Η Τεχνολογία Με Απλά Βήματα

Τα Καλύτερα Δωρεάν Antivirus για PC

Ένα καλό antivirus είναι συνήθως το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στον υπολογιστή μας και σε έναν ιό που θα μπορούσε να κλέψει τα password μας και τα στοιχεία του ebanking ή της πιστωτικής μας κάρτας. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τα καλύτερα δωρεάν antivirus για την προστασία της ψηφιακής μας ζωής.

Αν ψάχνετε antivirus για το smartphone σας, δείτε τους οδηγούς:

Τα καλύτερα Δωρεάν Antivirus για iPhone / iPad

και

Τα καλύτερα Δωρεάν Antivirus για Android Κινητό / Tablet

Η επιστημονική μέθοδος στην βαθμολογία των antivirus

Η βαθμολογία για το κάθε antivirus προέρχεται από το συνδυασμό των μετρήσεων έξι διαφορετικών ανεξάρτητων εργαστηρίων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι διαθέσιμα στο Internet.

Τα εργαστήρια αυτά είναι:

Ιδού λοιπόν τα καλύτερα δωρεάν antivirus που μπορείτε να επιλέξετε για τον υπολογιστή σας:

BitDefender Antivirus Free Edition 2014

τα καλύτερα δωρεάν antivirus 01

Η δωρεάν πρόταση της BitDefender είναι ένα ελαφρύ και εξαιρετικά "αθόρυβο" antivirus, που πραγματικά ξεχνάτε την παρουσία του.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις μετρήσεις των ανεξάρτητων εργαστηρίων, έχει εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά τον εντοπισμό και καθαρισμό Malware.

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο άλλα δωρεάν Antivirus (AVG, Avast, Avira κλπ), όμως είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν antivirus αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Βαθμολογία:
Εντοπισμός: 5/5
Καθαρισμός: 5/5
Προστασία: 4/5
Απόδοση: 5/5
Συνολικά: 4,75/5

Κατεβάστε το BitDefender Antivirus Free Edition 2014

AVG Antivirus Free 2014

τα καλύτερα δωρεάν antivirus 02

To AVG είναι μακράν το δημοφιλέστερο δωρεάν antivirus. Από την πρώτη του εμφάνιση έχει δεχτεί περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο downloads - 120.000.000 περισσότερα από το δεύτερο δημοφιλέστερο δωρεάν antivirus.

Σε ένα καθαρό σύστημα, το AVG είναι εξαιρετικά ισχυρό στο να εμποδίσει την επέλαση των Malware. Εντούτοις, αν το σύστημα έχει ήδη μολυνθεί και θελήσετε να εγκαταστήσετε το AVG για να το καθαρίσετε, μπορεί να δυσκολευτείτε.

Στην τελευταία του έκδοση, εκτός από την προστασία από ιούς και λοιπά malware, το AVG δίνει σημασία και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων (Do Not Track, ασφαλής διαγραφή αρχείων, ασφαλής αναζήτηση στο Internet κλπ)

Βαθμολογία:
Εντοπισμός: 4/5
Καθαρισμός: 3/5
Προστασία: 4/5
Απόδοση: 5/5
Συνολικά: 4/5

Κατεβάστε το AVG Antivirus Free 2014

Ad-Aware Free Antivirus+ 11

τα καλύτερα δωρεάν antivirus 03

Θυμάστε που αναφερθήκαμε στο δεύτερο δημοφιλέστερο δωρεάν Antivirus? Μπορεί να το έχουν προτιμήσει λιγότεροι απ' ότι το AVG, όμως το Ad-Aware έχει δεχτεί συνολικά 383.000.000 downloads.

Το Ad-Aware ξεκίνησε το 1999 σαν ένα μικρό εργαλείο για να προφυλάσσει τους χρήστες από τα "Web Beacons" - αόρατες εικόνες 1 pixel που επιτρέπουν στους διαφημιστές να τους παρακολουθούν. Σταδιακά εξελίχθηκε σε antispyware, για να γίνει τελικά πλήρες antivirus.

Στον καθαρισμό malware τα πήγε καλύτερα από το AVG, όμως υπολειπόταν ελαφρά όσον αφορά την προστασία, ιδίως όσον αφορά τα Phishing sites.

Συνολικά, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Βαθμολογία:
Εντοπισμός: 4/5
Καθαρισμός: 4/5
Προστασία: 3/5
Απόδοση: 5/5
Συνολικά: 4/5

Κατεβάστε το Ad-Aware Free Antivirus+ 11

Avast! Free Antivirus 2014

τα καλύτερα δωρεάν antivirus 04

Μπορεί να έχει την τρίτη θέση όσον αφορά τα συνολικά downloads, την τελευταία εβδομάδα όμως σχεδόν 1,3 εκατομμύρια χρήστες κατέβασαν την τελευταία έκδοση του Avast - περισσότεροι από το AVG και το Ad-Aware μαζί.

Το Avast πήγε πολύ καλά στις μετρήσεις των εργαστηρίων, ξεπερνώντας το AVG και το Ad-Aware όσον αφορά τον καθαρισμό ήδη μολυσμένου συστήματος.

Εκεί που υπολείπεται το Avast είναι στις επιδόσεις. Είναι πιο βαρύ από αντίστοιχα antivirus, και επιπλέον έχει καμιά φορά την τάση να "παραπονιέται" για αθώα προγράμματα, ειδικά για portable εφαρμογές.

Βαθμολογία:
Εντοπισμός: 4/5
Καθαρισμός: 5/5
Προστασία: 4/5
Απόδοση: 3/5
Συνολικά: 4/5

Κατεβάστε το Avast! Free Antivirus 2014

Avira Free

τα καλύτερα δωρεάν antivirus 05

To Avira στις μετρήσεις των εργαστηρίων είχε εξίσου υψηλή βαθμολογία όσον αφορά τον εντοπισμό και τον καθαρισμό με το BitDefender, ενώ επίσης είναι αρκετά ελαφρύ για το σύστημα.

Το μεγάλο μειονέκτημα του Avira είναι πως ο χρήστης δεν δικαιούται καθόλου τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία, αν προκύψει πρόβλημα στο σύστημά του κατά τον καθαρισμό.

Για την ακρίβεια, η Avira διαθέτει ένα "Experts Market" στο οποίο οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν για να έχουν τεχνική βοήθεια από τους "Ειδικούς".

Βαθμολογία:
Εντοπισμός: 5/5
Καθαρισμός: 5/5
Προστασία: 3/5
Απόδοση: 2/5
Συνολικά: 3,75/5

Κατεβάστε το Avira Free

Comodo Internet Security

τα καλύτερα δωρεάν antivirus 06

Όλα τα παραπάνω antivirus που είδαμε έχουν ξεχωριστές, πληρωμένες σουίτες Internet Security που να ενσωματώνουν λειτουργίες firewall. Η Comodo, όμως, παρέχει όλο το πακέτο antivirus και Firewall εντελώς δωρεάν.

Η σουίτα Comodo Internet security φέρνει πραγματικά δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εκτός από αυτό καθαυτό το πρόγραμμα, έχουμε την επιλογή να αλλάξουμε τους DNS της σύνδεσής μας στους ασφαλείς DNS της εταιρείας, καθώς και να χρησιμοποιήσουμε τον "ενισχυμένο" Comodo Browser (που είναι βασισμένος στον Chromium, όπως και ο Google Chrome).

Όμως μαζί με τη μεγάλη δύναμη, έρχεται και η μεγάλη ενόχληση. Αν βάλετε την προστασία στο "αυστηρό", το Comodo θα σας γκρινιάζει κάθε τόσο για το παραμικρό.

Με άλλα λόγια, αν είστε ένας απλός χρήστης και δεν παίζετε online games, το Comodo θα σας κρατήσει ασφαλή και με το παραπάνω. Αν όμως είστε πιο power user, ενδεχομένως να βαρεθείτε τη γκρίνια του Comodo όποτε κάποιο πρόγραμμα εκτός του browser θελήσει πρόσβαση στο Internet.

Βαθμολογία:
Εντοπισμός: 5/5
Καθαρισμός: 2/5
Προστασία: 5/5
Απόδοση: 2/5
Συνολικά: 3,50/5

Κατεβάστε το Comodo Internet Security

Κοινή Λογική 2014

Το καλύτερο συνοδευτικό για οποιοδήποτε antivirus, δωρεάν η πληρωμένο, βρίσκεται ανάμεσα στα αυτιά μας. Η καλύτερη προστασία από ιούς στο διαδίκτυο είναι η σωστή ενημέρωση και το να χρησιμοποιούμε τη λογική μας.

Διότι, αν μπαίνουμε σε ύποπτα site ή κατεβάζουμε "τραγούδια" με κατάληξη ".js", τότε όλα τα antivirus του κόσμου να έχουμε εγκατεστημένα, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί το malware που θα τα ξεγελάσει και να την πατήσουμε.

Εσείς, ποια θεωρείτε τα καλύτερα δωρεάν antivirus?

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο δωρεάν antivirus ή έχετε κάποια εμπειρία με τα παραπάνω, μοιραστείτε τη μαζί μας στα σχόλια.

Για ακόμα περισσότερα δωρεάν προγράμματα, δείτε το άρθρο:

Τα Καλύτερα Δωρεάν Προγράμματα για Windows (200+)!

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα της ηλεκτρονικής ασφάλειας, δείτε επίσης:

Οι 12 πιο επικίνδυνοι μύθοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια

Πώς θα προστατευτείτε από ιούς που περιέχονται σε emails

Οι πιο επικίνδυνες καταλήξεις αρχείων (που μπορούν να γεμίσουν ιούς τον υπολογιστή μας)

8 συμβουλές για να μην κολλήσετε ΠΟΤΕ ιό

Ελέγξτε αρχεία για ιούς online με το Virustotal

Και, αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν:

Τι να κάνετε αν ο υπολογιστής σας μολυνθεί από ιό: 5 περιπτώσεις

Τα Καλύτερα Δωρεάν Antivirus για PC 4.70/5 (94.00%) 10 votes

Οικονομική Εκτύπωση

 • http://www.psput.gr Papp0us

  Ευχαριστώ πολύ! Με βοήθησες αρκετά, γιατι μετά απο πολλά χρόνια με linux, γύρισα στα windows και έχω ψιλοχαθεί με τα antivirus.

 • http://www.pcsteps.gr Gastou

  Παρακαλώ!!!
  Καλή επιτυχία με τα Windows!

 • vassilis

  Γενικά, ότι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεν είναι. Πολύ σωστό! Στο τέλος της δεκάδας μου λέει το site ότι είμαι ο 999 επισκέπτης και πιθανον να κερδίσω ένα iphone. Λες να είναι αλήθεια?!!!!!!
  Πέρα από την πλάκα πολύ εξυπηρετική η δεκάδα. Να στε καλά!

 • http://www.pcsteps.gr Gastou

  Χαχαχα! Λες?
  Σ'ευχαριστούμε Πολύ!!!!

 • Starscream

  Comodo Firewall rulez ρε! Τώρα αν δεν είναι φιλικό προς τους... n00bάδες, άλλο αυτό.

 • Mandelas_1

  ευχαριστω,ειναι πολη ευχριστο

 • Ikola

  Avast παιδια πιστευω το καλυτερο!

 • προστασια του υπολογιστη

  Θα συμφων

 • antivirus prostasia

  θα συμφωνησω μαζί σου. Ομως υπάρχουν κι άλλα προγράμματα antivirus για άλλες περιπτώσεις μολύνσεων

 • Stavchrist

  Δοκίμασα το Microsoft Security Essentials.
  Είναι πολύ καλό το συστήνω ανεπιφύλακτα

 • Teo

  egw eixa sto netbook  mou to pctools to opoio eixa plirosei kai itan poli kalo kai kratouse 1,5 xrono twra lew na kateuasw to  Microsoft Security Essentials alla exw akousei poli kala logia kai gia to Avira

 • ΠΑΥΛΟΣ

  EXΩ ΤΟ AVAST ΚΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

 • https://plus.google.com/102860694507549395129 gewrgios pappas

  προσωπικά χρησιμοποιώ ad-aware που είναι αθόρυβο αποτελεσματικό και "απο πίσω" malwarebytes..όσα ανέφερες είναι εξαιρετικά,το θέμα είναι με ποιο βολεύεται ο καθένας

 • https://www.facebook.com/georgios.soulantikas George Soulantikas

  Προερχομενος από το AVG τα τελευταία χρόνια δίχνω εμπιστοσύνη στο Avast μιας και με έχει βγάλει παλικάρι στα δικά μου συστήματα κι έχει αποδειχτεί ότι μπορώ να στυρίζομαι πάνω του και σε δύσκολες καταστάσεις γνωστών μου. Όντως μερικές φορές γίνεται ενοχλητικό με την "γκρίνια" του στα αθώα προγράμματα περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε. Θεωρείται βαρύ αλλά όχι τόσο που να σε φέρνει σε σκέψεις όπως άλλα της λίστας. Όσο είναι free και όσο κάνει καλά τη δουλειά του θα συνεχίζω να το εμπιστεύομαι.

 • Ermis

  Nαι οντως το bitdefender, ειναι αυτη την στιγμη, (γιατι τα δεδομενα αλλαζουνε, ειδικα σ'αυτα τα προγραμματα), απο τα καλυτερα free antivirus, και στην κυριολεξια αθορυβο, αλλα αυτο που μου εκανε πραγματικα μεγαλη εντυπωση, ειναι οτι η χωρα προελευσης της συγκεκριμενης εταιρειας ειναι η http://en.wikipedia.org/wiki/Bitdefender

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Αυτό σε εντυπωσιάζει? Και η Softpedia Ρουμάνικη είναι :)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Softpedia

 • Ermis

  E...βεβαια, τι σχεση μπορει να εχει η Ρουμανια με την υψηλη τεχνολογια, στο κατω κατω να ηταν δυτικοευρωπαικο, η τουλαχιστον Ρωσικο, το καταλαβαινω, εκτος αν υπαρχουνε αλλοι απο πισω.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Μην υποτιμάς το ανατολικό block. Απ' ότι φαίνεται, εκτός από ωραίες κοπέλες, βγάζει και καλούς προγραμματιστές :)

 • Ermis

  Aπ'οτι φαινετε, ετσι ειναι, να δουμε εμεις, ποτε θα μοιασουμε στους αρχαιους υμων...προγονους.

 • ManoloSISMANIDIS

  Kalhspera dhladh to security essential ths microsoft den kanei?

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Είναι πέρα για πέρα ανεπαρκές.

  Τέλη του 2012 έχασε για πρώτη φορά την πιστοποίηση του (http://securitywatch.pcmag.com/none/305401-microsoft-fails-av-test-certification), και στον έλεγχο του Ιουλίου-Αυγούστου 2013 πάτωσε μεγαλοπρεπώς (0,5/6,0)
  http://www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avtestreports_pi1%5Breport_no%5D=133162

 • ManoloSISMANIDIS

  Thanks aggele pali kala pou yparxeis kai su me to pcsteps kai enhmerwnomaste plhrwsme xeis vohthisei polu tosa xronia, otan paw spiti tha perasw to noumero 1

 • ManoloSISMANIDIS

  Kai ena teleutaio to Ccleaner gia katharisma einai oso kalo lene gia free?

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Ναι, είναι εξαιρετικό. Δες και τον αναλυτικό μας οδηγό, για να μάθεις τα μυστικά του

  http://bit.ly/1ekq3vb

 • ManoloSISMANIDIS

  Thanks aggele na sai kala

 • ManoloSISMANIDIS

  Kai kati teleutaio pou ksexasa file, twra pou tha diagrapsw to essential tha diagrafei kai to windows defender? Tha prepei na perasw kanena firewall apo auta pou proteineis se prohgoumeno arthro?

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Το Windows Firewall είναι ανεξάρτητο από το Essentials και το Defender. Είναι αρκετό, δεν πιστεύω πως χρειάζεσαι τρίτο firewall.

 • george

  Με το που περασα το bitdefender οταν εγινε restart εχασα το microsoft outlook 2007 μαζι με τους λογαριασμους και ολα τα μυνηματα. Υπαρχει τροπος να επανελθουν ?

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Είχες σπασμένο το office, ή αγορασμένο?

 • george

  Ειναι σπασμενο

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Πιθανώς να είχε κάποια μόλυνση το σπάσιμο, και γι' αυτό το bitdefender να το αφαίρεσε.

  Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να εγκαταστήσεις αυθεντικό office. Λογικά δεν έχουν χαθεί τα αρχεία με τα μηνύματα, τις επαφές και τους λογαριασμούς.

 • george

  Ναι αλλα που μπορει να ειναι ??

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Όλες οι πληροφορίες του Outlook αποθηκεύονται σε ένα αρχείο outlook.pst.

  Πληροφορίες σχετικά με το αρχείο μπορείς να βρεις εδώ http://support.microsoft.com/kb/287070

 • dimitris

  Το panda cloud?Νομιζω οτι ειναι απο τα κορυφαια free.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Είναι καλό, μόνο όμως εφόσον λειτουργεί η σύνδεση στο Internet, πράγμα που το περιορίζει αρκετά, γιατί αρκετά malware χτυπάνε τη δικτύωση.

 • ASΛ

  Αγγελε τι γνωμη εχεις για το (360 Internet Security ) .

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Έχω διαβάζει γενικά καλά λόγια, αλλά πως βρίσκει πολλά false positives, αρχεία που είναι καθαρά τα βλέπει ως μολυσμένα.

  Συν ότι παρ' ότι έχει το όνομα Internet Security, δεν περιλαμβάνει firewall, είναι σκέτο antivirus.

 • ASΛ

  Σε ευχαριστω Αγγελε :)

 • χρήστος

  Κατέβασα το Bitdefender, αλλά σε 30 μέρες απενεργοποιήθηκε και για να επανενεργοποιηθεί μου ζητάει να κάνω login, αλλά εγώ δεν θέλω. Τί να κάνω;

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Πολλά δωρεάν antivirus ζητούν δωρεάν εγγραφή για να λειτουργούν μετά τις πρώτες 30 ημέρες.

  Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς με το να κάνεις εγγραφή. Μπορείς όμως πάντοτε να φτιάξεις ένα ψεύτικο email με μία από αυτές τις υπηρεσίες http://www.pcsteps.gr/15231-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-email-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE/

 • χρήστος

  Ευχαριστώ Άγγελε

 • christos

  Καλησπερα Αγγελε , σημερα ληγη το προ-εγκατεστημενο Mcafee που ειχε το νεο μου Λαπτοπ.
  Σκεφτομαι να εγκαταστησω το Αβαστ μαζι με φαιργουλ Κομοντο ...(εννοω τις δωρεαν πλατφορμες).
  Θα ηθελα ενα μικρο σχολιο απο εσενα ...
  Υ.γ : η χρηση θα ειναι ΄΄απλη΄΄ ,χρηση ιντερνετ και αντε κανα παιχνιδι online στο facebook .
  Ευχαριστω.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Προσωπικά θεωρώ το firewall περιττό, το ενσωματωμένο firewall των Windows κάνει αρκετά καλή δουλειά.

  Όσο για το Antivirus, συστήνω το Bitdefender, έχει καλύτερες βαθμολογίες αυτή τη στιγμή στις δοκιμές.

 • christos

  οκ , θα ακουσω την γνωμη σου , απλα εχω μεινει εκτος τεχνολογιας για αρκετα χρονια με το απορχαiομενο μου desktop ...
  δεν γνωριζα οτι τα windows 8 .1 εχουν και firewall , νομιζα οτι εαν απεγκαταστησω το mcafee δεν θα εχω και firewall .
  πηρα λαπτοπ asus σειρα f552 i5 1.8

 • christos

  Αγγελε , το facebook protection , αξιζει να το κατεβασω ??

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Εννοείς το Facebook safego της Bitdefender? Δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά έχω διαβάσει καλά λόγια.

 • chris

  ναι φιλε μου , αυτο εννοω ...οκ ευχαριστω για μια ακομα φορα .

  και κατι ακομα ..προσπαθω να σου στειλω απαντηση με το λογαριασμο στο facebook .. αλλα μου λεει κατι για εγγραφη στο diquss...ενω σε αλλα sites μπαινω αμεσως.

 • Γιάννης

  http://www.alexiptoto.com/%CF%84%CE%B1-9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-antivirus μπορεις να ζητησεις απο την google να αφαιρεσει τη διευθυνση αυτη απο τα αποτελεσματα του. θα το κανει εντος 7 ημερων περιπου... το ξερω γιατι εχω πεσει κι εγω θυμα αντιγραφης αρθρων...

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Να σου πω, το σκέφτηκα, αλλά οι φωτογραφίες που δείχνουν είναι διαφήμιση για το Pcsteps, και ταυτόχρονα τους ξεφτιλίζουν, οπότε δεν με πειράζει :)

 • Gabrielo

  Την καλησπέρα μου, Άγγελε το Norton 360 είναι η κορυφαία σουίτα της SYmantec για οικιακούς πελάτες και περιλαμβάνει τείχος προστασίας, αντιγράφω από το ελληνικό Site της Νorton:
  Έξυπνο, αμφίδρομο τείχος προστασίας Δεν επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες την είσοδο στο οικιακό σας δίκτυο μπλοκάροντας την εισερχόμενη κίνηση που θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλής.

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Το Norton360 όμως δεν είναι δωρεάν, οπότε δεν έχει θέση σε αυτό το άρθρο.

 • mania

  Θα ηθελα να ρωτησω τι γνωμη εχετε για το risingantivarious .Eυχαριστω

 • Άγγελος Κυρίτσης

  Ξέρω πως η εταιρεία που το φτιάχνει είναι πολύ μεγάλη στην Κίνα, αλλά δεν το έχω δει σε εργαστηριακές δοκιμές για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.

  Αν αρχίσει να γίνεται πιο γνωστό στη Δύση και ξεχωρίσει ανάμεσα στα άλλα, θα το προσθέσω στη λίστα. Προς το παρόν θα παραμείνω στα δοκιμασμένα.

 • mania

  Εγκατέστησα το bitdefender και ειναι πραγματι ''αθόρυβο''.Σας ευχαριστω πολύ.

 • Kwstas

  Θα μπορούσες να δώσεις λινκ με τις έρευνες; δεν τις βρήσκω

  Ευχαριστώ.

 • perastikos

  Καλησπερα φιλε, κατεβασα το bitdefender internet security 2015 με δωρεαν ενεργοποιηση 9 μηνων,τι διαφορα εχει με το antivirus bitdefender? με το internet security δεν ειμαι καλλυμενος? υπαρχει θεμα? τι μου προτεινεις? επισης στο μενου του εχει μια επιλογη safepay που αν την πατησω με παει σε ενα δικο του παραθυρο για να κανω τις συναλλαγες που θελω, αυτο ειναι ασφαλες? ευχαριστω εκ των προτερων!!

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα φίλε μου,

  Την ίδια μηχανή antivirus έχει, απλά το Internet Security ενσωματώνει και Firewall, οπότε έχεις ακόμα καλύτερη προστασία.

  Δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά το safepay, αλλά σίγουρα θα είναι πιο ασφαλές από μια σκέτη συναλλαγή στο σύστημα. Πρόσεξε μόνο μήπως υπάρξει καμία ασυμβατότητα με συγκεκριμένα συστήματα πληρωμών, και δεν μπορέσεις να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή.

 • perastikos

  ωραιος φιλε, μια τελευταια απορια, οταν θα εχεις χρονο και ορεξη μου λες :) , τωρα βλεπω μια ελαχιστη καθυστερηση κατα το ανοιγμα σελιδων στο internet, πρωτα ανοιγαν σε ενα δευτερολεπτο και τωρα σε εναμιση με δυο περιπου, μπορω να το διορθωσω καπως αυτο? πρωτα ειχα το microsoft security essentials αν λεει κατι αυτο, καλο βραδυ και ευχαριστω για ολα!!

 • lef

  KOIνοτοπα ολα τα antivirus , ολα τα σαιτ τα ιδια γραφουν. Προτεινω baidu free.

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  To Baidu έχει πατώσει σε δοκιμές. Δες για παράδειγμα το review στο PCmagazine: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2430255,00.asp

  Γιατί να το προτιμήσεις σε σχέση με καλύτερα και επίσης δωρεάν antivirus?

 • http://www.efriend.gr/ efriendgr

  Γεια σου! Δλδ αν εχουμε ενα AVirus ειμαστε καλυμενοι και απο spyware και malware; Εγω ας πουμε εβαζα παλια και το mbam και εβρισκε πραγματα που το AV δεν εβρισκε. Κι αν δε φτανει το AVirus ποια antispymalware θα προτεινες συνοδευτικα να τρεχουνε;

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Τα πιο καλά antivirus πιάνουν τα spyware, τα adware και γενικά τα ανεπιθύμητα προγράμματα.

  Αν κανείς είναι στοιχειωδώς προσεκτικός στο τι κατεβάζει και τι τρέχει, δεν χρειάζεται επιπλέον antispyware να τρέχει, επιβαρύνει το σύστημα άδικα.

 • http://www.efriend.gr/ efriendgr

  Εχω βαλει το spybot και μαλλον πρεπει να εχει realtime απλα δε το δηλωνει καπου ξεκαθαρα πρεπει να ψαξεις πολυ μεσα για να βρεις κατι που να το υποστηριζει αυτο. Εχω το free και εχει μεσα ενα Scanner servise responsible for scanning single files during on-access or custom demand scans. Το on access μαλλον υποδηλωνει αυτο. Με το που παει να τρεξει κατι δλδ χωρις αναγκαστικα να κανεις on demand, τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Ναι, το on-access είναι αυτόματο, μόλις τρέξεις κάποιο αρχείο.

 • nikolas

  aggele eimai enas boskos apo kriti pou edw kai 15 xronia asxoloume me ta pc kai ti texnologia ayth aftodidaktos kai xwris na kserw oute tin agkliki A B .. thelw na sou sfiksw to xeri eisai gigantas kai se diabazw anelipos ston eleythero xrono mou kai mathenw pragmata pou ithela panta na mathw .. eisai kamari gia tin elliniki texnologia pistebw kai mi stamatiseis na mas gemizeis to kefali me osa ksereis ... se 8aymazw kai se kamaronw .. kai kati akomi o tropos pou kaneis tis perigrafes ektos apo analitikos einai kai xioumoristikos isaksios megalwn syngrafewn epithewrisewn " o tropos pou kleei to parathyro dialogou gia tin apenergopoihsi tou defeter ola ta lefta " xaxaxaxa .. gia sou re aggele giganta ..( sygnomi gia to "re")

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Νά 'σαι καλά, Νικόλα. Αν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση για οποιοδήποτε θέμα, μπορείς να την κάνεις εδώ http://www.pcsteps.gr/questions/, και θα χαρώ να σου απαντήσω.

 • Gladius

  Επειδή κατεβάζω σε καθημερινή βάση, όσον αφορά τα false positives το Avast είναι μακράν το χειρότερο σε βαθμό κακουργήματος. Το Ad-Aware ήταν το πιο βαρύ απ' όλα. Τώρα τρέχω το AVG που ενώ είναι πανάλαφρο και εξαιρετικό στον εντοπισμό, είναι ενοχλητικό γιατί όταν εντοπίζει false positive μου μπλοκάρει το download και καταστρέφει το αρχείο. Τώρα θα βάλω μάλλον το Comodo να δοκιμάσω το Antivirus του (τρέχω ήδη το δωρεάν firewall).

 • http://www.efriend.gr/ efriendgr

  Δε μπορεις στα option να βαλεις να μην κανει αυτοματα τπτ. Αλλα παντα να σε ρωταει? Ψαξτο λιγο υπαρχει κατι τετοιο μεσα..

 • Gladius

  Κι όμως, φίλε. Είχα τσεκάρει την επιλογή να με ρωτάει πρώτα και σήμερα μπλόκαρε και διέγραψε μόνο του ένα patch για video game την ώρα που κατέβαινε μέσω torrent με μοναδική επιλογή διαχείρισης τη διαγραφή του... Πριν καμιά ώρα έβαλα το comodo internet security και από ότι φαίνεται είναι καλό. Το ίδιο false positive μου επέτρεψε να το επαναφέρω και να το προσθέσω και στη λίστα με τα αξιόπιστα.

 • IceCreemMarecy

  Μπορεις να μου προτεινεις το καλυτερο antivirus δωρεαν για laptop???

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Ό,τι ισχύει για τους σταθερούς υπολογιστές, ισχύει και για τα laptop. Βάλε το Bitdefender.

 • Guest

  Καλησπερα! Θελω να εγκαταστησω καποιο απο αυτα, χωρις ομως να εγκαταστησω επιπλεον firewall. Δηλαδη να εχω ενα antivirus free και το firewall των windows. Ειχα χρονια το antivir της avira σε πολλους ηυ χωρις κανενα προβλημα αλλα σε ενα καινουριο λαπτοπ εχω conflict μεταξυ αντιβιοτικου και δικτυου wifi. Δηλαδη οταν εχω εγκατεστημενο antivirus δεν μπορω να συνδεθω στο ασυρματο δικτυο του σπιτιου μου... (Στο hotspot του κινητου μου συνδεομαι κανονικα...) Οταν απεγκαταστησω το antivirus συνδεομαι κανονικα... Αυτο μου συνεβη με το avira antivir και με το windows essentials. Ψαχνω ενα free antivirus με μειωμενη επιδραση στο router, αν μπορω να χρησιμοποιησω αυτη την εκφραση μηπως και λυθει το προβλημα.. Με ποια σειρα να τα δοκιμασω; Ευχαριστω εκ των προτερων! (Με την ευκαιρια να ευχαριστησω και για αλλα αρθρα σου οπως αυτο για την εγκατασταση των win7!)

 • http://www.pcsteps.gr/ Angelos Kyritsis

  Καλησπέρα. Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι Internet Security και άρα δεν περιλαμβάνει firewall.

  Αυτό που σου συμβαίνει με το ασύρματο δίκτυο δεν είναι πρόβλημα του antivirus, αλλά μάλλον του laptop. Κανένα απλό antivirus δεν εμπλέκεται στην ίδια τη δικτύωση.

  Θα σου πρότεινα να δεις τι προγράμματα τρέχουν στην εκκίνησή του laptop, μήπως κάποιο από εκείνα σε συνδυασμό με το antivirus σου δημιουργεί πρόβλημα. Δες αυτόν τον οδηγό: http://www.pcsteps.gr/151-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows/

  Πέτα οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με το antivirus και το Synaptics, όλα τα υπόλοιπα είναι σαβούρα.

  Κατά τ' άλλα, μπορείς να δοκιμάσεις με τη σειρά τα Antivirus όπως τα παρουσιάζουμε.

 • guest

  Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! θα το δοκιμάσω σίγουρα! προς το παρόν, μετά από τρεις μέρες ταλαιπωρίας και αφού είχα δοκιμάσει ότι λύση κυκλοφορεί στο net (drivers, ρυθμίσεις ενέργειας, διαγραφή αποθηκευμένων δικτύων, reset router, netsh winsock reset μέσω command prompt κλπ κλπ κλπ) ήμουν στο σημείο όπου όλες μου οι συσκευές πλην του λαπ τοπ συνδέονταν στο ρουτερ, και το λαπ τοπ συνδεόταν στα hot spot των κινητών αλλά όχι στο ρουτερ μου.. Κάποια στιγμή, ένα βήμα πριν το φορματ, απεγκατέστησα το antivirus (avira antivir που το εμπιστεύομαι τυφλά καθώς το χρησιμοποιώ σχεδόν 10 χρονια παντού και έχει και δικό του firewall) και ως εκ θαύματος συνδέθηκα... Εγκατέστησα το essentials ξανά τα ίδια.. απεγκατέστησα το essentials, συνδέθηκα... Έκανα μια δοκιμή με το avast και συνδέομαι χωρίς πρόβλημα... Έχεις δίκιο για τη δικτύωση, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω την περίπτωσή μου... Ευχαριστώ και πάλι!!

 • knight2006

  Ναι σωστος αλλα για να δωσεις προσβαση σε προγραμμα που θες εκτος απο default μιλαμε για ακαδημαικη δυσκολια :-)

 • knight2006

  Καλη τυχη με τα windows ;-)

Επιστροφή στην κορυφή