Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Freelancer είναι μια ιστοσελίδα που φέρνει σε επαφή εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Αν ψάχνουμε για μεταφραστή, προγραμματιστή, web designer, ή δεκάδες άλλες ειδικότητες, το Freelancer μας βοηθάει στην εύρεση επαγγελματία και καθορίζει τις λεπτομέρειες της συναλλαγής εύκολα και με ασφάλεια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εκτός από την εύρεση επαγγελματία από κάποιον εργοδότη, το Freelancer μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ελεύθερους επαγγελματίες για να βρουν νέους πελάτες.

Στον οδηγό αυτό θα καλύψουμε το σενάριο για την εύρεση επαγγελματία σαν εργοδότες. Σε μελλοντικό οδηγό θα δούμε το Freelancer από την πλευρά του ελεύθερου επαγγελματία.

Δωρεάν ανάρτηση εργασίας στο Freelancer

Το πρώτο βήμα για την εύρεση επαγγελματία είναι να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στο Freelancer.gr.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 01

Μετά την εγγραφή το site δεν χάνει χρόνο και μας μεταφέρει άμεσα στην ενότητα όπου θα δημιουργήσουμε την αγγελία εργασίας.

Αρχικά επιλέγουμε το είδος της εργασίας που χρειαζόμαστε.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 04

Οι κατηγορίες αυτές είναι γενικές, και περιέχουν υποκατηγορίες για εξειδίκευση.

Για παράδειγμα, αν ψάχνουμε για μεταφραστή, επιλέγουμε τη “Συγγραφή”, και σε δεύτερο επίπεδο θα επιλέξουμε τη μετάφραση.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 05

Στη συνέχεια δίνουμε ένα όνομα στο project, το οποίο συνοπτικά θα περιγράφει την εργασία. Θα μας βοηθήσει σημαντικά στην εύρεση επαγγελματία το όνομα αυτό να είναι σύντομο και περιεκτικό.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 06

Ανάλογα με το είδος της εργασίας που επιλέξαμε, η σελίδα έχει προσθέσει αυτόματα τουλάχιστον μία σχετική δεξιότητα που θα πρέπει να έχει ο επαγγελματίας που ψάχνουμε.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 07

Ταυτόχρονα μας δείχνει κάποιες σχετικές δεξιότητες που μπορούμε να προσθέσουμε, αν θέλουμε να εξειδικεύσουμε την αναζήτηση. Συνολικά μπορούμε να έχουμε μέχρι πέντε.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 08

Τέλος, περιγράφουμε λεπτομερώς την εργασία. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε ακριβείς και αναλυτικοί. Δεν θέλουμε να υπάρξει η παραμικρή παρανόηση ανάμεσα σε εμάς και τους επαγγελματίες που θα μας προσεγγίσουν, σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει η εργασία.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 09

Αναλόγως της κατηγορίας που επιλέξαμε, το Freelancer περιλαμβάνει κάποια τεστ δεξιοτήτων που μπορούν να περάσουν οι επαγγελματίες. Για τη μετάφραση, όπως στο παράδειγμα, διαθέτει ένα τεστ όσον αφορά τη γνώση των Αγγλικών.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 10

Είναι προαιρετικό να επιλέξουμε αυτό το τεστ, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση επαγγελματία, αποκλείοντας υποψηφίους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Τέλος, ορίζουμε έναν προϋπολογισμό, πόσα περίπου χρήματα είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 11

Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι δεσμευτικός – μπορούν να μας γίνουν προσφορές μεγαλύτερες ή μικρότερες από αυτόν. Δίνει όμως μια τάξη μεγέθους της εργασίας.

Δεν θέλουμε να βάλουμε υπερβολικά χαμηλό budget, γιατί δεν θα έχουμε σοβαρές προτάσεις, ή και καθόλου. Ούτε όμως και να δώσουμε περισσότερα χρήματα απ' όσα χρειάζονται.

Τέλος, το Freelancer έχει κάποια πληρωμένα έξτρα, που μπορούμε να τα επιλέξουμε προαιρετικά για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 12

Μπορούμε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία “Εργοδότης”, με βάση την οποία οι υπεύθυνοι προσλήψεων του Freelancer μας βοηθούν στην εύρεση επαγγελματία, με την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Υπάρχουν ακόμα και επιλογές για εμπιστευτικές εργασίες, που δεν φαίνονται δημόσια στο site, ή θα πρέπει τα άτομα με τα οποία θα συνεργαστούμε να υπογράψουν συμφωνία μη αποκάλυψης.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 13

Έχοντας συμπληρώσει όλα τα παραπάνω, είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε την εργασία.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 14

Μετά την ανάρτηση

Η εργασία μας πλέον έχει αναρτηθεί, και θα είναι ανοιχτή για 7 ημέρες από τη στιγμή της δημοσίευσης.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 15

Ένας παράγοντας που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια της συναλλαγής είναι οι πληρωμές Milestone. Ουσιαστικά χωρίζουμε τη συνολική εργασία σε επιμέρους στόχους και καταθέτουμε στο Freelancer τα χρήματα.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 16

Από εκεί και μετά, εφόσον ολοκληρωθούν οι στόχοι και είμαστε 100% ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, το Freelancer αποδεσμεύει την πληρωμή στον επαγγελματία.

Επίσης, το σύστημα μας επιτρέπει να προσκαλέσουμε ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες σχετικούς με την εργασία μας.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 17

Η πρόσκληση φυσικά δεν είναι δεσμευτική, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να δώσουμε μια ώθηση στην εργασία μας.

Σε κάθε επαγγελματία που μπορούμε να προσκαλέσουμε αναγράφεται και η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται. Αυτό βοηθάει όχι μόνο σε γλωσσολογικές εργασίες, αλλά και στο να έχουμε καλή συνεννόηση με το συγκεκριμένο άτομο.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 18

Αρκεί βέβαια να είμαστε προσεκτικοί και να μην μπερδέψουμε την Ελληνική και τη Φινλανδική σημαία.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 19

Προσωπικά κατηγορώ τα μάτια της veniaranta για το λάθος.

Προαιρετικά μπορούμε να προπληρώσουμε στο Freelancer τα χρήματα που σκοπεύουμε να διαθέσουμε, που δείχνει πως ενδιαφερόμαστε σοβαρά για το project. Αυτό βεβαίως έχει σημασία για πιο ακριβά projects, όχι αυτά των 100-200ων ευρώ.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 20

Μπορούμε να προπληρώσουμε αυτά τα χρήματα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με το PayPal, και το Skrill που είναι μια εναλλακτική υπηρεσία πληρωμής.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 21

Το μυστικό για την εύρεση επαγγελματία

Αναλόγως της εργασίας που μας ενδιαφέρει και των χρημάτων που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε, σύντομα θα λάβουμε τις πρώτες προσφορές.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 22

Σημειωτέον πως δεν θα λαμβάνουμε email για κάθε προσφορά ξεχωριστά, το freelancer θα μας ενημερώνει περιοδικά για τις προσφορές.

Σε κάθε προσφορά μπορούμε να δούμε το αναλυτικό μήνυμα από τον επαγγελματία.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 23

Στους υποψήφιους που μας φαίνονται οι πιο ενδιαφέροντες, μπορούμε να κάνουμε κλικ στην αποστολή μηνύματος.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 24

Μπορούμε επίσης, κάνοντας κλικ στο username του κάθε επαγγελματία, να δούμε τις αξιολογήσεις του από άλλους εργοδότες.

Εύρεση Επαγγελματία με το Freelancer.gr 25

Το κλειδί στην εύρεση επαγγελματία είναι η υπομονή. Εφόσον το project μας θα τρέχει για εφτά μέρες, δεν υπάρχει λόγος να αποφασίσουμε από την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα.

Θα πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τις προτάσεις και τους υποψηφίους και να επικοινωνήσουμε μαζί τους, πριν κάνουμε την τελική μας επιλογή.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps