Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » KodiSteps: Νέο AIO Add-on Ταινιών Με Ελληνικά Μενού Και Υπηρεσίες

KodiSteps: Νέο AIO Add-on Ταινιών Με Ελληνικά Μενού Και Υπηρεσίες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησαν νέα πρόσθετα ταινιών και σειρών που έχουν πολλές δυνατότητες. Κάποια από αυτά έρχονται με πολύ φιλικό ελληνικό μενού και ελληνικές υπηρεσίες. Στον οδηγό θα δούμε πώς να εκμεταλλευτούμε ένα νέο κορυφαίο πρόσθετο για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις εναλλακτικές μας λύσεις, όχι μόνο σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αλλά και σε σπορ, IPTV, και συνδρομητικές υπηρεσίες streaming.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις εναλλακτικές μας λύσεις για να βλέπουμε τα περισσότερα έργα με πολλές επιλογές στην υψηλή ποιότητα των 4K και 1080p, διαμέσου ενός νέου πρόσθετου ταινιών.

Laplaza

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο AIO add-on του Kodi. Έρχεται με ελληνικό μενού και αποτελεί μία θεαματική βελτίωση του δημοφιλούς Placenta, που έχει αποσυρθεί.

Το Laplaza είναι αναμφίβολα ένα υπερπλήρες πρόσθετο το οποίο χρησιμοποιεί τους εξαιρετικούς Open Scrapers και δεν πρέπει να λείπει από την φαρέτρα μας.

Το πρόσθετο βρίσκεται μέσα στο GitHub και το Cy4root, το οποίο θεωρείται ήδη ως ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα αποθετήρια στο Kodi. Το επίκεντρο του add-on είναι φυσικά οι ταινίες και οι σειρές.

Ωστόσο, μπορούμε να βρούμε αναρίθμητα κανάλια IPTV, live sports, ελληνική τηλεόραση, και περιεχόμενο για ενηλίκους.

Επιπλέον, ελληνικές συνδρομητικές υπηρεσίες streaming οι οποίες στις πολυήμερες εξαντλητικές δοκιμές μας λειτουργούσαν απρόσκοπτα μέσα στο Laplaza.

Όπως είναι αναμενόμενο, το πρόσθετο αυξάνει θεαματικά την απόδοσή του με αναρίθμητες ροές ταινιών και σειρών σε υψηλή ποιότητα, αν έχουμε ενεργό το Real-Debrid.

Χωρίς την οικονομική συνδρομητική υπηρεσία του RD ενδέχεται να παρατηρήσουμε buffering σε κάποιες FHD ταινίες ή σειρές. Επιπλέον, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα add-on, μόλις ξεκινήσει η ροή ενδέχεται να μην είναι στα 1080p.

Προσθήκη του Laplaza

Όνομα: Cy4Root Mirror Repository
URL: https://cy4root2.github.io/zip/
Εναλλακτικό URL: https://cy4root.github.io/
Συμβατότητα: 17.6 Krypton και 18.0 Leia

Aν χρησιμοποιούμε κάποιο ελληνικό build, καλό είναι να πάμε για λίγο στο αρχικό κέλυφος του Kodi, πατώντας στις ρυθμίσεις του build και μετά στη διασύνδεση. Όταν ολοκληρώσουμε τα βήματα που περιγράφουμε, μπορούμε να επιστρέψουμε ξανά στο build και το Laplaza θα λειτουργεί απρόσκοπτα και εκεί.

  • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://cy4root2.github.io/zip/
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .cy4root την πηγή, ή οποιοδήποτε άλλο όνομα θέλουμε, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .Cy4Root ➜ repository.cy4root-master.zip
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • Cy4Root Repository➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ Laplaza ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μία φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Laplaza, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Οι κύριες ενότητες και ρυθμίσεις

Λόγω του ελληνικού μενού, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα απλά όσον αφορά τις ενότητες και ρυθμίσεις του Laplaza.

Παραθέτουμε συνοπτικά σε εικόνες τις βασικές ενότητες και τις λίγες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ταινίες online, αλλά και στο υπόλοιπο θέαμα που προσφέρει το add-on.

Σε αυτό το σημείο θα μας ζητηθεί να εγκαταστήσουμε τα απαραίτητα plugin. Επιλέγουμε μόνο το Swiftstreamz και το TVTap.

Στη συνέχεια, μπορούμε να ξεκινήσουμε με το Swiftstreamz και πατάμε στην ελληνική TV.

Παρομοίως, στη συνέχεια πατάμε στο TVTap για να εντοπίσουμε τα δημοφιλή κανάλια που αναμεταδίδουν ζωντανά τους μεγάλους αγώνες, τα ντοκιμαντέρ, τα μουσικά κανάλια, και πολλά άλλα.

Αν έχουμε ήδη έναν λογαριασμό Trakt, μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε μέσα στο Laplaza, έτσι ώστε να απολαύσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η πλατφόρμα του οικιακού σινεμά.

Αν δεν έχουμε ήδη έναν Wizard μέσα στο Kodi που μας κάνει αυτόματο καθαρισμό, μπορούμε ανά τακτά διαστήματα να καθαρίζουμε το cache του πρόσθετου για να λειτουργεί πιο γρήγορα.

Χρειάζεται να έχουμε εναλλακτικές λύσεις στα πρόσθετα ταινιών?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες με το νέο πρόσθετο ταινιών ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps