Ειρήνη Γιαννοπούλου ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα! Η αδερφή μου κατέβασε ένα torrent από ένα site πιστεύοντας ότι είναι παιχνίδι και το άνοιξε μέσω winrar... τώρα που άνοιξα το λαπτοπ δεν βλέπω κανένα παιχνίδι παρά μόνο ένα κινέζικο πρόγραμμα το οποίο εμφανίζεται και κάτω στην γραμμή εργασιών με το δικό του εικονίδιο και συνεχώς μου δείχνει μηνύματα στα κινεζικά τα οποία δεν καταλαβαίνω και υπάρχει και ένα widget που μετράει κάτι που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω... όταν πηγαίνω στον πινάκα έλεγχου για να το διαγράψω δεν βρίσκω τίποτα που μπορεί να έχει σχέση με αυτό το πρόγραμμα, και η ερώτηση μου είναι, αυτό είναι πρόγραμμα η ιός;

8 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Μάλλον κατέβασε κάποιο malware. Κάνε ένα scan με το MalwareBytes. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα καλό θα ήταν να ανεβάσεις μια φώτο με αυτά που βλέπεις ή να μας πεις ποιο  torrent κατέβασες.

Ειρήνη Γιαννοπούλου απάντησε πριν 9 έτη

Μόλις έβαλα το Malware Βytes να κάνει scan μου βρήκε Trojan... έβγαλα και φώτο να δείτε εδώ, έκανα διαγραφή των στοιχείων στην καραντίνα όπως μου έλεγε για να εξαφανιστούν αυτα τα αρχεία από τον υπολογιστή αλλά αυτό το πρόγραμμα είναι ακόμα εκεί και βγάζει μηνύματα.. τι άλλο μπορώ να κάνω, format?
 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Άμα έχει βρει πολλά τέτοια για να είσαι σίγουρη το φορματ είναι η καλύτερη λύση.
Όσο για το πρόγραμμα που τρέχει ακόμα άμα δεν έχω περισσότερες πληροφορίες για αυτό, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Συνεπώς ή δοκίμασε να ανεβάσεις μια φώτο από το desktop στην οποία να φαίνεται το πρόγραμμα, widget κλπ. ή το link από το torrent που κατεβάσατε.

Ειρήνη Γιαννοπούλου απάντησε πριν 9 έτη

 Φώτο από το πρόγραμμα στο λάπτοπ εδώ και εδώ, το link που βρήκε το torrent είναι αυτό

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ρίξε μια ματιά εδώ, αν τα καταφέρεις με τα Κινέζικα

Ειρήνη Γιαννοπούλου απάντησε πριν 9 έτη

Κατάφερα να το αφαιρέσω!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! Πλέον το Malware Bytes όταν κάνει scan δεν βρίσκει Trojan

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

skakistis anwnhmos απάντησε πριν 9 έτη

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, με ενα torrent που προσπαθησα να κατεβασω. Ειχα κανει format, αλλα τσαμπα πληρωσα 25 ευρω!