Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ενώ υπάρχουν δεκάδες εξαιρετικά ποιοτικά δωρεάν παιχνίδια για PC, αν έχουμε ένα πολύ παλιό και αδύναμο υπολογιστή, οι επιλογές μας περιορίζονται. Τα δωρεάν παιχνίδια browser μας επιτρέπουν να παίξουμε σε οποιοδήποτε PC και λειτουργικό σύστημα, χωρίς καμία απαίτηση όσον αφορά το hardware.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η επιλογή των παιχνιδιών

Στον οδηγό έχουμε περιοριστεί σε δωρεάν παιχνίδια browser τα οποία δεν χρειάζονται την εγκατάσταση client για να παίξουμε, και άρα είναι διαθέσιμα σε κάθε πλατφόρμα, Windows, Mac OS Χ, ή Linux. Μπορούμε επίσης να παίξουμε σε κάθε υπολογιστή, στο σπίτι, τη δουλειά, ή σε κάποιο φίλο, χωρίς να αφήσουμε ίχνη.

Αποφασίσαμε όμως να μην συμπεριλάβουμε παιχνίδια Facebook, παιχνίδια για κινητά, ή site με συλλογές flash games, καθώς οι επιλογές είναι τόσο πολλές, που αξίζουν ξεχωριστούς οδηγούς.

Τα παιχνίδια θα τα βρείτε σε αλφαβητική σειρά.

Anno Online

Η γνωστή σειρά Anno, δημιουργία του κολοσσού Ubisoft, έκανε τη μετάβαση από την πληρωμένη έκδοση για PC στα δωρεάν παιχνίδια Browser.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 06

Ξεκινώντας σαν απλοί άποικοι σε ένα λιμάνι, θα αναπτύξουμε την αποικία μας σε ένα οικονομικό κέντρο, δίνοντας έμφαση στο εμπόριο αλλά και τις μάχες.

Παίξτε Anno Online

Big Farm και Farmerama

Αν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός των άλλων παιχνιδιών μας κουράζουν, τι καλύτερο από την ήρεμη ζωή στη φάρμα?

Καλλιεργώντας τα σπαρτά μας, φροντίζοντας να τα έχουμε καλοποτισμένα, και ψεκάζοντάς τα με εντομοκτόνο, σύντομα θα έχουμε ένα αξιοζήλευτο μποστάνι, χωρίς το φόβο πως θα έρθει κανείς να το κατακτήσει.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε δύο ανταγωνιστικούς τίτλους. Από τη μία έχουμε το Big Farm, που είναι συγκριτικά πιο σοβαρό…

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 07

…και από την άλλη το Farmerama, που είναι πιο χιουμοριστικό και καρτουνίστικο.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 04

Διαλέγετε και παίρνετε.

Παίξτε Big Farm και Farmerama

Call of Gods

Το Call of Gods είναι ένα Action RPG στο οποίο αναλαμβάνουμε το ρόλο μίας από τις έξι τάξεις χαρακτήρων: Human Warrior, Human Wizard, Elf Ranger, Elf Druid, Undead Warlock, Undead Priest.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 01

Με γραφικά που θυμίζουν το Diablo I  και ένα σύστημα μάχης βασισμένο σε αρένα, χαράσσουμε την πορεία μας δια πυρός, σιδήρου, και μαγείας, ανεβαίνοντας επίπεδα και αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Παίξτε Call of Gods

Dark Orbit, Nemexia, και Ogame

Καλά τα ρωμαϊκά χρόνια και ο Μεσαίωνας, αλλά το διάστημα είναι το τελευταίο σύνορο της ανθρωπότητας. Τα DarkOrbit, Nemexia, και Ogame μας επιτρέπουν να χτίσουμε μια διαγαλαξιακή αυτοκρατορία.

To DarkOrbit έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακές μάχες.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 07a

Το Nemexia διακρίνεται για τη στρατηγική του.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 07b

Το OGame είναι εμφανισιακά το πιο απλό από τα τρία, έχει όμως ιδιαίτερα μεγάλο βάθος.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02d

Ουσιαστικά, ο στόχος και στα τρία είναι ο ίδιος. Ξεκινάμε με ένα μικρό πλανήτη, θα χρειαστεί να εξορύξουμε μεταλλεύματα, να ερευνήσουμε τεχνολογίες, να ασχοληθούμε με το εμπόριο, και φυσικά να δημιουργήσουμε διαστημικό στόλο για αμυντικούς αλλά και επεκτατικούς σκοπούς.

Παίξτε Dark Orbit, Nemexia, και Ogame

Goal United και Hattrick

Για τους ποδοσφαιρόφιλους, τα παιχνίδια Football Manager μπορούν να παρέχουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Από το roster και τις μεταγραφές μέχρι το ίδιο το στάδιο, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για να κάνουμε την ομάδα μας παγκόσμιους πρωταθλητές.

Στα δωρεάν παιχνίδια browser θα βρούμε δύο τίτλους της κατηγορίας που ανταγωνίζονται για την προσοχή μας.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα δωρεάν παιχνίδια browser, το Goal United μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε χωρίς να έχουμε κάνει λογαριασμό, προκειμένου να το δοκιμάσουμε.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02

Στο Hattrick θα χρειαστεί λογαριασμός για να παίξουμε, και δεν θα μας εντυπωσιάσει σχεδιαστικά, καθώς θυμίζει μάλλον απλή ιστοσελίδα και όχι παιχνίδι. Όμως δίνει πρόσβαση σε 128 πρωταθλήματα και εκατοντάδες ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο, με αναλυτικά στατιστικά που θα λύσουν τα χέρια σε κάθε επίδοξο manager.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02a

Παίξτε Goal United  και το Hattrick

Goodgame Empire

Το Goodgame Empire είναι ένα από τα δωρεάν παιχνίδια browser με τα πιο καλοσχεδιασμένα γραφικά, διαθέτοντας ένα ευχάριστα καρτουνίστικο στυλ που το κάνει να ξεχωρίζει.

Ξεκινώντας με μια απλή πόλη και ένα μικρό κάστρο, ο στόχος μας είναι να γίνουμε μια αυτοκρατορία.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02aa

Με την κατάλληλη ανάπτυξη των πόλεών μας, τις σωστές συμμαχίες, και με στρατηγικά χτυπήματα προς τις πόλεις των αντιπάλων, είναι θέμα χρόνου η αυτοκρατορία μας να γιγαντωθεί.

Παίξτε Goodgame Empire

Grand Prix Racing Online

Ένας ιδιαίτερα πρωτότυπος τίτλος, το Grand Prix Racing μας βάζει στη θέση του Manager της Formula 1.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 03

Θα πρέπει να επιλέξουμε τον κατάλληλο οδηγό, και να επενδύσουμε σε αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο όχημά μας, για να κατακτήσουμε την κορυφή του αγωνιστικού χώρου.

Παίξτε Grand Prix Racing Online

Grepolis και Ikariam

Η Αρχαία Ελλάδα έχει υπάρξει έμπνευση για αρκετά δωρεάν παιχνίδια browser, και θα βρούμε τουλάχιστον δύο τίτλους που ανταγωνίζονται σε αυτή την κατηγορία.

Στο Grepolis και το Icariam καλούμαστε να χτίσουμε και να αναβαθμίσουμε τις πόλεις-κράτη μας με σκοπό να γίνουμε μια ναυτική υπερδύναμη, πολεμική και εμπορική.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02k

Η ισορροπία ανάμεσα στην παραγωγή, το εμπόριο, την άμυνα και την επίθεση, είναι απαραίτητη για την επιτυχία.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 08

Και στα δύο παιχνίδια η Ελληνική παρουσία είναι σημαντική, και είναι προς όφελός μας να μπούμε από νωρίς σε μια ισχυρή συμμαχία που θα μας υποστηρίξει, θα μας καθοδηγήσει, και θα μας προστατέψει στα πρώτα μας βήματα, μέχρι να γίνουμε ένα ισχυρό μέλος.

Παίξτε Grepolis και Ikariam

Hero Zero

To Hero Zero ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές που ακολουθούν τα δωρεάν παιχνίδια browser.

Αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός επίδοξου ήρωα, ο οποίος ξεκινάει από το μηδέν, και κυριολεκτικά με τα σώβρακα. Ολοκληρώνοντας αποστολές, βελτιώνουμε τις ικανότητές μας και κερδίζουμε χρήματα για να αγοράσουμε ρούχα και αξεσουάρ, με σκοπό να γίνουμε ο μεγαλύτερος υπερήρωας.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 09

Αφού ανέβουμε μερικά επίπεδα, μπορούμε επίσης να μονομαχήσουμε με τους ήρωες άλλων παιχτών, για να προκύψει ο ισχυρότερος.

Παίξτε Hero Zero

Khan Wars

To Khan Wars ασχολείται επίσης με το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας, που είναι μια κατηγορία ιδιαίτερα δημοφιλής στα δωρεάν παιχνίδια browser. Διαδραματίζεται στα χρόνια του Βυζαντίου, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παίξουμε σαν ένα από 12 διαφορετικά έθνη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μπορούμε να είμαστε Βυζαντινοί, Αλβανοί, Γότθοι, Φράγκοι, Ρώσσοι (sic), Λιθουανοί, Ίβηρες, Οθωμανοί, Βούλγαροι, Γερμανοί, Πέρσες, ή Άραβες, με κάθε έθνος να έχει τα δικά του ισχυρά και αδύναμα σημεία, είτε όσον αφορά την πολεμική ισχύ ή την οικονομία, με bonus στην παραγωγή συγκεκριμένων resources.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02b

Αναπτύσσοντας τις πόλεις μας, φτιάχνοντας στρατό, και κάνοντας συμμαχίες, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε ολόκληρο το χάρτη.

Παίξτε Khan Wars

Rail Nation

Το Rail Nation μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια επιχειρηματική αυτοκρατορία βασισμένη σε σιδηροδρόμους.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02c

Ξεκινώντας με ένα κεφάλαιο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, θα χρειαστούν οι κατάλληλες στρατηγικές κινήσεις για να το μετατρέψουμε σε δισεκατομμύρια.

Θα χτίσουμε και θα αναβαθμίσουμε σταθμούς και υποδομές, θα αγοράσουμε σύγχρονες αμαξοστοιχίες, και θα αναλάβουμε φορτία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας, μέχρι να γίνουμε μεγιστάνας των σιδηροδρόμων.

Παίξτε Rail Nation

Rise of Mythos

Το Rise of Mythos είναι ένα online παιχνίδι με κάρτες. Μπορούμε να αναλάβουμε το ρόλο μίας από τις τέσσερις τάξεις και να χρησιμοποιήσουμε κάρτες με πλάσματα από επτά διαφορετικές ομάδες.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02ab

Καθώς το παιχνίδι είναι turn-based, η κάθε αντίπαλη παράταξη θα πρέπει να ολοκληρώσει την επίθεσή της πριν αλλάξει η σειρά. Αυτό μας επιτρέπει να στήσουμε πιο περίπλοκες στρατηγικές σε σχέση με τα real time strategy games.

Παίξτε Rise of Mythos

Tanki Online

Το Tanki Online είναι ένα καθαρόαιμο action παιχνίδι. Αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός tank, πυροβολούμε τους αντιπάλους, και κερδίζουμε experience για να αναβαθμίσουμε το tank μας και να πυροβολήσουμε περισσότερους αντιπάλους, ενώ κιβώτια με bonus πέφτουν με αλεξίπτωτα. Απλό και εξαιρετικά διασκεδαστικό.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 02bb

To Tanki είναι ένα από τα ελάχιστα δωρεάν παιχνίδια browser που δεν χρειάζεται να κατεβάσουμε κανέναν client και μας δίνει πλήρως τρισδιάστατα γραφικά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Flash μέσα από το browser.

Παίξτε Tanki Online

Travian

Ένα από τα παλιότερα και γνωστότερα δωρεάν παιχνίδια browswe, τo Travian διαδραματίζεται στα χρόνια επέκτασης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και είναι εμφανώς επηρεασμένο από την αισθητική του Asterix.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 10

Ξεκινώντας ένα νέο παιχνίδι, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στους Ρωμαίους, τους Γαλάτες ή τους Τεύτονες. Αρχίζουμε με ένα μικρό χωριό, και βήμα προς βήμα το αναπτύσσουμε, κατακτώντας παράλληλα και νέα χωριά – και φροντίζοντας φυσικά να μην κατακτήσει κάποιος άλλος παίχτης τα δικά μας.

Ενώ είναι δυνατόν να παίξει κάποιος μόνος του, το διασκεδαστικότερο παιχνίδι είναι αν γίνουμε μέλος κάποιας ομάδας, και θα βρούμε μια εντυπωσιακή Ελληνική κοινότητα στο Travian, πρόθυμη να μας βοηθήσει σε κάθε βήμα.

Παίξτε Travian.

War 2 Σειρήνες Πολέμου

Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος υπήρξε έμπνευση για τα παιχνίδια στρατηγικής πρακτικά από το ξεκίνημά τους – και τα δωρεάν παιχνίδια browser δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.

Δωρεάν Παιχνίδια Browser, για Gaming σε κάθε Υπολογιστή 11

Αναπτύσσοντας τις πόλεις μας, δημιουργώντας συμμαχίες, και με την κατάλληλη αμυντική και επεκτατική πολιτική, μπορούμε να γράψουμε το δικό μας έπος του '40.

Παίξτε War 2 Σειρήνες Πολέμου

Εσείς ποια θεωρείτε τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια browser?

Όπως και στον οδηγό για τα δωρεάν παιχνίδια για PC, είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν όλα τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια browser σε έναν οδηγό, ή και σε δέκα.

Αν έχετε απολαύσει κάποιο από τα παραπάνω παιχνίδια, ή αν είχαμε κάποια σημαντική παράλειψη, γράψτε μας στα σχόλια, και θα φροντίσουμε να την προσθέσουμε στην επόμενη ανανέωση του οδηγού.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps