Home » Technology Explained » Chat AI: Ταυτόχρονες Απαντήσεις Από Όλα Τα Κορυφαία LLMs Στο PC - Ελληνικά
FEATURED Chat AI Ταυτόχρονες Απαντήσεις Από Όλα Τα Κορυφαία Γλωσσικά Μοντέλα Στο PC α2

Chat AI: Ταυτόχρονες Απαντήσεις Από Όλα Τα Κορυφαία LLMs Στο PC – Ελληνικά

Εργαλεία όπως το Bing Chat AI, ChatGPT, Claude, Google Bard, βασίζονται στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) για να δώσουν τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Παρότι μπορούμε να αξιοποιούμε το καθένα ξεχωριστά, υπάρχει καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος. Δείτε το μικρό open source εργαλείο που συγκεντρώνει όλα τα δημοφιλή chatbots και αρκεί μόνο ένα αίτημα για να εντοπίσουμε την ίδια στιγμή την καλύτερη δυνατή απάντηση από τους κορυφαίους βοηθούς AI.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Chat AI All-in-One

Το ChatALL είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα στο GitHub που μας επιτρέπει να συνομιλούμε ταυτόχρονα με διάφορους τύπους chatbot, όπως Chat GPT, Bing chat, Google Bard, Claude κ.τ.λ.

Η web εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μια ερώτηση και να λαμβάνουμε την ίδια στιγμή την καλύτερη δυνατή απάντηση από όλους τους δημοφιλείς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης. Αρκεί να είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet.

Μάλιστα, αυτή η ταυτόχρονη διαδικασία απαντήσεων συμπεριλαμβάνει και τα τρία στυλ συνομιλίας του Bing chat AI. Όπως ίσως γνωρίζουμε, αυτό δεν είναι εφικτό στο εργαλείο της Microsoft, καθώς πρέπει να κάνουμε έξτρα ενέργειες και φυσικά τρεις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις.

Chat AI

Έτσι, το ChatALL μας λύνει τα χέρια καθώς έχουμε έναν μοναδικό και αποτελεσματικό τρόπο αλληλεπίδρασης με όλα τα κορυφαία chat AI εργαλεία. Αυτό διευκολύνει τη λήψη διαφορετικών απαντήσεων στις ερωτήσεις μας, και μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το open source λογισμικό υποστηρίζει τα πιο δημοφιλή και ισχυρά γλωσσικά μοντέλα, όπως Chat GPT, Bing chat, Google Bard, Claude, και όχι μόνο.

Καθώς κάθε μοντέλο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ταυτόχρονα το κάθε chatbot για να συγκρίνουμε τις απαντήσεις για να επιλέξουμε τα καλύτερα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα.

Επιπλέον, το μικρό λογισμικό επιτρέπει την αντιγραφή των συνεδριών μας με ένα κλικ, και κρατάει το ιστορικό το οποίο μπορούμε και να το διαγράψουμε αν το επιθυμούμε.

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούμε να εισάγουμε τα ερωτήματα και τις προτροπές μας χωρίς να περιμένουμε να ολοκληρωθεί το προηγούμενο αίτημα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μας το κάνει κανένα chatbot στην επίσημη σελίδα του.

Απλά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαντήσεις του πρώτου αιτήματος μας από κάθε chatbot, θα βλέπουμε το “Waiting”. Κατόπιν θα ξεκινούν αυτόματα οι επόμενες απαντήσεις, κ.ο.κ.

Το μόνο αρνητικό, αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι, είναι ότι επί του παρόντος, δεν μπορούμε να έχουμε το chatbot της Google λόγω του προσωρινού αποκλεισμού στην Ευρώπη. Φυσικά, με ένα ισχυρό VPN που δίνει πραγματική US IP, όπως το NordVPN, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε ξεχωριστά.

Επίσης, δε θα έχουμε την εξαιρετική τελευταία έκδοση του Claude που περιγράψαμε πρόσφατα. Ωστόσο, μικρό το κακό καθώς μπορούμε να την έχουμε εντελώς δωρεάν στο Slack σε PC και κινητό, αλλά και στο Poe με κάποιους περιορισμούς.

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε ότι στους περισσότερους από εμάς θα είναι υπεραρκετή η δυνατότητα των ταυτόχρονων απαντήσεων από ChatGPT και από τα τρία στυλ συνομιλίας του Bing chat AI, καθώς εκεί θα βλέπουμε μονομιάς και συγκεντρωμένους, πολλούς συνδέσμους σχετικούς με το αίτημα μας.

Chat AI 2αα

Εγκατάσταση και χρήση

Το ChatALL είναι διαθέσιμο σε Windows, macOS, και Linux, και το κατεβάζουμε από το GitHub πατώντας εδώ.

Στα Windows απλά κατεβάζουμε το αρχείο win.exe και προχωράμε στην εγκατάσταση. Το αρχείο του open source λογισμικού είναι περί τα 80MB.

Chat AI 2αααμαα

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε ότι το Windows Defender έχει ως συνήθως αντίρρηση με τη λήψη της εφαρμογής.

Θα μας εμφανίσει τη γνωστή ειδοποίηση ασφαλείας, ή ο Edge θα μπλοκάρει την εγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να την αποδεχτούμε πατώντας στη σχετική ένδειξη που θα δούμε.

Εμείς προσωπικά δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά τη χρήση της εφαρμογής. Επιπλέον, τα τρία δημοφιλή εργαλεία προστασίας δεν εντοπίζουν σοβαρές απειλές, όπως παρατηρούμε στα κάτωθι στιγμιότυπα.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και ανοίξουμε το ChatALL, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο εικονίδιο του κάθε chatbot που επιθυμούμε. Για παράδειγμα, πατώντας στο ένα από τα τρία Bing chat AI…

…θα μας ανοίξει μια καρτέλα και μετά ένα παράθυρο της εφαρμογής, για να συνδεθούμε πρώτα με τον λογαριασμό μας στη Microsoft, πατώντας στον σύνδεσμο που θα δούμε…

…και μετά στο Είσοδος. Αν είμαστε ήδη συνδεδεμένοι ίσως αυτό το βήμα δε χρειαστεί.

Τέλος, μόλις πιστοποιήσουμε τη σύνδεση μας, κλείνουμε αυτό το παράθυρο της εφαρμογής…

…και πατάμε και στο Done της σχετικής καρτέλας που είδαμε το link.

Από εδώ και μετά, μπορούμε να προσθέσουμε άμεσα και τα υπόλοιπα στυλ συνομιλίας του Bing.

Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και το ChatGPT, όπου πρέπει πρώτα να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας στην OpenAI, μέσα από το παράθυρο της εφαρμογής.

Θα δούμε μια ειδοποίηση ότι μόνο τα μέλη του Plus μπορούν να χρησιμοποιήσουν το GPT-4. Ωστόσο, δε χρειάζεται να πληρώσουμε για το GPT-4, καθώς το έχουμε στο Bing chat AI που προσθέσαμε.

Έτσι, καθώς το GPT-3.5 είναι δωρεάν, μπορούμε να το προσθέσουμε όπως κάναμε και με το Bing, πατώντας αρχικά στο link της σύνδεσης.

Στη συνέχεια, θα δούμε ότι το χρώμα των εικονιδίων του κάθε chatbot που επιλέξαμε έχει ζωηρέψει και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα μαζί ταυτόχρονα.

Αν θέλουμε και την παλαιότερη έκδοση του Claude, δε χρειάζεται καμία διαδικασία καθώς ενεργοποιείται με ένα κλικ. Επίσης, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε ένα chatbot, πατώντας απλά στο εικονίδιο του.

Chat AI 5μμδδ

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να εισάγουμε τα αιτήματα μας στο σχετικό πεδίο στο κάτω τμήμα και να πατάμε Enter ή το Send to για να ξεκινήσουν οι συνεδρίες μας.

Τέλος, το ChatALL προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές προβολής και έτσι μπορούμε να προσαρμόσουμε το περιβάλλον των συνομιλιών σύμφωνα με τις επιθυμίες μας.

Chat AI 2αααμ

Ταυτόχρονα, σε κάθε καρτέλα συνομιλίας θα βλέπουμε το εικονίδιο της αντιγραφής καθώς και ένα λαμπάκι που μας βοηθάει να επισημάνουμε την καλύτερη απάντηση που μας αρέσει και να διαγράψουμε τις υπόλοιπες.

Αντιμετώπιση ζητημάτων

Ανάλογα το σύστημα μας και τον τρόπο που συνδεόμαστε στους λογαριασμούς μας, ενδέχεται να δούμε μια αστοχία στις συνομιλίες μας με το ChatGPT ή το Bing chat, με την ένδειξη “Error: Request is throttled”.

Αυτό οφείλεται στο ό,τι έχουμε αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό μας στην OpenAI ή Microsoft αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση αρχικά πατάμε στο Force Reload που παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο.

chatbot chat AI 3

Αν και πάλι δε λυθεί αυτό το ζήτημα, τότε πρέπει από τις ρυθμίσεις του ChatALL να συνδεθούμε ξανά στους λογαριασμούς μας, όπως είδαμε στην αρχή, πατώντας στο σχετικό link.

Εφόσον είμαστε ήδη συνδεδεμένοι στη Microsoft, τότε η λύση είναι στην προσωρινή απενεργοποίηση των εικονιδίων για λίγα δευτερόλεπτα, και μετά πάτημα για να τα ενεργοποιήσουμε ξανά.

chatbot chat AI 2

Αν αυτό το σφάλμα εμφανίζεται πολύ συχνά με το chatbot της OpenAI, πρέπει από τις ρυθμίσεις του ChatALL να επιλέξουμε το Enable του Automatic anti-disconnection που παρατηρούμε παρακάτω. Αυτό μόνο αν έχουμε συχνά το σχετικό σφάλμα με την απαίτηση για login.

chatbot chat AI

Είναι χρήσιμο το ChatALL;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps