Οργανώστε τις αγορές σας

Αγορά μνήμης RAM - Ποια Είναι Συμβατή με τον Υπολογιστή?

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μνήμης RAM, τα οποία είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Για την αγορά μνήμης ram, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε πόσες ελεύθερες θύρες μνήμης έχουμε, και ποιο είδος μνήμης είναι συμβατό με το σύστημά μας. Στον οδηγό αυτό θα το ανακαλύψουμε με ένα δωρεάν πρόγραμμα!

CPU-Z: Ένας πολύτιμος, δωρεάν σύμμαχος στην αγορά μνήμης RAM

Το CPU-Z είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο πρόγραμμα αν θέλουμε πληροφορίες σχετικά με το τι κρύβεται μέσα στο κουτί του υπολογιστή μας, από τον επεξεργαστή και τη Motherboard μέχρι τη μνήμη RAM και την κάρτα γραφικών.

αγορά μνήμης ram ραμ 01

Μπαίνουμε σε αυτή τη σελίδα για να κατεβάζουμε το CPU-Z. Θα βρούμε την τελευταία έκδοση πάνω δεξιά.

αγορά μνήμης ram ραμ 02

Μπορούμε να κατεβάσουμε την έκδοση με το εικονίδιο CPU-Z που εγκαθιστά το πρόγραμμα, ή να κατεβάσουμε το Zip που τρέχει το πρόγραμμα χωρίς εγκατάσταση.

Στο παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το zip. Κάνουμε εξαγωγή των αρχείων...

αγορά μνήμης ram ραμ 03

και στη συνέχεια, στο φάκελο με τα αρχεία αποσυμπιέσαμε, αν έχουμε 32bit Windows, τρέχουμε το cpuz_x32, ενώ αν έχουμε 64bit Windows, τρέχουμε το cpuz_x64.

αγορά μνήμης ram ραμ 04

Αν δεν γνωρίζουμε τι είδους Windows έχουμε, 32 ή 64 bit, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν τρέξουμε το λάθος αρχείο, απλά θα μας βγάλει ένα μήνυμα λάθους.

αγορά μνήμης ram ραμ 05

Πατάμε κλείσιμο και τρέχουμε το άλλο αρχείο.

Βρίσκοντας τα είδη μνήμης στο CPU-Z

Με το CPU-Z να τρέχει στο σύστημά μας, αρκεί να κάνουμε κλικ στην καρτέλα SPD.

Αν μας εμφανιστεί κενή, όπως παρακάτω, αυτό σημαίνει πως το Slot#1 της μνήμης είναι κενό.

αγορά μνήμης ram ραμ 06

Κάνοντας κλικ στο βελάκι δίπλα στο Slot#1, βλέπουμε πόσες θέσεις μνήμης έχει συνολικά ο υπολογιστής. Ο συγκεκριμένος έχει 2, οπότε επιλέγουμε τη δεύτερη.

αγορά μνήμης ram ραμ 07

Αμέσως έχουμε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της μνήμης, την ταχύτητά της, τον κατασκευαστή της, μέχρι και το Part Number και Serial Number.

αγορά μνήμης ram ραμ 08

Άρα, λοιπόν, όσον αφορά την αγορά μνήμης RAM, στο συγκεκριμένο σύστημα μπορούμε να προσθέσουμε άλλη μία μνήμη τύπου PC2-6400 (module name), στο ελεύθερο slot.

Από το "PC2" συμπεραίνουμε πως μας ενδιαφέρει η αγορά μνήμης RAM DDR 2. Oι μνήμες DDR 3 αναγράφονται ως PC3, οι μνήμες DDR 4 (όταν κυκλοφορήσουν) ως PC4 κλπ.

Αν ο υπολογιστής μας είναι laptop, η μνήμη που χρειαζόμαστε είναι τύπου SO-DIMM.

αγορά μνήμης ram ραμ 09

Αν ο υπολογιστής μας είναι Desktop, χρειαζόμαστε SDRAM (συνήθως δεν αναγράφεται στο όνομα προϊόντος της μνήμης, εννοείται)

αγορά μνήμης ram ραμ 10

Προσοχή στο Dual/Triple/Quad Channel!

Όλες οι σύγχρονες motherboard για σταθερούς και laptop έχουν την λειτουργία Dual Channel.

Αυτό σημαίνει πως τοποθετώντας δύο αρθρώματα μνήμης στις θέσεις με το ίδιο χρώμα στη motherboard (πχ στις κόκκινες ή τις μαύρες στη φωτογραφία), έχουν τη δυνατότητα για θεωρητικά διπλάσιο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων.

αγορά μνήμης ram ραμ 13

Εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι αν είχαμε ήδη μια μνήμη, αγοράσουμε μια καινούρια, και επιχειρήσουμε να τις βάλουμε μαζί σε Dual Channel.

Υπάρχει περίπτωση μνήμες διαφορετικού κατασκευαστή ή και μνήμες του ίδιου κατασκευαστή αλλά με διαφορετική κατασκευή (πχ διαφορετική ταχύτητα ή ακόμα και με διαφορετικό αριθμό chip ανά πλευρά) να έχουν ασυμβατότητα μεταξύ τους σε Dual DDR.

αγορά μνήμης ram ραμ 14

Οι ασυμβατότητες αυτές είναι ικανές από το να προκαλούν τυχαία κολλήματα και μπλε οθόνες μέχρι, σε ακραίες περιπτώσεις, να μην αφήνουν το σύστημα καν να ξεκινήσει.

Αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι κατασκευαστές πλέον διαθέτουν τις μνήμες σε "Dual Channel" kit, ή αντίστοιχα Triple Channel και Quad Channel. Έτσι ώστε τα chip να είναι πανομοιότυπα και να έχουν εγγυημένη συμβατότητα.

αγορά μνήμης ram ραμ 15

Άρα λοιπόν, αν αγοράσουμε νέα μνήμη, καλό είναι να φροντίσουμε να τη βάλουμε σε διαφορετικού χρώματος θύρα από την παλιά ή τις παλιές.

Καλές αγορές!

Πλέον, με αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αγορά μνήμης RAM.

Αν επιλέξουμε το eshop.gr για την αγορά μνήμης RAM, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις μνήμες που είναι συμβατές με το σύστημά μας, κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο τύπο.

αγορά μνήμης ram ραμ 11

Επίσης, για επώνυμους υπολογιστές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Memory Wizard (που για κάποιο λόγο τον αναφέρουν ως Wizard Memory)

αγορά μνήμης ram ραμ 12

Αγορά μνήμης RAM - Ποια Είναι Συμβατή με τον Υπολογιστή? 5.00/5 (100.00%) 8 votes

Οικονομική Εκτύπωση

Ετικέτες: , ,

 • Christosvil

  na sou pw file exw anwtato orio xwrou ram sta 2048 mb kai o yulogistis mou exei 2 slots mporw na valw 2 mnhmes ram me 2048 tin kathemia ???

 • http://www.pcsteps.gr Gastou

  Το πιθανότερο είναι πως οι μνήμες σου είναι τύπου DDR, γι'αυτό και δεν μπορείς να έχεις περισσότερα από 2 GB σε 2 slots αφού οι μνήμες DDR βγαίνουν μόνο σε dimms του 1GB.

  Αλλά και DDRII να είναι θα έχεις και πάλι πρόβλημα αφού η μητρική σου δεν θα μπορεί να τις σηκώσει, οπότε μάλλον θα πρέπει να αρκεστείς στα 2GB

 • Yiannis82

  Πως μπορω να δω τι μνημη εχω σε Windows Xp?? ευχαριστω!

 • http://www.pcsteps.gr Gastou

  Με το system information for windows..

 • SpyrosKoutsogiannis

  Να θέσω κι εγώ ένα πρόβλημα μήπως γνωρίζετε τί πρέπει να κάνω;
  Είχα μέχρι πρότινος υπολογιστή με μητρική Gigabyte X58 και 3 X 1GB DDR3 RAM στα 1333 Mhz σε διάταξη triple channel. Μιας κι εγκατέστησα 64 bit Windows 7 είπα να προσθέσω λίγη μνήμη κι αγόρασα άλλο ένα dimm kingston 2GB DDR3 1333. Την εγκατέστησα, πλην όμως ενώ τα windows μου αναφέρουν ότι έχω εγκατεστημένα 5GB RAM (ορθό) δηλώνουν διαθέσιμη μνήμη μόνο 1GB. Τα υπόλοιπα δεν είναι αξιοποιήσιμα. Δοκίμασα ένα BIOS Load Default Settings (μήπως υπήρχε κάποια ασυμβατότητα με timings κλπ) αλλά δεν είδα φως. Γνωρίζετε πως μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα;

 • http://www.pcsteps.gr Gastou

  Δοκίμασε να αφαιρέσεις τη μια μνήμη 1GB ώστε να μείνουν σε διάταξη dual channel και δοκίμασε να δεις πόση μνήμη διαβάζουν τα windows (μαζί με τη νέα μνήμη).

  To πρόβλημα πιθανότατα προέρχεται από τα Windows και όχι από το bios.

 • Nikos_7

  na sou pw file exw mia mitriki asus p5q-vm kai anwtato wrio mnimis 4gb .episis exw 2 slots adeia.i mnimes einai ddr2. mporw na valw alla 2gb?

 • Gingbmx

  egw exw ena notebook to opoio exei mono ena slot kai exei 1024 ram.Mporw na tou balw 2G ram?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Λογικά μπορείς, όμως η μνήμη που έχεις θα πάει χαμένη, θα πρέπει να αγοράσεις μία μνήμη των 2GB και να την αντικαταστήσεις.

 • Pantelis

  Καλημερα.Πολλα μπραβο για τη δουλεια σας.
  Ειμαι λιγο ασχετος απο υπολογιστες,και για καποιο λογο δεν βρισκω καρτα μνημης μ'αυτα τα χαρακτηριστικα,δηλαδη DDR2 στα 266mhz,μου προτεινετε κατι;
  Μπορω για παραδειγμα να παρω καρτα μεγαλυτερης χωρητικοτητας;
  Ευχαριστω...

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Μπορείς να πάρεις μνήμη με περισσότερα mhz. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να είναι DDR2, ειδάλλως δεν θα ταιριάζει στη Motherboard σου

 • Pantelis

   Μεχρι ποσα gb ή mhz θα μου προτεινες;

 • Pantelis

   Βασικα σκεφτομαι να εγκαταστησω τα windows 7 και δεν ξερω αν πρεπει να κανω γενικοτερα κι αλλες αλλαγες...

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Για τα Windows 7 2 GB μνήμης είναι μια χαρά.

  Όσον αφορά τα mhz, όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.

 • Sianosth1997

  παράγγειλα μία μνήμη ram ddr2 pc 6400 αλλά η δικιά μου είναι 6300... και δεν έβρισκα καμία με 6300... θα παίξει μεγάλο ρο΄λο σε αυτό ;;

 • sg-nick

  Καλήσπερα! Θεωρώ ότι κανετε εξαιρετική δουλεία και δεν είναι λιγές οι φορές που κυριολεκτίκα οι συμβουλές σας μου έλυσαν τα χέρια! Θα ήθελα να ρωτήσω όμως... Μπορώ να εγκαταστησω 2 μνημες RAM με ιση χωρητικοτητα αλλα με διαφορετικα MHz; Για να γινω πιο σαφης: Το λογισμικο μου ειναι Windows XP Prof. και η μητρικη μου πλακετα εχει δυο υποδοχες για μνημη RAM και υποστηριζει μονο DDR. Και μια δευτερη ερωτηση: εαν εγκαταστησω καινουργια μνημα RAM ειναι υποχρεωτικο να εγκαταστισω ξανα το λογισμικο μου; Ευχαριστω...

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Προσωπικά θα απέφευγα να εγκαταστήσω διαφορετικής ταχύτητας μνήμες στο σύστημά μου - στο παρελθόν μου έχει τύχει να έχω πρόβλημα με μπλε οθόνες.

  Στη θέση σου θα προτιμούσα να πουλήσω την υπάρχουσα μνήμη μου (π.χ. σε κάποιο φίλο ή σε ένα site δημοπρασιών) και να αγοράσω δύο ίδιες μνήμες.Όσο για την επανεγκατάσταση, δεν χρειάζεται, το σύστημα θα αναγνωρίσει άμεσα τις νέες μνήμες.

 • sg-nick

  Ευχαριστω πολυ!!!

 • Baourix13

  Καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση άσχετη κάπως με το θέμα του άρθρου. Κοίταξα το SIW και στο σκληρό που έχω στο λάπτοπ μου (500G HDD) μου έχει μια πληροφορία Removable : No. (hardware->storage devices->disk2) Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν μπορώ να τον αλλάξω? Θέλω να βάλω έναν SSD και νομίζω ότι γίνεται σε όλα τα λάπτοπ αλλά επειδή το δικό μου είναι και πολύ λεπτό και όλο το hardware είναι στριμωγμένο πολύ μου δημιούργησε αμφιβολίες αυτή η ένδειξη. Μήπως είναι κολλημένος? (Απίθανο αλλά δεν είμαι και τεχνικός να ξέρω) Επίσης μου το γράφει και για μία mSATA κάρτα που έχει μέσα. Αυτή αλλάζει? Συγνώμμη που είμαι offtopic αλλά εδώ είδα για το SIW και δεν ξέρω σε ποιο άλλο thread να ρωτήσω...

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Το ότι δεν είναι removable σημαίνει πως δεν είναι σαν τους φορητούς σκληρούς δίσκους, να μπορείς να τον βγάζεις και να τον ξαναβάζεις όποτε θέλεις.

  Σίγουρα μπορείς να τον αντικαταστήσεις. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό, εξαρτάται από το μοντέλο του laptop - σε κάποια λάπτοπ είναι απλό, σε άλλα μπορεί να χρειαστεί να λυθεί σχεδόν ολόκληρο...

  Το να βάλεις μόνο SSD στο laptop είναι κακή ιδέα, έχουν πολύ χαμηλή χωρητικότητα και δεν μπορείς να έχεις δύο δίσκους. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάποιον υβριδικό δίσκο, που να συνδυάζει SSD και συμβατικό δίσκο (ένα μέρος είναι SSD, για το λειτουργικό σύστημα και τα σημαντικά προγράμματα, το υπόλοιπο είναι δίσκος για τα αρχεία).

  Η κάρτα mSata αμφιβάλλω αν θα μπορεί να αλλάζει, υποθέτω πως θα είναι ένα chip στη motherboard.

 • Baourix13

  Κοίτα να δεις, το σύστημα που είναι προεγκατεστημένο στο λάπτοπ νομίζω είναι υβριδικό, δηλαδή η κάρτα κάνει caching στον HDD με τεχνολογία Intel Rapid Start η κάτι τέτοιο. Είναι καινούριο το λάπτοπ, 15 ημερών, αλλά επειδή οι ταχύτητες που προσφέρει αυτό το στήσιμο δεν συγκρίνονται με το να χεις μόνο SDD, κοίταξα να πάρω ένα φτηνό γενικά μοντέλο (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ultrabooks) ώστε να μου μήνουν λεφτά για επένδυση σε SDD. Λέω να πάρω εναν Samsung 830 256G + την κάρτα που έχει ήδη μέσα φτάνω κοντά 300G. Θέλω να κανω double ή triple boot με windows 7, ubuntu(για αρχή, αργότερα θα αντικατασταθούν με debian) και ίσως windows XP (για να παίζω το παλιό football manager :) , εκτός και αν χρησιμοποιήσω ένα virtual app που έχει η microsoft αν έχεις 7 professional) και νομίζω μου φτάνουν, αν σκεφτείς κιόλας ότι έχει kit μέσα ώστε τον HDD να τον κάνεις εξωτερικό. OS και όλα τα προγραμματα/παιχνίδια στον SSD και αν μου χρειαστεί κάποια στιγμή για data χρησιμοποιώ τον εξωτερικό. Επίσης αν κοιτάξεις την αγορά των ultrabooks γενικά, επειδή δεν προορίζονται για αντικατασταση desktop, πολλά βγαίνουν μόνο με 128αρη SSD. Όσο για την κάρτα, νομίζω ότι βγαίνει, τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από ξένα forums που έχω κοιτάξει. Σκέψου ότι πουλάνε mSATA κάρτες σκέτες ακόμα και στην Ελλάδα, γιατί να το καναν αυτό αν έμπαιναν μόνο σε desktop, αφού η διαφορά τους από τους SDD είναι μόνο στο μέγεθος, και το μέγεθος παίζει ρόλο σχεδόν αποκλειστικά στην φορητότητα... Πάντως έχω μπλέξει με δύσκολα, αφού το λάπτοπ (dell inspiron 14z ultrabook 5423) για να το ανοίξεις για οτιδήποτε άλλο εκτός από ram θέλει λύσιμο. Ξέρεις που μπορώ να βρω βοήθεια με αυτό? Στο πλαίσιο που ρώτησα μου παν πως δεν βοηθάνε σε αυτό, παρότι τους σκας όμορφα όμορφα 190 ευρώ. Από online κατάστημα φαντάζομαι ακόμα πιο απίθανο. Σόρυ αν κούρασα με το μεγάλο post.
  PS:Πολύ καλή δουλειά btw! Και στην ερώτηση του πρώτου post με κάλυψες πλήρως! ty!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Απ' όσο γνωρίζω, η τεχνολογία Intel Rapid Start έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα ξεκινήσουν τα Windows από τη στιγμή που θα ανάψεις τον υπολογιστή, όχι με την εκτέλεση των προγραμμάτων.

  Αν θεωρείς πως η χωρητικότητα ενός καθαρόαιμου SSD σε καλύπτει, τότε προφανώς αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

  Όσο για την εγκατάσταση, επειδή είναι τόσο καινούριος ο υπολογιστής σου, φρόντισε να βρεις κάποιον εξουσιοδοτημένο τεχνικό, ώστε να μην χάσεις την εγγύηση. Κάνε μια αναζήτηση για επισκευές laptop και σίγουρα θα βρεις κάποιον που να μπορέσει να σε εξυπηρετήσει οικονομικά.

 • Baourix13

  Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο που διέθεσες. Έχεις δίκιο για το Rapid Start, αλλά γενικά χρησιμοποιείται ως cache η κάρτα, οπότε όλα είναι αρκετά πιο γρήγορα από σκέτο HDD αλλά πιο αργά από καθαρόαιμο SSD.
  Τελευταία σύντομη ερώτηση: αν έχω κάποια στιγμή πρόβλημα στο hardware(αυτό καλύπτουν οι εγγυήσεις αν δεν απαττώμαι, και καθόλου το software), πως καταλαβαίνει ο τεχνικός ότι το λάπτοπ έχει πειραχθεί, αν υποθέσουμε ότι όλα είναι στη θέση τους κανονικά όπως ήταν και πριν? Άν βάλεις κάτι μπορείς ανά πάσα στιγμή προφανώς να το βγάλεις, και πιο εύκολα εικάζω αυτή τη φορά. Ακόμα και ram αν βάλω χάνω εγγύηση? (θεωρητικά μιλώντας, για να ξέρω αν θα κρατήσω τo παλιό stick)

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας από την ίδια την εταιρεία (που είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν), ένας τεχνικός στην αντιπροσωπεία που βλέπει εκατοντάδες μηχανήματα κάθε μήνα μπορεί με την πρώτη ματιά να καταλάβει αν ένας υπολογιστής έχει ανοιχτεί.

  Γενικά, όπως καταλαβαίνεις, η αντιπροσωπεία θα ψάξει την παραμικρή (δικαιολογημένη) αφορμή για να ακυρώσει την εγγύηση, οπότε θα πρέπει να μιλήσεις μαζί τους ακόμα και για το θέμα της RAM.

 • Baourix13

  Οκ, ευχαριστώ πολύ.

 • Peter D

  Καλησπέρα! Συγχαρητήρια καταρχήν για τη δουλεία σου, πολύ χρήσιμα άρθρα!!
  Καθώς όμως έψαχνα σε ενα site τι μνήμη να πάρω, έβλεπαγιστή μου. Μάλλον φταίει που είναι αρκετά παλιός. Έχει DDR 2 PC2-4300 μνήμη. Βρίσκω DDR 2 μνήμες αλλά καμία δεν είναι PC2-4300. πρέπει να ταιριάζουν και σ'αυτό? Επίσης δε βρισκω καν την ταχύτητα της μνήμης μου καν στις επιλογές. Έχω 266! Έχουν καταργηθεί και αν ναι δεν μπορώ να πάρω κάποια μεγαλύτερης ταχύτητας? Τέλος, θα μπορούσα να πάρω αυτή τη μνήμη που βρήκα (KINGSTON KVR667D2N5/1G 1GB PC5300 667MHZ VALUE RAM)?? Ευχαριστώ πολυ!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Απ' όσο γνωρίζω, εφ' όσον δύο μνήμες είναι του ίδιου τύπου (DDR 2 στην περίπτωσή σου), το να βάλεις γρηγορότερη μνήμη δεν είναι πρόβλημα - απλά θα λειτουργεί στην ίδια ταχύτητα με την πιο αρχή μνήμη, και όχι στο πλήρες της δυναμικό.

  Από την άλλη μεριά, όμως, οι μνήμες είναι και σχετικά ευαίσθητες όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ τους. Ακόμα και μνήμες με τα ίδια χαρακτηριστικά από διαφορετικούς κατασκευαστές υπάρχει περίπτωση να έχουν ασυμβατότητα, με αποτέλεσμα να προκαλούν αστάθεια στο σύστημα (μπλε οθόνες κλπ).

  Αυτό που σου θα σου πρότεινα είναι, αν σου είναι εύκολο, να δεις σε φυσικό επίπεδο πάνω στα τσιπάκια των μνημών ποιός είναι ο κατασκευαστής και η ταχύτητά τους (συνήθως το αναγράφει σε κάποιο αυτοκόλλητο), και να επιδιώξεις να πάρεις μνήμες του ίδιου κατασκευαστή, έστω και διαφορετικής ταχύτητας.

  Ίσως θα μπορούσες να βρεις κάποιο μικρό μαγαζάκι με υπολογιστές που να μπορούσε να σε βοηθήσει με αυτό. Να τους εξηγήσεις ακριβώς τι χρειάζεσαι, και ίσως να έχουν σε στοκ κάποιες παλιότερες μνήμες, και να έχεις την ευχέρεια να δοκιμάσεις 2-3 διαφορετικές αν έχεις πρόβλημα.

 • Peter D

  KINGSTON einai file mou kai h mnhmh tou pc mou! Opote apo thema kataskeuasti den exoume prob me ti ram pou thelw na parw.. Ta MHz apla einai megalutera kai auto to PC2- pou den kserw akrivws ti einai kai an einai shmantikh h diafora tous!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Έχει να κάνει με τη συχνότητα λειτουργίας (δηλαδή την ταχύτητα), δεν πιστεύω πως είναι κάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί. Το σημαντικό είναι ο τύπος (το DDR2).

  Επίσης, αν η motherboard σου υποστηρίζει dual-ddr (φαίνεται από τα χρώματα στις θύρες των μνημών) φρόντισε να μην βάλεις διαφορετικού τύπου μνήμες στο ίδιο dual ddr κανάλι (συμβουλεύψου το manual της μητρικής)

 • Peter D

  Vasika tis plhrofories tis vrhka apo to programma to SIW pou proteines esu kai leei oti exw 1 channel, ara de nomizw na exei diaforetika xrwmata!

  Ara, esu nomizeis oti auti h ram pou vrhka tha tairiaze sto pc mou? Sou fainetai ok esena?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Το να έχεις 1 channel δεν σημαίνει απαραίτητα πως η motherboard δεν υποστηρίζει dual channel, το πιθανότερο είναι πως έχεις μόνο ένα dimm μνήμης στον υπολογιστή σου. Καλύτερα να συμβουλευτείς το manual.

  Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά, αλλά πιστεύω πως θα είσαι εντάξει με τη μνήμη που μου γράφεις.

  Στη θέση σου πάντως, θα κοίταζα σε κάποιο site δημοπρασιών για μεταχειρισμένη μνήμη, όχι για άλλο λόγο, για να συνεννοηθείς με τον πωλητή να δοκιμάσεις τη μνήμη πριν την αγοράσεις, για κάθε ενδεχόμενο.

  Στο κάτω κάτω, οι μνήμες δεν φθείρονται με τη χρήση, γι' αυτό και όλες σχεδόν έχουν lifetime guarantee.

 • Peter D

  de se euxaristisa file mou gia tin voitheia s! phra ekeinh ti ram kai ola mia xara! an kai to programma to SIW egrafe oti exw 4 ram slots enw vlepw 2 kai sto 2o den mpainei oute h palia oute h kainouria ram. exei kamia diafora 'h einai kati xalasmeno??

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Θα πρέπει να μου στείλεις κάποια φωτογραφία, για να δω τι εννοείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπαίνει ούτε η παλιά μνήμη, καμία motherboard δεν έχει διαφορετικά μεταξύ τους ram slots.

 • Στέλιος

  Χαίρεται!!!Θα ήθελα να κάνω και εγώ μία ερώτηση.Η μνήμη RAM που έχω στον υπολογιστή είναι single channel.Aν θέλω να βάλω μία που είναι dual-channel αλλά στα ίδια κατά τα άλλα χαρακτηριστικά, γίνεται;;;Ακόμη Αν δεν υπάρχει συμβατότητα λόγω διαφορετικών εταιριών στις μνήμες RAM τότε μπορώ να αφαιρέσω την παλιότερη και να αφήσω μόνο την καινούργια ή θα υπάρχει θέμα;;;Ευχαριστώ

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  To Dual Channel δεν έχει να κάνει με τη μνήμη, είναι χαρακτηριστικό της Motherboard.

  Θα πρέπει να δεις στο manual της Motherboard πώς πρέπει να τοποθετήσεις τις δύο μνήμες για να λειτουργήσουν σε dual channel.

  Δεν υπάρχει θέμα να αφήσεις μόνο την καινούρια μνήμη, αν υπάρχει ασυμβατότητα

 • Στέλιος

  Μάλιστα...Και αν δεν με ενδιαφέρει αν θα λειτουργεί σε dual channel ή όχι, μπορώ να χρησιμοποιήσω πάλι μία μνήμη που να υποστηρίζει παρόλα αυτά dual channel;

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Επαναλαμβάνω, το Dual δεν έχει να κάνει με τη μνήμη.

  Δεν υπάρχουν μνήμες που να υποστηρίζουν ή να μην υποστηρίζουν dual channel

  Μόνο από τη motherboard εξαρτάται το dual channel.

  Είναι σαν να μου λες πως θέλεις ένα αυτοκίνητο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Ο δρόμος μπορεί να έχει δύο λωρίδες, όχι το αυτοκίνητο.

 • Στέλιος

  Ναι ρε συ το καταλαβαίνω αυτό.Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μία motherboard που είναι single channel μπορεί να δεχτεί ή όχι μνήμη που μπορεί να κουμπώσει και σε motherboard που είναι dual channel.
  Αν και στα χαρακτηριστικά αυτής της μνήμης αναφέρει για dual channel.
  http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553336

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Αν η Motherboard δέχεται μνήμες DDR 3, είτε υποστηρίζει single channel είτε dual channel, μπορούν να συνδεθούν σε αυτή οποιασδήποτε μορφής μνήμες DDR 3.

 • Στέλιος

  Α μάλιστα!!!Ωραία αυτό ήθελα να μάθω!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!

 • George Lyk

  Συμφωνω με το παιδια αλλα σου προτινω αν θελεις να αλαξεις την ραμ και ειναι επειγων πρεπει να αλλαξει μητρικη πλακετα αλλα αυτο παλι ειναι αλλη ιστορια !!!

 • Elhnaras m.

  Ξερω οτι εχει περασει καιρος απο τοτε που ανοιξε το θεμα ομως εχω προβλημα!Εχω pc με intel i5 στα 2.67 Ghz
  με Αti Radeon HD series 5850 1GB GDDR5 τωρα πια οπως θα ξερετε το προγραμματακι αυτο πρεπει να το αγορασεις και δεν ειναι τζαμπα ενω ειναι διαθεσιμη μια free βερσιον και ειδα οτι εχω 4Gb ram και αυτα που θα δειτε παρακατω!αξιζει μια προσθηκη για καλυτερη επιδοση??

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Ναι, το να προσθέσεις άλλα 4 GB στις δύο διαθέσιμες θύρες που έχει η Motherboard σου θα βοηθήσει τη γενικότερη λειτουργία του υπολογιστή σου - εφ' όσον έχεις φυσικά μία 64bit έκδοση των Windows

 • Elhnaras m.

  Ευχαριστω!Μηπως ξερεις γτ μου γραφει wrong/incomplete values reported by Bios?και κατι τελευταιο η συγκεκριμενες σου φαινονται καλες θα συνεργαζοντια με τις αλλες δυο?? http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Crucial-DDR3-4GB-Dimm-1600MHz-Ballistix-Elite-BLE4G3D1608DE1TX0CEU.htm και http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600-Dimm.htm ευχαριστω πολυ για το χρονο σου!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Συνήθως το μήνυμα αυτό έχει να κάνει με τα memory timings. Μπορείς να δοκιμάσεις στο bios να επαναφέρεις τις default ρυθμίσεις, και λογικά θα εξαφανιστεί.

  Δεν πιστεύω πως θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες που αναφέρεις.

 • Ioulia_k

  Καλησπέρα κ από μένα αν κ πολύ πολύ καιρό μετά την ανάρτηση του Post. Επειδή ήρθε η στιγμή που πρέπει να προσθέσω ram, ήθελα να ρωτήσω το εξής:
  Έχω μνήμη Infineon DDR2 1024mb sta 266mhz και 3 διαθέσιμα ακόμα slots (capacity 4gb) . Ήθελα να προσθέσω άλλο 1 ή άλλα 3gb μνήμη, αλλά Infineon DDR2 βρίσκω μόνο στα 256mb . μπορώ να βάλω άλλου κατασκευαστή μνήμη? κ αν όχι τι μπορώ να κάνω???

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Μπορείς να βάλεις μνήμη άλλου κατασκευαστή, αρκεί να προσέξεις να μην την βάλεις σε slot που προορίζεται για dual ddr (θα το δεις αυτό στο manual της motherboard σου). Συνήθως τα slots του Dual DDR έχουν το ίδιο χρώμα ανά δύο.

  Αν βάλεις τη νέα μνήμη σε οποιοδήποτε από τα άλλα δύο slots, θεωρητικά θα είσαι εντάξει.

 • Ioulia_k

  Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω!

 • Alex Sk

  Χαίρεται και από εμένα αν και ανακάλυψα κάπως αργά το site.Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις.

  1) έχω και εγώ ένα pc με με windows 7 (32bit λογικά καθώς στο τσεκάρισμα του os από το πρόγραμμα που προτείνατε δεν βλέπω να λέει κάτι για 64bit έκτος αν το βλέπω από κάπου αλλού.) Επίσης έχω και εγώ μια ram DDR2 667 στα 2gb σε μια slot, με max capacity 8 gb ram και ελεύθερη άλλη μια slot για ram. Αυτό που θα θέλα λοιπόν αρχικά να ρωτήσω είναι ότι αν θεωρητικά είχα windows 7 64bit θα μπορούσα να βάλω ακόμα μια ram DDR2 667 στα 4 ή 6gb όμως για να εκμεταλλευτώ το max capacity ή εκτός από τον ίδιο τύπο και τον ίδιο χρονισμό θα πρέπει οι 2 ram να έχουν το ίδιο μέγεθος gb; Και:

  2) αν και κάπως άσχετη με το θέμα ερώτηση σχετική όμως με τον λόγο που με κάνει να σκέφτομαι την αύξηση της ram στο pc μου. Εδώ και αρκετό καιρό το pc μου όταν το ανοίγω ενω φορτώνει το windows κάνει για κάμποσες φορές επανεκκίνηση που μοιάζει πιο πολύ σαν το φαινόμενο που έχουμε όταν ανοίγει και κλείνει το Pc μας από την αυξομείωση της τάσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και αφού το κάνει αυτό για κάμποσες φόρες σταθεροποιείται έπειτα και δουλεύει κανονικά. Αν και μερικές φορές αυτές τις μέρες μπορεί να κάνει αυτού του τύπου την επανεκκίνηση ενώ έχει σταθεροποιηθεί και κάνει πάλι από την αρχή το φαινόμενο που σας περιέγραψα. Ξέρετε μηπως απο την εμπειρία σας που μπορεί να οφείλεται αυτό ή μήπως μπορείτε να μου προτείνετε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που το τρέχεις και σου βρίσκει αν κάτι στο hardware σου δεν δουλεύει σωστά? Γιατί εγώ υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι μη σωστή λειτουργία τροφοδοτικού.

  Συγγνώμη που σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Η αλήθεια είναι πως κάποιες motherboard και κάποιες μνήμες τείνουν να έχουν παραξενιές, να μην συνεργάζονται καλά αν συνδυάσεις δύο διαφορετικές μνήμες μεταξύ τους.

  Αυτό όμως συμβαίνει κυρίως στις motherboard που υποστηρίζουν Dual DDR, κάτι που υποθέτω πως δεν συμβαίνει στη δική σου (συνήθως οι Dual Channel motherboard έχουν 4 θέσεις μνήμης).

  Για το πρόβλημα που αναφέρεις, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να ανιχνεύσει συνολικά προβλήματα στο hardware.

  Το πρόβλημά σου είναι πιθανότερο να έχει να κάνει με τη μνήμη ή τη motherboard. Προσωπικά δεν έχω δει τροφοδοτικά να δυσλειτουργούν (ή λειτουργούν κανονικά ή δεν λειτουργούν καθόλου), αλλά αυτό δεν αποκλείει όντως να φταίει αυτό στην περίπτωσή σου.

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις boot με κάποιο άλλο λειτουργικό (πχ με κάποιο boot cd ubuntu) για να δεις αν το πρόβλημα είναι με τα Windows ή το δίσκο?

 • Alex Sk

  Ναί αποκλείεται να είναι dual channel γιατί στις ενδείξεις της memory μου βγάζει στο channel: 1. Όσο για το πρόβλημα δεν έχω δοκιμάσει να τρέξω κάποιο άλλο λειτουργικό γιατί δεν έχω ασχοληθεί με άλλο OS εκτός από τα windows? Λογικά για να το κάνω θα πρέπει να το κατεβάσω και να το κάψω σε dvd και μετά να το τρέξω. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. όσο για το πρόγραμμα θα με διευκόλυνε γιατί δεν έχω την ευχέρια να αλλάζω τροφοδοτικο επεξεργαστή ή δίσκο έτσι να ελέγξω αν δεν λειτουργεί σωστά κάτι από ολα αυτά...Επίσης παράλληλα με αυτό το φαινόμενο των "επανεκκινήσεων έχω παρατηρήσει οτι το Pc έχει γίνει πιο αργό στο να φορτώνει τα windows όχι όμως και οταν σταθεροποιείται και έχω ανοιχτό καποιον browser ή παίζω κάποιο παιχνίδι. εκεί η ταχύτητα του είναι μια χαρα. Λέτε αμα ανεβάσω τη ram στα 4gb να μου λυθεί αυτό το πρόβλημα?

 • Alex Sk

  Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα ήθελα να κάνω και μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τις ram! Σε μια έρευνα αγοράς που έκανα στις μνήμες τύπου DDR2 βρήκα ότι υπάρχουν τύποι DDR2 SDRAM και SO DIMM DDR2. Υπάρχει κάποια ουσιώδης διαφορά και παίζει κάποιο ρόλο στο ποια είναι η σωστή να αγοράσω για το συστημα μου? Και αν ναι πως καταλαβαίνω ποια να πάρω (πέρα του ότι πρέπει να είναι στα 667 mHZ καθώς έχω άλλη μια στα 667 mHz). Από τις φωτογραφίες που είδα η διαφορα οπτικά ειναι οτι οι SO DIMM DDR2 φαίνονται να έχουν το διπλασιο πλατος απο τις DDR2 SDRAM... Ευχαριστώ και πάλι!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Οι SO DIMM είναι για laptop

 • Giorgos Katsolis

  Καλησπερα φιλε μ...ξερω πως το θεμα ειναι παλιο αλλα εχω μεγαλο προβλημα,αγορασα 1 μνημη Ram 2 Gb οταν την βαζω και ανοιγω το pc μ βγαζει μπλε οθονη οτι καποιο αρχειο λυπει....κανει επανεκκινηση μονο τ ανοιγω κανονικα το pc και μετα απο 5 λεπτα κλεινει μονο του και βγαζει παλι αυτην την μπλε οθονη.....σε παρακαλω θελω να με βοηθησειςς!!!!!

 • http://www.pcsteps.gr Gastou

  Εάν δεν έχεις πάνω την καινούρια μνήμη σου βγάζει ακόμα μπλε οθόνες?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Γιώργο.

  Δοκίμασε να βγάλεις την παλιά σου μνήμη, και να αφήσεις την καινούρια, να δεις αν εξακολουθείς να έχεις το ίδιο πρόβλημα.

  Πιθανώς να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα ανάμεσα σε παλιές και νέες μνήμες που να σου προξενεί πρόβλημα.

  Πες μου αν όντως ισχύει αυτό, και θα δούμε μετά τι μπορείς να κάνεις.

 • takis

  άρα εγώ που έχω PC3 μπορώ να βάλω όποια ddr3 μνήμη θέλω??

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Ναι, όλες οι DDR3 μνήμες ταιριάζουν σε όλες τις motherboard που υποστηρίζουν DDR3.

  Εκεί που θέλει προσοχή είναι αν τις τοποθετήσεις σε dual channel με άλλες μνήμες.

  Έχει τύχει ακόμα και μνήμες του ίδιου κατασκευαστή, που δεν είναι από την ίδια παρτίδα, να έχουν ασυμβατότητα στο Dual Channel.

  Γι' αυτό οι κατασκευαστές έχουν βγάλει σετ μνημών dual channel, triple channel και quad channel, με εγγυημένη συμβατότητα μεταξύ τους.

 • Γιώργος Καραγιάννης

  Η μητρική μου έχει dual channel, γιατί στο cpu-z έχει μέχρι 4 slots, βέβαια δείχνει μόνο τα δύο μιας και είναι dual channel, αλλά γιατί δείχνει 4 slots;

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Γιατί η μητρική σου έχει 4 slots. Τα δύο έχουν τη μνήμη σε dual channel, τα άλλα δύο είναι κενά.

 • Γιώργος Καραγιάννης

  Μόνο για τη RAM μιλάμε, έτσι;
  Όχι, όχι έχω ανοίξει τον πύργο, δύο είναι όλα κι'όλα.

 • ΠΑΥΛΟΣ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕ..

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Και το CPU-Z σου δείχνει 4 slot, ενώ έχεις μόνο 2 θύρες?

 • Γιώργος Καραγιάννης

  Ωναι.

  Αυτή είναι η μητρική μου, που όπως θα δεις έχεις dual channnel, δηλ. δύο slots.http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-h61m-s2v-b3rev_11

  Και αυτό είναι το cpu-z που λέει 4 slots, αλλά μόνο τα δύο δείχνουν και λογικό αφού έχω dual channel, τα άλλα δύο τα δείχνει ανενεργά, αλλά η απορία μου είναι γιατί να δείχνει 4 slots; .

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Μην μπερδεύεις το Dual Channel με το ότι έχεις δύο slots, είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

  Για δοκίμασε τη δωρεάν έκδοση αυτού του προγράμματος, να δούμε αν λέει σωστά τα slot.

  http://www.sisoftware.net/?d=&f=downandbuy&l=en&a=

 • Ermis

  Eπειδη σκεφτομαι και εγω να αλλαξω μνημες, επειδη 2 gb τι να σου κανουνε, εχω την μητρικη asus p8h61 m-le,- http://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LE/ -οι μνημες αυτες- http://www.e-shop.gr/product?id=PER.550404&sid=1- μπορουνε να συνεργαστουνε με την συγκεκριμενη μητρικη, επειδη υπαρχουνε καποιες διαφορες, κυριως στα volt, θα υπαρξει προβλημα?
  Ανεβαζω screenshots απο τις μνημες που εχω τωρα.

  Eυχαριστω.

 • Ermis

  Eχω την μητρικη asus p8h61 m-le, οι μνημες αυτες μπορουνε να συνεργαστουνε με την συγκεκριμενη μητρικη, επειδη υπαρχουνε καποιες διαφορες, κυριως στα volt, θα υπαρξει προβλημα?

  Eυχαριστω.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Από τη στιγμή που η motherboard δέχεται DDR3 μνήμες, δεν θα έχεις πρόβλημα

  Τα volt δεν παίζουν ρόλο, η Motherboard θα δώσει αυτόματα την τάση που χρειάζονται οι νέες μνήμες.

 • Ermis

  Καταλαβα και στα χαρακτηριστικα εκει που αναφερει παραμετροι χρονισμων μηπως σημαινει οτι μπορει να δουλεψει και στα 1333mhz και με 1,5volt? γιατι κατι τετοιο καταλαβα.
  Παράμετροι Χρονισμών: JEDEC: DDR3-1333 CL9-9-9 @1.5V,

 • Γιώργος Καραγιάννης

  Θα το δοκιμάσω, αλλά μπορεί να έχει 2 slots , αλλά να μην είναι dual channel;

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Dual channel είναι σίγουρα. Δεν νομίζω υπάρχει motherboard που να μην υποστηρίζει dual channel.

  Απλά το dual channel δεν σημαίνει πως έχει μόνο δύο slots. Και οι περισσότερες motherboard με 4 slots, dual channel υποστηρίζουν.

 • George

  Γειά σας!!

  Έχω την toshiba satellite p200d-11l, εδω και 6 χρόνια.
  Επειδή, μου παρουσιάζει η RAM μπλε οθόνες (καιρός είναι πια), αποφάσισα, να τις αλλάξω.
  Σας παρουσιάζω όλες τις λεπτομέρειες των παρόντων ram με την βοηθεια του προγραμματος που αναφερατε παραπανω:

  PC2-5300 (333 MHz) DDR2,
  Module Size = 1024 MHz,
  Samsung,
  Part Number = M4 70T2953EZ3-CE6,
  Serial Number = 5002ECF4,
  Size = 2 Gb.

  Επειδή δεν είμαι 100% σίγουρος για ποια μνημη να παρω, πειτε μου εσεις την γνωμη σας. Επείσης ενα τελευταιο, αφου εχω 2gb ram γινεται να εγκαταστησω πχ. 3gb ή παραπάνω ??

  Ευχαριστώ, εδω ειναι το link με τις μνημες που βρηκα: http://www.e-shop.gr/sort_search.phtml?stuff=PC2-5300&x=0&y=0

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Καλησπέρα Γιώργο.

  Λογικά το laptop σου έχει δύο θέσεις μνήμης, οπότε μάλλον θα πρέπει να αντικαταστήσεις εντελώς μία από τις δύο μνήμες σου με μία μεγαλύτερη, ή αλλιώς να τις αλλάξεις και τις δύο.

  Πες μου τι από τα δύο προτιμάς, για να δω τι μνήμη να σου προτείνω.

 • https://plus.google.com/101711249583559396566 Bill Keeping

  εκτος απο την motherboard, Dual channel πρεπει να υποστηριζει και η μνημη ραμ απαραιτητα για να εκπεμπει σε δυο καναλια;;; γιατι απο τι βλεπω οι περισοτερες ραμ εχουν single channel.

 • George

  Θα αλλάξω και τις δύο γιατι, αν μου χαλασει και η αλλη, παλι θα πρεπει να τις αλλαζω :D

 • Άγγελος Κυρίτσης

  To Dual Channel εξαρτάται αποκλειστικά από τη motherboard.

  Οι μνήμες αν είναι σε dual channel kit απλά εγγυώνται πως θα λειτουργούν σε συνεργασία. Μπορεί όμως και να μην είναι σε dual channel kit, και πάλι να λειτουργούν

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Για 4 GB αυτές είναι καλές http://goo.gl/ivPPZG

  Για 8 GB πάνε λίγο ακριβά: http://goo.gl/M4F2Bz

 • Σταθης

  Καλησπερα και απο μενα. Εγω εχω 3GB μνημη και θελω να την αναβαθμησω στα 4GB ή 8GB καθως εχω W7 64B. Δουλευω προγραμματα επεξ. ηχου, εικονας, φωτο κλπ. Εκει που παρουσιαζεται το προβλημα ειναι κυριως σε βαριες ιστοσελιδες οπου με τρωει αρκετη μνημη και σερνεται και σε ανοιγμα πολλων tabs. Εχω τρεις μνημες, η καθεμια τους ενος GB Kingston 1024MBytes PC3-10700H(667 MHZ). Τι θα με προτεινατε; Να προσθεσω αλλη μια του ενος και να το παω στα 4GB και τι κασκευαστει να επιλεξω; Να το παω στα 8GB; Και αν ναι θα πρεπει να τις αντικαταστησω ολες και να παρω μια των 8GBQ

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Μπορείς να βγάλεις τη μία μνήμη και να πάρεις ένα σετ dual channel των 8GB (4+4) ώστε να έχεις συνολικά 10GB και να εκμεταλλευτείς το Dual Channel και στις νέες μνήμες.

  Το Dual Channel Kit της Kingston είναι πολύ καλή επιλογή: http://goo.gl/6UnBSI

 • George

  Θα πάρω τα 4GB.
  Ευχαριστω για την βοηθεια και καλη συνέχεια :D

 • George

  Να ρωτήσω κατι ακομα, για να το παραγγείλω πρεπει να εχω αναγκαστικά paypal? ρωταω γιατι δεν εχω βγαλει ακομα

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Δεν χρειάζεται, μπορείς να παραγγείλεις με αντικαταβολή ή με παραλαβή από κάποιο κοντινό σου κατάστημα.

 • Manthos

  Πέρα από την μητρική (συχνότητες, τύπος και τα τοιαύτα) υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε σε σχέση με τον επεξεργαστή μας;; Αυτό το memory controler τι ρόλο βαρά;;

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Όχι, δεν παίζει κανένα ρόλο ο επεξεργαστής.

  Ο Memory Controller αναλαμβάνει τη μεταφορά των δεδομένων από τη μνήμη στον επεξεργαστή και το αντίστροφο, αλλά δεν έχει ιδιαιτερότητες ως προς τη μνήμη, ό,τι ταιριάζει στη motherboard είναι συμβατό.

 • George

  Ωραία!!
  Ευχαριστώ, και πάλι, για την βοήθεια :).

 • Manthos

  Σ ευχαριστώ! Προσπαθώ να αναβαθμίσω τον υπολογιστή του γραφείου και δεν θέλω να τα κάνω μαντάρα αλλά δεν ξέρω πλέον αν συμφέρει να αγοράσω extra μνήμη η να αγοράσω athlon am1. Οσα περισσότερα μαθαίνω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι. Οπως και να χει είσαι ο διαδικτυακός ήρως των αρχάριων! Να σαι καλά

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Γράψε στο http://www.pcsteps.gr/questions/ πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις για αναβάθμιση και τι motherboard έχεις, και θα δω πώς μπορώ να σε βοηθήσω.

 • θανάσης

  Γεια σας κ απο εμενα λεγομαι θανασης.. και θα ηθελα να ρωτησω κατι.. εχω 2x2Gb dual channel ddr3 me sixnotita 1600MHZ.. αν βαλω αλλες 2x2Gb dual channel ιδιας η και αλλης αταιριας στα αλλα 2 slot με συχνοτητα 1866MHz θα εχω καποιο θεμα? η θα δουλευουν ρολοι?

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Γεια σου Θανάση

  Δεν θα έχεις πρόβλημα με τις διαφορετικές συχνότητες, απλά όλες οι μνήμες θα λειτουργούν με τη συχνότητα της πιο αργής. Αλλά δεν κάνει και μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις, οπότε θα είσαι ΟΚ.

  Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες motherboard που είναι λίγο παράξενες όσον αφορά τις μνήμες, οπότε θα σου πρότεινα να προτιμήσεις μνήμες ίδιας μάρκας, για σιγουριά.

 • Σταθης

  Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες. Θα θελα να ρωτησω. Η προσθηκη μνημης ειναι ενα απλο "βαλε βγαλε" ή χρειαζεται καποιες ρυθμησεις; Θα την αναγνωρισουν αμεσως τα W7; Δεν εχω κανει ποτε καμια προσθηκη στον υπολογιστη για αυτο ρωταω. Μηπως ειναι καλυτερα να το παω σε τεχνικο;

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Δεν χρειάζεται τεχνικός, ούτε καμία ρύθμιση. Αρκεί τα Windows να είναι 64bit, αλλιώς το σύστημά σου θα αξιοποιεί μόνο τα 4GB.

  Δες τον οδηγό εγκατάστασης RAM
  http://www.pcsteps.gr/1273-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7-ram-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1/

 • γιωργος gk

  Καλησπερα

  Εχω σημερα
  Μητρηκη ASUS P5SD2-VM LGA775 socket for Intel® Core™ Pentium dual με μνημη 1gb Στα 333mhz ! όπως μου γραφει to spu-z

  To pc exei 2 slots μνημες

  Επισης
  στο spd γραφει ddr2- pc2 6400 400mhz

  Θελω
  να βαλω αλλα 2gb μνημη pc2-6400 sta 800mhz διοτι είναι πολύ ακριβές
  στα 400 mhz.

  Θα εχω
  προβλημα η θα ηταν καλυτερα να την βγαλω αυτή που εχω και να παρω 2Χ2 pc2-6400 sta 800 mhz ?? (κανουν τα 800 για το pc μου

  Ευχαριστω
  .

 • γιωργος gk

  επισης πωσ μπορω να δω αν ειναι 240 πιν η 200 η λιγοτερο ??

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Καλύτερα είναι να πάρεις δύο μνήμες, για να λειτουργούν σε Dual DDR.

  Οι μνήμες των 800Mhz θα λειτουργήσουν στον υπολογιστή σου, δεν θα έχεις πρόβλημα.

  Δεν σε απασχολούν τα Πιν. Όλες οι DDR2 μνήμες για σταθερούς υπολογιστές είναι συμβατές με όλες τις motherboard που υποστηρίζουν DDR2.

  Αυτές με τα λιγότερα pin είναι οι SO-DIMM για τα laptop.

 • Τάσος Δημητριάδης

  Καλημέρα έχω ένα netbook που ψιλοσέρνετε, και θέλω να βάλω 1gb στην θύρα που διαθέτη, ακολούθησα τα βήματα του οδηγού, και στην καρτέλα SPD δεν έχει καταχώριση γιατί έχει ενσωματωμένη στη μητρική την μνήμη, οπότε πως θα βρω τι μνήμη να του βάλω.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Καλημέρα Τάσο.

  Τι μάρκα και μοντέλο είναι το netbook σου?

 • Τάσος Δημητριάδης

  ANDVENT 4211

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Σύμφωνα με αυτή τη σελίδα http://www.crucial.fr/uk/upgrade/Advent-memory/Advent+Notebooks/4211-upgrades.html παίρνει μνήμες DDR2

  Αυτή είναι μια καλή επιλογή: http://goo.gl/T0Q2Hl

 • Τάσος Δημητριάδης

  Άγγελε σύμφωνα με το πρώτο ling (crusial) συνιστά ram με 200 pin η μνήμη από το ling του eshop που μου πρότεινες έχει 204 pin κάτι δεν μου κολλάει υπάρχει πρόγραμμα που να μου δείχνει για τι δικη μου περίπτωση τι μνήμη είναι συμβατή και στα ποσα mhz το crucial το είχα εντοπίσει και εγώ αλλα δεν είμαι σίγουρος είναι μεγάλη ιστορία για να σου πω τον λόγο

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Όλες οι DDR2 μνήμες So-DIMM είναι συμβατές με όλες τις Motherboard για laptop ή netbook που υποστηρίζουν DDR2.

  Τα MHz δεν παίζουν κανένα ρόλο όσον αφορά τη συμβατότητα.

 • Τάσος Δημητριάδης

  ok thanks

 • Πάνος

  Καλησπέρα Άγγελε και καλό μήνα. Έχω ένα παλιό lap-top, του αδερφού μου Acer Aspire 3000. Έλεγα να του κάνω αναβάθμιση αντικαθιστώντας την Ram και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να μην σέρνεται ο Ιντερνετ. Αξίζει λες ή καλύτερα να πάρει ένα και καινούργιο;; Σύμφωνα με το πρόγραμμα που λες, (cpu-z) η Ram είναι: 256ΜΒ, pc2700(166Mhz), Nanaya Technology Σρτο slot 2 ενώ το slot1 είναι κενό

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Καλό μήνα, Πάνο.

  To laptop αυτό παραείναι αρχαίο, από το 2006, δεν σώζεται με τίποτα.

  Το πιθανότερο είναι πως δεν θα βρεις μνήμη DDR σκέτο (όχι DDR2 ή DDR3) και σίγουρα δεν θα βρεις επεξεργαστή για να του αλλάξεις.

  Καλύτερα να πάρει ένα καινούριο.

 • Πάνος

  Ευχαριστώ πολύ... τότε, λέω να του "ρίξω" linux που είναι "βαμβάκι" (ελαφρύ λειτουργικό) και να το κρατήσω εγώ για 2ο απλά για σερφάρισμα...

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Βάλε http://lubuntu.net/, με 256ΜΒ μνήμη δεν νομίζω καν να σηκώνει το κανονικό Ubuntu.

 • Πάνος

  Έγινε, σε ευχαριστώ πολύ... Μάλλον για την "ανακύκλωση συσκευών" το βλέπω!!! χαχαχα

 • George

  Γειά σας! Πρόσφατα, παρήγγειλα μια μνήμη RAM Mushkin DDR2 4GB 667MHZ DUAL CHANNEL. Το link: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200020406. Οταν αλλαξα τις μνημες, δεν ανοιγε καν επειδη εκανα το λαθος να μην προσέξω οτι τα volt που ηθελα, ειναι 1.2 και όχι 1.8. Το λαπτοπ ειναι toshiba satellite p200d-11l. Τι μπορώ να κάνω ετσι ωστε να μπορεσει να δουλεψει;; Ευχαριστώ!

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Γειά σου Γιώργο,

  Από τη στιγμή που ο υπολογιστής σου δέχεται μνήμες DDR2, δεν παίζουν σημασία τα Volt, ρυθμίζονται αυτόματα από τη motherboard.

  Για δοκίμασε να βάλεις μόνο τη μία μνήμη επάνω, ύστερα μόνο την άλλη, να δεις αν θα λειτουργήσει έτσι, και κάνε ξεχωριστές δοκιμές για τις διαφορετικές θύρες στη motherboard.

 • George

  Δοκίμασα όλους τους τρόπους. Οταν βαζω πανω την παλια και κατω την καινουρια, κολλαει στην "Εκκίνηση των Windows" Δηλαδή δεν εμφανίζεται το λογότυπο. Και καποιες φορες μου εβγαλε μπλε οθονη. Το ιδιο με τις αλλες. Εχω 32 bit μηπως αυτο φταιει;;

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Δοκίμασες σκέτη την καινούρια μνήμη, χωρίς την παλιά?

 • George

  με τις σκετες καινουριες δεν αναβε καθολου. Με τη μια παλια και την αλλη καινουρια εγινε αυτο.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Η παλιά μαζί με την καινούρια είναι λογικό να έχουν ασυμβατότητα αν είναι να λειτουργήσουν σε dual channel.

  Δεν έχω καταλάβει από τις απαντήσεις σου, δοκίμασες μία μόνο από της καινούριες, όχι και τις δύο μαζί? Την έβαλες μόνη της στη μία θύρα, και μετά στην άλλη? Έκανες το ίδιο και με την άλλη μνήμη?

 • George

  Ναι, έκανα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Στην αρχή, δοκίμασα με τις 2 καινούριες, και δεν έγινε τίποτα. (Μαύρη Οθόνη). Mετα εβαλα μόνη της στη μία θύρα, και μετά στην άλλη και δεν εγινε τιποτα. Έκανα το ίδιο και με την άλλη μνήμη και τοτε αναψε, και μου εβγαλε μπλε οθονη για bios να κανω αναβαθμιση. Τελος παντων εκανα "απειρους" συνδυασμους και δεν δουλεψε. Εβαλα ξανα τα παλια και το αφησα στην ησυχια του :D.
  Αν ειναι να αναβαθμισω το bios πως το κανω;;; ειναι δυσκολο;;

  Ευχαριστω και παλι!!!!

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Η αναβάθμιση του BIOS δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

  Γενικά είναι μια διαδικασία που δεν προτείνω, γιατί αν κάτι πάει στραβά δεν θα μπορέσει μετά να ανοίξει ο υπολογιστής

  Όμως στην περίπτωσή σου είναι πολύ πιθανό να λύσει το πρόβλημά σου, για να μην πάνε χαμένες οι μνήμες σου.

  Δεν ξέρω αν το μοντέλο σου είναι το ST2061, για το οποίο θα βρεις οδηγίες εδώ:
  http://support.toshiba.com/support/modelHome?freeText=1777156

  Ή το ST2071, για το οποίο θα πας εδώ
  http://support.toshiba.com/support/modelHome?freeText=1702312

 • George

  Το μοντέλο ειναι P200D-11L http://i2.rozetka.ua/goods/88/88558.jpg

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Ναι, αλλά συχνά έχουν και έξτρα κωδικούς τα μοντέλα. Δες στην ετικέτα με το serial number αν γράφει κάτι επιπλέον, γιατί το support της Toshiba δεν βγάζει τίποτα για το P200D-11L

 • George

  Λοιπόν το Model Number είναι: PSPBQE-00P00YGE
  και το Serial Number: 97416212K.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Α, μπράβο. Αυτή είναι η σελίδα τότε
  https://www.toshiba.eu/innovation/jsp/supportMyProduct.do?service=EU

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Αυτό είναι το τελευταίο BIOS http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/bios-20100215105940.zip

  Εδώ θα βρεις οδηγίες
  http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

 • George

  Αυτόν εδω τον driver βρηκα:
  Ποια ειναι η γνώμη σας.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Λογικά αυτό είναι.

  Εδώ θα βρεις τις οδηγίες για update:

  http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

 • George

  Ευχαριστώ πολύ Άγγελε! θα προσπαθήσω! αν δεν πετυχει η αναβάθμιση, τι γινεται;;; θα παει για ανακύκλωση;

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Κάποιες motherboard έχουν κάποιο backup plan για να επαναφέρεις ένα λειτουργικό BIOS, αλλά για τη συγκεκριμένη δεν γνωρίζω.

 • ΘΑΝΑΣΗΣ

  γειά σας κύριε Κυρίτση, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα ιδιάζουσας φύσης με τις RAM : έχω ένα dual chanel kit των (1+1) σύνολο:2GB ,και απόφάσισα πρόσφατα να κάνω αναβάθμιση σε ένα άλλο σετ : dual chanel kit των (4+4)σύνολο :8GB για περισσότερη ευχέρεια σε βαριές εφαρμογές.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αποκαρδιωτικό: το pc δίνει ρεύμα κάνοντας συνεχείς επανεκκινήσεις αυτόματα χωρίς να ανοίγει καν η οθόνη!!κάνοντας κιόλας τον χαρακτηριστικό ήχο ΜΠΙΠ! . Το θέμα είναι ότι βάζοντας πάλι τις παλιές ram πίσω όλα λειτουργούν καλά σαν μην τρέχει τίποτα με κανονική εκκίνηση.θέμα συμβατότητας με:CPU,MOTHEBOARD,FSB, mhz, ή ότι άλλο δεν υπάρχει , είναι τα προβλεπόμενα. Ξέρετε που μπορει να οφείλεται; Ευχαριστώ.

 • manolis

  Γειά σας.Έχω σταθερό Υ/Η η μητρική μου δέχεται ddr2 και ddr3.Θέλω να πάρω ddr3 στα 1333 MHZ θα έχει κάποιο πρόβλημα ο Υ/ΗΣ γιατί κάποιος μου είπε ότι η μητρική μου δέχεται μέχρι 1066MHZ άλλοι μου λένε επειδή έχω τα windows 64bit δεν θα έχω θέμα.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Γεια σου Μανόλη,

  Δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά οι μνήμες σου θα λειτουργούν στα 1066MHz.

  Είναι και οι μνήμες που έχεις ήδη DDR3? Γιατί πολλές μητρικές που παίρνουν και τα δύο είδη, μπορούν να δεχτούν μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, όχι συνδυασμό. Συμβουλέψου το βιβλίο οδηγιών της Motherboard σχετικά.

  Τα 64Bit έχουν να κάνουν μόνο με τη συνολική ποσότητα μνήμης, το να αναγνωρίζει το σύστημα πάνω από 4GB. Αλλιώς δεν επηρεάζουν σε τίποτα όσον αφορά τη συχνότητα.

 • manolis

  Όχι είναι 2 ddr2 από 1 GB η κάθε μία αλλά είναι παλιές και θέλω να πάρω 2 ddr3 από 4GB η κάθε μία.Ευχαριστώ πολύ.

 • manolis

  Το θέμα είναι ότι είχα παραγγείλει 1 ddr3 όταν την έβαζα στην μία θύρα ddr3 έκανε συνεχιζόμενα μπιπ και στην άλλη έκανε επανεκκίνηση.Την έδωσα πίσω αλλά δεν μου είπαν αν έχει πρόβλημα η όχι.Μου είπαν ότι μπορώ να πάρω άλλες.Την μητρική την άλλαξα πριν 5 μήνες.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Είναι πιθανό να έπεσες σε ελαττωματική. Καμιά φορά επίσης η αναβάθμιση BIOS τη μητρική βοηθάει σε ασυμβατότητες.

 • manolis

  Η μητρική μου δέχεται

  2 x υποδοχές 1.5V DDR3 DIMM για υποστήριξη μέχρι 8GB μνήμης συστήματος.Μπορείς να μου πείς από το e shop μία καλή επιλογή?

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Αυτές είναι μια χαρά: http://goo.gl/6KWihU

 • Petros

  Καλησπέρα. Έχω ένα ASUS F552C, χρειάζομαι να βάλω λίγη επιπλέον RAM από τα 4giga που διαθέτει. Έτρεξα το cpuz και μου δείχνει όλα τα slots κενά.. Τι τρέχει?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά...

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Πέτρο. Τυχαίνουν καμιά φορά motherboard που δεν συνεργάζονται καλά με το CPU-Z.

  Δοκίμασε αυτό το εργαλείο της Crucial, για να σου πει ποιες μνήμες είναι συμβατές, και ύστερα αγοράζεις μνήμες του ίδιου τύπου από οποιονδήποτε κατασκευαστή.

  http://www.crucial.com/upgrade/ASUS-memory/oem.html

  Τώρα για το πόσες θέσεις ελεύθερες έχει, μάλλον θα πρέπει να ανοίξεις τη θέση των μνημών για να δεις - κάτι που θα έκανες έτσι κι αλλιώς για να προσθέσεις μνήμη.

 • Petros

  ΟΚ λοιπόν... το ετρεξα και ειδα αυτο...
  Ανοιξα ήδη το laptop και ειδα ενα κενο σλοτ..εχω φωτογραφια...Ειδα και κατι που μοιαζει με ram αλλα ειναι ενσωματωμενο πανω στη μητρικη...παιζει τετοιο πράμα???

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Ωραία, οπότε είναι συμβατό με μνήμες DDR3.

  Σου είναι εύκολο να βγάλεις μια φωτογραφία του laptop, να δω τι ακριβώς εννοείς?

 • Guest

  Εχω εδω τη φωτογραφια..

 • Petros

  Ορίστε η φωτογραφια..

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Απ' ότι φαίνεται όντως είναι ενσωματωμένη η δική του RAM. Είναι κάτι αρκετά σπάνιο, ακόμα και σε Netbook

  Οπότε έχεις ένα slot για να προσθέσεις μνήμη τύπου DIMM DDR3

 • Petros

  Μια τελευταια ερωτηση αν μπορω. Ο περιορισμος των 10gb που ειδα στο τεστ ισχυει???

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Είναι περίεργος ο περιορισμός των 10GB, από τη στιγμή που έχει 4GB ενσωματωμένα και δεν υπάρχουν DIMM των 6GB.

  Από την άλλη μεριά, πολλά πράγματα είναι παράξενα με αυτή τη motherboard, οπότε δεν θα το απέκλεια.

  Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα 4άρι DIMM για να είσαι σίγουρος. 8 GB είναι αρκετά για τις περισσότερες εφαρμογές σε ένα laptop, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ για να τρέξει προγράμματα που να θέλουν πολλή μνήμη.

 • Petros

  Ευχαριστω παρα πολύ για τον χρόνο και τις πληροφορίες σου. Το site κάνει πάρα πολύ καλή δουλεία για τον μέσο χρήστη. Καλή συνέχεια..

 • Βαγγέλης

  Έχω έναν υπολογιστή του 2005 ο οποίος περιλαμβάνει ram 512 mb
  Υπάρχει περίπτωση να μην σηκώσει μια ram 2 gbεπειδή είχε xp και τώρα που του έβαλα τα 7 σέρνεται

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Πιστεύω θα σηκώνει. Ακολούθησε τον οδηγό για να δεις τι τύπου μνήμη χρειάζεσαι, και θα σου προτείνω μια καλή.

 • Βαγγέλης

  DDR3

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Η μητρική σου έχει 2 ή 4 θύρες? Και πόσες από αυτές είναι πιασμένες από την υπάρχουσα μνήμη?

 • Βαγγέλης

  έχει 4 θύρες και είναι μόνο η μια πιασμένη

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Βάλε αυτή: http://goo.gl/pca6wX

 • Βαγγέλης

  και κατι τελευταιο εχω και να laptop σχετικα καινουργιο με 4gb ram και windows 7 x64 και θεελω να προσθεσω μια ακομη ram 4gb στο προγραμμα λεει πως εχει 4 slot ενω οταν το ανοιξα ειδα μονο 2
  εαν ειναι δυο θα εχω προβλημα επειδδη θα ειναι διαφορετικες οι ram και οχι dual channel

 • Βαγγέλης

  ωστε να μην αγορασω αδικα μια ram που δε θα λειτουργεί

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Δυστυχώς με τα laptop είναι πιο μπλεγμένα τα πράγματα. Μου έχουν τύχει προσωπικά laptop που έχουν αναγνωρίσει δυο διαφορετικές μνήμες χωρίς πρόβλημα στα δύο slots, και άλλα που είναι δύσκολα.

  Ίσως είναι καλύτερα να πάρεις μνήμη από κάποιο φυσικό κατάστημα και να βεβαιωθείς πως μπορείς να την επιστρέψεις, σε περίπτωση που δεν σου κάνει.

  Επίσης μπορείς να δεις αν η αντιπροσωπεία έχει κάποιο κιτ αναβάθμισης, αλλά συνήθως τα χρεώνουν αρκετά ακριβά, δεν συμφέρουν.

 • Βαγγέλης

  Ευχαριστώ πολύ θα αγοράσω την μνήμη που μου είπες για τον παλιό και θα πάω μέσα στη εβδομάδα σε κάποιο κατάστημα για να δω για τον καινούργιο.

 • stratos

  Σε ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0με FX-8350 εχω κολλήσει στην επιλογή μνήμης (2Χ4) 8GB.
  Έχετε κάτι δοκιμασμένο να προτείνεται;. Ευχαριστώ.

 • Βαγγέλης

  Το laptop μου είναι Toshiba satellite C670-19F
  Και η ram του Samsung 4GB 2Rx8 PC3-10600S-10-F2
  Ξέρεις εάν θα μπορέσει να λειτουργήσει σε dual channel με άλλη μια ίδια και αν έχεις κάποιο καλό κατάστημα να μου Προτείνεις

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Μέχρι και το Σάββατο μπορείς να πάρεις αυτές http://goo.gl/gi7IJi με έκπτωση 20%. Δύσκολα θα βρεις μνήμες στα 2400MHz σε αυτή την τιμή, και η Kingston είναι από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Για δες κάποιο από αυτά τα καταστήματα http://www.bestprice.gr/item/2151843728/hp-4gb-2rx8-pc3-10600r-9-593923-b21.html?fromq=4GB+2Rx8+10600s

 • Ερεσός

  Πριν βάλω παραγγελία στο eshop για
  ASUS X550LB-XX022D 15.6'' INTEL CORE I7-4500U 4GB 750GB NVIDIA GF GT740M 2GB FREE DOS
  τον οποίον βρίσκω καταπληκτική ευκαιρία για μένα, θέλω να τους πω να προσθέσουν ένα ακόμα chip 4GB μνήμης.
  Ο οδηγός που προτείνεις δεν έχει τι συγκεκριμένο μοντέλο. Τι να παραγγείλω για να είναι συμβατό; Τι μνήμη φοράει για να παραγγείλω την ίδια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η γνώμη σου, μου είναι απαραίτητη για να προβώ σε άμεση παραγγελία γιατί είναι αυτή τη στιγμή σε έκπτωση 20%.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Η Asus δεν δίνει πληροφορίες, πέραν του ότι είναι DDR3 στα 1600MHz

  http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X550LB/specifications/

  Έτσι κι αλλιώς, εκτός από τον τύπο DDR, δεν υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά που να επηρεάζουν τη συμβατότητα.

 • tsigpan

  Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ένα παμπάλαιο pc με αυτή την μητρική: http://www.asrock.com/mb/SiS/K7S41/ θέλω να αυξήσω την ram μήπως και βελτιώσω κάτι. Έχω βρει αυτή εδώ http://www.ebay.com/itm/NEW-HIGH-Density-1GB-PC3200-400Mhz-184PIN-DDR1-Desktop-memory-RAM-Non-ECC-/161263258011?pt=US_Memory_RAM_&hash=item258c0a099b Αυτή τη στιγμή έχει πάνω 756 mb ram (μια 500αρα και μια 256).Σκέφτομαι να βάλω 2 ώστε να φτάσω τα 2 gb.Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι συμβατή με την μητρική.Ευχαριστώ.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Ότι θα είναι συμβατή, θα είναι, εφόσον είναι DDR που υποστηρίζει η Motherboard.

  Δεν ξέρω όμως αν θα έχεις πρόβλημα να σου τις στείλουν από το Hong Kong, καμιά φορά ηλεκτρονικά είδη κολλάνε στο τελωνείο. Βέβαια, επειδή είναι χαμηλού κόστους, μάλλον θα είσαι εντάξει.

 • tsigpan

  Ευχαριστώ Άγγελε για την απάντηση.

 • Τολης96

  Θα ηθελα να ρωτησω.. Θελω να βαλω 12 gb ram ddr3 hyper x fury.. Πειραζει αν βαλω 8gb + 4gb ?? και οι δυο θα δουλευουν στα 1600mhz αλλα θα υπαρχει προβλημα επειδη θα ειναι η μια 8 και η αλλη 4?? ευχαριστω

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Αν έχεις μόνο δύο θύρες στη Motherboard και βάλεις δύο τέτοιες μνήμες να τρέξουν σε dual channel DDR, θα έχεις πρόβλημα 100%.

  Αν έχεις τέσσερις θύρες και οι μνήμες δεν είναι σε Dual Channel, τότε δεν θα είχες πρόβλημα, ακόμη κι αν ήταν σε διαφορετική συχνότητα.

 • Πανος123

  Καλησπέρα το λαπτοπ που εχω εχει πανω μια μνημη ramaxel pc3-10700 667 mhz 1gb και μια sumsung pc3-10700 667 mhz 2gb.θα ηθελα να αλλαξω την ramaxel 1gb και να παρω μια 2gb αν όμως η συχνοτητα αυτης είναι 1066mhz και όχι 667mhz θα υπαρχει πρόβλημα? (λαπτοπ: hp pavilion g6 1000ev). Eυχαριστω

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Όχι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, από τη στιγμή που εμφανώς οι μνήμες δεν είναι σε Dual Channel DDR. Απλά η νέα μνήμη θα τρέχει στα 667MHz.

 • Πανος123

  Σ'ευχαριστω για την απαντηση και αν θα μπορουσες να μου προτείνεις καποια μνημη 2gb για το λαπτοπ από το eshop.Ευχαριστω

 • Τολης96
 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Δες στο manual ποιες θύρες είναι για το Dual Channel, αν είναι του ίδιου χρώματος ή αυτές που είναι δίπλα δίπλα, και βάλε τις μνήμες ανάλογα.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Αυτή είναι μια χαρά: http://goo.gl/JKdce7

 • Πανος123

  Δεν εχει σχεση που αυτή που εχω είναι pc3-10700 και αυτή που μου δειχνεις είναι PC3-8500?

 • Τολης96

  Σε ευχαριστω πολυ

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Σωστά, κοιτούσα τη συχνότητα. Οι μνήμες σου με το DDR τρέχουν στα 1333MHz (667x2). Οπότε μπορείς να βάλεις αυτή τη μνήμη http://goo.gl/7REa0J

  To 10700 ουσιαστικά είναι στρογγυλοποίηση του 10666. Για να δεις πως λειτουργούν αυτοί οι αριθμοί, δες το σημερινό μας άρθρο: http://www.pcsteps.gr/24777-%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b7%cf%82-ram/

 • Πανος123

  Και κατι τελευταιο γιατι σε εχω πριξει δηλαδή αν κρατησω την sumsung pc3-10700 667 mhz 2gb και βαλω και αυτή που μου πρότεινες θα εχω μνημη 4gb και όλα θα είναι συμβατα και όλα κομπλε?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Πάντα υπάρχει ένα ρίσκο ασυμβατότητας με τις μνήμες, αλλά από τη στιγμή που λειτουργούσαν κανονικά μνήμες διαφορετικής χωρητικότητας, πιστεύω πως θα είσαι εντάξει.

 • Ελλην Ποντιος

  Καλησπερα! εχω αυτη τη ram , http://prntscr.com/3xass8 και θελω να παρω αυτες εδω http://www.e-shop.gr/kingston-khx13c9b1bk2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1333mhz-hyperx-black-series-dual-channel-kit-p-PER.550423 , αυτη που εχω τωρα, η Ramaxel θα βγει καθως εχω μονο δυο θυρες.. υπαρχει κανενα θεμα που αυτη που ειχω τωρα ειναι PC3 10700 και οι kingston ειναι 10666? ρωταω γιατι η μητρικη που εχω ξερω μονο οτι δεχεται DDR3 στα 1333MzH , δε ξερω αν εχει καμια σχεση αυτο διπλα απο το DDR3

 • Πάνος

  Άγγελε καλησπέρα, με το προγραμματάκι που μας έχεις πεί βρήκα τις μνήμες που έχει το λαπ τοπ (ελληνικά έτσι;) που έχω.
  Είναι: DDR2, 2048 Mbytes PC2_5300 and Slot#2 DDR2 1024 MB PC-2 5300 (333MHz).
  Επίσης κάνοντας αναζήτηση στο e shop για να αγοράσω μέσω γνωστών κατασκευαστών (Toshiba) μου βγάζει μόνο 1024 και 2048 (http://www.e-shop.gr/wizardmemory.phtml).
  Δηλαδή δεν μπορώ να βάλω μεγαλυτερη ή απλά δεν θα υπάρχει στο e shop αντίστοιχη;

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Υπάρχουν στο e-shop so dimm DDR2 των 4GB, όπως αυτό http://goo.gl/0jmHfc. Δεν πιστεύω πως θα έχει πρόβλημα να τρέξει στον υπολογιστή σου.

 • Νάσια

  Καλησπέρα,

  Το έτρεξα και εγώ το προγραμματάκι και μου έβγαλε πως έχω τέσσερις θύρες από τις οποίες μόνο μια έιναι πιασμένη από μια DDR2 1024MB PC2-5300 (333MHz). Στο tap Memοry, λέει channel single.

  Μπορώ να βάλω αυτήν http://www.e-shop.gr/kingston-ktd-insp6000b-2g-so-dimm-ddr2-2gb-pc5300-667mhz-p-PER.553831 που είναι 2GB ή σε κάθε θύρα θα πρέπει να βάλω μέχρι 1GB επειδή έχει 1GB ήδη επάνω???

  Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα με το λειτουργικό σύστημα σε σχέση με την RAM. Αν π.χ. πάω την RAM στα 4GB, θα πρέπει να αλλάξω τα xp 2002 home edition που έχω τώρα πάνω.

  Τέλος ο σκληρός μου είναι 40GB, θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιον μεγαλύτερο και συμβατό?? Ο επεξεργαστής είναι Intel Pentium DUAL CPU E2180 2GHz.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 • Νάσια

  Καλησπέρα,

  Το έτρεξα και εγώ το προγραμματάκι και μου έβγαλε
  πως έχω τέσσερις θύρες από τις οποίες μόνο μια έιναι πιασμένη από μια
  DDR2 1024MB PC2-5300 (333MHz). Στο tap Memοry, λέει channel single.

  Μπορώ να βάλω αυτήν http://www.e-shop.gr/kingston-... που είναι 2GB ή σε κάθε θύρα θα πρέπει να βάλω μέχρι 1GB επειδή έχει 1GB ήδη επάνω???

  Επίσης
  ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα με το λειτουργικό σύστημα σε σχέση
  με την RAM. Αν π.χ. πάω την RAM στα 4GB, θα πρέπει να αλλάξω τα xp 2002
  home edition που έχω τώρα πάνω.

  Τέλος ο σκληρός μου είναι 40GB, θα
  μπορούσες να μου προτείνεις κάποιον μεγαλύτερο και συμβατό?? Ο
  επεξεργαστής είναι Intel Pentium DUAL CPU E2180 2GHz.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Δεν έχει σημασία η χωρητικότητα. Αν η μητρική είναι "δύσκολη" όσον αφορά τις μνήμες λόγω Dual Channel DDR, θα είχε πρόβλημα ακόμη και με 1GB αν δεν ήταν ακριβώς ίδιο με το ήδη υπάρχον 1GB.

  Αρκετά laptop πάντως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα, και έχω δει να συνεργάζονται με μνήμες διαφορετικών μεγεθών. Πιστεύω θα είσαι εντάξει.

  Εφόσον έχεις μέχρι 4GB μνήμης, τα XP θα τα αναγνωρίσουν, στα περισσότερα από τα 4 θα είχες πρόβλημα. Πάντως καλό θα ήταν ούτως ή άλλως να αντικαταστήσεις τα XP, τώρα που έχει λήξει η υποστήριξή τους, για την ασφάλεια του συστήματος.

  Οποιοσδήποτε δίσκος 2.5" είναι κατάλληλος για ένα laptop. Αυτός είναι μια καλή επιλογή: http://goo.gl/U4TX9K. Είναι σε προσφορά μέχρι το Σάββατο.

 • Νάσια

  Επανέρχομαι,

  Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν έιναι laptop αλλά είναι desktop. Η RAM για την οποία σε ρώτησα είναι για laptop??? Αν ναι, μπορείς να μου προτείνεις μια για το desktop μου. Στόχος είναι να φτάσω κοντά στα 4GB RAM.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Ναι, οι μνήμες SO DIMM είναι για laptop.

  Σου προτείνω αυτή τη μνήμη: http://goo.gl/7ZF4Mk

  και αυτό το σκληρό: http://goo.gl/R6Y1eY

  Δεν μπορώ να σου προτείνω μια μνήμη του 1GB και μία των 2GB για να έχεις ακριβώς 4GB, γιατί θα έχεις σίγουρα πρόβλημα με το Dual Channel DDR. Και είναι καλύτερα να πας στα 5GB παρά να μείνεις στα 3.

 • ageloswhite

  Αγγελε καλησπερα οι μνημες ''Fit AMD Motherboard ''ταιριάζουν σε pc που εχει αλλη μητρικη, η intel επεξεργαστη, μας το εξηγεις σε παρακαλω.

  Τουλαχιστον στο ebay στη Εχουν πολυ διαφορα στην τιμη με Ελλαδα.

  Επισης ειναι πιο μικρες σε μεγεθος ποια η διαφορα;

  Εχεις ωραιες μεταφορικες απεικονίσεις και το δειχνεις!

  Ευχαριστω πολυ!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Σε ολόκληρο το Internet, μόνο αυτός ο τύπος στο ebay χρησιμοποιεί τον όρο "Fit AMD Motherboard".

  Είναι μια μεγάλη ανοησία. Όλες οι DDR2 μνήμες είναι ίδιες και συμβατές μεταξύ τους, το ίδιο και όλες οι DDR3 μεταξύ τους.

  Συν ότι δεν αξίζει να αγοράσεις DDR2 μνήμες, είναι πιο ακριβές από τις αντίστοιχες DDR3. Καλύτερα να αλλάξεις μητρική και επεξεργαστή, για βάλεις μνήμες της προκοπής, παρά να δώσεις περισσότερα χρήματα για απαρχαιωμένες μνήμες που θα σου ξεμείνουν αργότερα.

 • ageloswhite

  Κατανοητο και ευχαριστω για την απαντηση!

 • Μαίρη

  Επειδή μπερδεύτηκα λίγο... Σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πιασμένη μία από τις δύο θύρες με PC3-10700 (667 MHz). Δηλαδή μπορώ να βάλω ως δεύτερη μνήμη οποιαδήποτε DDR3?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Θεωρητικά ναι, αν και υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα με το Dual Channel DDR. Δυστυχώς, αν δεν έχεις αγοράσει κιτ dual channel για να αντικαταστήσεις με δύο ίδιες μνήμες αυτή που έχεις, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα λειτουργήσει απρόσκοπτα μια νέα μνήμη.

 • Ntinos

  Καλησπερα

  Εγω εχω δυο μνημες DDR2 στα 333MHz αν παρω δυο μνημες οι οποιες (1gb x2) ειναι στα παραπανω MHz θα εχω προβλημα ?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Ντίνο.

  Εφόσον οι νέες μνήμες είναι κι εκείνες DDR2, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

 • katy

  καλησπέρα η μνήμη μου ειναι ddr2 pc2-5300,έχω windows 7 και το channel λεει dual..εχω 4 slot οπου τα δυο ειναι πιασμενα με μνημη 512..θέλω να προσθέσω μνήμη γτ κολλάει αρκετα ο υπολογιστης μ (σταθερος.) τι μνήμη μου προτείνετε να βάλω? μια τα 2 GB θα ειναι καλή??

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Όντως, 1GB RAM είναι λίγο για τα Windows 7, από 2 και πάνω είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

  Δες αυτές τις μνήμες, είναι πολύ καλή λύση: http://goo.gl/XYfVk1

 • ris

  Γειααα,εχω DDR2 2x2gb 333 mhz,μπορω να τις αφαιρέσω και να βαλω DDR3 2x4gb στα 2600mhz?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα φίλε μου,

  Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες μητρικές που έχουν θύρες και για DDR2 και για DDR3.

  Αν δεν έχεις μια τέτοια μητρική, τότε όχι, είναι αδύνατον. Οι υποδοχές για τις DDR2 είναι διαφορετικές από τις υποδοχές για τις DDR3.

 • ris

  Ειναι gigabyte ga-ep31-ds3l και γραφει fsb 1600 oc/1333 ddr2 1066,οποτε δν περνει ddr3?να παρω αλλη μητρικη να υποστηρίζει τον επεξεργαστή π ηδη εχω και ddr3 ram?ευχαριστώ :)

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Είναι πολύ παλιός ο επεξεργαστής σου, δεν υπάρχουν ποια μητρικές που να τον υποστηρίζουν. Θα πρέπει να αγοράσεις μαζί νέο επεξεργαστή, μητρική και μνήμη.

 • katy

  ok θα τις παραγγείλω σ'ευχαριστώ πολύ.:) Όταν κάνω την τοποθέτηση θα χρειαστεί να βγάλω τις 512 ram που ήδη έχω? η δεν υπαρχει προβλημα και τοποθετώ + τα 2 GB?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Μπορείς να τις αφήσεις. Απλά δες το βιβλίο οδηγιών της μητρικής, να βεβαιωθείς πως κάθε ζεύγος μνημών βρίσκεται στο δικό του κανάλι, πως δεν μπλέκονται μεταξύ τους.

 • Παντελης Θεσσαλονικη

  Καλησπερα Αγγελε πολυ χρησιμο το προγραμα και σε ευχαριστουμε για ολη σου τη δουλεια.Τα δικα μου στοιχεια ειναι CPU Intel(R)core (TM)2 DUO CPU E 4400@ 2.00GHz

  SPD DDR2 1024 MBytes MAX Bandwibth PC2-1024MBytes

  Memory DDR2 1024 MBytes

  Mainboard ASUS Tek Computer INC Model P5k

  Graphics NVIDIA Geforce 210

  οποτε πια η γνωμη σου,τι θα μπορουσα να προσθεσω απο καρτα μνημης;

  Να σου πω επισης οτι λειτουργικο εχω τα WINDOWS 8.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Παντελή,

  Πόσα slot έχεις ελεύθερα στη μητρική σου?

  Αν έχεις δύο ελεύθερα, και εφόσον τα Windows που έχεις είναι λογικά η 32 bit έκδοση, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι 4 Gigabyte, οπότε μπορείς να βάλεις αυτές τις μνήμες στις άλλες δύο θύρες: http://goo.gl/r9g2A7

 • Παντελης Θεσσαλονικη

  Σωστα Αγγελε ειναι η 32 bit εκδοση και εχω 3 κενα slot.Οποτε βαζω αυτες που μου προτινεις και μενει ενα slot κενο χωρις αυτο να πειραζει σε κατι φανταζομαι ετσι;

 • Παντελης Θεσσαλονικη

  Η παλια μενει επανω σωστα;

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Ναι, άφησε την παλιά επάνω. Απλά διάβασε στο βιβλίο οδηγιών της μητρικής ποιες θέσεις ανήκουν στο κάθε κανάλι, ώστε οι καινούριες να είναι στο ίδιο κανάλι μεταξύ τους.

 • ΜΠΑΣΙΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Καλησπερα. εχω pc intel) pentium 4 cpu 3.00Ghz Δυο slots (slot1 1024 mbytes DDR(PC-3200)
  speed 200mhz και slot2 512mbytes ddr(PC 3200) speed 200mhz (και στα 2.5volt και οι δυο) .
  Eχω τα ΧΡ και θελω να βαλω τα 7.Θα παραγγειλω μια DDR 1G να αντικαταστησω τα 512 mb στο δευτερο slot.(maximun capacity 4Gbytes)
  Θα προσεξω να ειναι ο τυπος DDR(PC 3200), την ταχυτητα 266 η 333 η 400ΜΗΖ, και τα volt 2.5,η 2.6 η ολα μαζι να συμφωνουν με την παλια 1 GHZ που θα αφησω στο PC ?

  Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Δημήτρη,

  Από τη στιγμή που είναι του ίδιου τύπου, DDR1, και προφανώς η μητρική δεν υποστηρίζει dual channel DDR, η συχνότητα και τα volt δεν έχουν μεγάλη σημασία.

  Καλύτερα πάντως να βάλεις τη MUSHKIN 991130 1GB DDR1 PC-3200 400MHZ. Αν βάλεις μνήμη χαμηλότερης συχνότητας, θα λειτουργήσει, αλλά και οι δύο μνήμες θα λειτουργούν στη χαμηλότερη συχνότητα.

 • run my little foot

  αγγελε καλησπερα κ ευχαριστω εκ των προτερων..
  θα περασω σε αναβαθμιση μητρικης,ειχα μια μητρικη με 4 σλοτς,2 DDR2 και 2 ddr3,τις δουλευα στις 2 ddr3 2gb+2gb sta 1333mhz.
  Στην αναβαθμιση μου θελω να περασω στα 8gb να παρω δηλαδη αλλες 2 μνημες ddr3 χωρητικοτητας συνολο 4gb + τις παλιες που εχω..
  η ερωτηση μου ειναι ακομα και αν οι καινουργιες ειναι σε μεγαλυτερες συχνοτητες π.χ στα 1600mhz θα δουλευουν μαζι οκ και αν δουλευουν ισχυει αυτο που μου ειπαν οτι θα δουλευουν μαζι αναγκαστικα κ οι 4 στη χαμηλοτερη συχνοτητα στα 1333 οχι ανεξαρτητα?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Θα δουλεύουν και οι 4 στη χαμηλότερη συχνότητα, όχι ανεξάρτητα.

  Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, γιατί η συχνότητα δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την ταχύτητα.

  Δες εδώ: http://www.pcsteps.gr/24777-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-ram/

 • Giannis

  Καλημέρα κ. Κυρίτση, φανταστική η δουλειά που κάνετε μέσω του pcsteps, θέλω να κάνω αναβάθμιση στον υπολογιστή μου μεγαλώνοντας την ram του σε πρώτη φάση, μέσω λοιπόν του software που προτείνετε έχω πάρει τις ενδείξεις που απεικονίζονται στην εικόνα, αν έχω καταλάβει καλά η μνήμη μου είναι DDR3 στα 667 MHz kai Triple Channel, ερώτηση... στo slot έχω 6 και πληροφορίες βλέπω στo 1,3,5, δηλαδή έχω άλλες 3 θέσεις για μνήμη (2,4,6); και αν ναι πως να τις τοποθετήσω στον υπολογιστή αφού έχω μόνο 3 θέσεις για μνήμη (ή δεν έχω καταλάβει κάτι καλά) και τέλος καθώς ψάχνω για μνήμες σε e-shop, plaisio, public δεν έχω βρει αντίστοιχες μνήμες με τις παραπάνω προδιαγραφές. Ευχαριστώ πολύ!!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Γιάννη. Το πιθανότερο είναι πως η μητρική σου έχει έξι θέσεις μνήμης, οι οποίες ανά τρεις λειτουργούν σε triple channel.

  Για δείξε μου στην καρτέλα mainboard του CPU-Z ποιο μοντέλο μητρικής έχεις, για να επιβεβαιώσω, και να σου προτείνω την κατάλληλη RAM.

 • Giannis

  Καλημέρα, ευχαριστώ για την άμεση απόκριση και σας επισυνάπτω 2 Printscreen του cpu

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Τελικά η μητρική σου έχει μόνο τρεις θέσεις μνήμης http://www.foxconnchannel.com/upload/Mainboard/201112284f56a3dc-f27d-48ba-a6f9-cd333bb9c1adBig.jpg, που είναι και εξαιρετικά σπάνιο. Έπεσες στην περίπτωση.

  Θα πρέπει λοιπόν να αντικαταστήσεις εντελώς τη μνήμη που έχεις, δεν μπορείς να προσθέσεις άλλη. Μια επιλογή είναι αυτή: http://goo.gl/EeHQXw

 • Giannis

  Ευχαριστώ πολύ

 • Agelos Navagos

  αλλο ενα καταπληκτικο αρθρο! εχω ενα dell laptop kai στο max bandwidth μου εχει PC3-10700(667 MHZ). πατησα να δω ποια ειναι συμβατη στο λινκ που εχεις του e-shop και μου βγαζει μια με 2 gb ram! αλλα εγω θελω να παρω αλλη μια τεσσαρα! γινεται αν ναι ποια θα μου ελεγες να παρω? πως μπορω να επιλεξω?και κατι ακομα πως θα ξερω αν βαζω dual channel ή κατι αλλο?

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλό θα ήταν να μπεις στη Dell και να δεις πόση είναι η μέγιστη RAM που υποστηρίζει το μοντέλο σου.

  Για το Dual Channel θα πρέπει να έχεις δύο πανομοιότυπες μνήμες, όσον αφορά τη συχνότητα, τους χρονισμούς, το μοντέλο, ακόμα και το πόσα κυκλώματα έχει πάνω η καθεμία.

 • Evripidis Xris

  Kalispera exw ths asus p5vd2mx mitriki kia paw sto site tis asus ka imou leei oti max sikwnei 4gb ram h erotisi mou einai ti pezei me ta mhz ton ram sto site leei 533mhz ama valw parapanw ti tha ginei genika sto thema mhz stis ram den katalavenw pezei rolo p.x. ama valw 1333mhz ram safti ti mitriki tha trexei mexri 533mhz?

 • Δημήτρης

  Καλησπέρα συγχαρητήρια για το χρήσιμο άρθρο,
  εγκατέστησα το πρόγραμμα και μου δείχνει οτι έχω 3 ram DDR3 στα 2048, PC3-10700 (667MHZ). Η μητρική μου έχει 6 slots. Αν κάνω αναβάθμιση μπορώ να βάλω νεες ram αλλά σε μεγαλύτερα gb?Δηλαδή αν βάλω 3 4αρες πχ θα τις αναγνωρίσει?Ρωτάω ώστε σε νέα ενδεχόμενη αναβάθμιση να μπορώ να αφαιρέσω τις 2αρες και να βάλω μεγαλύτερες χωρίς να αντικαταστήσω μητρική. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Δημήτρη.

  Θα πρέπει να βάλεις μνήμες που να είναι σε Triple Channel Kit, όπως αυτές http://goo.gl/Ed73OE ή αυτές http://goo.gl/EcWdKi.

  Αφού έχεις 6 slots, γιατί να αφαιρέσεις τις δυάρες? Βάζεις άλλες τρεις δυάρες στα άλλα τρία slots, και έχεις σύνολο 12GB. Ή βάζεις τρεις τεσσάρες και έχεις σύνολο 18GB.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Ευριπίδη,

  Ναι, μπορείς να βάλεις όσα mhz θέλεις, αλλά θα τρέχουν στα 533mhz. Το πιθανότερο όμως είναι στις προδιαγραφές της μητρικής να μην λαμβάνουν υπ' όψιν τον διπλασιασμό του DDR στις μνήμες, και η πραγματική συχνότητα λόγω του DDR να είναι 1066MHz.

  Δες αυτόν τον οδηγό για να έχεις μια πιο σφαιρική γνώση σχετικά με τα mhz των RAM: http://www.pcsteps.gr/24777-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-ram/

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Kαλησπερα Αγγελε
  Μια βοηθεια οταν μπορεις..
  εχω pc με ΑΜD Athlon)tm -processor LE-1640 2.59 GHZ, μνημη RAM Kingston KVR667D2N5/2G
  (DDR2 PC2-5300), καρτα γραφικων NVIDIA Ge Force 7050 PV/630a Exει δυο υποδοχες για μνημη(στη μια φοραει αυτη που ανεφερα) (αν και στο CPU-Z δειχνει 4 slots και το ενα κλεισμενο με 2G )...kai memory maximum 8G !?(γιατι?) MΠΟΡΩ να χρησιμοποιησω μια Κingston KHX6400D2/1G που εχω(χωρις προβλημα) ..η καλλιτερα μια ιδια στα 5300 οπως αυτη που εχει?
  Ευχαριστω εκ των προτερων

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Δημήτρη,

  Σίγουρα δεν θα λειτουργήσει η μνήμη σε Dual Channel DDR, καθώς είναι διαφορετικής χωρητικότητας και συχνότητας, αλλά πιθανώς να λειτουργήσει σε single channel για να έχεις 3GB.

  Βάλ' την, κι αν δεις πως έχεις αστάθεια, μπλε οθόνες κλπ, βγάλ' την και κοίτα να πάρεις μία πανομοιότυπη μνήμη με την πρώτη.

 • stefanos

  Κύριε Κυρίτση γεια σας.

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνεται.

  Για μένα είναι πολύτιμες γιατί μου λύνουν όλες μου τις απορίες.

  Πουθενά αλλού μέσα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ , όπου και αν έχω ψάξει,

  δεν έχω βρει πιο σωστή και αξιόλογη πληροφόρηση σχετικά με τους υπολογιστές.

  Με λόγο πλήρη, μεστό και αξιόπιστο, που δεν αφήνει καθόλου κενά. Σας ευχαριστώ που τις πολύτιμες γνώσεις σας τις κάνετε και δικό μας κτήμα. Χαίρομαι που
  ανακάλυψα τον ιστότοπό σας.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Νά 'σαι καλά, Στέφανε. Ό,τι χρειαστείς και ό,τι απορίες έχεις, εδώ είμαστε.

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Γεια σας το μονο που μου δειχνει το CPU_Z ειναι το μεγεθος της μνημης (1016 mbytes στην καρτελα spd δεν δειχνει ουτε στο slot 1 ουτε στο slot 2.
  τι νομιζεις να κανω να κανω τον υπολογιστη λιγο πιο γρηγορο ? εχω επεξεργαστη INTEL PENTIUM D 3.00 MHz και μητρικη AS ROCK G-31MS ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα Δημήτρη,

  Λογικά έχεις μία μνήμη πάνω του 1GB, καλό θα ήταν πάντως να ανοίξεις το κουτί του υπολογιστή για να το επιβεβαιώσεις, εφόσον η μητρική έχει μόνο δύο θύρες.

  Θα μπορούσες να βάλεις άλλη μία μνήμη του 1GB, όπως αυτή http://goo.gl/mzrUHe. Τα Windows θα λειτουργούν καλύτερα με 2GB RAM, αν και πάλι θα έχεις καθυστερήσεις αν ανοίγεις πολλά tabs στον browser.

Επιστροφή στην κορυφή