Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Παρουσίαση HotSpot Shield VPN: Ασπίδα Προστασίας Με Ελληνικές IP
Παρουσίαση VPN: HotSpot Shield Ασπίδα Προστασίας Με Ελληνικές IP

Παρουσίαση HotSpot Shield VPN: Ασπίδα Προστασίας Με Ελληνικές IP

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις ημέρες μας το VPN είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν επιλογές για δωρεάν VPN. Όμως, έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα και τον όγκο των δεδομένων. Για ασφαλέστερη πλοήγηση και κατέβασμα torrent, χρειαζόμαστε μια πληρωμένη υπηρεσία. Δείτε το νέο Hotspot Shield Premium, το οποίο πρόσφατα έκανε μια μεγάλη αναβάθμιση, προσφέροντας υψηλότερες ταχύτητες, πολύ περισσότερους server, αλλά και ελληνική IP.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί να επιλέξουμε ένα πληρωμένο VPN

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δωρεάν VPN είναι ικανά να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες για ανώνυμη πλοήγηση στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους. Ταυτόχρονα όμως, τα πληρωμένα VPN έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τα περισσότερα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς όσον αφορά την επιλογή των server. Οι server που είναι ανοιχτοί για τους δωρεάν λογαριασμούς είναι σαφώς λιγότεροι και φορτωμένοι με εκατοντάδες χρήστες ανά πάσα στιγμή. Αυτό, εκτός από χαμηλότερη ταχύτητα, συχνά οδηγεί και σε αστάθεια στη σύνδεση.

HotSpot-Shield-30

Με μία πληρωμένη υπηρεσία έχουμε πρόσβαση σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες server, τους οποίους μοιραζόμαστε με πολύ λιγότερους χρήστες. Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε server που βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά σε εμάς.

Και οι δύο αυτοί παράγοντες συμβάλλουν στο να έχουμε πιο σταθερό και γρήγορο VPN.

Αν η διασφάλιση των δεδομένων μας, μαζί με τη σύγχρονη ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, τότε η επένδυση σε συνδρομητικό VPN είναι μονόδρομος.

Παρουσίαση Hotspot Shield Elite (HSS)

Το HSS αποτελεί πρόταση πολλών έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας και είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες με παραπάνω από μισό δις λήψεις.

Hotspot Shield 1aa

Η υπηρεσία δεν εδρεύει πλέον στην Ελβετία καθώς ανήκει στην AnchorFree, μια εταιρεία στη Silicon Valley των ΗΠΑ.

Το πιο εύκολο VPN

Το HotSpot Shield είναι αναμφίβολα το πιο εύκολο VPN, με απλή εφαρμογή και όμορφο περιβάλλον. Αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές για φθηνό και γρήγορο VPN, ακόμη και για τους πιο αρχάριους χρήστες.

Ελληνική IP & P2P υποστήριξη από όλους τους server

Με την πρόσφατη αναβάθμιση, το HSS έχει πλέον πολύ περισσότερες επιλογές στους server και διαθέτει για πρώτη φορά και ελληνική IP. Επιπλέον, όλοι οι server της υπηρεσίας, μηδενός εξαιρουμένου, υποστηρίζουν P2P.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις συνδεθούμε με τον client που διαθέτει η υπηρεσία σε Windows, Mac, Android, και iOS, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το torrenting, streaming, κ.λ.π.

Οι server που έχουν τη μερίδα του λέοντος προέρχονται από την Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές χώρες εκτός της Γηραιάς ηπείρου. Η υπηρεσία διαθέτει συνολικά 2.500 server από 90 χώρες.

Έναρξη και χρήση του HotSpot Shield

Μετά την εγκατάσταση του client που είναι ιδιαίτερα απλή και αυτοματοποιημένη, θα δούμε κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών το εικονίδιο του HSS. Ταυτόχρονα, θα έχει αναδυθεί αυτόματα το εύκολο και φιλικό περιβάλλον του.

Με ένα απλό κλικ πάνω στο γνωστό πλήκτρο της ενεργοποίησης…

Hotspot Shield 8AAΑ

…θα συνδεθεί αστραπιαία με τους προεπιλεγμένους server και το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών θα έχει μια πράσινη ένδειξη.

Ο client μας επιτρέπει με εύκολο τρόπο να εναλλάσσουμε τους server όπως θέλουμε εμείς, δίνοντας επιλογές από πολλές χώρες.

Αυτόματη και ταχύτατη σύνδεση

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του Hotspot Shield είναι ότι πρόκειται για την ταχύτερη υπηρεσία που έχουμε δει σε VPN, σε ό,τι αφορά τον χρόνο που απαιτείται για να συνδεθούν οι server.

Τις περισσότερες φορές η σύνδεση γίνεται αστραπιαία μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Γρήγορη εναλλαγή server

Άλλη μια χρήσιμη δυνατότητα είναι ότι δεν χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον server και να απαιτείται πάλι σύνδεση για να πάμε στον επόμενο.

Απλά πατώντας πάνω στους server, εναλλάσσονται αυτόματα και ταχύτατα, σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Ταυτόχρονα, μια ένδειξη που αναβοσβήνει θα μας δείχνει τη χώρα που βρίσκεται ο server.

Hotspot Shield 11aa

Ιδανικό για ταχύτατο και ανώνυμο torrenting

Εμείς οφείλουμε να αναφέρουμε ότι με την νέα αναβάθμιση διαπιστώσαμε σημαντική βελτίωση στο torrenting.

Σε σύνδεση VDSL είχαμε υψηλές ταχύτητες στις λήψεις torrent, ακόμη και με τους ελληνικούς server. Αναμφίβολα, το HSS έχει αυξήσει τις επιδόσεις του και είναι πλέον ένα από τα πιο γρήγορα VPN για torrent και streaming ταινιών.

Hotspot Shield 11a

Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις θα παίξει ρόλο και το seeding των συγκεκριμένων αρχείων.

Επιπλέον, με το streaming του YouTube, των ταινιών του Netflix, και κυρίως του Kodi αλλά και των υπόλοιπων υπηρεσιών και προγραμμάτων ζωντανής ροής, δεν θα αισθανθούμε ότι χρησιμοποιούμε VPN.

Οι ταχύτητες των server

Στις δοκιμές του Speedtest που κάναμε το 2018, η απώλεια ήταν μικρότερη από 1Mbps, και αποδείχτηκε γρήγορο VPN σε κανονική χρήση αλλά και σε audio/video streaming.

Με τις νέες αναβαθμίσεις φέτος έγινε ακόμη πιο γρήγορο, όπως θα δούμε και στα τεστ ταχύτητας στη συνέχεια. Όπως συμβαίνει με όλα τα πληρωμένα VPN, έτσι και στο HSS, ενδέχεται να υπάρξουν και περίοδοι που κάποιοι server θα καθυστερούν.

Όμως, αυτό είναι επιλύσιμο, αν κάνουμε τις ανάλογες αυτοματοποιημένες εναλλαγές σε άλλους server που είδαμε προηγουμένως.

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server που χρησιμοποιούμε κατά κόρον και σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του HSS Premium.

Οι μετρήσεις έγιναν με σύνδεση VDSL 50Mbps σε πέντε διαφορετικούς server σε κάθε κατηγορία. Παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς VPN

Ελλάδα με HSS VPN

Κοντινότερη απόσταση – Τουρκία

Μέση απόσταση – Ρουμανία

Μέση απόσταση – Ηνωμένο Βασίλειο

Μακρινή απόσταση – ΗΠΑ

Όπως παρατηρούμε, δεν υπάρχουν καθόλου διαφορές σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN. Μάλιστα, το HSS είναι ίσως το μοναδικό πληρωμένο VPΝ που μας δίνει εξαιρετικές ταχύτητες και στους ελληνικούς server.

Επιπλέον λειτουργίες και ρυθμίσεις

Η εφαρμογή του HSS είναι καλοσχεδιασμένη, με εύκολη πλοήγηση και απλές και κατανοητές ρυθμίσεις. Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα λειτουργίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που διατίθενται στον client.

Έτσι, δεν πρόκειται χαθούμε στη μετάφραση με εκατοντάδες επιλογές. Αυτός είναι και ο λόγος που το HotSpot Shield θεωρείται ιδανικό για τους απλούς χρήστες.

Πατώντας λοιπόν στο σχετικό εικονίδιο των τριών γραμμών που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα…

Hotspot Shield 15α

…θα εισέλθουμε στο μενού των λιγοστών ρυθμίσεων. Το HSS διαθέτει την επιλογή να ενεργοποιείται αυτόματα το VPN όταν βρισκόμαστε σε άγνωστα δημόσια δίκτυα και την αυτόματη σύνδεση με την έναρξη του υπολογιστή.

Hotspot Shield 15αα

Kill Switch

Το Kill Switch είναι χρήσιμη λειτουργία, την οποία παρέχουν μόνο οι καλύτεροι πάροχοι VPN. Είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, όταν διακινούμε ζωτικότατης σημασίας δεδομένα και στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο VPN να μας τα διασφαλίσει.

Hotspot Shield 15ααα

Εάν η σύνδεση VPN αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο, το Kill Switch σταματάει αυτόματα τη σύνδεση στο ίντερνετ, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην συνεχίζει με τη χρήση του ανοικτού και ανασφάλιστου WiFi.

Προστασία DNS και λοιπές διαρροές

Το HSS έχει φροντίσει ήδη για τις διαρροές των WebRTC και DNS. Αυτό επιτυγχάνεται με ενεργό το “Prevent IP leak” στις ρυθμίσεις του.

Στη δοκιμή που κάναμε για να δούμε αν επηρεάζεται το VPN από το WebRTC, δεν αποκαλύφθηκε η πραγματική μας IP.

Επιπλέον, το HotSpot Shield ενσωματώνει νέα τεχνολογία διαρροής DNS για να προστατεύσει περαιτέρω την ηλεκτρονική μας δραστηριότητα και την ιδιωτική μας ζωή. Αυτό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, καθότι πολλά VPN δεν διασφαλίζουν απόλυτα τη διαρροή των DNS.

Το πρόβλημα των DNS εντοπίζεται στο ότι εισάγοντας μια διεύθυνση URL στον browser, ο υπολογιστής μας επικοινωνεί πρώτα με έναν διακομιστή DNS και ζητάει τη διεύθυνση IP. Αυτός ο server ελέγχεται από τον ISP, που καταγράφει τη δραστηριότητά μας στο ίντερνετ.

Πολλές φορές όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο VPN, το λειτουργικό σύστημα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους προεπιλεγμένους DNS server του παρόχου (ISP) αντί των διακομιστών DNS του VPN. Έτσι, καθιστά αυτή τη διαρροή εύκολη υπόθεση για αδιάκριτους ISPs, οι οποίοι είναι σε θέση να δουν ποιες ιστοσελίδες επισκεπτόμαστε.

Η λειτουργία προστασίας του DNS του HSS εξασφαλίζει ότι οι αιτήσεις DNS δρομολογούνται αποκλειστικά μόνο μέσω της υπηρεσίας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Τεστ διαρροών

Αν έχουμε ήδη ένα VPN, μπορούμε να κάνουμε το απόλυτο τεστ για τη διαρροή DNS, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες διαρροές.

Όπου δούμε κόκκινη οριζόντια γραμμή, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή διαρροή. Η πορτοκαλί αφορά μικρότερου μεγέθους διαρροές, και μερικές είναι ήσσονος σημασίας. Η πράσινη οριζόντια γραμμή και το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει την απόλυτη ανυπαρξία διαρροών.

Hotspot Shield 16αα

Κρυπτογράφηση

Το νέο Hotspot Shield 8 δεν υποστηρίζει το OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec ή οποιοδήποτε άλλο γνωστό πρωτόκολλο, γιατί η υπηρεσία θεωρεί ότι καθυστερούν το VPN. Ωστόσο, η εταιρεία της Silicon Valley χρησιμοποιεί ιδιόκτητη τεχνολογία κρυπτογράφησης, ονόματι Catapult Hydra.

Αυτό δεν είναι τόσο ανησυχητικό όσο μπορεί να ακούγεται. Η συγκεκριμένη κρυπτογράφηση επικεντρώνεται στη βελτίωση της σχέσης απόδοση/ταχύτητα και χρησιμοποιεί τα ίδια πρότυπα με όλους τους άλλους.

Για παράδειγμα, η Catapult Hydra βασίζεται στο TLS (Transport Layer Security), με κρυπτογράφηση AES-128, πιστοποιητικά RSA 2048-bit, και κλειδιά που ανταλλάσσονται μέσω του Elliptic Curve Diffie-Hellman (ECDHE).

Η υπηρεσία επισημαίνει ότι η Catapult Hydra χρησιμοποιείται ήδη από τους κολοσσούς στον κυβερνοχώρο, όπως McAfee, Bitdefender, Cheetah Mobile, και πολλές άλλες εταιρείες.

Υποστήριξη 24/7

Η υπηρεσία διαθέτει πολύ καλή 24/7 υποστήριξη. Θα ανταποκριθεί άμεσα για να λύσει όποιο πρόβλημα έχουμε. Αυτό το διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι, όταν αντιμετωπίσαμε το θέμα με τη λήψη της νέας έκδοσης 8.21. Την ίδια ημέρα έσπευσαν να μας βοηθήσουν.

Υποστήριξη συσκευών και λειτουργικών συστημάτων

Η υπηρεσία είναι ίσως η μόνη που προσφέρει δέκα ταυτόχρονες συνδέσεις σε όλες τις συσκευές μας, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Όπως είναι φυσικό, μας δίνει απεριόριστη διακίνηση δεδομένων και υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, όχι όμως το Linux.

Το HotSpot Shield Premium προσφέρει με λειτουργικό τρόπο online πρόσβαση στον λογαριασμό μας. Μπορούμε να βλέπουμε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες με την υπηρεσία μαζί με τη τρέχουσα κίνηση. Επιπλέον, υπάρχει ειδικό forum με απαντήσεις και σχόλια σε όλα τα θέματα που το αφορούν.

Hotspot Shield 16ααα

Hotspot Shield Extension

Η υπηρεσία διαθέτει και νέα ελαφριά επέκταση του Hotspot Shield για τους Chrome και Firefox. Θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο, καθώς και να έχουμε πρόσβαση στις αγαπημένες μας ιστοσελίδες με ασφάλεια.

Hotspot Shield στο Android

Όπως είδαμε, η υπηρεσία μας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουμε ταυτόχρονα πολλές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε VPN σε όλες τις συσκευές Android που διαθέτουμε, και όχι μόνο.

Επιπλέον, το app διαθέτει πλέον και τους ελληνικούς server και διάφορες άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Η πιο χρήσιμη από όλες είναι η αυτόματη προστασία στα apps του torrenting και streaming ταινιών.

Απλά πατάμε στο “Add”, και αφού προσθέσουμε τις εφαρμογές που θέλουμε να προστατεύονται, μόλις τις ανοίγουμε θα ενεργοποιείται αυτόματα το VPN.

Η συνδρομή στην υπηρεσία

Το HotSpot Shield Premium έχει μία από τις πιο φθηνές συνδρομές, που ανέρχεται σε 3,49 ευρώ μηνιαίως, αν επιλέξουμε το πλάνο τριών ετών. Επίσης, έχει τις τιμές απευθείας σε ευρώ για Ευρωπαίους χρήστες, και όχι μόνο σε δολάρια.

Παράλληλα, μας δίνει μεγάλο περιθώριο 45 ημερών για την ακύρωση, αντί για τις επτά ή τριάντα που θα βρούμε σε αρκετές άλλες υπηρεσίες.

Υπέρ

  • Από τα πιο γρήγορα VPN. Πολύ καλή σχέση απόδοσης /τιμής.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 45 ημερών.
  • Ελληνική IP.
  • Πολύ απλό και φιλικό περιβάλλον.
  • To μοναδικό VPN με δέκα ταυτόχρονες συνδέσεις σε διαφορετικές συσκευές.
  • Κατεβάζει torrent με υψηλές ταχύτητες.
  • Άμεση εναλλαγή στους server, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server.
  • Συνδέεται αστραπιαία – έχει την ταχύτερη σύνδεση από τα περισσότερα VPN.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Αυτόματη σύνδεση του VPN σε μη ασφαλή δημόσια δίκτυα.
  • Διαθέτει το VPN Kill Switch.
  • Πλήρης προστασία από κακόβουλα προγράμματα – malware σε όλες τις συσκευές.
  • Διαθέτει τη λειτουργία για PV6 Leak protection.
  • Δεν επηρεάζεται από το WebRTC.
  • Διαθέτει επεκτάσεις για Chrome και Firefox.
  • Συνεχής υποστήριξη 24/7.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά, εκτός του Linux.

Κατά

  • Παρέχει υπερβολική προστασία για απειλές malware.
  • Δεν λειτουργεί σε Linux.

Αποτελεί επένδυση το Hotspot Shield Premium?

Θα εμπιστευόσασταν στο συνδρομητικό Hotspot Shield Premium να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα και τα πολύτιμα δεδομένα σας και ταυτόχρονα να σας προσφέρει ένα εύκολο και πολύ γρήγορο VPN?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες με την παρουσίαση της υπηρεσίας του HSS, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps