Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Επαναφορά Απλού Εικονιδίου Αναζήτησης Στα Windows 11 22H2
FEATURED Γρήγορη Επαναφορά Εικονιδίου Αναζήτησης Στα Windows 11 22H2

Επαναφορά Απλού Εικονιδίου Αναζήτησης Στα Windows 11 22H2

Πολλοί από εμάς θα έχουμε παρατηρήσει ότι το εικονίδιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών των νέων Windows 11 22H2 καταλαμβάνει πλέον πολύ χώρο. Αυτό το μεγάλο πλαίσιο αναζήτησης είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν αλλάζει από τις ρυθμίσεις. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς επαναφέρουμε εύκολα το τυπικό εικονίδιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών των νέων Windows 11.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς επαναφέρω το εικονίδιο αναζήτησης στα Windows 11 22H2

Η Microsoft έχει αντικαταστήσει το τυπικό εικονίδιο αναζήτησης της γραμμής εργασιών με ένα πλαίσιο, που εκτός του ότι δεν προσφέρει κάτι παραπάνω, έχει και πολύ μεγαλύτερο μέγεθος.

Αυτή η αλλαγή έγινε αυτόματα με τις ενημερώσεις και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να την τροποποιήσουμε μέσω του μενού των ρυθμίσεων.

Το μόνο που μπορούμε είναι να απενεργοποιήσουμε οριστικά την αναζήτηση κάνοντας αρχικά δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών (Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών), έτσι ώστε να μην εμφανίζεται πλέον καθόλου.

Ευτυχώς, υπάρχει μια ολοκληρωμένη λύση σε αυτή την άβολη κατά πολλούς σχεδιαστική αλλαγή.

Έτσι, εφόσον θέλουμε να επαναφέρουμε το απλό εικονίδιο αναζήτησης, πατάμε εδώ για να εισέλθουμε στο GitHub και να κατεβάσουμε ένα πολύ μικρό εργαλείο, το ViveTool-v0.3.2 zip που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το zip που κατεβάσαμε και εξάγουμε το περιεχόμενο του στον φάκελο των λήψεων, ή όπου αλλού επιθυμούμε. Αρκεί μόνο να είναι στον δίσκο που τρέχει το λειτουργικό.

Τώρα, αντιγράφουμε τη διαδρομή του φακέλου που έχουμε εξάγει…

…και κάνουμε δεξί κλικ στην Έναρξη για να ανοίξουμε το Τερματικό (διαχειριστής).

Στη συνέχεια, τρέχουμε το Command Prompt, και όχι το PowerShell που είναι η προεπιλογή. Απλά, μόλις μας ανοίξει το Windows Terminal, πατάμε δίπλα στο βελάκι και επιλέγουμε το προφίλ του Command Prompt για να μας ανοίξει η δικιά του καρτέλα της γραμμής εντολών.

Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογούμε cd αφήνουμε ένα κενό και επικολλούμε τη διαδρομή που αντιγράψαμε νωρίτερα και πατάμε Enter. H τελική εντολή θα είναι κάπως έτσι:

 cd C:\Users\akist\Downloads\ViVeTool-v0.3.2

Κατόπιν, επικολλούμε την ακόλουθη εντολή πατώντας μετά το Enter.

vivetool /disable /id:42038001

Αν το κάναμε σωστά, θα δούμε το Successfully set feature configurations, που σημαίνει ότι το εικονίδιο αναζήτησής θα έχει επιστρέψει στο αρχικό του στυλ. Για να μας εμφανιστεί πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στο PC.

Αν δεν μας λειτουργήσει η προηγούμενη εντολή, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουμε ενημερωμένα τα Windows 11 22Η2 και διατηρούμε την προηγούμενη δομή.

Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον δεν θέλουμε να κάνουμε το Windows Update, πληκτρολογούμε την ακόλουθη εντολή πατώντας μετά το Enter:

vivetool /disable /id:39263329

Μετά, πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή μας.

Χρειάζεται το εικονίδιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps