Home » Software » Browsers » Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας Σε Chrome Και Firefox
Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας Σε Chrome Και Firefox 6α

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας Σε Chrome Και Firefox

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όταν κάνουμε μια αναζήτηση στο ίντερνετ, αν δεν βρούμε αυτό που ψάχνουμε σε κάποια ελληνική ιστοσελίδα, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το βρούμε σε ένα αγγλόφωνο site. Όμως, δεν γνωρίζουμε όλοι άπταιστα αγγλικά. Ή μπορεί η αναζήτηση να μας οδηγήσει σε σελίδες γραμμένες σε κάποια γλώσσα που δεν γνωρίζουμε. Στον οδηγό θα δούμε πώς κάνουμε αυτόματη μετάφραση κειμένου στα ξενόγλωσσα site μέσω του Chrome, ακόμα και σε κείμενο μέσα σε εικόνες, μαζί με την καλύτερη αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τον Firefox.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας στον Chrome

O Chrome προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο τη δυνατότητα να κάνουμε την αυτόματη μετάφραση ενός site σε όποια γλώσσα θέλουμε.

Η μετάφραση σελίδας γίνεται σε πραγματικό χρόνο χωρίς καθυστέρηση. Ο browser εντοπίζει αυτόματα τη γλώσσα του κειμένου στο site και το μεταφράζει αμέσως στην επιλεγμένη γλώσσα.

Από προεπιλογή, ο Chrome προσφέρει την επιλογή μετάφρασης σελίδων που είναι γραμμένες σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνουμε. Έτσι, αρκεί να βεβαιωθούμε ότι είναι ενεργή αυτή η δυνατότητα. Παραθέτουμε αυτές τις απλές ρυθμίσεις με εικόνες.

αυτοματη μεταφραση ιστοσελιδων στα ελληνικα

Μπορούμε, επίσης, να επιλέξουμε σε ποιες γλώσσες θέλουμε να γίνεται η αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας online. Απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της μετάφρασης στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέγουμε τη γλώσσα, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

μεταφραση-ιστοσελιδας-online-2μ

Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα μπούμε σε μια γαλλική ιστοσελίδα, εκτός του ότι ο Chrome θα αναγνωρίζει αυτόματα τη γλώσσα του κειμένου της ιστοσελίδας, ταυτόχρονα θα το μεταφράζει αμέσως στη γλώσσα μας, ή όποια άλλη έχουμε ορίσει.

Αν οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε να σταματήσουμε την αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας σε αυτή την γλώσσα, κάνουμε ξανά κλικ στο “Να μην γίνεται ποτέ μετάφραση από Γαλλικά”.

Μπορούμε όμως ανά πάσα στιγμή να μεταφράσουμε το ξενόγλωσσο site κάνοντας απλά δεξί κλικ.

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας 3aa

Μετάφραση κειμένου εικόνας

Επίσης, έχουμε και τη δυνατότητα να μεταφράσουμε και κάποια εικόνα του ξενόγλωσσου site εφόσον θεωρούμε ότι έχει κείμενο που μας ενδιαφέρει.

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας 3aaαα

Σε αυτή την περίπτωση, η λειτουργία μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο του Google Translate σε Android και iOS διαμέσου του Google Lens, θα μας κάνει αμέσως την αυτόματη μετάφραση στα ελληνικά ή σε όποια άλλη γλώσσα επιθυμούμε.

Φυσικά, πρέπει να εστιάσουμε την κάμερα του κινητού στην εικόνα της ιστοσελίδας.

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας 3aaααμ

Μπορούμε να κάνουμε αυτόματη μετάφραση του κειμένου της εικόνας κάποιου site απευθείας μέσα από τα Windows.

Αυτό μπορεί να μας φανεί χρήσιμο αν θέλουμε εύκολα να αντιγράψουμε με το ποντίκι κάποια στοιχεία που μας ενδιαφέρουν σε μια εικόνα ενός ξενόγλωσσου site, σε μια συσκευή, κ.λ.π, για να τα αποθηκεύσουμε, και όχι μόνο.

Μπορούμε να δούμε αυτή τη δυνατότητα στο συγκριτικό οδηγό μας με τα καλύτερα εργαλεία μετάφρασης.

Μετάφραση Κειμένου: Site Που Είναι Καλύτερα Από Το Google Translate
Μετάφραση Κειμένου: Site Που Είναι Καλύτερα Από Το Google Translate

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το Google Translate, το πιο δημοφιλές δωρεάν εργαλείο για μετάφραση κειμένου που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας. Μας παρέχει έναν πόρο που…

Η επέκταση μετάφρασης

Η επέκταση της Google λειτουργεί συμπληρωματικά καθώς μας δίνει πιο εξειδικευμένη πρόσβαση στη μετάφραση σελίδας. Ιδίως αν θέλουμε πληροφορίες μόνο από μια επιλεγμένη φράση ή κάποια παράγραφο. Αν δεν την έχουμε ήδη, την κατεβάζουμε από εδώ.

Το μόνο που κάνουμε μετά είναι να επισημαίνουμε το κείμενο που θέλουμε να μεταφραστεί. Αμέσως θα δούμε να εμφανίζεται αυτόματα η μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά.

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας 3aaα

Για να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτόν τον αυτοματισμό, θα πρέπει μέσα από τις ρυθμίσεις της επέκτασης να επιλέξουμε να εμφανίζεται αμέσως το αναδυόμενο παράθυρο. Επιπλέον, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε επιλέξει και τη γλώσσα μας.

Αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας με τον Mozilla Firefox

Στις μέρες μας, οι προγραμματιστές της Mozilla σχεδιάζουν την προσθήκη μιας καινοτόμου λειτουργίας για αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας στον Firefox. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, θα έχει παρόμοιες, αν όχι καλύτερες, δυνατότητες μετάφρασης από αυτές του Google Chrome.

Bergamot Project

Το Bergamot Project είναι ένα ανοικτό έργο που που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με εταίρους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Charles, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, του Πανεπιστημίου Tartu, και της Mozilla.

Η συγκεκριμένη λειτουργία αυτόματης μετάφρασης που βασίζεται στο Bergamot Project, θα είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν που υποστηρίζει ο Chrome.

αυτοματη μεταφραση ιστοσελιδων στα ελληνικα 2μ

Αντί να βασίζεται σε υπηρεσίες μετάφρασης κειμένου που αξιοποιούν το cloud (όπως το Google Translate, το Bing Translator, ή το Yandex.Translate), ο Firefox θα χρησιμοποιήσει μια βιβλιοθήκη μετάφρασης που βασίζεται σε μηχανική μάθηση.

Το Project Bergamot είναι ένα έργο που βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη. Έχουν δημοσιεύσει και ένα σχετικό demo στο YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=_ha59D7IaOg&t=1s

Εφόσον η ερευνητική ομάδα καταφέρει να ολοκληρώσει αυτή τη μέθοδο που εκτελεί μηχανικές μεταφράσεις εγγενώς, και δεν αληθεύουν οι φήμες ότι θα επηρεάσει το έργο η αποχώρηση του επικεφαλής στο Machine Learning της Mozilla, θα εξαλείψει ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του Firefox.

Κάν' το σαν τον Chrome

Έτσι, επί του παρόντος, αν προτιμάμε τον Mozilla Firefox, στο κατάστημα του διατίθεται μια εξαιρετική επέκταση ανοικτού κώδικα στο GitHub, που κάνει αυτόματη μετάφραση σελίδας όπως ο Chrome. Την κατεβάζουμε από εδώ.

μεταφραση σελιδας

Είναι η μόνη ανάμεσα στις αρκετές επεκτάσεις μετάφρασης που υπάρχουν για τον Firefox, που κάνει αυτόματα την αναγνώριση του κειμένου στο ξενόγλωσσο site. Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που είδαμε και με τη Μετάφραση Google.

Μόλις την προσθέσουμε από το κατάστημα του Firefox, θα μας εμφανίσει αμέσως μερικές επιλογές με τις γλώσσες που προτιμάμε περισσότερο. Μπορούμε να προσθέσουμε όσες θέλουμε, αλλά και να αποκλείσουμε ευθύς εξαρχής όποιες γλώσσες επιθυμούμε.

μεταφραση σελιδας 2

Για παράδειγμα, μπορούμε να πατήσουμε στο “Automatically translate these languages”. Με αυτόν τον τρόπο, προσθέτουμε τις γλώσσες στις οποίες επιθυμούμε αμέσως την αυτόματη μετάφραση.

αυτόματη μετάφραση στα ελληνικα 1

Από εκεί και μετά, θα δούμε το σχετικό εικονίδιο στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox, όπως ακριβώς και με τον Chrome. Μόλις του κάνουμε κλικ, θα μας εμφανιστούν οι επιλογές του plugin.

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας 5mn

Μπορούμε να επιλέξουμε να μεταφράσει αμέσως την τρέχουσα ιστοσελίδα στη γλώσσα-στόχο. Επιπλέον, να αυτοματοποιήσουμε τη διαδικασία πατώντας στο “Always translate”, μεταφράζοντας από εκείνη τη στιγμή και μετά τη γλώσσα που αυτόματα αναγνώρισε η επέκταση.

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας 5mn

Αν έχουμε επιλέξει να μεταφράζεται αυτόματα η γλώσσα που επιλέξαμε, θα βλέπουμε αμέσως όλα τα site μεταφρασμένα με αυτή τη γλώσσα, χωρίς να κάνουμε άλλη ενέργεια. Ειδάλλως, πατάμε στην ένδειξη “Greek” για να γίνει η μετάφραση ιστοσελίδας online.

Μπορούμε και πιο γρήγορα να κάνουμε την μετάφραση. Αρκεί ένα δεξί κλικ πάνω στο κείμενο του site όπως ακριβώς γίνεται και με τον Chrome. Αμέσως θα δούμε το μεταφρασμένο κείμενο χωρίς να ανοίξει κάποια άλλη σελίδα.

αυτόματη μετάφραση στα ελληνικα 1α

Πατώντας στις τρεις τελείες, μας εμφανίζει μερικές ακόμη επιλογές. Όπως για παράδειγμα, “Never translate this site” ή “this lanquage”, αν θέλουμε τον αποκλεισμό site και γλώσσας αντίστοιχα, από την αυτόματη μετάφραση.

Εσείς πώς κάνετε αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να πείτε τη γνώμη σας στο αν είναι χρήσιμη η αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδων στα ελληνικά στους browser, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps