Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Ηχεία Υπολογιστή Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση
featured Ηχεία Υπολογιστή Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση

Ηχεία Υπολογιστή Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση

Στις μέρες μας, όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε από ένα καλό σετ ηχείων υπολογιστή, καθώς οι τιμές είναι ως επί το πλείστον προσιτές. Είτε το θέλουμε για μουσική, βίντεο, ταινίες, είτε για gaming, υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές. Στον οδηγό θα δούμε τι πρέπει να γνωρίζουμε στην επιλογή των κατάλληλων ηχείων, μαζί με διάφορες προτάσεις στο BestPrice.gr ανά χρηματική κατηγορία που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά ηχείων υπολογιστή

Έχουμε κατατάξει τα ιδανικότερα ηχεία που μπορούμε να αγοράσουμε σε τρεις κατηγορίες τιμής.

Όλα τα μοντέλα βρίσκονται μέσα στο BestPrice. Όπως ήδη θα έχουμε παρατηρήσει πολλοί από εμάς, προσφέρει εδώ και καιρό αναρίθμητα καταστήματα, ώστε να βρούμε τα προϊόντα στη χαμηλότερη τιμή της ελληνικής αγοράς.

Ηχεία 2.0, 2.1, ή 5.1;

Αρχικά, αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε πρώτο είναι η χρήση που θα κάνουμε στα ηχεία. Σαφώς, σε έναν υπολογιστή θα ακούσουμε και τη μουσική μας, θα παίξουμε και κανένα παιχνίδι, θα δούμε και καμιά ταινία.

Όμως, η βασική χρήση ποια θα είναι; Πού θα γέρνει η ζυγαριά; Βάσει αυτού θα πρέπει να κινηθούμε ανάλογα. Για παράδειγμα, αν ο στόχος είναι η μουσική, τα 2.0 ή 2.1 θα μας καλύψουν. Και αυτή είναι η συνηθέστερη επιλογή για κάθε χρήση.

Ο μόνος λόγος να πάμε σε 5.1 σύστημα – το οποίο θα είναι και ασύγκριτα πιο ακριβό, είναι αν παρακολουθούμε φανατικά ταινίες, και θέλουμε την απόλυτη Dolby Digital εμπειρία στο οικιακό μας σινεμά.

Κριτήρια επιλογής

Για να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα ηχεία, ο μόνος τρόπος είναι να τα ακούσουμε. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρούμε κάποιο κατάστημα που θα μας επιτρέψει μια δοκιμαστική ακρόαση σε όλα τα ηχεία που μας ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, ακόμα κι αν το βρούμε, και επιλέξουμε τα ηχεία που μας ακούγονται καλύτερα, όταν πάμε σπίτι θα διαπιστώσουμε ότι ακούγονται εντελώς διαφορετικά.

Ο χώρος παίζει κι αυτός ρόλο στην ποιότητα του ήχου που θα καταλήξει στα αυτιά μας. Ίσως όχι τόσο στα 2.0 ηχεία, αλλά σίγουρα όταν μιλάμε για 5.1 σύστημα, θα πρέπει ο χώρος μας να έχει κατάλληλες διαστάσεις και ακουστική.

Μάρκα

Εμείς στο PCsteps θεωρούμε ότι τα ηχεία είναι ένα από τα λίγα πράγματα στον υπολογιστή, για το οποίο η μάρκα έχει σημασία. Τις γνωστές εταιρείες στον χώρο λίγο-πολύ τις ξέρουμε όλοι, Creative, Edifier, Logitech, JBL, Genius, Presonus, Microlab, και άλλες.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές στην ελληνική αγορά, μέσω του BestPrice.

Αγορά Ηχείων έως €50

Υπάρχουν ηχεία που ξεκινούν από μόλις 2,92€, όπερ σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε ήχο με λιγότερο από όσο κοστίζει ένας καφές.

Φυσικά, ο μόνος λόγος να τα προτιμήσουμε είναι γιατί η ένταση των ηχείων του laptop ή της οθόνης είναι ανεπαρκής και θέλουμε να την αυξήσουμε για να ακούμε καλά στο σπίτι ή το γραφείο, χωρίς να χρησιμοποιούμε συνεχώς ακουστικά.

Βέβαια, υπάρχουν κάποιες επεκτάσεις που αυξάνουν έως και 200% την ένταση ήχου, αλλά αφορούν μόνο τον browser και η συνεχής χρήση τους μπορεί να προκαλέσει και βλάβη στα ενσωματωμένα ηχεία.

Σε γενικές γραμμές τα ηχεία υπολογιστή σε αυτό το χαμηλό εύρος χρημάτων δεν θα μας δώσουν καλή ποιότητα ήχου. Ωστόσο, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια τέτοια επιλογή, εμείς προτείνουμε τα Powertech PT-843. Τα έχουμε και εμείς στο δικό μας laptop και έχουν αυξήσει θεαματικά την ένταση, αλλά μέχρι εκεί.

Όμως, μέχρι τα 50 ευρώ μπορούμε να βρούμε πολύ ποιοτικά ηχεία 2.0. Ίσως και κάποια 2.1, αν και δεν το προτείνουμε, καθώς τα περισσότερα 2.1 δεν αξίζουν σε αυτά τα χρήματα. Η ποιότητα των 2.0 ηχείων θα είναι καλύτερη. Για τα 5.1 έχουμε τη δική τους χρηματική κατηγορία.

Αν το budget και ο χώρος του γραφείου είναι τόσο μικρά, τότε αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα Edifier R19U ή στα Creative Pebble.

Αν όμως ο χώρος δεν είναι πρόβλημα, τον καλύτερο ήχο θα τον πάρουμε με τα SVEN SPS-619. Η Έλενα τα έχει σε ένα σύστημά της και την έχουν εντυπωσιάσει, ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερες επιλογές.

Αν θέλουμε να εξαντλήσουμε το budget των 50 ευρώ, μπορούμε να επιλέξουμε τα τα Trevi AVX 560, αν και υπάρχουν μόνο σε ένα κατάστημα.

Για 2.1 ηχεία σε αυτό το εύρος χρημάτων, οριακά θα πηγαίναμε σε Edifier Stylish P3060, ή Trust Wave 17249.

Αγορά Ηχείων €50 έως €150

Ανεβαίνοντας χρηματική κατηγορία, από 50 έως 150 ευρώ, θα βρούμε αρκετές προτάσεις σε αξιόλογα 2.1 ηχεία.

Μια πολύ καλή VFM λύση πιστεύουμε ότι είναι τα Genius SW HF2 κοντά στα 80 ευρώ, ή εναλλακτικά τα Edifier XM6BT. Λίγο πιο πάνω από τα 100 ευρώ, θα βρούμε τα Altec Lansing Helix.

Τώρα, αν δεν μας ενδιαφέρει το subwoofer και κοιτάμε σύστημα 2.0, ίσως και για επαγγελματική χρήση, και εδώ θα βρούμε πολύ καλά ηχεία. Λίγο πιο ογκώδη από το συνηθισμένο αλλά με πολύ καλή ποιότητα ήχου. Αρκεί μόνο να προσέξουμε ότι χωράνε στο γραφείο μας.

Τα Presonus Eris E3.5 είναι σταθερή αξία κοντά στα 100 ευρώ. Εναλλακτικά, Microlab Solo6C τα οποία θεωρούνται ως κορυφαία.

Αγορά Ηχείων πάνω από €150

Ανεβαίνοντας πάνω από τα 150€ θα βρούμε τα πρώτα αξιόλογα 5.1 συστήματα,

Η πρώτη μας επιλογή είναι τα Edifier C6XD. Ιδανικά, τα Yamaha NSP41 πιστεύουμε ότι αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για 5.1 σύστημα.

Επαναλαμβάνουμε όμως, αν δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο, ή αν δεν είμαστε φανατικοί με τις ταινίες, το 5.1 σύστημα μας είναι άχρηστο. Με τα ίδια λεφτά, ένα 2.1 ή 2.0 σύστημα θα μας προσφέρει ασύγκριτα καλύτερη εμπειρία ήχου.

Για παράδειγμα, για την καλύτερη επιλογή σε 2.0 ηχεία σε αυτή τη χρηματική κατηγορία, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στα Pioneer DJ DM40BT, ή στα Presonus Eris E-4.5.

Προσοχή, γιατί κάποια studio monitors αυτής της κατηγορίας δεν έρχονται σε ζεύγος. Θα πρέπει να πάρουμε δύο για να τα κάνουμε ζευγάρι.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα ηχεία υπολογιστή στο BestPrice;

Εκτός από τις προτάσεις μας, στη σελίδα του BestPrice θα βρείτε εκατοντάδες ηχεία υπολογιστή για κάθε ανάγκη, ώστε να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps