Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς Να Πληρώνω Με Το Google Pay Στην Ελλάδα
Featured Πώς ΝαGoogle Pay Στην Ελλάδα

Πώς Να Πληρώνω Με Το Google Pay Στην Ελλάδα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όπως ίσως γνωρίζουμε, το Google Pay δεν υποστηρίζει τις λειτουργίες του στη χώρα μας και το app δεν είναι διαθέσιμο για λήψη. Όμως, μπορούμε να παρακάμψουμε αυτόν τον περιορισμό και να αποκτήσουμε την Android εφαρμογή με όλες τις δωρεάν λειτουργίες της υπηρεσίας. Δείτε πώς μπορούμε να κάνουμε αγορές με το Google Pay, αλλά και ανέπαφες πληρωμές με το κινητό στα φυσικά καταστήματα, αντί της κάρτας μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το Google Pay

Το Google Pay συγκεντρώνει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πληρώσουμε τις αγορές μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να εισάγουμε μία φορά τις πληροφορίες της κάρτας μας.

Από εκεί και μετά, έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε δωρεάν το Google Pay σε όλες τις αγορές μας. Παραθέτουμε συνοπτικά πού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

  • Να κάνουμε ανέπαφες πληρωμές σε φυσικά καταστήματα χρησιμοποιώντας απευθείας το κινητό μας. Λειτουργεί σε συσκευές που διαθέτουν NFC με Android Lollipop (5.0) ή μεταγενέστερη έκδοση.
  • Να κάνουμε αγορές online σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Να κάνουμε κρατήσεις σε μία σειρά από ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές επιχειρήσεις όπως το Airbnb.
  • Να συμπληρώνουμε αυτόματα φόρμες στον Chrome.
  • Να αγοράζουμε προϊόντα της Google.

Google Pay 3

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, η Google δεν διαθέτει το Android app στη χώρα μας. Επιπλέον, δεν υποστηρίζει ελληνικές κάρτες, με αποτέλεσμα οι πληρωμές διαμέσου Google Pay να μην είναι εφικτές στην Ελλάδα.

Το apk

Όμως, μέσω εναλλακτικού καταστήματος, μπορούμε αρχικά να αποκτήσουμε την πιο ενημερωμένη έκδοση του Android app, πατώντας εδώ.

Google Pay 4

Από εκεί και μετά, μόλις κατεβάσουμε το apk, το εγκαθιστούμε στο Android κινητό μας. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία της πλάγιας εγκατάστασης, μπορούμε να δούμε τα απλά βήματα σε παλαιότερο οδηγό.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Google Pay δεν υποστηρίζει ελληνικές κάρτες. Ως εκ τούτου, θα χρειαστούμε και μία ψηφιακή κάρτα εξωτερικού που θα βρίσκεται μονίμως μέσα στο κινητό μας.

Από προσωπική εμπειρία, εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα μία εικονική Revolut κάρτα, που εκτός από δωρεάν και εύκολη λόγω του εξελληνισμένου περιβάλλοντος, είναι διεθνώς καταξιωμένη και η πλέον ασφαλής και έγκυρη.

Θα λέγαμε ότι αν έχουμε βαρεθεί με τις προμήθειες και τις τοκογλυφικές πρακτικές των ελληνικών τραπεζών, καθώς επίσης και με τις δεσμεύσεις καταθέσεων που επιβάλλονται σε περίπτωση χρεών, η Revolut είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε.

Μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε δωρεάν έναν χρεωστικό λογαριασμό (debit). Έτσι, εκεί μπορούμε με μερικά κλικ να μεταφέρουμε όσα χρήματα θέλουμε αλλά και να αποκτήσουμε όσες εικονικές ή φυσικές κάρτες Mastercard / Visa επιθυμούμε.

Το Revolut app το κατεβάζουμε από εδώ.

Αν θέλουμε να δούμε τις λειτουργίες της Revolut και με ποιο τρόπο διαμέσου του Android app μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και να διαχειριζόμαστε ένα διεθνές ηλεκτρονικό πορτοφόλι, μπορούμε να δούμε το σχετικό βίντεο μας.

Πώς κάνω ανέπαφες πληρωμές με το κινητό

Μόλις ολοκληρώσουμε την εγγραφή μας και το άνοιγμα του χρεωστικού μας λογαριασμού στην Revolut, είμαστε σχεδόν έτοιμοι να χρησιμοποιούμε το Android κινητό μας για να κάνουμε τις αγορές μας, είτε με τη φυσική μας παρουσία στα καταστήματα, είτε online.

Google Pay 7

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα απλά βήματα που περιγράφουμε στη συνέχεια.

Βήμα 1

Ανοίγουμε το Revolut app για να αλλάξουμε την πραγματική διεύθυνσή μας που έχουμε καταχωρίσει στην Ελλάδα. Απλά πατάμε διαδοχικά στις τρεις ενδείξεις που παρατηρούμε παρακάτω.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε από προσωπική εμπειρία ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτήν την αλλαγή διεύθυνσης. Όμως, πρέπει να βάλουμε μία έγκυρη αγγλική διεύθυνση και ταχυδρομικό κώδικα.

Παρότι μπορεί να μας το κάνει με αυτόματο τρόπο η Revolut, μπορούμε εύκολα να βρούμε έναν ταχυδρομικό κώδικα του Ηνωμένου Βασιλείου διαμέσου του Fake Name Generator που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο οδηγό.

Για ευκολία και για να μην χάνουμε χρόνο, εμείς προτείνουμε τους ταχυδρομικούς κωδικούς WC2N 5DU ή SW15 5SZ του Λονδίνου.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στις κάρτες στο κάτω τμήμα της εφαρμογής, και να επιλέξουμε μία νέα εικονική κάρτα και να την ονομάσουμε όπως επιθυμούμε.

Μόλις δημιουργήσουμε την εικονική κάρτα μας, θα έχει πλέον συνδεθεί με μία αγγλική διεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία κάρτα που την υποστηρίζει το Google Pay.

Στη συνέχεια, μπορούμε να επαναφέρουμε την πραγματική μας διεύθυνση στα στοιχεία μας στο app της Revolut.

Βήμα 3

Το τελικό βήμα το κάνουμε ανοίγοντας το Google Pay apk που κατεβάσαμε στην αρχή. Αμέσως μετά, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε τα στοιχεία της εικονικής Revolut κάρτας, πατώντας στην προσθήκη τρόπου πληρωμής που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Google Pay 10α

Η Google θα μας στείλει τον κωδικό επαλήθευσης και σε αυτό το βήμα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε επιλέξει να υποστηρίζονται όλες οι αγορές μας και όχι μόνο οι online.

Αφού προσθέσουμε με επιτυχία την Revolut κάρτα μας στο Google Pay, ενδέχεται να δούμε μία μικρή προσωρινή χρέωση. Χρησιμοποιείται για να επαληθευτεί η εγκυρότητα της κάρτας και του λογαριασμού. Δεν θα επηρεάσει το υπόλοιπό μας και σύντομα θα εξαφανιστεί.

Οι ανέπαφες πληρωμές με το κινητό

Από εκεί και μετά, μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε όλες τις συναλλαγές μας χρησιμοποιώντας μόνο το Android κινητό μας. Το μόνο που πρέπει να βεβαιωθούμε είναι ότι έχουμε ενεργό το NFC στην συσκευή μας.

Όταν βρισκόμαστε σε ένα κατάστημα και θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία αγορά, δεν χρειάζεται καν να ανοίξουμε το Google Pay. Απλά ξεκλειδώνουμε το κινητό μας και το πλησιάζουμε με το πίσω μέρος του στο τερματικό του καταστήματος.

Αμέσως μετά την ανέπαφη συναλλαγή μας στο κατάστημα, το Google Pay θα μας ειδοποιεί στο κινητό με οπτική και ηχητική ένδειξη για το ποσό που πληρώσαμε εκείνη τη στιγμή.

Όλες οι αγορές μας θα αποθηκεύονται μέσα στο app για να τις ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή.

Εσείς θα κάνετε τις αγορές σας με το Google Pay?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε και άλλους τρόπους για να χρησιμοποιούμε το Google Pay στην Ελλάδα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps