Home » Smartphones-Tablets » Δημιουργία Χαρακτήρων RPG στο Android

Δημιουργία Χαρακτήρων RPG στο Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όταν ακούμε τη λέξη RPG, σκεφτόμαστε παιχνίδια υπολογιστών, από το Final Fantasy, μέχρι το World of Warcraft, μέχρι το Skyrim. Όμως, τα original RPG είναι pen-and-paper, όπως το Dungeons & Dragons και το Warhammer. Τώρα, μια δωρεάν εφαρμογή στο Android μας βοηθάει στη δημιουργία χαρακτήρων RPG για κάθε κόσμο φαντασίας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι τα pen-and-paper RPG

Για όσους δεν γνωρίζετε, η λέξη RPG προέρχεται από τη φράση Role Playing Game, που υποδηλώνει ένα παιχνίδι στο οποίο αναλαμβάνουμε κάποιο ρόλο, του βάρβαρου, του μάγου, του ιππότη, του space marine, του orc κλπ

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android

Τα παιχνίδια υπολογιστών που χαρακτηρίζονται ως RPG – Skyrim, Fallout, Diablo κλπ – στην πραγματικότητα είναι Computer RPG. Βλέπετε, υπάρχει ένα διαφορετικό είδος RPG, το οποίο δεν παίζεται στον υπολογιστή.

Αυτά τα επονομαζόμενα pen-and-paper RPG, στην ουσία τους είναι επιτραπέζια παιχνίδια, αν και η πολυπλοκότητά τους είναι ασύγκριτα υψηλότερη από τη Monopoly και το Scrabble.

Οι παίχτες συγκεντρώνονται σε ένα χώρο, και ένας από αυτούς αναλαμβάνει το ρόλο του Dungeon Master. Βασισμένος στις οδηγίες του παιχνιδιού, αλλά και στη φαντασία του, είναι εκείνος που δημιουργεί την ιστορία και τις προκλήσεις του session.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 02

Οι υπόλοιποι παίχτες, έχουν δημιουργήσει ο καθένας ένα χαρακτήρα, ο οποίος κατ' ελάχιστον χαρακτηρίζεται από τη φυλή του (άνθρωπος, orc, goblin, εξωγήινος κλπ) και την εξειδίκευση (πολεμιστής, μάγος, paladin, necromancer, space marine κλπ).

Σαν ομάδα, στόχος αυτών των χαρακτήρων είναι να ακολουθήσουν την ιστορία μέχρι την κατάληξή της, εξερευνώντας, συμμετέχοντας σε μάχες, και λύνοντας γρίφους.

Τα περισσότερα τυχαία ζητήματα στο παιχνίδι, όπως το πόσο αποτελεσματικό θα είναι ένα χτύπημα ή ένα ξόρκι σε μια μάχη, επιλύονται με το ρίξιμο ζαριών, τα οποία μπορεί να έχουν μέχρι και πάνω από 20 έδρες.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 03

Η σημασία των πολυδιάστατων χαρακτήρων RPG

Καθώς κάθε παιχνίδι είναι εν δυνάμει διαφορετικό, η επιτυχία ενός pen-and-paper RPG session εξαρτάται από όλους τους συμμετέχοντες, τόσο από τον Dungeon Master όσο και από τους παίχτες.

Η ευθύνη του Dungeon Master είναι να δημιουργήσει μια πλούσια και ισορροπημένη ιστορία, με ίντριγκα, προκλήσεις, ανατροπές, και το σωστό επίπεδο δυσκολίας. Να κρατήσει το ενδιαφέρον χωρίς να κουράσει, και να είναι διασκεδαστική για τους παίχτες.

Κάθε παίχτης, από τη μεριά του, έχει την ευθύνη να φτιάξει έναν χαρακτήρα πλούσιο και πολυδιάστατο. Ένας μονοδιάστατος χαρακτήρας, πχ ένας barbarian με μεγάλη δύναμη και χαμηλή νοημοσύνη, όσο χρήσιμος και αν είναι ενδεχομένως στη μάχη, σε οποιοδήποτε άλλη κατάσταση θα είναι από βαρετός μέχρι εντελώς άχρηστος.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 04

Η σωστή δημιουργία χαρακτήρων RPG δεν περιλαμβάνει μόνο το πώς είναι ο χαρακτήρας σήμερα, αλλά ολόκληρη την ιστορία του, που γεννήθηκε, πως μεγάλωσε, ποια ήταν τα σημαντικά περιστατικά στη ζωή του.

Εκτός από τη σωματική του δύναμη, τις μαγικές του ικανότητες, και το dexterity στην τοξοβολία, είναι σημαντικό ο παίχτης να γνωρίζει στοιχεία όπως η προσωπικότητα, οι πολιτικές κλίσεις, ακόμα και οι σεξουαλικές προτιμήσεις του χαρακτήρα του.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 05

Σε μια σωστά δομημένη ιστορία, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, σαν σύνολο και μεμονωμένα.

Αν λοιπόν είμαστε πρωτάρηδες στα παιχνίδια του είδους, και δεν έχουμε ασχοληθεί με τη δημιουργική γραφή, η δημιουργία χαρακτήρων RPG είναι πιθανό να μας φανεί βουνό.

Η δημιουργία χαρακτήρων RPG με το RPG Character Creator

Για εφαρμογή αφιερωμένη στη δημιουργία, το RPG Character Creator μπορεί να μην έχει και το πιο δημιουργικό όνομα, όμως θα μας λύσει τα χέρια όσον αφορά τη δημιουργία χαρακτήρων RPG.

Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή, θα μας εμφανίσει ένα υπόμνημα με τις βασικές πληροφορίες για την εφαρμογή.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 06

Τυχαία δημιουργία χαρακτήρων RPG

Ξεκινώντας, η εφαρμογή έχει ήδη δημιουργήσει ένα πλήρη, εντελώς τυχαίο χαρακτήρα. Στο παράδειγμα ανήκει στη φυλή “Reptilian” και είναι “Priest”. Το όπλο της επιλογής του είναι το Spiked Chain και η προσωπικότητά του είναι Lawful Evil.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 07

Στη συνέχεια έχουμε μια αναλυτική σειρά από στοιχεία για την εμφάνιση, από το ότι ο χαρακτήρας μας είναι ηλικιωμένος και ερμαφρόδιτος, μέχρι το ύψος, το βάρος, το χρώμα ματιών και μαλλιών, ή ακόμα και την αίσθησή του όσον αφορά τη μόδα.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 08

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μας βοηθούν να “δούμε” τον χαρακτήρα μας, που είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι στη δημιουργία χαρακτήρων RPG.

Μετά την εμφάνιση συνεχίζουμε την προσωπικότητα, με κάθε επιλογή να δίνει και μια αναλυτική περιγραφή.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 09

Θα βρούμε στοιχεία για τον τόπο γέννησης, καθώς και τη βασική νοοτροπία που επικρατούσε στο σπίτι…

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 10

…πληροφορίες για περιστατικά του παρελθόντος, εκπαίδευση…

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 11

…τη σχέση του χαρακτήρα με τη θρησκεία και την οικογένεια…

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 12

…και τέλος, τη σεξουαλικότητα.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 13

Αν ο χαρακτήρας παραείναι μακριά από αυτό που θέλαμε, μπορούμε κάνοντας κλικ στο + να τον πετάξουμε και να δημιουργήσουμε έναν άλλο τυχαίο χαρακτήρα.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 14

Αν πάντως κάποια χαρακτηριστικά μας άρεσαν, μπορούμε να τα “κλειδώσουμε” με κλικ στο λουκέτο, έτσι ώστε να αλλάξουν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στην τυχαία δημιουργία.

Προσαρμογή του χαρακτήρα μας

Στόχος της εφαρμογής RPG Character Creator δεν είναι να μας δώσει μασημένη τροφή, αλλά να μας υποστηρίξει στη δημιουργία χαρακτήρων RPG.

Στο κάτω κάτω, είναι σημαντικό ο χαρακτήρας μας να μας αρέσει, και όχι να παίξουμε με έναν ερμαφρόδιτο και αμφισεξουαλικό reptilian priest, μόνο και μόνο επειδή το έβγαλε η εφαρμογή.

Με το drop-down menu σε οποιαδήποτε ενότητα, βλέπουμε τις επιλογές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 15

Βεβαίως, μπορούμε να αφήσουμε και μεμονωμένα χαρακτηριστικά στην τύχη, κάνοντας κλικ στο κουμπί της τυχαίας επιλογής.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 16

Σε συγκεκριμένες “ανοιχτές” ενότητες, όπως το παρελθόν του χαρακτήρα μας, μπορούμε με το πράσινο “+” να προσθέσουμε περιστατικά.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 17

Τέλος, όταν είμαστε ικανοποιημένοι με το χαρακτήρα μας, με κλικ στη δισκέτα μπορούμε να τον αποθηκεύσουμε σε ένα από τα 10 διαθέσιμα slots.

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 18

Το όνομα αρχικά θα είναι κενό, αλλά αν δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε, το Generate random μπορεί θα μας βοηθήσει.

Με το διπλανό κουμπί της δισκέτας κάνουμε Load ένα αποθηκευμένο χαρακτήρα, και με τον κάδο τον διαγράφουμε.

Πέραν από τη δημιουργία χαρακτήρων RPG

Μπορεί αυτή η εφαρμογή να ονομάζεται RPG Character Creator, όμως τίποτα δεν μας περιορίζει στο να τη χρησιμοποιήσουμε αν πχ γράφουμε ένα βιβλίο ή ένα σενάριο.

Ναι μεν αν γράφουμε ένα ρομαντικό δράμα πιθανώς να μην μας χρησιμέψει ένας ερμαφρόδιτος reptilian priest – αν και, ποτέ δεν ξέρεις…

δημιουργία χαρακτήρων RPG στο Android 19

…όμως το πρόγραμμα έχει επιλογή και για να δημιουργήσουμε έναν ανθρώπινο χαρακτήρα.

Και φυσικά οι πολλαπλές επιλογές φυλών θα μας λύσουν τα χέρια σε δημιουργίες στο χώρο του φανταστικού ή της επιστημονικής φαντασίας.

Εσείς δημιουργήσατε κάποιον αξιόλογο χαρακτήρα RPG?

Αν μέσω της εφαρμογής φτιάξατε κάποιον χαρακτήρα για τον οποίο ήσασταν περήφανοι, ή ακόμα κι αν βάλατε τα γέλια μαζί του, μοιραστείτε τον μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps