλα στο εικονίδιο του start) την εντολή:

rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL desk.cpl,Advanced,@Advanced

Εντολη για το κρυφο πανελ στην Εμφάνιση Windows

Επιλέγουμε την εντολή που θα αναδυθεί και πατάμε enter.

Τελικο για εντολη για το κρυφο πανελ στην Εμφάνιση Windows

Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται το κρυμμένο χρωματικό πάνελ των Windows. Πειραματιζόμαστε και εδώ με ότι χρώμα, φωτεινότητα και απόχρωση επιθυμούμε, και μετά πατάμε “Αποθήκευση αλλαγών”.

Παρουσιαση του κρυφου πανελ στην Εμφάνιση Windows

7+ Taskbar Tweaker και για αλλαγές στην εμφάνιση Windows 7

Αν τώρα θέλουμε αλλαγές στην εμφάνιση Windows όχι μόνο στις εκδόσεις 8 και 10 αλλά και στα Windows 7, το universal 7+ Taskbar Tweaker έρχεται πλήρως εξελληνισμένο.

Επιταχυνση στην εμφάνιση Windows

Περιέχει πληθώρα από tweaks ένα από τα οποία είναι αυτό που κάνει δραστική σύμπτυξη των εικονιδίων στην γραμμή εργασιών μας χωρίς να απαιτεί επανεκκίνηση η αποσύνδεση.

Αρκεί να κάνουμε κλικ στη “Μείωση ενδιάμεσου κενού χώρου”.

αλλαγη γραμμης εργαλειων στην εμφάνιση Windows

Το συμμάζεμα των εικονιδίων είναι αμέσως αισθητό και ταυτόχρονα η εμφάνιση Windows αποκτά περαιτέρω αισθητική βελτίωση.

ΜΕΙΩΣΗ-ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ-ΧΩΡΟΥ στην εμφάνιση Windows

Για όσους έχουν πολλά παράθυρα και πολλές εργασίες ανοιχτές το παρακάτω tweak είναι πολύ χρήσιμο. Στην “Λειτουργία τροχού ποντικιού” κάνουμε κλικ στις 2 επιλογές.

Επιταχυνση στην εμφάνιση Windows

Βάζοντας τον δείκτη του ποντικιού στη γραμμή εργασιών και χρησιμοποιώντας τον τροχό εναλλάσσονται άμεσα όλα τα παράθυρα και εφαρμογές που έχουμε ανοιχτά. Πρόκειται για εξαιρετική αμεσότητα στην εμφάνιση Windows.

Εναλλαγη καρτελων στην εμφάνιση Windows

Στην λειτουργία τροχού ποντικιού έχουμε άμεση πρόσβαση στον ήχο. Τσεκάρουμε τον “Χώρο ειδοποιήσεων” και μετακινώντας τον δείκτη οπουδήποτε στα εικονίδια (όχι μόνο στου ήχου), ο τροχός αυξομειώνει άμεσα την ένταση.

Λειτουργια τροχου ποντικιου στην εμφάνιση Windows

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία επιτυγχάνουμε άμεση σίγαση του ήχου με κλικ στον τροχό, επιλέγοντας απλά την “Εναλλαγή σίγασης ήχου συστήματος”.

Λειτουργια σιγασης στην εμφάνιση Windows

Να θυμόμαστε ότι για να έχουμε όλες αυτές τις λειτουργίες ευθύς εξαρχής, θα πρέπει στις ρυθμίσεις να έχουμε τσεκάρει την “Εκτέλεση κατά την εκκίνηση”.

Επιταχυνση στην εμφάνιση Windows με το 7+Taskbar Tweaker
Νέα εικονίδια στους σκληρούς με το Μy Drive Icon

Η Microsoft δεν μας επιτρέπει να επέμβουμε στην εμφάνιση Windows σε ότι αφορά τα εικονίδια των σκληρών δίσκων. Την δουλειά θα την κάνει το Μy Drive Icon.

Κατεβασμα My Drive icon για την εμφάνιση Windows

Θα παρατηρήσουμε ότι το κατέβασμα της μικρής εφαρμογής γίνεται μέσα από το MediaFire και το αρχείο εμφανίζεται ως DIInstall.exe. Ωστόσο αυτό είναι το σωστό αρχείο που πρέπει να κατεβάσουμε.

Κατεβασμα My Drive icon για την εμφανιση Windows

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε όμως είναι ότι μετά την εγκατάσταση πρέπει απαραίτητα να το τρέχουμε πάντα ως διαχειριστές αλλιώς δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα.

Αλλαγη εικονιδιων στην εμφάνιση Windows με το My Drive icon

Επιλέγουμε τον δίσκο που θέλουμε να μετονομάσουμε και ψάχνουμε τον φάκελο στον οποίο έχουμε αποθηκεύσει τα εικονίδια που είχαμε κατεβάσει από τρίτους η από το IconArchive.

Αλλαγη εικονιδιων στην εμφάνιση Windows με το My Drive icon

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για να αλλάξουμε τα εικονίδια σε όλους τους εσωτερικούς η εξωτερικούς σκληρούς και τo DVD Drive.

Αλλαγη εικονιδιων στην εμφάνιση Windows

Μπορούμε να αλλάξουμε και τα ονόματά όπως επιθυμούμε και αν κάτι δεν μας αρέσει να επανέλθουμε πατώντας “Reset all fields” ή να γυρίσουμε στα παλιά εικονίδια επιλέγοντας “Restore Defaults”.

Αλλαγη εικονιδιων στην Εμφάνιση των Windows

GodMode: Όλες οι ρυθμίσεις των Windows σε ένα φάκελο

Στην αρχή του οδηγού μιλήσαμε για λειτουργίες στην εμφάνιση Windows που αγνοούμε γιατί είναι κρυφές. Μήπως όμως υπάρχει και κρυφό εργαλείο μέσα στα Windows παρόμοιο με τα tweakers?

Εικονα GodMode για την εμφανιση Windows

Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε τα δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή μας, κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέγουμε: Δημιουργία -> Φάκελος.

Δημιουργια GodMode για την εμφανιση Windows

Μετονομάζουμε τον φάκελο που μόλις δημιουργήσαμε ακριβώς έτσι :

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Πατάμε enter και η ο φάκελος άλλαξε μορφή με όνομα GodMode.

Ανοίγοντας το βλέπουμε ότι μας ξεκλείδωσε όλες σχεδόν τις λειτουργίες μέσα από ένα συγκεντρωτικό πίνακα περιεχομένων με εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής στις οποίες θα επεκταθούμε σε μελλοντικό οδηγό. Όλα σε ένα… νοικοκυρεμένα.

GodMode στην Εμφάνιση των Windows

Για δεκάδες τέτοια ειδικά εικονίδια ρυθμίσεων, δείτε τον οδηγό μας:

Δημιουργήστε 70 Ειδικά Εικονίδια Ρυθμίσεων στα Windows

Θέλετε εύκολη πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη οθόνη ρυθμίσεων? Τα Windows 7 και Windows 8.1 μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε ειδικά εικονίδια ρυθμίσεων από κοινούς άδειους φακέλους,…

Είχατε πρόβλημα με την προσαρμογή στην εμφάνιση Windows?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως περιγράψαμε, και δεν μπορέσατε να αλλάξετε χρώματα στην εμφάνιση Windows ή να αλλάξετε τα εικονίδια στους σκληρούς δίσκους, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps