Home » Smartphones-Tablets » Οι Καλύτερες Android Εφαρμογές για Root Κινητό και Tablet

Οι Καλύτερες Android Εφαρμογές για Root Κινητό και Tablet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το root στο Android αναμφίβολα δίνει μία πρωτόγνωρη ελευθερία στο λειτουργικό, επιτρέποντας να εκτελέσουμε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία εφαρμογών, που βελτιώνουν θεαματικά την απόδοση της συσκευής. Δείτε το παράλληλο σύμπαν των δυνατοτήτων, βελτιώσεων, και επιπέδων προσαρμογής στο κινητό και tablet, μέσα από τις καλύτερες Android εφαρμογές για root.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Over / Underclocking

Και τι δεν θα δίναμε κάποιες στιγμές για να έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την επεξεργαστική ισχύ της συσκευής. Είτε γιατί παίζουμε απαιτητικά παιχνίδια, είτε χρησιμοποιούμε πολύ βαριές εφαρμογές που ανταποκρίνονται αργά.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο υπερχρονισμός δεν είναι παιχνίδι και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους χρήστες. Αν δεν ξέρουμε τι κάνουμε, καλό είναι να μην πειράξουμε κάποια ρύθμιση.

Στη συνέχεια αναφέρουμε για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά τις ιστοσελίδες με τις λεπτομερείς οδηγίες των σχεδιαστών, έτσι ώστε να μην προκαλέσουμε ζημιά στο κινητό μας.

SetCPU for Root Users

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, τη δυνατότητα του υπερχρονισμού (overclocking) μας την δίνει μόνο το rooting και μια εξαιρετική εφαρμογή, το SetCPU. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές για root.

Με το SetCPU μπορούμε να διαχειριστούμε με πολύ απλό τρόπο την αυξομείωση στην συχνότητα του επεξεργαστή. Το μόνο που κάνουμε είναι να σύρουμε το δάχτυλό μας δεξιά ή αριστερά πάνω στην οθόνη.

Ταυτόχρονα μπορούμε να αυξήσουμε τον χρόνο της μπαταρίας, αν μειώσουμε αναλόγως τη συχνότητα της CPU (underclocking).

Οι δυνατότητες της εφαρμογής δεν σταματούν εδώ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικά προφίλ υπερχρονισμού, ανάλογα με τα είδη και τις απαιτήσεις των παιχνιδιών και εφαρμογών.

Επιπλέον, μπορούμε να κάνουμε και το αντίστροφο. Να ορίσουμε προφίλ για underclocking όταν δεν χρησιμοποιούμε πολύ τη συσκευή. Έτσι με ένα πάτημα στο προφίλ θα έχουμε μεγαλύτερη αυτονομία και εξοικονόμηση ενέργειας.

Το SetCPU διατίθεται στο Play Store έναντι του μικρού ποσού των 1,49 ευρώ. Τις αναλυτικές οδηγίες για όλες τις λειτουργίες του app μπορούμε να τις δούμε εδώ.

Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε δωρεάν χωρίς περιορισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω πλάγιας εγκατάστασης, με απόλυτα νόμιμο τρόπο από το APKMirror.

Πρόκειται για ένα ασφαλές εναλλακτικό κατάστημα για σχεδιαστές, και όχι μόνο.

GLTools (gfx optimizer)

Το GL Tools είναι η κορυφαία εφαρμογή υπερχρονισμού για τους απανταχού gamers στο Android. Το app προσφέρει ένα προηγμένο επίπεδο προσαρμογής, που αφορά την εντυπωσιακή βελτίωση των γραφικών της GPU.

Η εφαρμογή δίνει πρόσβαση σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια και τα apps που υπάρχουν μέσα στη συσκευή. Μας επιτρέπει να επέμβουμε με πάμπολλες ρυθμίσεις “πειράγματος” των γραφικών σε κάθε εφαρμογή μεμονωμένα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε τα high-end παιχνίδια μαζί με εφαρμογές όπως το Kodi Krypton, χωρίς καθυστερήσεις στην απόδοση των γραφικών (slow rendering).

Σύμφωνα με τους χρήστες στο forum του XDA-Developers, η ενίσχυση που προσφέρει στα γραφικά είναι εντυπωσιακή. Κάτι παρόμοιο διαπιστώσαμε και εμείς στις μεμονωμένες βελτιώσεις που εφαρμόσαμε στο Kodi και το Modern Combat 5.

Το GL Tools διατίθεται στο Play Store με την καταβολή ενός μικρού ποσού, που ανέρχεται στα 2,99 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες και την χρήση της εφαρμογής διατίθενται εδώ.

Kernel Adiutor

Το Kernel Adiutor είναι ιδανικό για downclocking, προσφέροντας δυνατότητες για θεαματική εξοικονόμηση της μπαταρίας. Θεωρείται από χιλιάδες χρήστες ως η κορυφαία από τις εφαρμογές για root σε αυτόν τον τομέα.

Και με αυτή την εφαρμογή μπορούμε να ορίσουμε προφίλ για underclocking, έτσι ώστε να επιτύχουμε άμεσα τη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Kernel Adiutor διατίθεται στο Play Store εντελώς δωρεάν. Αναλυτικές οδηγίες για την χρήση της εφαρμογής μπορούμε να τις δούμε στο XDA-Developers.

Απελευθέρωση της SD

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα καλά games, αλλά και αρκετά apps, απαιτούν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

Επιπλέον, χωρίς root στη συσκευή μπορούμε να μεταφέρουμε στην κάρτα SD μόνο μερικές επιλεγμένες εφαρμογές. Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα τεράστια αρχεία .obb (Opaque binary blob) των παιχνιδιών.

Link2SD

Το Link2SD είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για root και ιδανικό για την SD.

Αυτό που κάνει το Link2SD να ξεχωρίζει είναι πως επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές, ξεγελώντας στην κυριολεξία το λειτουργικό, που πιστεύει ότι τις μεταφέρουμε στο χώρο αποθήκευσης του κινητού.

Επιπλέον, το εξαιρετικό Link2SD μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε απευθείας τα apps στην SD. Έτσι ευθύς εξαρχής δεν επιβαρύνουμε τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, ιδίως αν είναι μικρός και έχει περιορισμένη χωρητικότητα.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή δημιουργεί έναν σύνδεσμο για να μπορούν όλα τα παιχνίδια μας να αποθηκεύονται μέσα στην κάρτα, καθιστώντας το app κάτι παραπάνω από χρήσιμο.

Το Link2SD διατίθεται δωρεάν στο Play Store.

Κατάργηση του bloatware

Οι περισσότερες Android συσκευές έρχονται με αρκετές προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι άχρηστες και απλά καταλαμβάνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο.

Επιπλέον, έχουμε και τις προεπιλεγμένες υπηρεσίες και εφαρμογές της Google, που μας αποτρέπουν να κινηθούμε στο κινητό με έναν ανεξάρτητο και αυτόνομο τρόπο.

Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές και υπηρεσίες είναι αδύνατον να απεγκατασταθούν χωρίς root στο κινητό. Μία από τις σημαντικότερες δυνατότητες του root στο Android λοιπόν, είναι η αφαίρεση του bloatware της συσκευής μας.

Lucky Patcher

Το Lucky Patcher είναι από τα πιο δημοφιλή root app, και πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις κορυφαίες εφαρμογές για root στο Android, με λήψεις που αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια.

Με το app μας δίνεται η ευκαιρία να έχουμε στην κυριολεξία μία συσκευή χωρίς Google, και χωρίς τις προεγκατεστημένες άχρηστες εφαρμογές του κατασκευαστή της συσκευής.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε ότι η κατάργηση των υπηρεσιών και εφαρμογών της Google ενδείκνυται μόνο για χρήστες που το έχουν σκεφτεί πολύ καλά και είναι απόλυτα βέβαιοι ότι θέλουν ένα Android χωρίς Google.

Η εφαρμογή σε γενικές γραμμές, μας δίνει αυτό που λείπει από το κινητό που δεν έχει root. Κάτι τέτοιο είναι τα δικαιώματα, η επαλήθευση άδειας, και ο πραγματικός έλεγχος για τις προεπιλεγμένες εφαρμογές που βρίσκονται μέσα στη συσκευή.

Επιπλέον το app μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τις εφαρμογές στην κάρτα, να απομακρύνουμε ενοχλητικές πληροφορίες, και να κάνουμε και το απαραίτητο backup.

Το Lucky Patcher όπως είναι φυσικό δεν διατίθεται στο Play Store, καθότι είναι αυτονόητο ότι η Google το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε είναι ένα app που καταργεί νόμιμα τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της.

Γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε πλάγια εγκατάσταση της εφαρμογής στη συσκευή μας, αφού την κατεβάσουμε πρώτα εντελώς δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα των σχεδιαστών.

System app remover

Το System app remover δεν έχει τις δυνατότητες του Lucky Patcher. Ωστόσο, κάνει την δουλειά πολύ πιο απλά και γρήγορα.

Είναι ιδανικό για τους λιγότερο έμπειρους χρήστες του root, που θέλουν να ξεφορτωθούν το bloatware και τις προεγκαταστημένες εφαρμογές, με λίγες και εύκολες ενέργειες.

Η χρήσιμη και απλή εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν από το Play Store.

Πραγματική εξοικονόμηση μπαταρίας

H διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι το μεγαλύτερο παράπονο των χρηστών σε όλες τις mobile συσκευές. Είτε είμαστε χρήστες του Android, είτε του iOS, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να βελτιώσουμε τη διάρκεια της μπαταρίας με κάθε τρόπο.

Με το root στο Android, εκτός από το underclocking που είδαμε προηγουμένως, η εξοικονόμηση μπαταρίας γίνεται πιο αποτελεσματική όσο ποτέ με τα ακόλουθα apps.

Greenify

To Greenify είναι η πλέον απαραίτητη από τις εφαρμογές για root, και ό,τι καλύτερο για την αυτονομία της συσκευής. Με το app αποκτούμε την αίσθηση ότι έχουμε μαζί μας μία εφεδρική μπαταρία για backup.

Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει και μία έκδοση της εφαρμογής όπου δεν απαιτείται root στη συσκευή. Κάνει καλή δουλειά, αλλά υπάρχουν πολλοί περιορισμοί.

Μία από τις καλύτερες λειτουργίες του Greenify σε root, είναι οι συντομεύσεις και η αυτόματη αδρανοποίηση των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο.

Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται δραστικά η διάρκεια της μπαταρίας, αλλά και η διαθέσιμη μνήμη της συσκευής.

Σε εκείνο που διαφέρει με όλα τα σχετικά apps είτε σε root είτε όχι, είναι ότι ενώ αδρανοποιεί τις εφαρμογές, μας επιτρέπει με ένα πάτημα να τις εκτελέσουμε άμεσα όταν το θελήσουμε, χωρίς να χρειαστούν και άλλες περιττές ενέργειες.

BetterBatteryStats

Με τον BetterBatteryStats έχουμε τη δυνατότητα με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο να δούμε στατιστικά στοιχεία και να επέμβουμε, όχι μόνο στις εφαρμογές, αλλά στις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της συσκευής που επιβαρύνουν την μπαταρία.

Εφαρμογές-για-Root-38

Η εφαρμογή εμφανίζει πολλές λεπτομέρειες με ποσόστωση σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες της συσκευής.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το SetCPU που είδαμε στην αρχή, μας υποδεικνύει σε ποιες συχνότητες του επεξεργαστή θα επιτύχουμε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Με αυτούς τους απλούς τρόπους, χωρίς να ψάχνουμε το πού και πώς, έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Το app διατίθεται στο Play Store έναντι του ποσού των 2,46 ευρώ. Μπορούμε όμως να το δοκιμάσουμε εντελώς δωρεάν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με πλάγια εγκατάσταση μέσα από το APKMirror.

Ρεαλιστική βελτίωση ήχου

Είναι βέβαιο ότι πολλοί από εμάς έχουμε επιχειρήσει να τροποποιήσουμε τον ήχο στη συσκευή μας.

Ωστόσο αν δεν έχουμε root, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε την ένταση. Αν υπάρχει διαθέσιμος ισοσταθμιστής, ίσως μπορέσουμε να τροποποιήσουμε ανεπαρκώς τα μπάσα και τα πρίμα.

Viper4Android

Με το Viper4Android αποκτούμε στην κυριολεξία ένα studio ήχου μέσα στη συσκευή. Η εφαρμογή από το XDA-Developers δίνει προηγμένη πρόσβαση και δυνατότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ακρόαση.

Μία από τις πάμπολλες εντυπωσιακές ομολογουμένως λειτουργίες της εφαρμογής, είναι το ViperFX, όπου περιορίζει την απώλεια ήχου ενισχύοντας τις υψηλές συχνότητες στα mp3 και ogg,  δίνοντας έτσι ρεαλιστική αίσθηση ακρόασης σε HiFi lossless φορμά.

Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ιδίως όταν χρησιμοποιούμε τα ακουστικά και ο ήχος του mp3 δεν είναι τόσο καθαρός και ποιοτικός.

Μία ακόμη χρήσιμη δυνατότητα είναι ότι μπορούμε να τροποποιήσουμε με εφέ και βελτιώσεις, όχι μόνο τον ήχο στα ακουστικά, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι συνδεδεμένη με το κινητό ή το tablet.

Αναμφίβολα πρόκειται για το κορυφαίο app για root στο θέμα του ήχου. Το Viper4Android είναι δωρεάν και διατίθεται αποκλειστικά μέσα από το XDA-Developers.

Εφαρμογές-για-Root-6

Πληρέστερα αντίγραφα ασφαλείας

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του κινητού ή του tablet είναι παραπάνω από σημαντική, ενώ το root είναι απαραίτητο σε αρκετές από αυτές.

Βέβαια υπάρχουν καλές εφαρμογές για backup και χωρίς την ανάγκη του root. Έχουμε αναφερθεί σχετικά σε προηγούμενο οδηγό.

Titanium Backup

Το Titanium Backup είναι η κορυφαία όλων στον τομέα του backup, είτε αφορά εφαρμογές για root, είτε όχι. Με τις νέες αναβαθμίσεις τρέχει και σε πλήρως εξελληνισμένο και φιλικό περιβάλλον, κάνοντας σχεδόν τα πάντα.

Με αυτό το εξαιρετικό app μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένα και σοφιστικέ αντίγραφα ασφαλείας στο Android. Αυτό το επιτυγχάνουμε όχι μόνο στα αρχεία μας, αλλά και σε όλες τις ρυθμίσεις των εφαρμογών και της συσκευής.

Προηγμένη ασφάλεια συσκευής

Είναι γνωστό ότι με το root στο Android, όπως και με το jailbreak στο iOS, η θωράκιση της συσκευής χαλαρώνει. Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που απαιτείται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι οι αποδοτικότερες εφαρμογές που μπορούν να αναλάβουν αυξημένο ρόλο στη θωράκιση του κινητού, λειτουργούν μόνο σε συσκευές που έχουν root.

Android Firewall +

Το AFWall+ είναι ένα open source λογισμικό στο GitHub. Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο τείχος προστασίας στο Android, προερχόμενο μέσα από τα ισχυρότατα αντίστοιχα εργαλεία προστασίας (iptables) του Linux.

Η απλή και πολύ εύκολη εφαρμογή μας επιτρέπει να καθορίσουμε ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες θέλουμε να έχουν πρόσβαση ή όχι στο τοπικό δίκτυο, στο WiFi, και στο 3G/4G.

Επιπλέον μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της κυκλοφορίας για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, όταν συνδεόμαστε διαμέσου ενός VPN.

Μία ακόμα πολύ χρήσιμη δυνατότητα της εφαρμογής, είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικά προφίλ. Έτσι, με ένα πάτημα καθορίζουμε τον έλεγχο για διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες.

Το AFWall+ διατίθεται εντελώς δωρεάν στο Play Store για τις συσκευές με root.

Καθαρισμός και συντήρηση

Στο κατάστημα της Google κυκλοφορούν αμέτρητες εφαρμογές για καθαρισμό και συντήρηση της συσκευής που δεν απαιτούν root.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι μάλλον είναι άνθρακες ο θησαυρός. Η απόδοση αυτών των εφαρμογών πολλές φορές τίθεται υπό αμφισβήτηση.

L Speed

Δεν συμβαίνει το ίδιο με το L Speed. Θεωρείται από χιλιάδες χρήστες του root ως το απόλυτο app για τον καθαρισμό και την επιτάχυνση της συσκευής μας.

Η εφαρμογή έχει πολύ εύκολο περιβάλλον. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα φιλική για άτομα με προβλήματα αχρωματοψίας, στα οποία προσφέρει ειδικό περιβάλλον σε αποχρώσεις του γκρι.

Το app προσφέρει σχεδόν τα πάντα σε ό,τι αφορά την μνήμη και την βελτίωση στην συνολική απόδοση της συσκευής.

Για παράδειγμα, όταν έχουμε πολλές εργασίες μπορούμε να βάλουμε ένα προφίλ για multitasking, και όταν παίζουμε ένα παιχνίδι, επιλέγουμε το gaming.

Ταυτόχρονα μας επιτρέπει να κάνουμε εκκίνηση στο bootloader. Έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα ή να χρονοτριβούμε δίνοντας εντολές στον υπολογιστή για το fastboot.

Το L Speed προσφέρει πραγματικό καθαρισμό σε τμήματα της συσκευής, που χωρίς root ήταν αδύνατον να προσεγγιστούν.

Ταυτόχρονα επιτρέπει προγραμματισμένες ενέργειες, είτε με την επανεκκίνηση της συσκευής, είτε ανά τακτά διαστήματα που θα του ορίσουμε εμείς.

Το app διατίθεται δωρεάν στο κατάστημα της Google. Θεωρείται από όλους σχεδόν τους χρήστες ως η κορυφαία από τις σχετικές εφαρμογές για root στον τομέα της συντήρησης.

Διαχείριση αρχείων

Εάν παίζουμε ένα παιχνίδι στο κινητό και θέλουμε στη συνέχεια να μεταβούμε στο tablet για να το συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε, χρειαζόμαστε το root στη συσκευή.

Data sync

Το Data sync είναι από τις ελάχιστες εφαρμογές για root, που μας επιτρέπει να συγχρονίσουμε αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα της τρέχουσας εφαρμογής στο κινητό, με τις άλλες συσκευές Android που διαθέτουμε.

Επιπλέον μπορούμε να συγχρονίσουμε τα δεδομένα του παιχνιδιού ή κάποιας άλλης εφαρμογής στο σύννεφο, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε όταν το θελήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη Android συσκευή.

Προσαρμογή συσκευής και φλασάρισμα ROM

Όσοι χρησιμοποιούμε το Android για μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα θα έχουμε ακούσει για τις προσαρμοσμένες ROM. Μας επιτρέπουν να φέρουμε τη συσκευή στα μέτρα μας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την απόδοσή της.

Όμως η εγκατάσταση μιας custom ROM, είναι γνωστό ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο. Περιλαμβάνει αρκετές σύνθετες διαδικασίες που την καθιστούν μια σχετικά δύσκολη ενέργεια.

FlashFire

Τo FlashFire είναι μία από τις πιο εξελιγμένες εφαρμογές για root, η οποία απλοποιεί το φλασάρισμα οποιασδήποτε custom ROM. Το app έχει σχεδιαστεί από τον superstar του root στο android, τον Chainfire.

H εφαρμογή, παρότι κάνει μία από τις πιο σύνθετες εργασίες που υπάρχουν, προσφέρει απλό και εύκολο χειρισμό.

Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε το σχετικό εικονίδιο του φλασαρίσματος. Κατόπιν επιλέγουμε το αρχείο της ROM που είχαμε μεταφέρει και το εγκαθιστούμε αυτόματα μέσα στη συσκευή.

Επίσης, είναι γνωστό ότι μετά από το root η συσκευή χάνει τις δυνατότητες της αυτόματης αναβάθμισης. To FlashFire είναι η απόλυτη λύση και για τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού μέσω OTA.

Η εξαιρετική εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Play Store.

Xposed Framework

Το Xposed Framework μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε τη συσκευή μας χωρίς καμία απολύτως δυσκολία. Θεωρείται δικαίως ως μία από τις καλύτερες εφαρμογές για root στο Android.

To app μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε τη συσκευή μας στο μέγιστο δυνατό χωρίς να εγκαταστήσουμε μια custom ROM.

Επιπλέον προσφέρει ένα νέο επίπεδο προσαρμογής στο λειτουργικό. Διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες για βελτιώσεις και ενέργειες, που είναι αδύνατον να γίνουν σε μία συσκευή χωρίς root.

Η εφαρμογή διατίθεται μόνο μέσα από το XDA-Developers.

Ο καπετάνιος του root

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εφαρμογές για root δεν είναι όλες ανεξαιρέτως αξιόπιστες και αποδοτικές. Επιπλέον, χρειάζεται και ιδιαίτερη προσοχή όταν τις χρησιμοποιούμε, ιδίως αυτές που στοχεύουν στον πυρήνα της συσκευής.

Έτσι λοιπόν, μετά από το root στη συσκευή, κάποιος πρέπει να έχει το γενικό πρόσταγμα, και ταυτόχρονα να προσέχει τη ναυαρχίδα μας, για να μην τη ρίξουμε στα βράχια.

SuperSU

Συνήθως στις περισσότερες μεθόδους για root στο Android, το πρώτο εικονίδιο εφαρμογής που βλέπουμε στη συσκευή με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είναι το SuperSU.

Χωρίς αυτό, κανένα root app δεν μπορεί να τρέξει σωστά. Πρέπει πρώτα να λάβει την έγκρισή του.

Η εφαρμογή παρακολουθεί προσεκτικά τα apps που ζητούν πρόσβαση root. Στη συνέχεια μας ενημερώνει αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε χορήγηση ή ανάκληση της άδειας στην εφαρμογή που ζητά την πρόσβαση.

Εφαρμογές για Root 72

Επιπλέον, η σούπερ σταρ εφαρμογή του rooting στο Android είναι και ο γενικός μάνατζερ όλων ανεξαιρέτως των root apps και των δραστηριοτήτων τους, που λαμβάνουν χώρα μέσα στα άδυτα της συσκευή μας.

Εσείς έχετε να προτείνετε άλλες εφαρμογές για root?

Οι εφαρμογές για root είναι εκατοντάδες. Αναμφίβολα θα υπάρχουν πολλά ακόμη τέτοια apps του παράλληλου κόσμου των κρυμμένων δυνατοτήτων και εφαρμογών που αποκαλύπτονται στο rooting.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε εξαιρετικά apps όπως το πληρωμένο Tasker και τον ES File Explorer, δεν τους κάναμε τη σχετική παρουσίαση, καθότι τρέχουν και σε συσκευές που δεν έχουν root.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε apps και να μοιραστείτε τη δικιά σας εμπειρία από άλλες παρόμοιες εφαρμογές για root, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps