Home » Smartphones-Tablets » Ηχογράφηση Συνομιλίας σε iPhone

Ηχογράφηση Συνομιλίας σε iPhone

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η ηχογράφηση συνομιλίας είναι ένας εύκολος και απλός τρόπος να θυμόμαστε μια συζήτηση που έγινε από τηλεφώνου, να διεξάγουμε μια τηλεφωνική συνέντευξη, ή να μπούμε φυλακή μέχρι και δέκα χρόνια, αν την εφαρμόσουμε παράνομα. Στον οδηγό αυτό θα δούμε πώς γίνεται η ηχογράφηση συνομιλίας σε iPhone.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν ενδιαφέρεστε για την ηχογράφηση συνομιλίας σε Android, δείτε αυτόν τον οδηγό.

Η νομοθεσία για την ηχογράφηση συνομιλίας

Σύμφωνα με το άρθρο 370Α του ποινικού κώδικα, “όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου”, η πράξη τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

ηχογράφηση συνομιλίας σε iphone 01

Πριν λοιπόν προχωρήσετε στην ηχογράφηση συνομιλίας, μελετήστε προσεκτικά το συγκεκριμένο άρθρο του ποινικού κώδικα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο, ώστε να σας δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση για το πώς να χειριστείτε νόμιμα το ζήτημα.

Το PCsteps.gr και οι συντελεστές του δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για τις ενέργειες των αναγνωστών και τις νομικές συνέπειές τους.

Τα προβλήματα με την ηχογράφηση συνομιλίας σε iPhone

Στον αντίστοιχο οδηγό για το Android βρήκαμε μισή ντουζίνα δωρεάν εφαρμογές για την ηχογράφηση συνομιλίας, δίχως καν να ιδρώσουμε.

Στο iPhone, όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά.

Τόσο το hardware όσο και το software του iPhone δεν επιτρέπουν την απευθείας ηχογράφηση συνομιλίας. Η ίδια η Apple έχει φροντίσει τον αυτόματο τερματισμό κάθε είδους εφαρμογής ηχογράφησης κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

ηχογράφηση συνομιλίας σε iphone 01a

Έτσι, είναι αδύνατη η ηχογράφηση συνομιλίας στην ίδια συσκευή, έστω και μέσω ανοιχτής ακρόασης, όπως εφαρμόζουν αρκετές αντίστοιχες εφαρμογές του android.

Όμως, αρκετές εφαρμογές έχουν βρει τον τρόπο να παρακάμψουν αυτόν τον περιορισμό, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές μεθόδους.

Οι δύο μέθοδοι για την ηχογράφηση συνομιλίας σε iPhone

Μέσω τριμερούς κλήσης

Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν τη μέθοδο της τριμερούς κλήσης λειτουργούν ως εξής:

Όταν έχουμε εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλήση και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την ηχογράφηση συνομιλίας, ουσιαστικά η εφαρμογή καλεί έναν τρίτο αριθμό της εταιρείας παραγωγής της.

Μόλις γίνει η σύνδεση, συγχωνεύουμε τις δύο κλήσεις σε μια τριμερή επικοινωνία, με την εταιρεία να αναλαμβάνει την ηχογράφηση συνομιλίας.

ηχογράφηση συνομιλίας σε iphone 01b

Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι πως ο αριθμός κλήσης των εφαρμογών είναι αριθμός εξωτερικού.

Αυτό σημαίνει πως αν δεν έχουμε δωρεάν κλήσεις προς τη χώρα της εταιρείας παραγωγής – συνήθως στις ΗΠΑ – η ηχογράφηση συνομιλίας σε iPhone γίνεται ασύμφορη.

Μέσω VOIP

Η δεύτερη μέθοδος που χρησιμοποιούν αρκετές εφαρμογές είναι το να κάνουμε την κλήση μέσω των VOIP servers της κάθε εταιρείας, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ηχογράφηση συνομιλίας.

ηχογράφηση συνομιλίας σε iphone 01c

Σε αυτή την περίπτωση, για την ηχογράφηση συνομιλίας θα πρέπει το iPhone μας να είναι συνδεδεμένο στο Internet, ιδανικά μέσω WiFi, αλλά γίνεται και με 3G/4G.

Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως η καταγραφή μπορεί να γίνει μόνο σε εξερχόμενες κλήσεις, όχι σε κλήσεις που λαμβάνουμε.

Επιπλέον, ενώ οι εφαρμογές του είδους συνήθως είναι δωρεάν, θα χρειαστεί να αγοράσουμε credits για τις κλήσεις μέσω του VOIP.

Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα:
Call Recorder – IntCall

Καθώς οι διεθνείς κλήσεις είναι ασύμφορες, και πολλοί πάροχοι VOIP δεν υποστηρίζουν καθόλου την Ελλάδα, ουσιαστικά η μόνη λειτουργική λύση για την ηχογράφηση συνομιλίας σε iPhone στη χώρα μας είναι η εφαρμογή Call Recorder – IntCall.

ηχογράφηση συνομιλίας σε iphone 02

Όπως προαναφέραμε για τις εφαρμογες του είδους, για την ηχογράφηση συνομιλίας με το IntCall θα πρέπει το iPhone μας να είναι συνδεδεμένο στο Internet, μέσω WiFi ή 3G/4G.

Καλούμε τον αριθμό που θέλουμε μέσα από την εφαρμογή. Η ηχογράφηση συνομιλίας θα γίνει στους VOIP servers της εταιρείας, και το τελικό αρχείο ηχογράφησης αποθηκεύεται αυτόματα στη συσκευή μας.

ηχογράφηση συνομιλίας σε iphone 03

Η ίδια η εφαρμογή είναι δωρεάν, όμως χρειάζεται να αγοράσουμε credits για την ηχογράφηση στο server.

Στην Ελλάδα το κόστος για την ηχογράφηση κλήσης είναι 0.10 δολάρια ανά λεπτό για κλήσεις προς σταθερά και 0.20 δολάρια ανά λεπτό για κλήσεις προς κινητά.

ηχογράφηση συνομιλίας σε iphone 04

Προφανώς, η εφαρμογή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την ηχογράφηση συνομιλίας σε εξερχόμενες κλήσεις.

Κατεβάστε το Call Recorder – IntCall

Γνωρίζετε άλλη εφαρμογή για την ηχογράφηση συνομιλίας σε iPhone?

Αν έχετε χρησιμοποιήσει με επιτυχία κάποια άλλη εφαρμογή για την ηχογράφηση συνομιλίας σε iPhone, γράψτε μας στα σχόλια, για να βοηθήσετε και άλλους αναγνώστες με την επιλογή τους.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps